![]() |
Re: Matiz...Craiova
Ok! Mersi! Am vorbit cu el si a ramas sa imi aduca de 5000k sa vedem cum e cu ele daca nu sunt multumit o sa il scot la vanzare si iau iar Philips Blue Vision:lol: cu ele doar pentru aspect nu stau nici mort!
|
5 Attachment(s)
Pe ploaie si pe ceata , chiar si pe zapada lumina galbena este sfanta , eu as fi ales xenon de 3000k pt proiectoare si tot 3000 sau 3600k pt faza scurta + lunga , teoretic si practic de culoarea asta nici polita nu se leaga.
Afara sunt unele tari , cel putin in anglia, am vazut masini cu xenon de 30000k culoare verde si nu cred ca erau ilegale, pt ca am vazut la multi , si pe ploaie se vedea super bine ... dar la noi cu culoarea asta te opreste primul politist si iti ia si buletinu si certificatu de nastere. Daca nu iti place cum este lumina imprastia de farul tau, ai putea incerca un kit H4 Bixenon cu lupa , aicea parca Serban am vazut ca vinde si chiar au pus cativa de pe forum si sunt multumiti pt o parere il poti intreba pe Morpheusmaster care a montat pe Seicento lui. + O alta varianta ar fii , ca sa vezi mai bine pe ploaie sa iti infoliezi farurile cu o folie galbena " Racing Yellow ", culoarea folosita la DTM in funtie de clasele de putere a masini. (asta ar modifica un pic din tenta de culoare a xenonului tau) + din punct de vedere estetic masinile albastre cu faruri galbene eu le ador. - o sa atasez o poza ca sa iti faci ideie despre ce vb. Si cateva poze cum lumineaza dacia 1300 a lu Bogdan (BR 98 NIG) cu becuri galbene pe ploaie. |
Da, intradevar, lumineaza bine pe ploaie dar mie personal nu imi place galbenul ala ia cu lupe nu ma bag e prea mare investitia si nu o fac, citisem pe aici pe undeva parca era vorba de 700 ron...macar daca ar fi legal as zice, dar sa ma prinda astia sa ma puna sa le dau jos...:rolleyes2
Pe uscat bat bine dar pe ceata se vede practic un zid alb in fata masinii:rolleyes2. Mersi pentru info dar raman la ideea mea, ori 5000k ori inapoi la Philips! |
Cred ca sunt primul care renunta la xenon pentru halogen:-) Nu mai schimb nici un bec am bagat instalatia la vanzare deja. La Matiz este doar pentru aspect nu te ajuta deloc iar faza lunga e ca si inexistenta! Nu se reflecta deloc bine lumina!
Asa ca daca e cineva din Craiova sau imprejurimi, am un kit bi-xenon de vanzare! Ajut si la montaj, moca!;) |
Cat vrei pe xenon?
|
Mike ai PM. Pentru ceilalti interesati anuntul e la sectiunea vanzari!;)
|
Quote:
|
Azi, dupa cateva zile de xenon am mers cu halogene stock, pai e viata bai nene:-) acum chiar vad pe unde merg. O sa imi cumpar iar Philips'uri ca eram tare multumit de ele!
@TheEnzo majoritatea lucrurilor montate de mine pe masina si banii bagati au fost pentru siguranta si in primul rand confortul meu, si aici fac referire la A/C, geamurile electrice...si ar fi multe de mentionat dar cine a citit topicul stie;) Probabil ca banii de pe instalatia de xenon vor merge la curatarea geamurilor si montat folii fata spate omologate, dar sa ma mai gandesc putin8) |
Foarte ciudat... eu am fost extrem de multumit de schimbare cand am pus xenon. Bine, poate depinde mult de faruri, de kit-ul xenon, de culoare...
Oricum, daca tu consideri ca e mai bine cu halogene, atunci pui la loc halogene. Conteaza sa iti fie tie bine, nu sa fi "la moda" :) |
Si eu sunt mai mult decat multumit! La Robert, cred ca a fost o problema pe undeva ... la becuri, la balasturi ... ca este imposibil sa bata un xenon de calitate, atat de prost cum zice el ... :(
|
Si la mine bat bine... sunt multumit - dovada constand in faptul ca in 2 luni se face 1 an de cand le am. Eu sunt foarte pretentios la capitolul iluminat...
Poate Robert e si mai pretentios ca mine, sau a fost o buba... de nu a fost multumit. In orice caz... masina arata bine si cu xenoane si fara xenoane. ;) |
2 Attachment(s)
Va dati seama ca nu dadeam atatia bani si dupa trei zile sa le dau jos daca nu era ceva in neregula. Din cate am vazut bat la fel ca si la Razvan in poze se vede cum bat identic...si sunt chinezesti nu cred ca toti le aveti made in germany! Poate sunt intradevar mai proaste dar din cate am vazut in poze becul e identic la toate kiturile asa ca nu are ce sa bata asa prost!
Sa va explic mai pe larg ce ma deranja! In primul rand pe ploaie sau ceata e dezastru am vazut doar un zid alb in fata masinii, in al doilea rand nici pe zi daca stateam in fata masinii nu ma putea uita la ea oricat de jos as fi lasat farurile deci imi inchipui ce ziceau altii cand treceam pe langa ei...iar cel mai rau m-a deranjat ca nu bateau atat de departe ca la halogen, distanta e de cel putin trei, patru metri in plus de lumina...aa si la faza lunga ramaneam cu un gol in fata masinii unde nu batea lumina deloc:rolleyes2poate la alte masini nu face treaba asta dar la Matiz asa este...pot confirma si colegii ce am spus eu...mai mult ca sigur! Ca plusuri...se vedeau mult mai bine si mult mai de departe indicatoarele in exterior si lumina data de xenon era mult mai simpatica;) Poate am avut e ghinion si am fost cel 1% nemultumit dar mai bine sa fiu eu in siguranta decat sa imi para rau mai tarziu... |
Si eu tot cinezarii am (Thunder), dar la al 3-lea rand de becuri am fost 100% multumit cum bat! Conteaza foarte mult ceramica pe care este facut becul, si amestecul de gaz din "bula" becului sa fie ideal! Eu acum am pe ceramica maro, ceea ce inseamna 5000k (chiar daca pe ele scrie 6000k), dar bat mult mai alb si mai bine decat precedentele! Chestia cu faza lunga este exact cum zici tu ... eu nu umblu cu faza lunga fara proiectoare .... :) Sa iti mai spun ceva! Am un prieten aici in Brasov, care are tot Matiz cu xenon de 6000k, si le-am pus una langa alta sa vedem daca deranjeaza la fel! Parca la mine, din cauza pleoapelor, este mult mai ok ... nu este tot farul "aprins"! Mie asa mi s-a parut, dar nu bag mana in foc! Si, in plus, eu mi-am luat numai o singura data flash! :oops:
|
Eu nu am avut ocazia sa schimb becurile...si sunt de 6000k au geamul alb...nu am pleoape deci te ard pe retina:-)...flash am luat doar pe ploaie in exterior cand le ridicasem ca sa vad mai bine...flash'uri am luat si cu halogenele deci nu se pune:-) nici proiectoare nu am!:cry:
E clar atunci, kitul este ok doar ca H4 bi-xenon 6000k nu se intelege prea bine cu Matizul:lol: |
faza ce ai zis tu cu golu la faza lunga cand dai este ce am zis eu in posturile de mai sus .. ca este doar o singura faza pe bec si ep aia o ridica cu elctromagnet si o proiecteaza mai sus (de aia are caciulitza aia in cp becul) .. de ai se vede acel gol la toti cu Bi Xenon este asa ...nustiu daca am fost inteles ce am vrut sa zic .. bafta
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:37. |
- Copyright 2026 4Tuning