![]() |
Re: Dictionar/Intrebari/Raspunsuri
am sh` yo o intrebare:P...care este vre`o diferenta intre (turbo)compresor si turbina de supraalimentare?...sau e acelasi lucru?...
|
Quote:
Sau e din ciclul "vorbesc, deci exist"? |
oi...eu am citit ce scria pe siteu` ala care l`ai dat tu sh` n`are nici o legatura cu ce vb lumea-=adik burnout=-....deci cred k tu nu ai citit cum trebuie.....oricum ai avut dreptate ca nu are cum sa distruga ambreajul manevra H&T......dar cel care a zis k se face varza la masinile cu tract fata vb de burnout;)
|
Quote:
cipri4n ... eu nu inteleg nimic din posturile tale... |
Quote:
|
Quote:
poze detaliate cu interiorul unui diferential |
Quote:
Scuze de off-topic |
Quote:
|
ok ok...o sa fiu atent de`acu` la ce scriu....sh` totush`...care`i diferentza intre (turbo)compresor si turbina de supraalimentare?...sau e acelasi lucru?...
|
Simplu:
Exista Turbo si Supercharger. Amandoua fac aceeasi chestie, comprima aerul care va intra in camera de ardere pentru ca el sa contina cat mai multe molecule de oxigen. Mai multe multe molecule de oxigen rezulta intr-o explozie mai mare. Diferenta dintre ele e ca Turbocompresorul foloseste gazele de emisie venite prin supapa de evacuare, pentru a invarti o turbina(se invarte la niste rotatii uriase, vorbim de peste 30.000rpm) care se foloseste pentru a comprima aerul. Superchargerul in loc sa foloseasca gazele de emisie, e conectat la axul rotativ printr-o curea, astfel turbina se invarte folosind puterea motorului. Avantajul major al turboului e faptul ca e mai eficient, folosind gazele de emisie, care evident nu au o nici o alta utilizare la motor. Dezavantajul e ca apare Turbo Lag, in alte cuvinte, cand vei apasa pedala de acceleratie la turatii joase motorul va dezvolta puterea care normal ar dezvolta-o fara turbo, e o chestiune de timpul care tine pana ca turbina sa inceapa sa se invarta care are legatura directa cu timpul in care gazele de emisie ajung la ea.Superchargerul se foloseste de forta rotativa dezvoltata de motor, astfel nu e asa eficient, dar nu vei avea turbo lag. Superchargerul se foloseste mai mult pe supercaruri, pe care desigur nu se accepta turbo lag la o suma asa mare investita intr-o masina. Pe masinile sport si dieseluri in general se foloseste turbo. |
thank`s...;))
|
Turatia maxima a arborelui unui turbocompresor poate fi de la 120 000 la 200 000 rpm.
|
Quote:
!!!???!!!???!!! Atunci palele si axul turbinei ar trebuie sa fie din otel extraterestru ca sa reziste.lol |
"In order to handle speeds of up to 150,000 rpm, the turbine shaft has to be supported very carefully. Most bearings would explode at speeds like this, so most turbochargers use a fluid bearing. This type of bearing supports the shaft on a thin layer of oil that is constantly pumped around the shaft. This serves two purposes: It cools the shaft and some of the other turbocharger parts, and it allows the shaft to spin without much friction."
http://auto.howstuffworks.com/turbo4.htm Mai citeste matale "Rezistenta Materialelor " de Buzdugan! |
turbojack dupa cum a spus si einstein, nu prea exista frecare cu aerul.
De aceea exista si asa numita baie de ulei, pentru ca arborele cotit sa aiba o frecare cat mai mica cu aerul. |
| All times are GMT +2. The time now is 02:21. |
- Copyright 2026 4Tuning