Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Dacia Logan(benzina) vs Dacia Logan(diesel) (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/8489-dacia-logan-benzina-vs-dacia-logan-diesel.html)

BMnWA 16-12-11 02:19

Re: Dacia Logan(benzina) vs Dacia Logan(diesel)

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 4780167)
permite-mi sa am dubii in privinta consumului tau! am condus ceva timp passat b5.5 1.9 tdi 101 cai dar si un touran 1.9 tdi 105 iar consumurile reale erau 9 pt passat la mers normal si 9.5 la touran (la mers batranesc am scos minim 8 la passat si 8.5 la touran, de maxim nu mai are rost sa vorbesc)

Edit: Am o ruda cu polo 1.4 TDI (practic cel mai economic motor de la vag, inafara de 1.2 tdi de pe a2) si sub 6.5 nu ii coboara, daca merge si in aglomeratie ii ia si 8.5!! este adevarata ca extraurban merge si cu 3.5

acuma ce sa zic,difera orasele,fiecare om are un traseu diferit si un stil de condus diferit,dar eu atata am pe ceas zilnic si am zile cand ajung la 150km prin oras si nu merg la plimbare..E drept ca dupa ce mi-am pus powerbox-ul pe computer imi arata mai putin cu 0.8-1l pentru ca acuma imi intra turbo la 1350-1400rpm si merge mai lejer nu mai trebuie sa o tot duc in 2500 sa schimb,totusi sunt niste discutii bazate pe niste cifre din bord,nu prea are rost sa ne contrazicem ca noi zicem ce ne arata acolo,nu putem umbla in setari sa schimbam noi ceva..
Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 4780182)
deci ai vazut ma nene ? vrajeala asta pe care ai inventat-o ca consuma 4 sau 5 litrii e o magarie de a ta. te contrazic si altii. am spus eu ca cine zice ca papa 4 sau 5 löitrii minte. voi credeti ca noi n-am avut dizel ? si ne duceti cu vrajeli ? 5 litrii afara consuma loganu dizel. masina noua. nu vii tu cu o vechitura si zici ca consuma tot 5 litrii. mai dute si mai anvata un pic de scoala ca nu tine smecheria.

aceeasi chestie,cifrele sunt in bord,eu sunt doar intermediarul ce ti-a comunicat ce imi afiseaza pe ceas. Vechitura asta din 2000,cu optiuni cat nu stiu cand o sa fie pe logan sau pe a cata serie de facelift la logan,cu cuplu aproape de 3 ori mai mare si cu comfort +++. Prietene, Dacia Logan este cot la cot cu dotari ce le avea un Bmw ursulet,adica poate prinzi cu servo poate prinzi fara,la fel ca la ursulet,poate are geamuri poate nu,poate are inchidere,poate nu,poate are ABS (uauuuu) poate nu,poate are turometru,poate nu...nu stiu ce sa mai zic de logan,masina cu euro 4 care se compara cu o masina care s-a facut in urma cu 20 de ani..

BMnWA 16-12-11 02:25

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4780237)
Pe Polo cred ca cel mai economic motor este 1.6 tdi, blue motion sau cum ii zice? Adica, nu este subdimensionat, dieselurile mici sunt de *** oricum ai da-o. Actually, as prefera chiar un 2.0 tdi, chiar si pe polo, chiar cel de 170 de cai, pocket rocket :D Desi nu cred ca poti sa iti pui, dar ar fi chiar fun.

ce mi s-a parut foarte foarte distractiv a fost un golf 4 tdi 1.9 150cp de fabrica usor softata... mi se pare mie sau 1.9tdi a fost mai reusit ca 2.0tdi ?

lord_wader 16-12-11 08:57

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4778108)
Singurul avantaj major al 1.5 dci 65 este consumul nesimtit de mic, in Craiova scoti 5% cu el daca nu mergi in super aglomeratie.

Stai putin, despre ce Dci de 65Cp vorbim aici? nu se mai produce din 2006 asa ceva :lol: nici macar ala de 70 sunt de domeniul trecutului.

Quote:

Originally Posted by FAST&FURIOUS (Post 4778118)
Pe langa dci-urile de 65 Cp mai sunt si cele 70Cp

Mare branza, 0.5s direrenta pana la 100/h si vreo 2-3km in plus Vmax. Marele avantaj este intercoolerul si faptul ca sunt Euro4

Quote:

Originally Posted by FAST&FURIOUS (Post 4778118)

"Lord wader"
S-ar putea sa gresesti in cea ce afirmi:

"
Originally Posted by OnlyHate View Post
Stiu ca e cam vechi topicul dar na.1.4 viteza maxima 140km \ 1.5 dci 165 km
ce ai vrut sa spui?
loganul 1.4 ajunge si la 170 in timp ce dieselul(65,70,75) abia se chinuie sa bata spre 160, nu mai spun de mcv diesel."

mai exact unde am gresit?

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 4778425)
bine punctat asta... totusi doar piesele din turcia au problema asta :-? la restu nu prea e cazu, insa pot sa fie si cele mai tari din domeniu, la cum merg unii n-au cum sa reziste.

Ce Turcia? :D
Motorul la loganul Dci e facut in Spania, sau ma rog era facut pana nu demult, acum s-or fi mutat si ei.
Chiar si pe unele plasticuri scrie made in Spania. Nu ca ar conta f mult.
La Mpi piesele sunt facute in Turcia, iar spun, nu ca ar conta f mult. Clio Dci posibil sa fi fost facut in Turcia, nu stiu

lord_wader 16-12-11 09:18

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4779712)
Loganul DCI ala de 65 de cai are cel mai mic consum pe care l-am vazut la o masina vreodata. Bine, e mort ca si motor, dar consuma foarte putin, e masina preferata a taximetristilor.

Cum e loganul ala de 65(70)Cp? Mort?
mort in comparatie cu , ce?

uite doua clipuri, baiatul e coleg aici cu noi:

https://www.youtube.com/watch?v=Gq1Gq4ZYm6w

https://www.youtube.com/watch?v=yN7nU...eature=related

RVL 2000 16-12-11 09:38

Nu mai comparti dacia cu marci premium, are cu totul alt target:
- romanii cu salarii foarte mici in comparatie cu restul europei
- europeni care in loc sa dea ~15000 - 20000 pe o masina prefera sa de pana in 10.000 si cu ~6-7000/2-3ani (diferenta de pret) sa detina o masina in garantie, fara cheltuieli suplimentare.
Pentru deplasare din a in b, fara batai de cap, 2-3000/an e ok in restul europei unde nu prea iti permiti sa o arzi cu 200 pentru ca in Spania, de ex, esti pasibil de puscarie, sau asa am auzit eu.

Vi se pare ca ofera asa putin in comparatie cu concurenta directa (aceeasi gama de preturi)?

a3ds 16-12-11 11:35

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 4780352)
ce mi s-a parut foarte foarte distractiv a fost un golf 4 tdi 1.9 150cp de fabrica usor softata... mi se pare mie sau 1.9tdi a fost mai reusit ca 2.0tdi ?

Cel putin asa zic fostii de posesori de PD care au trecut la CR, care insa este un motor tanar cu problemele tineretii, si 1.9 tdi a avut enspe mii de probleme in primii ani de constructie.

@wader Atat stiam ca au 1.5 dci alea fara intercooler, 65-70 de cai, mi se pare anemic motorul, galagios, nerafinat. Am inteles acum ca le-au mai crescut puterea, le-au facut mai complexe n shit, dar nu am studiat fenomenul pentru ca nu prea ma intereseaza.

BMnWA 16-12-11 11:43

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4780716)
Cel putin asa zic fostii de posesori de PD care au trecut la CR, care insa este un motor tanar cu problemele tineretii, si 1.9 tdi a avut enspe mii de probleme in primii ani de constructie.

@wader Atat stiam ca au 1.5 dci alea fara intercooler, 65-70 de cai, mi se pare anemic motorul, galagios, nerafinat. Am inteles acum ca le-au mai crescut puterea, le-au facut mai complexe n shit, dar nu am studiat fenomenul pentru ca nu prea ma intereseaza.

din cate tin minte 2.0tdi nu a fost atat de laudat si apreciat ca 1.9tdi pompe duze..adica 1.9 multe cu 3-400 mii dar la 2.0 apar probleme in putini km,ce putin asa se plang posesorii..

franz34sm 16-12-11 14:38

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 4780514)
Cum e loganul ala de 65(70)Cp? Mort?
mort in comparatie cu , ce?

uite doua clipuri, baiatul e coleg aici cu noi:

https://www.youtube.com/watch?v=Gq1Gq4ZYm6w

https://www.youtube.com/watch?v=yN7nU...eature=related

am vazut filmu. mmda merge si dizelu, dar se cam chinuie de la 130 in sus. pe cind benzina de la 130 prinde putere si viteza. nu stiu ce sa zic. tinand cont ca masinile dizel sint mai scumpe ca si alea pe benzina la pret , si piesele sant mai scumpe, si motorina e mai scumpa ca si benzina. deci daca facem un calcul nu stiu ce s-ar merita sa i-ei. atita e fain la dizel ca consuma mai putin si are forta, in rest........

aleks 16-12-11 20:03

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 4779856)
in america aproape toate masinile sint pe benzina. pt ca e ieftina benzina ? da motorina e scumpa in america sau ce ? e vorba de poluare.

de ce-ti dai cu parerea despre un subiect pe care nu-l stapanesti deloc, ba mai mult, il folosesti si ca argument hotarator in disputa asta?

RVL 2000 16-12-11 22:46

@ aleks
+1

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 4780959)
am vazut filmu. mmda merge si dizelu, dar se cam chinuie de la 130 in sus. pe cind benzina de la 130 prinde putere si viteza. nu stiu ce sa zic. tinand cont ca masinile dizel sint mai scumpe ca si alea pe benzina la pret , si piesele sant mai scumpe, si motorina e mai scumpa ca si benzina. deci daca facem un calcul nu stiu ce s-ar merita sa i-ei. atita e fain la dizel ca consuma mai putin si are forta, in rest........

benzina de care? logan de 75cp?! De la 140 la 160 te plictisesti grav.

In state ... sunt niste comozi, stii de ce pentru ca au (aveau) cea mai relaxata viata pe care am vazut-o vreodata.
Chiar n-am cum sa-ti explic cat de relaxati sunt , cat de comozi, dupa mine daor in elvetia am vazut ceva ce se aseamana, am un prieten parvenit acolo (din africa) si sti ce zice ca n-are sens motorina ca tot pe acolo e ca pret dar el e multumit ca se taraie la 120 cu 8.5 consum mediu pe BC, nu a verificat in viata lui la pompa, de-abia isi face un calcul cati bani ii trebuie pana in Romania, dar daca il intreb de cat carburant, n-are idee.

Am cunoscut si cativa si in SUA, pe continent si in Puerto Rico.
In Puerto Rico unde cam totul e mai scump ca pe continent cu ~20-25%, si aia la fel: pe ei nu-i intereseaza ca poate sa-si comande un laptop cu 2-300$ mai ieftin de pe continent, e mai comod la magazin.
Unu singur cu care am stat de vorba mi-a zis ca se bucura ca si-a luat masina cu 4 cilindri ca vede ca da mai putini bani combustibil da de consum n-are idee, x dolari/luna si e multumit.

Admit ca posibil sa fie altceva acum dar inainte de criza era un relax de neinchipuit, in US, singurii care erau preocupati de economia personala erau "parvenitii" strainii
obisnuiti cu munca si cu cheltuit cu masura.

Si da benzina a fost incredibil de ieftina pana relativ de curand.
Si acum e tot ieftina fat de europa
Ia fi antena cat e texas:
http://gasbuddy.com/gb_gastemperaturemap.aspx
Iti zic eu : cam 3$/~3.8l
Io zic e al naibi de ieftina avand in vedere ca salariu minim e peste 7$/ora (cu o exceptie unde e 5)
Deci pe scurt, ORICE american care lucreaza legal face de un plin pe zi la o masina mica (mica pentru US). Cui ii trebuie 5% consum?!? Fara numar tataaa!

lord_wader 17-12-11 11:41

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 4780959)
am vazut filmu. mmda merge si dizelu, dar se cam chinuie de la 130 in sus. pe cind benzina de la 130 prinde putere si viteza.

Am vrut sa arat ca un dci de 65-70CP nu e chiar "mort" cum zicea cineva, mai ales daca e resoftat. Sa faci suta pe ceas in 10-11s nu e de colo. Stock a facut suta(tot pe ceas) in 14-15s la doar 65CP. Un peugeot 207 1.4Hdi de 70CP scoate cam acelasi timp(15.1s oficial). Deci, prin ce e mai "mort" motorul de logan decat ala de Peugeot?

Eu nu am vrut sa arat ce poate un 1.5Dci, ca daca era asa puneam clipul asta:
loganul ZBG diesel de 115CP https://www.youtube.com/watch?v=mPh7MQ3CZBo

Nu comentez cursa in sine, si nici vechimea si starea tehnica a acelui BMW, ci faptul ca acel logan diesel a avut in clip performanta unui BMW 318 (bmw-ul respectiv, altele poate merg mai bine).

a3ds 17-12-11 11:49

Hai sa nu facem din *** bici, este un motor care nu are nici cea mai mica legatura cu "performanta", alta decat cea de economie de combustibil, pentru care a si fost facut si in care exceleaza. :) Eu oricand mi-as lua un e46 318d sh decat un Reno/Dacia 1.5 dci nou si as economisi si bani cel mai probabil la achizitie.

franz34sm 17-12-11 12:12

da mai am vazut filmu. loganu batea multe masini. batea bmw-u. si cielo batea bmw-u. pai pt ca bmw-u are tractiune pe spate, si masinile cu tractiune pe fata sint mai rapide. care e explicatia ? loganu e nou si are compresie buna. masinile straine au compresie mai slaba pt ca sint mai vechi. am avut un opel vectra 75 de cai pe benzina si am facut intrecere cu un logan dci cu 65 de cai si ma antrecut. opelu era vechi din 92 si n-avea compresie asa buna. ce-i nou e nou. deci nu-s asa rele loganurile pe cum se plang altii. si loganu pe benzina 1,6 a mers cu 210 la ora. pai bmw-u motor 1,8 cu 140 de cai tot cu 210 sau 213 merge. si are 140 de cai. is bune loganurile. no coment. cat is noi. :)

franz34sm 17-12-11 13:06

vreau sa vad loganu ca se intrece cu o masina noua nu veche. aceleasi cai putere.

BMnWA 17-12-11 14:43

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 4782340)
da mai am vazut filmu. loganu batea multe masini. batea bmw-u. si cielo batea bmw-u. pai pt ca bmw-u are tractiune pe spate, si masinile cu tractiune pe fata sint mai rapide. care e explicatia ? loganu e nou si are compresie buna. masinile straine au compresie mai slaba pt ca sint mai vechi. am avut un opel vectra 75 de cai pe benzina si am facut intrecere cu un logan dci cu 65 de cai si ma antrecut. opelu era vechi din 92 si n-avea compresie asa buna. ce-i nou e nou. deci nu-s asa rele loganurile pe cum se plang altii. si loganu pe benzina 1,6 a mers cu 210 la ora. pai bmw-u motor 1,8 cu 140 de cai tot cu 210 sau 213 merge. si are 140 de cai. is bune loganurile. no coment. cat is noi. :)

nu sunt mai rapide masinile cu tractiune fata :lol::lol: niciodata !!

All times are GMT +2. The time now is 18:38.

- Copyright 2026 4Tuning