Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Opel (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel.html)
-   -   Maşina mea: Opel Calibra C20XE - Red Bitch (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel/162270-masina-mea-opel-calibra-c20xe-red-bitch.html)

willy_d 13-04-10 16:51

Re: Maşina mea: Opel Calibra - Red Bitch

Quote:

Originally Posted by DaBotta (Post 3274418)
wili nu il speria pe om degeaba. Eu am instalatie chinezeasca exact cum is toate de vanzare. Nu ai nici o treaba. Electric cumpara linistit orice. Eventual alege ceva de 55W si nu ai treaba. Cat despre faza lunga , daca o sa circuli mult afara din oras o sa iti dai seama ca totusi ai nevoie de ea foarte mult. Eu unul nu as renunta la ea

nu,sigur ca nu vreau sa-l speriu pe om degeaba,era doar un sfat.actual am ceva xenon "type r" chinezesti,naspete de ~3 luni si deja xenonu 'drept' mi se stinge sau palpaie (de parca as da blitzuri)..incercam sa-l ajut,ca ce cumperi cu 300-400 lei e xenonu si fanu orice ati zice :)

bafta!

DaBotta 13-04-10 18:24

Stai linistit ca si daca cumperi SIEMENS sau cestio ce alceva , tot aceleasi is. Doar ca scrie siemens pe ele sau alta marca , dar ele is identice. Ei nu produc asa ceva , nici SIEMENS nici BOSCH , PHILIPS , OSRAM sau altii.
Eu am deja de 2 ani pe masina instalatia si nu am avut probleme. O singura data mi-am schimbat ambele becuri ca asa am vrut eu. Pe faza lunga am instalatie de care vand eu , si dau blituri pana ma satur si nu are nimic.

Ii si chestia cum le nimeresti. Trust me , am montat fel si fel de instalatii si toate is o apa si un pamant

electric_style 13-04-10 23:12

Quote:

Originally Posted by willy_d (Post 3274326)
sa ai grija ce xenon cumperi,daca te gandesti la cele care costa 300-350 lei mai bine renunta :)
eu sunt patit :(

Quote:

Originally Posted by DaBotta (Post 3274418)
wili nu il speria pe om degeaba. Eu am instalatie chinezeasca exact cum is toate de vanzare. Nu ai nici o treaba. Electric cumpara linistit orice. Eventual alege ceva de 55W si nu ai treaba. Cat despre faza lunga , daca o sa circuli mult afara din oras o sa iti dai seama ca totusi ai nevoie de ea foarte mult. Eu unul nu as renunta la ea

@ willy & DaBotta....instalatia nu conteaza ce marca e , stiu doar ca va fi 35W 6000k ...asa m-au sfatuit toti care au lupe !!! DaBotta vand ca esti in tema cu xenoanele...spune-mi te rog tu ce xenon ai pe masina (temperatura si W ) si ce-mi recomanzi tot odata ?

DaBotta 13-04-10 23:44

pai hai sa o luam in felul urmator:

Faza Scurta - 55W 8000K - SUPER MULTUMIT
Faza Lunga - 35W 6000K - SUPER MULTUMIT

Si pe vine Proiectoarele din bara - 35W 10.000 K - Sunt ALBE ALBE

electric_style 14-04-10 14:39

Quote:

Originally Posted by DaBotta (Post 3276101)

:inyourfac man...eu vreau mai multa claritate in lumina decat look !!! crezi tu ca un 55w 8000k , avantajeaza mai mult decat un 35w 6000k (pentru faza scurta) ?

B-64-KTL 14-04-10 17:47

Quote:

Originally Posted by DaBotta (Post 3276101)

Cu cat au mai multi ,,k" cu atat se duc sper violet-mov iar cu cat au mai putini cu atat lumina este mai alba deci 10.000K daca nu ma insel este un violet....ce vrei tu alb-alb este un 5000 sau 4300...mai jos deja lumina este galbena. Eu cred ca 6000K este ideal ca raport practic/look.

electric_style ---- ca sa nu fiu total Off: imi place calibra ta si vad ca te indrepti intr-o directie buna...tine-o tot asa.

electric_style 14-04-10 20:41

8 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by B-64-KTL (Post 3278043)
Cu cat au mai multi ,,k" cu atat se duc sper violet-mov iar cu cat au mai putini cu atat lumina este mai alba deci 10.000K daca nu ma insel este un violet....ce vrei tu alb-alb este un 5000 sau 4300...mai jos deja lumina este galbena. Eu cred ca 6000K este ideal ca raport practic/look.

electric_style ---- ca sa nu fiu total Off: imi place calibra ta si vad ca te indrepti intr-o directie buna...tine-o tot asa.

ms frumos pentru aprecieri man...si cred ca 6000k e ideala atat pt look cat si pe vizibilitate!!!

PS: azi facui etrierii rosii (cu vopsea termica - spray)...si avusei placuta surprindere ca : etrierii,discurile, placutele si pompa de frana" sunt ATE !!! ATE s-au montat de fabrica pe toate calibrele ?

DriftingCalibra 14-04-10 20:54

10 Attachment(s)
Bad boy lock-ul :

Badboy-ul poti sa il confectionezi si din fibra de sticla si din tabla.
Cea mai viabila optiune este sa iti cumperi unul dedicat masinii tale iar apoi sa te apuci si sa lucrezi / capota ta singurel cu fibra,rasina,intaritor,chir de fibra de sticla ,chit de finisare si filler sau sprit chit. Depinde de caz. Acestea le poti lucra in orice garaj,sau chiar in spatele blocului,nu ai nevoie de scule decat de un tampon de cauciuc.
Iti pun cateva fotografii ca si info ca sa iti faci o idee.

willy_d 14-04-10 21:02

Quote:

Originally Posted by electric_style (Post 3278607)
ms frumos pentru aprecieri man...si cred ca 6000k e ideala atat pt look cat si pe vizibilitate!!!

PS: azi facui etrierii rosii (cu vopsea termica - spray)...si avusei placuta surprindere ca : etrierii,discurile, placutele si pompa de frana" sunt ATE !!! ATE s-au montat de fabrica pe toate calibrele ?

ATE au (si cred ca inca)montat pe Opel-uri in general :D

DaBotta 14-04-10 21:43

Problema ii ca deja la chinezariile astea 6000K are o tenta verzuie si ii foarte urat.

Da intradevar 10.000 ar trebuii sa fie violet , dar la china nu o sa gasesti asa usor :D

Eu ti-am zis ce am pe masina si vad perfect.
Eu ti-am zis 8000K as alege pentru ca is albe. 4300K am avut pe santa fe , si crede-ma era ca si lumina de la halogen ca si culoare doar putin mai tare.

5000K ii alb intradevar dar ii mai slabut decat 6000K.

Alege 6000K sau 8000K , singura chestie sa nu fi dezamagit de culoarea 6000K-ului.
Asculta-ma pe mine daca vrei , ma ocup cu xenoane de ceva vreme , si crede-ma ca am vazut toate felurile de becuri si toate nuantele

electric_style 14-04-10 21:45

Quote:

Originally Posted by DriftingCalibra (Post 3278654)
Bad boy lock-ul :

Badboy-ul poti sa il confectionezi si din fibra de sticla si din tabla.
Cea mai viabila optiune este sa iti cumperi unul dedicat masinii tale iar apoi sa te apuci si sa lucrezi / capota ta singurel cu fibra,rasina,intaritor,chir de fibra de sticla ,chit de finisare si filler sau sprit chit. Depinde de caz. Acestea le poti lucra in orice garaj,sau chiar in spatele blocului,nu ai nevoie de scule decat de un tampon de cauciuc.
Iti pun cateva fotografii ca si info ca sa iti faci o idee.

ms frumos man...pozele fac cat 1000 de cuvinte !!!
Quote:

Originally Posted by willy_d (Post 3278694)
ATE au (si cred ca inca)montat pe Opel-uri in general :D

ok..chiar nu stiam !!!

Quote:

Originally Posted by DaBotta (Post 3278888)
Problema ii ca deja la chinezariile astea 6000K are o tenta verzuie si ii foarte urat.

Da intradevar 10.000 ar trebuii sa fie violet , dar la china nu o sa gasesti asa usor :D

Eu ti-am zis ce am pe masina si vad perfect.
Eu ti-am zis 8000K as alege pentru ca is albe. 4300K am avut pe santa fe , si crede-ma era ca si lumina de la halogen ca si culoare doar putin mai tare.

5000K ii alb intradevar dar ii mai slabut decat 6000K.

Alege 6000K sau 8000K , singura chestie sa nu fi dezamagit de culoarea 6000K-ului.
Asculta-ma pe mine daca vrei , ma ocup cu xenoane de ceva vreme , si crede-ma ca am vazut toate felurile de becuri si toate nuantele

ramane de vanzut...dar sincer sa fiu imi place mai mult 8000k decat 6000k !!! are vreo importanta daca aleg 55w ci nu 35w...avantajeaza sau dezavantajeaza cu ceva ?

DaBotta 14-04-10 21:59

de dezavantajat pot sa zic ca ai sanse sa se arda becu putin mai repede. Eu de 1 an nu le-am ars inca , cum ti si norocul.
Avantaje , putin mai tari , indeajuns incat sa vezi urma lor pe asfalt :D

matiu13 15-04-10 17:23

boss,eu am xenoane type R de 4300 de 1 ani si ceva si sunt extramultumit de ele...deci...e relativa treaba ca nu sunt bune sau mai stiu eu ce....cat despre culoare trebuie sa-ti placa tie!
ps:da-mi buzz sa vb de ac daca te mai intereseaza

electric_style 18-04-10 19:40

Quote:

Originally Posted by matiu13 (Post 3281177)
boss,eu am xenoane type R de 4300 de 1 ani si ceva si sunt extramultumit de ele...deci...e relativa treaba ca nu sunt bune sau mai stiu eu ce....cat despre culoare trebuie sa-ti placa tie!
ps:da-mi buzz sa vb de ac daca te mai intereseaza

4300k e o temperatura folosita pe multe dintre masinile care ies cu xenon de fabrica !!! ps: despre AC vb pe mess...

electric_style 20-04-10 01:21

am parcurs cei 1000km si maine sper sa fac schimbul de ulei !!! momentan am folosit Mobil1 super2000 10w40 si nu prea sunt multumit !!! as incerca Liqui Molly , insa nu stiu exact ce clase de viscozitate sunt recomandate pentru C20NE...ma lamureste si pe mine careva ?:D

All times are GMT +2. The time now is 16:14.

- Copyright 2026 4Tuning