Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Benzina sau motorina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28777-benzina-motorina.html)

JDV 24-10-13 19:28

Re: Benzina sau motorina ?

Quote:

Originally Posted by omaigadlol (Post 5599069)

Esti ipohondru? sa stii ca nu iei sida daca stai langa un boschetar si nici nu se intampla nimic daca mirosi transpiratie 10 minute :D Eu unul as prefera sa fac 10 min in ăle mai naprasnice mirosuri decat sa ma anchilozez 4 ore in masina bara la bara in miros de noxe.

Daca nu te deranjeaza ca pui mana pe ce au pus si alti nespalati ce au pe maini toate bolile existente, sau sa tragi in piept cele mai diverse mirosuri de transpiratie, cur nespalat si chiloti umezi, poti la fel de bine sa calatoresi si prin canalizare....nu e aglomerat, ajungi oriunde si oricand, nu trebuie sa astepti in statie, nu platesti bilet...etc.

cavaliere 24-10-13 19:28

35% crestere de putere din soft..tare rau..
Si chiar de ar obtine 200 de cai dintr-un amarat de soft, depinde si in ce interval de rpm ii are. Softuri minune, nu ca vreau sa vb prostii, dar un 330 d amesteca visele din orice pozitie unui 320 d chiar si cu soft din asta super smecher .
Si chestia asta cu rezistatul... Sa fim seriosi, daca ii faci soft sa ii dea 50 de cai in plus din 150 stock, fii sigur ca daca dai in ea sa exploatezi caii aia in plus , ai sanse sa ii pui ambreiaj volanta turbo pe butuci exponential. Aici vorbim de masini cu minim 150 mii de km , in cazul fericit, si ele se strica sistock , daramite sa ii dai in gura cu niste grafice modificate .

lord_wader 24-10-13 19:33

Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 5599113)
in principiu aia normala de 51....deoarece aia aditivata ca sa ii cresca cifra octanica,folosesc niste aditivi care o fac mai *uscata*....
cam asta este explicatia unui angajat de la o benzinarie....asta este explicatia care am primit-o si eu cand am intrebat....

Eu am inteles fix invers si anume ca aia de 51 are mai putin sulf ca sa fie mai ecologica adica mai uscata. Desapre parafina nu stiu pe mine sulful ma intereseaza. Acuma in realitate cine stie....Pe mine chiar ma intereseaza subiectul(si ma si doare :lol: ) asa ca daca aveti detalii postati-le! Cand te frigi sufli si in cola:-P

bluey 24-10-13 19:51

Detalii de la unul din producatori direct.
http://www.petrom.com/portal/01/petr...orina_Standard

Fisierul denumit "specificatie de livrare" contine cam tot ce te intereseaza.

Pentru ca la scarbele alea pe site nu vad nici o diferenta intre motorine , ma uit si la rusi, si ghici :
http://www.lukoil.ro/pdf/EuroLDiesel.pdf
http://www.lukoil.ro/pdf/ECTOSuperEuroLDiesel.pdf

Nici o diferenta cu exceptia unei stelute la subsol ca aia mai scumpa contine Ariel.

GL91ANB 24-10-13 20:05

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5599156)
Alooooooooooooooo, cum ramine cu avantajele unei masini pe benzina fata de un diesel ? Motor mai silentios, mai departe ..... piese mai ieftine ( care piese sint mai ieftine ? ) Daca veniti cu pompa de injectie, injectoare, turbo, etc. Sa stiti ca dieselu meu are 160.000 de km si inca nu ia fost schimbata nimica. Deci cum e cu piesele ? Io am diesel si inca nimic dintre astea mentionate mai sus nu i-au fost schimbate. Deci cum e cu avantajele unei masini pe benzina ? Alloooooooooooooo, nu se audeeeee ?

https://forum.4tuning.ro/55-versus-au...ml#post5365952

https://forum.4tuning.ro/55-versus-au...ml#post5366672

franz34sm 24-10-13 20:13

Asta eu am fost ? :D :D :D :D Nu-mi vine sa cred :D :D Gata nu mai am ce comenta, ciocu mic la mine si joc de glezna :D :D

BMnWA 25-10-13 00:34

Quote:

Originally Posted by cavaliere (Post 5599162)
Si chiar de ar obtine 200 de cai dintr-un amarat de soft, depinde si in ce interval de rpm ii are. Softuri minune, nu ca vreau sa vb prostii, dar un 330 d amesteca visele din orice pozitie unui 320 d chiar si cu soft din asta super smecher .
Si chestia asta cu rezistatul... Sa fim seriosi, daca ii faci soft sa ii dea 50 de cai in plus din 150 stock, fii sigur ca daca dai in ea sa exploatezi caii aia in plus , ai sanse sa ii pui ambreiaj volanta turbo pe butuci exponential. Aici vorbim de masini cu minim 150 mii de km , in cazul fericit, si ele se strica sistock , daramite sa ii dai in gura cu niste grafice modificate .

cu soft dinala smecher se cam culca 330d :oops:

alex.panciu 25-10-13 01:59

Quote:

Originally Posted by cavaliere (Post 5599162)

320 d,e46,automat cu soft pe care il stiu,are aproximativ 190-195 cai...bate orice 3.0 diesel,automat sau manual,e46 sau e39 stock....mai putin 330 d de 204 cai...nu s-a dat cu niciunul pana acum,iar cand l-am intrebat a zis ca nu se pronunta pana nu incearca....

pe mine cu 3.0 diesel pe Vectra c,184 cai....ma bate zdravan....cel putin cu plecare de pe loc ma zapaceste....e violenta rau....

la viteza dupa 180 km/h a recunoscut ca s-ar putea sa nu ma mai bata....sa fim cam p-acolo...la el se cam termina forta aia mare,dar tot trage mult mai bine decat unul stock....are soft schimbat si la cutie....

bluey 25-10-13 07:54

Pai caii aia multi se cam termina pe la 4000rpm cu o turbina stock si soft.
Si aceiasi turbina stock o sa omoare si ambreiajul.
Mai ales la un soft care da drumu la cuplu maxim sa simta soferul pe ce a dat banu.
O fisa dyno comparata intre turbo stock si turbo mai mare , pe acelasi motor ar face putina lumina.

B-99-SAA 25-10-13 12:21

Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 5599113)
in principiu aia normala de 51....deoarece aia aditivata ca sa ii cresca cifra octanica,folosesc niste aditivi care o fac mai *uscata*....
cam asta este explicatia unui angajat de la o benzinarie....asta este explicatia care am primit-o si eu cand am intrebat....

Motorina noastra deja e uscata... aditivii o mai "ingrasa", d-aia pun unii ulei in motorina (tractoare).

alex.panciu 25-10-13 15:41

Quote:

Originally Posted by B-99-SAA (Post 5599628)
Motorina noastra deja e uscata... aditivii o mai "ingrasa", d-aia pun unii ulei in motorina (tractoare).

aditivii nu prea o mai *ingrasa*....din moment ce ii maresc cifra cetanica...
o aditiveaza cu niste solutii care o fac sa arda mai repede sau mai tare.....

franz34sm 29-10-13 19:50

Veste proasta. :( Am fost 3 zile in Romania. Cind am venit din Oradea inapoi in Viena ( sint 560 de km, ruta aia mai lunga ), am facut plinu ( 50 de litrii ), si cind am ajuns acasa am ramas fara motorina. Vreau sa mai adaug ca, am mers cu 150 incontinuu. Cind cu 140, cind cu 150, si de citeva ori cu 160. Deci dao dracu de treaba, pai cu 50 de litrii numai 560 de km, pe autoban ? Si e si diesel ? Na stiti cee ? O sa-mi vind io dieselu si o sa trec io inapoi la benzina. Numai sa mio cumpere careva. Pai atita imi consuma si o masina pe benzina ! Daca ai dai in gura la un diesel, iti consuma si aia exact ca si una pe benzina, asta-i clar. Io-s martor, pe pielea mea am testato. Ma f..t in el diesel, ca oricum are sunet de tractor. Sau poate ai ceva cu motorina din Romania. In fine, m-am invatat minte, altu nu mai merg cu viteza in viata mea. Si nici scaune sport nu-mi mai trebuie in viata mea. Scaunele sint moi, da lateral sint aripile alea tari, si ma dor soldurile de la ele.

alex.panciu 29-10-13 20:12

fereasca dumnezeu si maica domnului....
bai franz tu ai prieteni????

300zxtt 29-10-13 20:40

Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 5602599)

Are si nevasta....

franz34sm 29-10-13 21:01

Quote:

:D :D Nu prea. :D :D

eMH 30-10-13 06:38

Asta explica multe...

Tzzantaru 30-10-13 08:42

Quote:

O intrebare mai buna ar fi daca el chiar exista in realitate....

RVL 2000 31-10-13 03:33

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5602572)
Veste proasta. :( Am fost 3 zile in Romania. Cind am venit din Oradea inapoi in Viena ( sint 560 de km, ruta aia mai lunga ), am facut plinu ( 50 de litrii ), si cind am ajuns acasa am ramas fara motorina. Vreau sa mai adaug ca, am mers cu 150 incontinuu. Cind cu 140, cind cu 150, si de citeva ori cu 160. Deci dao dracu de treaba, pai cu 50 de litrii numai 560 de km, pe autoban ? Si e si diesel ? Na stiti cee ? O sa-mi vind io dieselu si o sa trec io inapoi la benzina. Numai sa mio cumpere careva. Pai atita imi consuma si o masina pe benzina ! Daca ai dai in gura la un diesel, iti consuma si aia exact ca si una pe benzina, asta-i clar. Io-s martor, pe pielea mea am testato. Ma f..t in el diesel, ca oricum are sunet de tractor. Sau poate ai ceva cu motorina din Romania. In fine, m-am invatat minte, altu nu mai merg cu viteza in viata mea. Si nici scaune sport nu-mi mai trebuie in viata mea. Scaunele sint moi, da lateral sint aripile alea tari, si ma dor soldurile de la ele.

Ceva nu "da"cum trebuie...
ori nu e vorba de cantitatea aia (de fapt ai bagat mai putina motorina)
ori nu-ti merge bine kilometrajul (vitezometrul), in cat timp ai facut cei 560 de km?
ori ai sarit de la punct :)

Da-o incolo, cu a mea nu reusesc sa toc atat decat daca am MEDIA 180km/h

franz34sm 31-10-13 05:56

Quote:

Originally Posted by RVL 2000 (Post 5603534)
Ceva nu "da"cum trebuie...
ori nu e vorba de cantitatea aia (de fapt ai bagat mai putina motorina)
ori nu-ti merge bine kilometrajul (vitezometrul), in cat timp ai facut cei 560 de km?
ori ai sarit de la punct :)

Da-o incolo, cu a mea nu reusesc sa toc atat decat daca am MEDIA 180km/h

560 de km am facut in 4 ore jumate, cam asa. Da aici mai trebuie adaugat si depasirile, tot ce am avut in fata mea am depasit. Si daca erau 4 masini in coloana, si pe aia i-am depasit. Tiruri una dupa alta, si pe aia. Plus ca drumul nu era peste tot la un nivel drept, ci era si cu inclinatie in sus. Eu cred ca e ceva cu motorina din Romania, ca ceva nu-i in regula. In fine, dao incolo de consum. Daca pe unii dintre noi, chiar ne deranjeaza cit consuma masina, atunci ne-am lua toti VW LUPO 1,2 tdi care ia vreo 3 litrii. Da vad ca nimeni nu are o astfel de masina. Asta inseamna ca nu prea sinteti voi curiosi de cit consuma masina.

cavaliere 31-10-13 08:56

Nu vad de ce ar consuma un diesel de putere mica la 140 9 si ceva la suta. Poate e defect :lol: Am avut skoda octavia 1.9tdi traversat Germania cu pedala la fund peste tot unde s-a putut- consum la pompa de 6 fix. Ford Mondeo 2.2 tdi 175 de cai, la fel mers blana , 7.5 consum. Alfa 159jtd consum undeva la 7 . Ideea este ca nu inteleg cum poate consuma un diesel la "doar" 140 150 aproape 10.
Cu C klass w204 , la 200 + mi-a consumat mediu 7. Si consum facut la pompa, fara exagerari. Daca mergi cu o benzina in acelasi regim nu scoti sub 10 in cel maifericit caz. Sau se poate?:lol:

eMH 31-10-13 10:51

Peugeot 206 1.4i, mers constant cu 140 cu portbagajul plin cu bagaje + portbagaj din ala suplimentar pe plafon + masina plina cu persoane. Consum mediu 8%.

steffan 31-10-13 11:10

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5603537)
560 de km am facut in 4 ore jumate, cam asa. Da aici mai trebuie adaugat si depasirile, tot ce am avut in fata mea am depasit. Si daca erau 4 masini in coloana, si pe aia i-am depasit. Tiruri una dupa alta, si pe aia. Plus ca drumul nu era peste tot la un nivel drept, ci era si cu inclinatie in sus. Eu cred ca e ceva cu motorina din Romania, ca ceva nu-i in regula. In fine, dao incolo de consum. Daca pe unii dintre noi, chiar ne deranjeaza cit consuma masina, atunci ne-am lua toti VW LUPO 1,2 tdi care ia vreo 3 litrii. Da vad ca nimeni nu are o astfel de masina. Asta inseamna ca nu prea sinteti voi curiosi de cit consuma masina.

franz, poatee timpul sa renunti la tigaile tale:lol:

franz34sm 31-10-13 17:29

@ cavaliere @ - Octavia 1,9 tdi cu pedala la fund - 6 litrii ? Lasa ma vrajeala, ca n-am 14 ani. Spune asta la altu care inca nu o avut diesel. Cit stiti voi mintii nu-i adevarat.

@ steffan @ - pai vezi, chiar asta-i, ca mie imi plac tigaile. :D

300zxtt 31-10-13 19:11

Franz, dupa ce ca esti afon, iti place sa si semnalizezi. Dar nu numai ca semnalizezi, faci si flash-uri cu faza lunga. Ce a spus cavaliere e perfect adevarat, doar ca tu compari o tigaie uzata fizic si moral cu consumurile date de colegii ce au masinile in mintile lor. O Octavia TDI are consumul cand mergi normal cu ea de maxim 5 la drum lung.

Daca e sa mergem pe zicala, cum e turcu e si pistolul, e si normal sa ai consum de 10l la drum lung.

omaigadlol 31-10-13 19:18

Parca vad ca in cateva zile isi ia franz34sm o octavie cu 1000 euro si se plange ca nu ii consuma 6 :D

Pentru consum sunt perfecte octaviile 1.9tdi.

phaeton 31-10-13 20:19

Ia uitati-va ce masini au luat locul 1 si 3 la ultima etapa de Drag racing, la s8.

1.9 tdi pd pe octavia consuma si sub 5 si peste 6 extraurban, chiar peste 7 am curaj sa spun, la un drum cum ar fi bucuresti bacau, mai mult decat lejer.
Nu mai generalizati !

JDV 31-10-13 20:24

Daca o Octavia 1.9Tdi iti consuma la mers normal mai mult de 5-6l...inseamna ca ori soferu e prea prost, ori motorul e defect.

Bryan 31-10-13 20:35

si un corsa 1.3 diesel cat ia? 2%?

octavia 1.9 tdi are consum declarat de PRODUCATOR 6.3% in oras

mai lasa-ti-o dracu'' cu 5-6% in oras la o masina de 1 tona jumate cu diesel de 1.9 si tehnologie de anii '90..

phaeton 31-10-13 20:42

Care o tona jumate ?
Care 1.9 tdi e din 90 ?
Alh, asv, arl, axr, bxe ?

Bryan 31-10-13 20:56

Presupun ca era vorba de Octavia tour 1.9 tdi de 90cp (ALH), care da, este construit cu tehnologia inceputului anilor 90..ma rog.. alta era ideea, daca producatorul da 6.3 nu are cum sa consume 5..poate daca mergi doar noaptea :)

scrisit 31-10-13 22:41

Eu n=am vazut sa fi zis cineva ceva de consum in oras la Octavia. Ci numai la drum lung.

Eu pe Bucuresti-Vatra Dornei (1000 km) cu Y20DTH am scos 5.1, Ocazia scotea ceva mai putin.

BMnWA 01-11-13 00:44

Tot vorbim de consum dat de producator , dar stie cieneva in ce conditii s-a dat consumul acela ? sau macar in ce oras s-a facut consumul , pentru ca stim cu totii , consumul difera de la oras la oras , de la om la om.

Bryan 01-11-13 07:38

Mea culpa, am crezut ca era vorba de consumul in oras, unde nu are cum sa ia 5%. Nu sunt anti diesel sa nu se inteleaga gresit.. chiar imi plac dieselurile moderne.. urmatoarea masina va fi ori diesel ori GPL.. nu se mai poate cu benzina asta :rolleyes2

franz34sm 01-11-13 09:26

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 5603942)
Franz, dupa ce ca esti afon, iti place sa si semnalizezi. Dar nu numai ca semnalizezi, faci si flash-uri cu faza lunga. Ce a spus cavaliere e perfect adevarat, doar ca tu compari o tigaie uzata fizic si moral cu consumurile date de colegii ce au masinile in mintile lor. O Octavia TDI are consumul cand mergi normal cu ea de maxim 5 la drum lung.

Daca e sa mergem pe zicala, cum e turcu e si pistolul, e si normal sa ai consum de 10l la drum lung.

Baaa , io cred ca tu n-ai avut diesel in viata ta. 5 litrii consuma si a mea daca merg cu ea normal. Era vorba ca mergi cu pedala apasata pina la podea, si consuma 6. Voi va auziti ce vorbiti ? Sau va dati toti smecheri pe aici ? In cartea mea de identitate scrie consumul la masina, si anume : 4,2 afara ; 5 combinat ; si 6,4 oras. Amu cine-i afon ? Io stiu ca voi sinteti romani si naa, romanu-i smecher, asta se stie, numa gura-i de el. Sigur nu esti tu taran ? Ca numa aia vorbesc aiurea. L-am intrebat odata pe un taran, acum citiva ani buni ( cind au inceput romanii sa isi cumpere Loganuri ), cit ai consuma Loganu, o zis 1 litru. Avea intre 35 si 40 de ani, si nu glumea, oricum se vedea pe fata lui cit ai de scirbos. Apoi m-am intilnit cu un fost coleg de scoala, care avea o Dacie veche. Vroia sa-si vinda masina, ma intrebat daca ma intereseaza ? I-am zis ca nu, pt ca consuma mult, am avut si eu. 10- 11 litrii iti ia in oras. La care el, aaaaaa nuuuuu cica al lui ia maxim 5 in oras ca-i reglat bineee. Altu pacalici. Daca doi dintre voi aveti Logan 1,5 dci 65 de cai ( acelasi oras ), sigur unu o sa zica ca, a mea consuma 6 in oras, si celalalt o sa zica, aaa nuuu a mea nu ia mai mult de 4 in oras. Ca asa sinteti voi smecheri, va place sa va contraziceti. Cica 6 litrii cu pedala la maxim. Bine ca nu ati zis 4 litrii cu pedala la maxim, atunci mai ca era prea de tot. Io inteleg ca dieselu consuma mai putin, da nici chiar asa. Si nu-mi aratati ceva video cu consumul din bord, ca numai inapoiatii cred in consumul aratat de bordul masinii.

eMH 01-11-13 10:31

Fritz, tu inca trebuie sa faci deosebirea intre discutiile in care oamenii te mint si cele in care fac misto de tine...

JDV 01-11-13 12:21

http://www.spritmonitor.de/en/overvi....9&powerunit=2
Din 500 de masini cat sunt acolo, cel mai mare consum a fost de 7 litrii...in cazul asta, ti se pare anormal sa consuma 5?
Si golful tau cine stie ce tigaie de motor are cu jumatate de milion de km, sau cum ai mers cu el de ai reusit sa scoti consumul ala...

cavaliere 01-11-13 20:41

Franz , am dat exemplu Octavia 2 1.9 tdi pd, 105 cai frumosi. Mers regim de autostrada , 4 persoane si bagaj, 190 viteza maxima pe vitezometru, consum la pompa 6. CA nu crezi tu , ca o fi fost motorina de Ghermania "de vina", ideea este ca ce consumi tu 10 la 140 la ora poate avea cauza doar un cazan cu motor terfelit.

capricosti 01-11-13 21:52

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 5604160)
Tot vorbim de consum dat de producator , dar stie cieneva in ce conditii s-a dat consumul acela ? sau macar in ce oras s-a facut consumul , pentru ca stim cu totii , consumul difera de la oras la oras , de la om la om.

Consumul dat de fabricant este stabilit dupa normative standardizate la care sunt supuse masinile, indiferent ca e vorba de Germania, GB, Franta, Japonia, etc.
Testul pt consum urban prevede un numar exact de accelerari (maxim pana la 60 km/h) , de franari, timpi precisi de functionare la ralanti, obtinerea unei viteze medii stabilite. Testul pt consum extraurban prevede acceleratii pana la 120 km/h.
Testele se fac in hala, pe role, la temperaturi intre 18-25 de grade, cu sofer si pasager , cu ''parcurgerea'' etapelor si timpilor stabiliti de normative.
In realitate consumul de combustibil este mai mare decat cel din hala pt ca apar factori diferiti fata de testele din hala...

Insa e de toata jena sa afirme cate unu ca scoate consum mai mic decat este dat de producator, in conditiile in care , cica, merge cu masina incarcata la maxim (familie, bagaj, plus vreo doi-trei vecini) , mai ruleaza si cu viteze supersonice pe soselele patriei sau pe autobanul german, si scote consum de motorina de 5-6 l/100km. :D))))))

Mai jos un articol:
http://www.motorstory.ro/2009/10/cum...il-contrazice/

bluey 01-11-13 22:34

Ce rol are pasagerul intr-o masina masurata pe role?????

Giully4u 01-11-13 22:46

Ce rol are bagajul?

Probabil rolele alea sunt inteligente si aplica o alta rezistenta in functie de greutatea vehiculului testat. Probabil. Zic si eu...

All times are GMT +2. The time now is 19:55.

- Copyright 2026 4Tuning