![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Desi sunt adept diesel vaoi achizitiona o a doua masinuta cel mai probabil otto.
Masina sh veche de 10ani+ iar motivele pentru care va fi otto cel mai probabil este ca vreau neaparat cu cutie automata: - sansele sunt sa aiba mai putini kilometri ca oricare diesel de varsta apropiata, repet ma gandesc la km doar pentru cutie - fiind vorba de motor relativ mic ~100cp, cine a avut vreodata intentia sa tracteze, sa transporte mase importante, sa urce, intr-un cuvant sa chinuie cutia a preferat diesel sau motor mai mare. La BMW stiu ca sunt unele cutii prezente si pe diesel si pe otto, binenteles cu rapoarte diferite, presupun ca si alti producatori au facut la fel, caz in care cutia de pe otto ar fi mai putin chinuita. Acum am gasit ca sunt aceleasi cutii pe 1.4,1.6,2.0i si 1.7d, deci se confirma; aceeasi cutie pe 1.6i (eventual 1.4i) n-a intalnit niciodata cuplul de la 1.7d si nici puterea unui 2.0i, oricat ar fi vrut soferul. Problema consumului nu e decat una psihologica... :) practic nu conteaza ca va consuma 12 sau mai mult fiind o folosit probabil exclusiv intr-un oras mic , "in loc de bicicleta" cum zice sotia. Tot din cauza asta reprizele, sprintul etc sunt irlevante in 80-90% din timp, dar as vrea in jur de 100cp pentru ca as vrea sa mai merg si eu cu ea si mi-e ca daca iau 1.4 o sa o cam evit, parca 80cp+automat suna cam putin... Ar mai fi si chestia cu pretul de achizitie/intretinere, n-am studiat-o foarte amanuntit dar grosso moddo cred ca diferenta de pret nu egaleaza diferenta de consum nici in 2-3 ani. |
La ce masina te-ai gandit ?
Si ai mai spus tu: Ar mai fi si chestia cu pretul de achizitie/intretinere, n-am studiat-o foarte amanuntit dar grosso moddo cred ca diferenta de pret nu egaleaza diferenta de consum nici in 2-3 ani Ai spus bine ca diferenta de pret nu egaleaza diferenta de consum, dar acum depinde fiecare cum gandeste. Eu personal prefer sa scot o singura data mai multi bani din buzunar, de exemplu in momentul achizitie, sau, cand ajung cu ea in service, decat sa dau in fiecare saptamana cel putin 1 milion in plus pentru combustibil. Si eu am avut aceeasi alegere de facut acum mai putin de 2 ani, tot pentru sotie, dar am exclus din start cutia automata, am ales un Polo 1.2, la inceput era OK, dar acum cand nu avem amandoi de plecat cu masina in acelasi timp, Polo sta in parcare si ne inghesuim la diesel. E mai comod in trafic si cum ai spus si tu, e comfortul psihologic ca acul ala de motorina de la Octavia 2 cu zece mii de liniute mici, abia se misca. |
Mercedes A160 datorita formei si pozitiei la volan din care vezi mai bine decat dintr-o masina mai joasa.
Imi pare rau ca nu prea sunt hyundai-uri mici automate. M-am tot gandit si asta e solutia mea (si) pentru ca - eu si sotia nu avem nevoie sa plecam aproape niciodata separat - masina aia probabil nu va consuma benzina in total de 100 (hai 150) de lei pe luna, orice iesire din oras va fi cu e46-le Cu automata sunt pregatit sa pice dar nu ma deranjaza daca bag 1000-1500 de euro si dupa aia e ok pana cand o dam (probabil la remat:) ) Eu iau bani practic de ~2 ori pe an si nu prea conteaza ca dau zilnic sau lunar sau la 6 luni, personal as da 4-5000 de euro pe masina dar sotia zice ca nu vrea sa cheltuim atat pentru asta (o sa o conving macar la un 3500), ea nici nu e convinsa ca vrea masina dar i-am dat ultimatum: ori iti iei masina ori schimb bmw-ul cu unu mai nou :) |
Quote:
|
Adevarul e ca i-am zis doar asa, nu-mi permit sa cumpar intai si sa astept cu banii blocati pana vand e46, nici nu vreau sa cumpar intai si sa vand pe urma ca nu vreau sa stau fara masina.
Pe urma mai e si alta problema, daca e sa am 10k+ de care as putea sa ma lipsesc usor, ma gandesc ca as putea sa fac altceva cu banii aia, atata timp cat masina nu ma "indeamna " sa scap de ea. In fine ideea e ca asa de "sperietura" o ajuta replica asta :) Ca sa fiu si on topic, up-grade-ul asta va fi sigur diesel, din motive usor de ghicit: imi place si nu mi-a facut figuri Corectie la postul anterior: am vrut sa zic 100 de lei pe saptamana (pentru ca la atat s-a referit phaeton), presupunand un consum de ~12. |
Cand eram mititel conduceam in brate la tata un Mercedes diesel , la 18 ani golf 5 (masina de scoala ) tot motorina ,la serviciul 1 aveam un clio diesel la serviciul 2 sprinter transport persoane 3. momentan detin o astra 1.7 cdti 2004 pe care vreau sa o schimb tot cu un diesel . 30.000 km intr-un an cu masina proprie si n-am intrat nici macar 1 singura data in peco :) acum are 240 si ceva de mii de km :)) Toata viata mea e legata de diesel (e o boala :)) ) . Eu sunt pro diesel si asa o sa raman pana o sa crap indiferent de sugestiile altora si de tonul lor zeflemitor. + ca daca conduc o benzinara parca sunt surd , orb , olog pur si simplu nu-mi place !!! Cat despre detaliile tehnice nu intru in discutie ca s-a vorbit suficient . SCURT !
|
Asa, lauda-te ca nu treci pe la Peco ca poate ramai fara servici :D
|
Praslea nu faci cinste pro-diesel-arilor, esti exact reversul celor care n-au mers cu diesel mai mult de 5 metri dar il blameza.
Asa ziceam eu acum zece ani ca dieselul e cah, din cauza ca nu intalnisem unul ca lumea, acum sunt pro diesel(nu orice diesel) dar nu consider ca in absolut toate situatiile este preferabil, drept dovada ce am scris mai sus pentru cazul meu particular. Dupa mine nu poti fi sigur ce ti-e mai util/placut daca nu le incerci bine pe amandoua. Ca nu calci in PECO... ai grija ca am citit de unu care l-au saltat pentru ca s-a laudat PE FORUM ca a atins 170km/h pe o alee, bine nu in Romanica...poate n-ai nici un motiv sa-ti faci griji :) |
Quote:
Si chiar daca tuna ma doare-n mana , bara de directive , si chiar daca ninge are cine impinge pompa de injectie . . . Cum mi-a zis un domn militia legat de o treaba . . . " Si ce ? a murit cineva ? :)) . . . ce atata stres? " |
Asta e cel mai nasol la noi: furtul e ceva normal, 8 din 10 te considera fraier ca vrei sa fi cinstit. Cand i-am zis administratorei ca platesc aiurea la intretinere (pe un apartament in care satu 2-3 luni pe an) ea imi zice sa ma bag la ajutor, eu o dadeam ca nu am dreptul (moral cel putin) ea ii dadea cu portite cum sa obtin ajutor. Pana la urma i-am zis pe scurt ca nu vreau sa fur ca sa ies mai bine, vreau sa nu mai fiu furat!
Pe langa ca tata lucra cu zeci de tone de motorina de calitate foarte greu de contorizat exact, mi s-a mai propus motorina ieftina dar nu am furat/cumparat din "surse" un litru. Practic in tara asta trebuie sa faci eforturi sa nu furi, din toate partile vin "oferte" pentru te miri ce de fur-gaseala. Nu condamn numai omul de rand ca fura de la patron (el e cel mai nevinovat probabil) stiu ca si patronul il fura pe el, pe patron il fura statul statul fura patronul, omul fura de la stat si tot asa, asta e tara...toti furam care cum si deunde apucam. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Ai dreptate, stiu, nu sunt ipocrit imi dau seama ca si pentru ca imi permit cat de cat incerc sa fiu cinstit. Asta e una din temerile mele : ce fac daca maine se rupe caruta?!?
Cum am zis, muncitorul e cel mai nevinovat, de cele mai multe ori fura ca sa supravietuiasca, si 500 e putin, mi s-ar parea ok cu 2 salarii/famillie de cate 500, eu am venitul mai mare si tot mi se pare ca prea greu se lipeste banu de mine, e un cerc vicios ca si statul te "asupreste" ca sa supravietuiasca, probabil ca una din probleme e acolo unde statul e jefuit masiv ca sa-si bage unu in buzunar 10% din cat pagubeste statul, habar-n-am zic si eu. Ar mai fi si conceptia romanului ca daca te faci patron trebuie sa te scoti, sa rupi gura targului, si asta intsant, in alte tari cand iti deschizi o mini-afacere la inceput trebuie sa muncesti mult mai mult (decat ca angajat) doar ca sa o tii pe linia de plutire un timp, parca in state daca ai o crestere de ~15%(nu sunt sigur exact cat) pe an te ia fiscu la ochi sa vada cum ai reusit tu asa ceva, la noi daca nu ti-ai inmultit baniide cateva ori esti de rasul curcilor, ori nu poti sa faci asta cinstit decat foarte rar (acum nu mai sunt la curent cu ce e in tara, poate ca nu mai e adevarat dar am vazut in trecut pe 2-3 care s-au lansat si cam asta e impresia pe care mi-au lasat-o) Mi se pare ca mai e si o problema si de mentalitate gen "la cat ma platesc astia nici nu tre sa fac nimic". Ca sa exemplific: in 2007 eram pe sfarsitul contractului si, dupa mine, cam tragem mata de coada, ma cam fofilam, cand am avut un joint venture cu alti muncitori romani dar ei erau cu traba lor eu cu a mea (eu lucarm la companie straina dar venisem in tara cu treaba asta, ei lucrau in tara), dupa cum am zis nu prea ma omoram, ei nici atat, dar eu nu stiam ce treaba, ce ordine au ei. In fine a doua zi m-a socat replica unuia, cica: "da nu stai de loc, alergi de colo-colo tot timpul" pe cand eu ma simteam oarecum cu musca pe caciula ca iau banii cam degeaba... Acum sa fiu cinstit pana la capat, cand am aflat ce salarii aveau ei, n-aveai ce sa zici... P.S. scuze de off-topicuri lungi, am timpi morti in productie si imi vin idei... |
Quote:
Inca o data: imi cer scuze daca ma insel si te judec gresit, oricum in principiu ai dreptate ca asta e situatia. |
Quote:
|
Daca esti nemultumit de ce nu iti cauti in alta parte? Daca nu te angajeaza inseamna ca nu esti suficient de bun in ceea ce faci. Fa o specializare, mai fa un curs, pune-te si invata, studiaza, devino mai bun si o sa vezi cat de usor e sa iti gasesti un loc de munca bun.
E mai bine sa astepti sa pice din cer, dar daca astepti sa pice din cer s-ar putea sa primesti doar rahat de porumbei. :rolleyes2 |
1. Omu a zis salariul, nu venitul... numai din ce zice el mai baga de ~inca atata doar motorina
2.E greu sa te muti, eu am tras de timp un an ca sa imi schimb locul de munca la undeva cu 50% mai bine platit, pentru ca, nu reusam sa strang, coincidenta, to 50% din salariu, necesari pentru cursuri/examene, intr-un final mi-am luat inima in dinti am riscat si am investit ultimi bani, de fapt fiind in datorii deja, m-am pus cu burta pe carte si am reusit ce mi-am propus, daca nu-mi iesea mai treceau cel putin 6 luni, dar probabil un an pana sa incerc iar. Eu cred ca loc de munca iti gasesti relativ usor dupa ce ai o oarecare experienta(in domeniu si eventual pe functie), eu vad in domeniul meu, in curand fac zece ani si pe mine ma suna si azi cu oferte , desi n-am mai zgariat pe la usi de 5-6 ani,(e adevarat ca ofera sub ce am acum dar tot e confortul psihic ca in caz de ma da afara de aici nu mor de foame) absolventii saracii se chinuie si trebuie sa-si faca experienta pe nimica toata (cum am facut si eu de fapt) Si asta pe o piata unde este DEFICIT de oameni, pentru ca intr-un domeniu ~paralel unde e usor surplus sunt sunt munti de dosare in astpeptare. Sa-i dea Dumnezeu sanatate lu tata ca m-a indrumat in partea asta si nu cealalta! Mult mai scriu, scuze Alex ca-ti dau de munca, nu-mi parea rau macar daca luai si tu comision la fiecare post sters... |
NU are nici un gunoier 3800EUR in DE, nu mai vorbi din filme SF.
In primul rand, TOATE salariile in DE sunt salarii BRUTE, nimeni nu da salariul net pt ca e aproape imposibil de calculat la prima vedere. |
Quote:
Pana atunci, hai sa furam cu totii, si sa ne plangem "incotro merge ţara asta..." :) p.s.: nu te contrazic deloc in ce spui, doar te completam, off-topic, scuze :lol: |
Quote:
Ce sa cauti in alta parte?Ti-ai cautat de munca prin tara asta sa stii macar ce se ofera?Ai lucrat prin tara asta la mai multe companii sa vezi cum e si ce se intampla in aproape toate din ele? Da , fa o specializare , fa un curs , fa o facultate...ca doar toata lumea are banii necesari sa le faca. Nu stiu de unde ai luat tu asta ca-i usor sa-ti gasesti un loc de munca , in special unul bine platit dar asa cum zice colegu' mai sus , pe un post platit peste medie nu te baga nimeni in seama daca nu ai studii si experienta in domeniu , asa ca nu mai vorbii din filme. |
Quote:
Dar asta pentru ca am invatat, am citit, stiu sa ma exprim, stiu sa imi impun punctul de vedere si nu ma imbat cu apa de ploaie. Crezi ca am lucrat aici dintotdeauna? Am spalat covoare la un cacat de firma care ma platea cu 1000 ron/luna si cu salariul ala am reusit sa imi platesc facultatea si cateva cursuri. Normal, daca ti-a placut sa o freci la rece cand ai avut varsta pentru scoala si acum ai 30 de ani si 8 clase terminate, sotie si 2 copii, cam asta a fost, nu te astepta la prea mare lucru... (asta la modul general, nu ma refer la tine, Tzantzarule, nu am treaba cu tine). |
care ulei 2T ar fii cel mai bun, pt a fii amestecat cu motorina?
eu am folosit mol 2T garden, 300 ml/71 l, plin! |
Am auzit ca ala pt. motoare de barci, vezi ca exista si pe la noi importat din SUA : CITGO Superguard Marine Plus Two Cycle TCW-3
|
A-klass nu e masina, adica nu e Mercedes. Mai pui ceva si cumperi C-klas care e masina adevarata.
Benzinar sau diesel, depinde ce vrei. Vrei sport si silentios cumperi benzinar. Vrei sa faci naveta, cumperi diesel. Diferenta mare nu mai e, chiar mai scump iesi cu diesel dar caztigi ceva la revanzare, dieselul are pret de revanzare mai mare si se depreciaza mai putin...asta daca ai bagat bani in el sa-l intretii.... |
Quote:
|
@ Tzzantaru @ - eMH e baiat descurcaret, no coment.
Mai cunosc eu oameni descurcareti. Fete care lucreaza la PUF in strainatate sau stau pe centura, si cand se duc inapoi in Romania, asi fac o facultate, asi deschid ceva salon de manichiura pedichiura sau mai stiu eu ce, si se tin mare doamne. Mai cunosc pe unu ( are vreo 26 de ani ) si stie cum sa faca acte false, o diploma de bacalaureat, o diploma de facultate, si cand se angajeaza la o firma, asi arata licenta si deja castiga bani frumosi. Apoi mai cunosc cateva femei frumoase, care se culca cu procurori, avocati, politicieni, si din cauza asta ajung si ele cu o functie. Am avut cativa colegi care stiau cum sa se bage sub pielea sefului, sefu fiind cu relatii si pile, s-apoi unul a ajuns sa lucreze la pompieri, altu in armata, altu a ajuns un sef mai mic, etc. Intrun singur cuvint, trebuie sa fi smecher, viclean, si o sa ajungi si tu un baiat descurcaret ca si eMH. Eu din pacate nu sint baiat descurcaret :D sint prea cinstit, ce am pe inima o spun pe gura, si din cauza asta am numai de pierdut. Cam atit despre bani. Sa trecem inapoi la diesel. :D Un prieten de al meu are un Chevrolet pe benzina, motor de 1000 cc, si nu poate depasi cu ea, mai mult de 100 nu mergea. In masina era el, nevastasa, si portbagaju plin. O zis ca n-are masina putere. Pai si normal la asa un motor mic, ce asteptari sa ai de la un motor de 1000 cc ? I-am spus sa-si ieie diesel. Asa a si facut, sia luat o masina noua - Citroen Picaso C3, motor 1,6 diesel. O zis ca diferenta e foarte mare. Ati iei o benzinara, si cind ai portbagaju plin, si inca doi in masina, deja gata, asa se comporta masina ca si cum n-ar mai avea vlaga in ea. Dieselu tot diesel ramine. Dieselu are forta, consuma putin, ce mai vreti ? Chestia e ca, depinde de venitul pe care-l aveti fiecare dintre voi. Cine castiga 200 de euro pe luna ca si mine de ex, asi ia un diesel ( motor 1,5 - 1,7 - sau max 1,9 ). Iar cine vrea sa fie bagat in seama sau sa fie tare in parcare, asi ia o masina pe benzina cu vreo 200 de cai, saaaauuuu o motocicleta Suzuki gsx-r 750 cu 140 de cai de ex, si e boos, cel mai tare din parcare. :D |
Quote:
Am ceva de talia lui C: un e46 si l-as schimba doar pentru ca are o varsta dar acum consider o miscare mai buna A-klass. Deocamdata nu consider un C ca masina a familiei, eventual mai incolo un E. De fapt daca stau bine sa ma gandesc daca renunt la BMW nu mai pun accentul pe dinamica ci pe costuri de intretinere, undeapropo stiu A-ul e riscant dar, repet stiu mai bine la ce-mi trebuie. Am zis cu categorisirea bla-bla-bla dar tre sa-ti pun eticheta: n-ai avut diesel, sau ai avut ghinioane cu diesel. Exemplul meu prefrat la low-cost (desi sunt constient ca pot fi altele mai bune dar pe asta il stiu bine) e 1.5crdi 110Cp - cat te costa benzina care-l bate? Sincer personal mi-e greu sa contorizez banii cu masina decat vag pentru ca eu sunt pe principiu:ai masina -tre sa mearga, oricat costa, daca te face sa o tii pe dreapta, schimb-o sau ia-ti bicicleta, desi pastrez bonurilenu prea fac socoteala. Tata in schimb care are un venit constant si nu prea mare, poate vedea exact ce si cum si pe scurt a zis ca iesea o idee mai bine cu logan 1.4i+gpl decat cu accent 1.5crdi dar ca per toatal e mai multumit ca are o grija in minus cu gpl-ul dar un mare plus la reprize, mai ales la viteze de exterior. |
Quote:
@RVL, asa e, eu am 3 masini si toate cu GPL. Intr-adevar, la consum iesi mai bine, dar si masinile sunt putin mai puturoase. |
Stiu bine ce inseamna A-class, e prost conceputa, e mica, un Matiz mai marisor, service-ul te chinuie rau de tot, pt orice reparatie dai motorul jos, intervale de revizie scurte, preturi la consumabile prea mari.
Din proprie experienta in spun ca mai ieftin intretii un E-class din aceladi an, ieftin vb de Mercedes nu de dacie. Daca vb de A-class de productie recenta ( w169) atunci lucrurile se schimba. Din orice punct de vedere benzinarul e mai ieftin ca dieselul. Daca ai motor cu comonrail sau PD va trebui sa alimentezi doar cu motorina scumpa, altfel faci praf motorul. Dif de 1 leu fata de benzina. Apoi dieselul e masina alergata sh, la tine cade turbina... .Apoi la masinile recente cand schimbi ambreiajul de multe ori schimbi si volanta...., Apoi tot la diesele cu distributie pe lant recente ,distributia se face cu set de cale, ajunge cu totul la peste 3000 lei..., Apoi dieselele mai recente au renumitul Filtru de particule care inseamna doar belele in Ro...., si mai sunt multe alte belele de dieselist care le stiu multi posesori dar nu le zic. Diesel az lua doar sa fie tip vechi, non euro sau unul nou, il tii 3 ani si-l dai la altul. |
Quote:
Nu cred ca sunt un caz izolat. Nu putem generaliza, nici intr-o situatie nici in cealalta. La fel de bine stiu motoare identice cu al meu, care la jumatate de kilometrii s-a spart blocul motor. |
Tu tre sa crezi ca suntem masochisti sau ceva (cei cu diesel)
Merg pe al 5-lea an, destui bani bagati in masina, nu in motor |
Pe aici ajung multe frustrari despre diesel ca se duce turbina, aia e o mare vrajeala.Depinde si de cum a fost folosita acea turbina.
|
Pe mine oricum nu ma poate face nimeni sa trec de la diesel la benzina atat timp cat am avut masini si diesel si benzina...motoare diferite de la 1.2 la 2.0 benzina si de la 1.4 la 3.0 diesel....de fiecare data am iesit mult mai bine cu dieselul....cei care doresc le fac comparatii destule intre una si alta si din punctul meu de vedere iese mai bine dieselul...
|
Quote:
Dar eu vreau ceva de formatul A klass cu cutie automata. Eu nu stiu alternativa in parametrii dati si imi pare rau deja ca au turtit de tot ultimele modele. E bine ca la A klass vb din experienta dar la diesel lasa-i pe altii sa zica daca tu nu ai. In plus mie nu mi se pare un cap de tara nici unul din exemplele de ce poate sa pice cand masina consuma bani destui si asa. Da nu mi-ar fi egal sa dau 3000 de lei sau nu dar daca maine gasesc far aripa bara strambe mai serios sau usa si oglinda,dau tot pe acolo, tre sa o incalt de vara, o sa dau vreo 2000 probabil. Nu m-am interesat dar totusi 3000 pare cam mult, chiar si asa, cat costa distributia cu curea in acelasi interval? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Bine, daca tu pui de-alea din peco e problema ta. |
Quote:
|
Voi atata minte aveti, sa va certati din cauza lui franz34sm? macar de ar fi femeie :shock:.
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:17. |
- Copyright 2026 4Tuning