![]() |
re: Dacia Berlina 4x4 Turbo Vom
E GATA VOPSITA PROASPAT. Trebe montata la loc. caut sa vad ce sa fac la mocheta pe interior cu tunelu ca nu mai potriveste cel vechi deloc. si mai am de lucru la timonerie. intra doar in tr 3 4 5 . tr 1 2 si R nu ma lasa sa il dau suficient in stanga.. in curand va fi gata de cox.
|
Quote:
|
Am sa fac poze. am inceput cu montarea exteriorului. Imi da dureri de cap timoneria.Nu am decat tr 3 4 5 nu am 1 2 si r nu are cursa suficienta stanga -dreapta. Am dat jos cardanul . primeste cruci noi, cu alte cuvinte se lucra in fiecare seara cateva ore pe masina .
|
Ce se mai aude de masina :D :?:
|
Pai cu chiu cu vai am reusit sa rezolv problema cu intratul vitezelor. Problema era din cutie.O mai fost o problema la timonerie cu cablu ce deblocheaza marsalierul.Cardanul l-am inlocuit.La viteza mare baga vibratii mari in caroserie.Am acuma cardanul de pe un jeep motor de 4.0 adaptat, si sudat pe strung ca sa fie cat mai echilibrat. am cumparat o mocheta de papauc 4 usi.4x4.Cum am ceva timp liber am sa ii montez si interiorul.
va trebui sa refac total consola centrala in care aveam mp3 ul si ceasurile ca nu mai incape din cauza formei podelei ce o am acuma cu tunelul.Sper pana vine zapada sa fie 100% gata ....sa vad ce poate. |
Quote:
|
am sa fac poze in weekend probabil cand mai apuc sa lucru la ea. e in garaj la caldurica.
|
Quote:
|
8 Attachment(s)
Niste poze cu munca de azi. In ultima vreme doar in weekend mai prind un pic de timp pt blonda.
|
Quote:
|
e o mocheta mai elastica. e lipita cu prenandez luat din piata.
|
caut praguri ornamentale pentru Daciana. cine are sau cunoaste de vanzare....astept oferte sau idei.
|
Sarbatori fericite si multa sanatate..
|
stie cineva niste praguri false de dacie faine de vanzare.?
|
Masina e functionala.O aparut insa o surpriza neplacuta. Cu 4x4 cuplat atinge cardanul in acceleratie maxima in traversa de sub bancheta,de si aparent are vre-o 10 cm sau mai mult distanta.Masina se ridica mult de bot si se lasa mult spatele cu 4x4 cuplat.Insa cu 4x4 decuplat (doar pe tractiune fata) nu atinge,de si el se invarte. Va trebui sa il decupez si sa il reintaresc.Alta solutie nu cred ca am. Mai am de construit consola centrala pentru instrumente.cel vechi ne mai potrivinduse din cauza tunelului. mai an nevoie incontinuare de niste praguri ornamentale.Or cam disparut astea de pe piata.Cred ca am sa ii mai fac cadou niste folie neagra omolgata pe luneta si geamurile spate .
|
1 Attachment(s)
asta e traversa la care ma refer.
|
Daca ai vazut reconditionarea unui r12 sinpar o sa observe ca traversa are o decupatura in zona cardanului.......ai o dacia super
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
Asa ar arata:
|
Exact la asa ceva m-am gandit si eu. Maine am sa merg la tinichigiul meu sa il intreb cand ar putea sa ma inghesuie si pe mine in programul lui inghesuit cu problema asta,si asa aveam de gand sa mai ajustez traseul tobei in partea din fata.Ce imi place ca se intinde bine si cu 4x4 cuplat. am incercat in jur de 140 KMH si mai mergea mai mult lejer (pt o prima incercare am zis ca ii ajunge) .( mai multi imi ziceau ca nu o sa mearga cu 4x4 la viteza mare).Plecarea de pe loc e spectaculoasa. dupa parca nu mai trage asa de tare ca inainte cu spatele cuplat,dar cand il decuplez,zici ca e ca si inainte de 4x4.Rapoartele cutiei sunt comparabile cu cea de RENAULT FUEGO. Azi am luat in considereare si schimbarea motorului cu unul un pic mai mare. tot de provenienta renault (cel de 2.0 injectie 8 v turbo.) r21. Am gasit unul complet. Oare incape pe lungime.?
|
Quote:
|
Merci.
Am rezolvat cu traversa. Va urma simplificarea traseului de toba.Si constructia carcasei de consola centrala, si tapitarea ei. Am sa o duc la o firma ce pune folii pe geamuri.Sa le dea jos pe cele vechi ca sunt deja decolorate de soare. |
Merci la Bogdi care azi cat am fost la lucru o schimbat la batrana blondina un pivot pt mine,si mi-o vopsit 2 jante pt cele de iarna pt masina:) un adevarat prieten. Asa nici in zilele de lucru nu stagneaza total proiectul :)
|
Mi-ar trebui o alta bara stabilizatoare pe spate. Eu aveam 2. nu mai pot sa o pun pe a 2-a ca cardanul in el. Iar daca am 4 persoane in masina. atinge un pic si asa doar cu 1 . AR fi fain sa gasesc una mai groasa si cu o forma mai inalta la partea unde trece toba. ( cardanul in cazul meu) . inca nu am idee de la ce masina sa caut sa adaptez. Cineva vre-o idee.?
|
o mai pus cineva pe la noi bara stabilizatorare de papuc cu tractiune spate de aia groasa pe tendoane de dacie berlina ?
|
foarte frumoasa masina sa ai grija de ea si sa o stapanesti sanatos fara incidente.bafta in continuare cu proiectul
|
in continuare caut daca cineva o mai pus bara de torsiune de papuc pe spate la berlina,si daca cineva are de vanzare vre-un motor si electronica de renault 21 turbo. merci.
|
3 Attachment(s)
nu ma pot hotari ...msw (ceve old school cu fagure) sau zender.. care da mai bine? pareri?
|
Cele din primele 2 poze, zic eu...
Old school mergeau pe un 1300, dar pe caroseria asta eu zic ca merg primele.... |
primele 2 ar merge :D
masina este intr-adevar fenomenala. bafta in continuare cu ea. |
Si eu zic la fel ....tot primele 2
|
15 Attachment(s)
Track day pt teste Arad. si "coafura" 4x4 rezista "
|
Frumoasa masina :)
imi place si interiorul , sunt comode scaunele :D |
19 Attachment(s)
Si niste poze ai profi :) (concluzia dupa poze) tre sa scurtez telescoapele fata inca.
|
rog un moderator sa schimbe titlul theradului in "DACIA BERLINA 1978 tr 4x4 1.6 TURBO VOM'u" MERCI.
|
Masina a primit o turbina t25 ..ceva mai mica de provenienta BMW..avand boost acuma si in turatii mici . Saptamana viitoare primeste o alta evacuate cap coada din inox de 60mm.
|
6 Attachment(s)
cate o flansa pe galerie..una pe evacuare... si functioneaza turbina de bmw pe motor de renault. acuma am boost in 1300-1400rpm ...spre 2000 deja incarca bine. la 2500 deia e la 1.2 bari. Mai sa pun filtru de aer....
|
6 Attachment(s)
intre timp am facut si consola centrala din nou..cel vechi nu mai intra de tunel. E construit a simetric. Pe partea soferului se sprijina pe tunel, asa incat sa nu deranjeze la pedala de acceleratie.. iar spre pasager pare mai adanca..contine si martorul de 4x4. Cand cuplez frumos se aprinde. si contine restul ceasurilor si casetofonul. E din lemn, imbracat in burete subtire si tapitat in piele ecologica. si o poza cu maneta din podea(4x4) langa frana de mana
|
frumos lucrat,dar daca tot ati facut un facelift,de ce nu puneti si un bord CN4?
|
Nu mai schimb bordul.....botul masini l-am schimbat prin 2001 cand am avut un accident si nu mai gaseai tablarai original dacia decat cn4...asa ca am pus cn4. nu sunt fan zambetul lui iliescu..dar asta e. Ceea ce am sa schimb o sa fie motorul cu unul de renault 21 turbo de 2000cmc...aia o sa fie urmatorul pas
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:01. |
- Copyright 2026 4Tuning