![]() |
Re: Teribilişti vs depăşiri
stii ce e haios?ca pana si prietena mea se amuza pe faptul ca eu daca sunt primul la semafor trec intersectia si abia dupa se pun si ceilalti in miscare(foarte putini pleca mai tare,la fel de putini o data si restul in urma) si toate astea cu un oltcit pe gpl...
eu m-am referit de comparatia pe transfagarasan...dar in oras,in conditii legale cu ticozauru s-ar putea sa ai parte de surprize,mai ales daca il conduce unu care stie sa-i dea in ture... ;) dub-r vreau sa cred ca nu am dat vreo replica acida :P |
Quote:
|
@ realmode
Scuze dar īn ceea ce ma priveste pe mine, n-am vorbit de excese de viteza ci de demaraje de la zero īn mod NORMAL, de o circulatie LEGALA chit ca am peste 400 de cai sub capota. Poate nu-ti vine sa crezi dar eu am ajuns sa fiu oprit de politie deoarece circul prea corect. Am patit-o pe un sector de drum restrictionat lung de 50 km unde era restrictie 100 pe tot parcursul unde am mers pe banda din dreapta cu exact 100 km/h via tempomat. La un moment dat "mi-a cresut o codita" ALB / VERDE cu lumina albastra. M-au tras pe dreapta, mi-au controlat actele, mi-au dat fiola sa vada daca-s beat, mi-au luat si proba de saliva sa-mi faca test de droguri pe loc sa verifice daca nu cumva sīnt "High". :shock: La īntrebarea mea DE CE, mi-au raspuns ca este iesit din comun ca cineva sa mearga asa de corect cu un cazan american unde se vede clar ca masina este tunata extrem si are mult mai mult sub capota decīt se crede. :???: Am ramas ca boul la poarta noua cīnd am auzit asta. (Traiasca politia nemteasca :rolleyes2 ) Tu ce ai fi facut īn locul meu? :?: @ julaikos Poti sa-i dai ture la ticotar pīna te plictisesti. Degeama vrei sa iei ceva daca n-ai de unde ;) Astia sīnt chiar foarte amuzanti si intra īn categoria celora care-si cumpara o coaja de nuca ieftina prin vreun program rabla si au ulterior pretentii de ferrari de la saraca coaja de nuca :lol: @ DrifterGT Īn Belgia? Tara īn care e limita legala nationala 130 km/h pe autostrada si daca te prinde peste cu numai 20 km/h īti confisca masina pe loc si tu īti continui drumul īn catuse īn masina de politie? :shock: |
Quote:
Si prin Austria am mai prins cativa piloti , dar cei mai multi in belgia ... |
Am vazut si eu. De la mine nu e departe pīna īn Belgia.
Cunosc si un destept de Resitean ce sta īn Düsseldorf care merge ca un cretin prin Belgia de l-or oprit cu arma-n mīna si īn cele din urma a ramas fara masina si a mierlit-o īntr-o pīrnaie belgiana unde a stat 9 luni īn..... "gazda volomusai" cu perdele de fier forjat. :lol: Ca sa fiu sincer, īn Belgia te īmbie autostrazile pur si simplu s-o calci pina treci cu pedala prin podea si sar pistoanele prin capota. Autostrazile sīnt aproape goale iar noaptea sīnt iluminate ca strazile īn oras de poti sa mergi cu farurile stinse. |
Cunosc bine ce inseamna legile in Belgia, nu ar fi primul roman intemnitat si cu masina confiscata.
Ma ingrozesc cand vad zilnik la stiri suflete curmate, majoritatea din vina soferului care a produs nenorocirea, ma gandesc sa nu ajung si eu in locul ne potrivit la momentul nepotrivit. Cine isi cumpara masina noua din banii lui (chiar daca are peste 200 CP) sunt convins ca stie sa isi fereasca masina si sa nu se dea "cocos" pentru ca nu este cu nimik mai castigat. Restul, cu masini inmatriculate in BG sau FR fac legea, toata soseaua e a lor, nu tin cont de nici o regula de circulatie, sa nu va astepta`ti sa se fereasca ei daca sunt neregulamenta intr`o intersectie, cu siguranta intra in voi. Voie buna... |
Daca e la o adica fiecare poate sa se dea cocos, indiferent daca cu masina lui sau nu.
Poanta e ca trebuie sa sti unde sa te dai īn asa fel īncīt sa nu te expui nici pe tine si nici pe altii. Nasolia e ca majoritatea o fac unde nu trebuie pt. ca se vor a fi vazuti, le trebuie un fel de CONFIRMARE PSIHICA īn mintea lor de bibilica refuzata la export si atunci se īntīmpla nenorocirile. Eu de ex. daca am chief so frig pīna lesina, merg pe WE jos pe Nurburgring si īi dau de ne saturam amīndoi. Si eu si masina. Din pacate īn RO nu exista astfel de conditii. Īn RO ar fi extrem de prioritar unul sau doua circuite din astea ca pe Nurburgring unde vitezomanul poate sa-si īnchirieze traseul cu ora sau cu ziua si sa-i dea talpa pīna o rupe īmpreuna cu prietenii sau rivalii fata de care vrea sa-si arate "muschii". Conditii ar fi ca sīnt destule aeropoarte militare dezafectate ce ar putea fi modificate. Din pacate de la autoritatile analfabete care sīnt acolo nu le poti cere sa gīndeasca si sa investeasca īn siguranta. Ei prefera sa fie omorīti oameni nevinovati pe strada. |
Sa ne fereasca Cel de Sus pe toti, din partea mea, cei inconstienti nu au decat, dar sa nu implice pers. nevinovate. Ma feresc si din calea unui Ford 500, respect regulile si imi vad de ale mele.
Drum bun sa avem. (nu ma refer la calitatea soselelor) :) |
Quote:
|
Chiar ma gīndesc acuma, asi fi curios ce ar zice un fitzar din asta de prin RO care merge īn UE sa se trezeasca ca-l ia la misto unul din asta cu un GO CART īnmatriculat STREET LEGAL pe autostrada si sa mai aiba si motor de Hayabusa. :D
Cred ca s-ar lecui pe veci :D :D :D <object width="480" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/1vHvwgmOQ1Y?fs=1&hl=de_DE"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/1vHvwgmOQ1Y?fs=1&hl=de_DE" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object> ..... sau nu stiu ce ar zice daca la un moment dat l-ar īminge de la spate o masina de FORMULA 3 īnmatriculata Street Legal :D :D <object width="480" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/OvU74eBy2n0?fs=1&hl=de_DE"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/OvU74eBy2n0?fs=1&hl=de_DE" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object> Ce s-ar īntīmpla sa mai vi si cu o formula din asta STREET LEGAL īn RO īn concediu? :D :D :D Cred ca politia romīna si-ar da foc la uniforma si s-ar interna de la sine la balamuc :D :D :D :D PS: MORALA, DE CE am pus video-urile: Sa arat, ca si cu asa ceva se poate merge CORECT, LEGAL si OMENESTE darmite cu o masina normala ;) |
Quote:
Bravo, apreciati in continuare gunoaiele astea de legi si o sa vedeti ca daca nu cumva vine sf lumii inainte, in maxim 5 ani o sa se interzica masinile de tot(deja s-a inceput cu taxe mari, si legi tampite si aberante) nici nu o sa mai ai voie sa iesi pe strada ca poate daca cumva esti infractor si poti sa faci v-un rau cuiva :shock: Stiti care e rahatul de ipocrizenie la "cilivizatii astia"? Daca lovesti pe unu si mai ca-l ranesti neacordandu-i prioritate platesti o amenda de cateva sute de E, iti creste valoarea asigurarilor urmatoare pe 5 ani, si iti ia permisu pe vo 6 luni, da daca te prinde cu 200 pe autostrada pe 0 trafic, iti confisca masina si te si baga la puscarie, plus ca daca ai carnetul facut la ei ti-l mai si anuleaza. Halal civilizatie, decat asa, prefer mai bine legislatia noastra, si chiar de ar fi si mai permisiva pana la scapa cine poate! |
Nu am citit tot topicul din simplul motiv ca ma ia capu'!!!!!!!! pt ca majoritatea celor care au scris aici sunt aceiasi frustrati pe care ii intalnesc zilnic in trafic, care se mandresc cu loganul lor ca e facut de renault( ce dracu e de mandrit la asta?? francezii stiu sa faca branza si romanii nu stiu sa faca nimic. cum au ajuns impreuna sa faca masini???) , aceiasi frustrati care atunci cand isi aleg optiunile la o masina prefera proiectoarele in locul unui A/C de exemplu si care merg cu ele aprinse ORICAND NUMAI CAND E CEATA NU (cocalari retardati ce sunteti!), aceiasi care stau cu mana pregatita pe claxon la semafor asteptand nerabdatori sa se faca verde si as putea continua asa probabil vreo 4 zile fara sa ma repet. ma bucur ca cineva mai deschide discutii de genul asta chiar cu riscul de a-i sari cimpanzeii in cap, poate in felul asta intr-un final se vor schimba si cocalarii nostrii din trafic, desi ma bufneste si pe mine rasul cand spun asta. cand voi, COCALARILOR veti disparea, romania va fi altfel iar noi restul vom intineri probabil cu 20 de ani.
|
Quote:
|
Ca sa ne reamintim putin, postez niste articole din codul rutier, sunt convins ca o sa ne reamintim de multe dintre ele (uitate dealtfel):
SECTIUNEA a 2-a Reguli pentru circulatia vehiculelor 1. Pozitii īn timpul mersului si circulatia pe benzi Art.41. - (1) Vehiculele si animalele, atunci cānd circula pe drumurile publice pe care le este permis accesul, trebuie conduse pe partea din dreapta a drumului public, īn sensul de circulatie, cāt mai aproape de marginea partii carosabile, cu respectarea semnificatiei semnalizarii rutiere si a regulilor de circulatie. (2) Numerotarea benzilor de circulatie pe fiecare sens se efectueaza īn ordine crescatoare de la marginea din partea dreapta a drumului catre axa acestuia. Īn cazul autostrazilor, banda de urgenta nu intra īn numerotarea benzilor de circulatie. (3) Daca un drum este prevazut cu o pista speciala destinata circulatiei bicicletelor, acestea, precum si mopedele vor fi conduse numai pe pista respectiva. Art.42. - Cānd circulatia se desfasoara pe doua sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de catre conducatorii de vehicule īn functie de intensitatea traficului si viteza de deplasare, avānd obligatia sa revina pe prima banda ori de cāte ori acest lucru este posibil, daca aceasta nu este destinata vehiculelor lente sau transportului public de persoane. 3. Depasirea Art.45. - (1) Depasirea este manevra prin care un vehicul trece īnaintea altui vehicul ori pe lānga un obstacol, aflat pe acelasi sens de circulatie, prin schimbarea directiei de mers si iesirea de pe banda de circulatie sau din sirul de vehicule īn care s-a aflat initial. (2) Conducatorul vehiculului care se angajeaza īn depasire trebuie sa se asigure ca vehiculul care circula īn fata sau īn spatele lui nu a initiat o asemenea manevra. (3) Atunci cānd prin manevra de depasire se trece peste axa care separa sensurile de circulatie, conducatorii de vehicule trebuie sa se asigure ca din sens opus nu se apropie un vehicul si ca dispun de spatiu suficient pentru a reintra pe banda initiala, unde au obligatia sa revina dupa efectuarea manevrei de depasire. (4) Nu constituie depasire, īn sensul alin.(1), situatia īn care un vehicul circula mai repede pe una dintre benzi decāt vehiculele care circula pe alta banda īn acelasi sens de circulatie. (5) Depasirea se efectueaza numai pe partea stānga a vehiculului depasit. Tramvaiul sau vehiculul al carui conducator a semnalizat intentia si s-a īncadrat corespunzator parasirii sensului de mers spre stānga se depaseste prin partea dreapta. (6) Tramvaiul aflat īn mers poate fi depasit si pe partea stānga atunci cānd drumul este cu sens unic sau cānd īntre sina din dreapta si marginea trotuarului nu exista spatiu suficient. Art. 49. (1) Limita maxima de viteza īn localitati este de 50 km/h. (2) Pe anumite sectoare de drum din interiorul localitatilor, administratorul drumului poate stabili, pentru autovehiculele din categoria A si B, si limite de viteza superioare, dar nu mai mult de 80 km/h. Limitele de viteza mai mari de 50 km/h se stabilesc numai cu avizul politiei rutiere. (3) Pe anumite sectoare de drum, tinānd seama de īmprejurari si de intensitatea circulatiei, administratorul drumului, cu avizul politiei rutiere, poate stabili si limite de viteza inferioare, dar nu mai putin de 10 km/h pentru tramvaie si de 30 km/h pentru toate autovehiculele. (4) Limitele maxime de viteza, īn afara localitatilor, sunt: a) pe autostrazi - 130 km/h; b) pe drumurile expres sau pe cele nationale europene (E) - 100km/h; c) pe celelalte categorii de drumuri - 90 km/h. Cu siguranta circulatia pe drumurile publice ar fi mult mai civilizata daca se respecta reglementarile legale. Daca am incerca sa sensibilizam si sa educam participantii la trafic care nu respecta aceste reguli, sa nu ne mai dam atita importanta, toti am fi mai linistiti si mai relaxati la volan. Sa conducem fara incidente ;) |
@ alexutzzzu1
Referitor la depasirea pe dreapta trebuie sa te contrazic putin. Cei ce locuiesc īn SUA stiu de ce. Īn SUA este permisa depasirea pe dreapta si nu sīnt accidente ca īn Europa. DE CE ? SIMPLU: Conducatorul are OGLINDA SI ĪN DREAPA si īn moment cīnd vrea sa schimbe pe banda din dreapta ESTE OBLIGAT sa se asigure īn oglinda. Din pacate, īn Europa stiind ca depasirea pe dreapta nu este permisa, nu se asigura nici dracu. Dupa īncheierea unei depasiri pe stīnga, conducatorul se asigura DOAR ĪN OGLINDA INTERIOARA īnainte de a reveni pe banda din dreapta si asta este total gresit, motiv de ce trozneste īn situatii din astea. Luam situatia AUTOSTRADA: 2 Benzi pe sens + intrare. O depasire are loc īn sectorul unde se afla o intrare. Masina 1 intra pe autostrada si accelereaza. Masina 2 este pe banda 1. Masina 3 depaseste masina 2. Īn timpul depasirii, masina 1 ce intra pe autostrada accelereaza si intra īn fata masinii 2 care este depasita de masina 3. Cīnd masina 3 doreste īn urma depasirii sa revina pe banda 1, NU VEDE ca paralel cu ea se afla masina 1 care intrase pe autostrada ĪN FATA MASINII 2 DEPASITE deoarece soferul masinii 3 se asigura decīt īn retrovizorul interior si nu se uita ce-i īn dreapta lui, nu foloseste retrovizorul exterior din dreapta. Rezultatul: ............... BUUUUM ! Īn SUA unde este permisa depasirea si pe dreapta, fiecare se asigura OBLIGATORIU si īn oglinzile exterioare stīnga si dreapta dependent de manevra pe care o face. Īn europa, datorita legislatiei, un conducator auto se concentreaza 95% numai la partea stīnga si IGNORA mai mult sau putin inconstient partea din dreapta motiv de ce o astfel de depasire implica un pericol incalculabil. |
| All times are GMT +2. The time now is 00:08. |
- Copyright 2026 4Tuning