Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Daewoo (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo.html)
-   -   Low Matiz - Blue Sky (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/69476-low-matiz-blue-sky.html)

Geo_ZGA 22-09-09 22:52

Re: Matizu' meu

Eu zic sa nu mai pui deloc stikerul ala. Daca aveai inlocuitor in cutie, il puneai pe cutie, ca sa nu ti-l arunce mecanicul la revizie :lol:
Intrebare: nu aveai si un senzor de aer la cutia filtrului stock?
Mai incearca o treaba... elimina furtunul de gaze carter, de fapt, anuleaza-l la intrarea in admisie si pune-i un breather acolo. Sper ca m-am facut inteles... oboseala.

Mustang 23-09-09 07:14

2 Attachment(s)
Da, era un senzor.
L-am scos dupa cutia filtrului stock, l-am impaturit frumos intr-un material de tip "puf" dupa care l-am inchis intr-o banda izolatoare.
Cele 2 coliere de plastic ce se gasesc pe racordul de cauciuc d'asta sunt puse: sa prinda sub racord acest senzor. Am incercuit in poza urmatoare unde se afla senzorul acum.

Cand te referi la furtunul carter, te referi la furtunasul de sub racordul de cauciuc? Cel inestetic din pozele atasate? Cu un material sintetic la gura?
Stiu ca se prinde pe la "cotul" de la racord... dar nu stiu ce sa bag in gaura aia sa nu traga aer fals.

Asa ca ... ajuta-ma sa inteleg, acum ca (probabil) esti mai odihnit, ce anume trebuie facut? :D

Orice sfat e binevenit.

Am pus pana la urma stickerul intr-un loc mai potrivit si mai decent... (vedeti atasament)

andi_cimpean 23-09-09 12:59

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Mustang (Post 2661921)
Am pus pana la urma stickerul intr-un loc mai potrivit si mai decent... (vedeti atasament)

Eu aici l-as fi pus, dar si unde l-ai pus tu, arata bine.

In legatura cu faza cocalareasca, ca ti-ai fi lasat sticker-ul acolo...te contrazic, nu inseamna ca esti neaparat cocalar, ci doar ca pe moment nu ai avut alta idee. Ca si in cazul meu...si eu am facut multe greseli la inceput in ceea ce priveste design-ul...mi-am pus sticker-ere crezand ca astfel o tunez...(poti vedea rezultatul la mine in photo album)

Ti-am atasat o poza, cu locul in care l-as fi lipit eu.

Mustang 23-09-09 14:54

Din pacate, pe filtru nu se poate din 2 motive:
- este deja inscriptionat K&N din fabrica... gravat ca sa zic asa;
- stickerul era mai mare decat diametrul intregului filtru. :)

Mustang 26-09-09 14:43

Gata si deschiderea portbagajului din telecomanda. :D

Geo_ZGA 26-09-09 15:24

Si cu furtunul de gaze carter si senzorul de aer ai facut ceva?
Ai facut singur deschiderea? Cum ai legat la alarma?

banzay 26-09-09 15:52

La firul special pt deschidere pui un releu (cu + si - de la baterie si + sau - ce vin prin firul de la alarma) si gata, asa e? :)

Mustang 26-09-09 16:09

Alarma mea e prevazuta din "fabrica" cu comanda de deschidere portbagaj (fir mov). A fost nevoie sa trag un fir gros care sa suporte un amperaj de 25A de la alarma la un solenoid. Exact cum au multe dintre Cielo-uri deschiderea portbagajului din alarma.

Senzorul de aer a fost montat in interiorul racordului. Asa cum era normal si trebuia facut. :)

Geo, m-am interesat si mi s-a spus ca faza cu furtunul Carter se aplica la o masina care papa ulei. La masinile in cauza se recomanda modificarea asta. N-am umblat inca, astept sa mai citesc informatii cu privire la acest aspect.

Ca un nou feedback la filtrul de aer. Masina urca exceptional in ture. Si asta, si cu cea mai varza benzina (din punctul meu de vedere): Carrera 95.

Geo_ZGA 26-09-09 17:22

Pai pt asta am intrebat si eu... ca am solenoidul montat (deschidere din buton), alarma care are functia asta... dar nu stiu cum si unde sa leg firele. Deci de la firul mov la solenoid si atat?
Inainte sa-l modific, citisem si eu despre furtunul de gaze carter. Si ce iti pot spune e ca, de mai mult de 1 an, eu nu am avut nici o problema cu el facut asa cum ti-am spus si tie. Ceea ce am aflat despre gazele carter e ca sunt fierbinti si contin vapori de ulei... ceea ce nu cred ca e benefic unei admisii de aer. Concluziile le tragi tu...

Mustang 27-09-09 10:13

Trebuie si un releu de comanda - deschidere portbagaj... :D

Mustang 02-10-09 07:13

Urmeaza sa fac geamurile electrice: in prezent am o macara si ambele motorase... trebuie sa mai iau o macara si comenzile.

Robert_MNW 02-10-09 11:34

Cand faci legaturile electrice sa imi faci si mie o schema cum montezi releul ca sa nu mai distrug butoanele :lol:

Mustang 02-10-09 12:10

O sa incerc... numai ca de data asta o sa ma chinui sa fur meseria de la maestru - taica-miu. :)
Estimez ca in 2 saptamani se va face treaba asta. :)

Robert_MNW 02-10-09 13:41

Ok, nu ma grabesc dar chiar nu stiu cum sa pun relee sa nu mai distrug butoanele. Nu m-ar deranja asa tare daca nu m-ar lasa cu geamul jos cand imi e lumea mai draga :rolleyes2
Sa nu ma uiti cu schita/schema, te rog! ;)

theolino 03-10-09 12:41

Salut! As dori sa stiu si eu de unde ai cumparat turometrul si daca este pentru 3 pistoane si ce pret are:D.scuza-ma daca ai mai spus dar am cautat si nu am gasit:|.multumesc mult

LE:Am gasit dar oare se mai gasesc?

All times are GMT +2. The time now is 01:57.

- Copyright 2026 4Tuning