![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
|
35% crestere de putere din soft..tare rau..
Si chiar de ar obtine 200 de cai dintr-un amarat de soft, depinde si in ce interval de rpm ii are. Softuri minune, nu ca vreau sa vb prostii, dar un 330 d amesteca visele din orice pozitie unui 320 d chiar si cu soft din asta super smecher . Si chestia asta cu rezistatul... Sa fim seriosi, daca ii faci soft sa ii dea 50 de cai in plus din 150 stock, fii sigur ca daca dai in ea sa exploatezi caii aia in plus , ai sanse sa ii pui ambreiaj volanta turbo pe butuci exponential. Aici vorbim de masini cu minim 150 mii de km , in cazul fericit, si ele se strica sistock , daramite sa ii dai in gura cu niste grafice modificate . |
Quote:
|
Detalii de la unul din producatori direct.
http://www.petrom.com/portal/01/petr...orina_Standard Fisierul denumit "specificatie de livrare" contine cam tot ce te intereseaza. Pentru ca la scarbele alea pe site nu vad nici o diferenta intre motorine , ma uit si la rusi, si ghici : http://www.lukoil.ro/pdf/EuroLDiesel.pdf http://www.lukoil.ro/pdf/ECTOSuperEuroLDiesel.pdf Nici o diferenta cu exceptia unei stelute la subsol ca aia mai scumpa contine Ariel. |
Quote:
https://forum.4tuning.ro/55-versus-au...ml#post5366672 |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
pe mine cu 3.0 diesel pe Vectra c,184 cai....ma bate zdravan....cel putin cu plecare de pe loc ma zapaceste....e violenta rau.... la viteza dupa 180 km/h a recunoscut ca s-ar putea sa nu ma mai bata....sa fim cam p-acolo...la el se cam termina forta aia mare,dar tot trage mult mai bine decat unul stock....are soft schimbat si la cutie.... |
Pai caii aia multi se cam termina pe la 4000rpm cu o turbina stock si soft.
Si aceiasi turbina stock o sa omoare si ambreiajul. Mai ales la un soft care da drumu la cuplu maxim sa simta soferul pe ce a dat banu. O fisa dyno comparata intre turbo stock si turbo mai mare , pe acelasi motor ar face putina lumina. |
Quote:
|
Quote:
o aditiveaza cu niste solutii care o fac sa arda mai repede sau mai tare..... |
Veste proasta. :( Am fost 3 zile in Romania. Cind am venit din Oradea inapoi in Viena ( sint 560 de km, ruta aia mai lunga ), am facut plinu ( 50 de litrii ), si cind am ajuns acasa am ramas fara motorina. Vreau sa mai adaug ca, am mers cu 150 incontinuu. Cind cu 140, cind cu 150, si de citeva ori cu 160. Deci dao dracu de treaba, pai cu 50 de litrii numai 560 de km, pe autoban ? Si e si diesel ? Na stiti cee ? O sa-mi vind io dieselu si o sa trec io inapoi la benzina. Numai sa mio cumpere careva. Pai atita imi consuma si o masina pe benzina ! Daca ai dai in gura la un diesel, iti consuma si aia exact ca si una pe benzina, asta-i clar. Io-s martor, pe pielea mea am testato. Ma f..t in el diesel, ca oricum are sunet de tractor. Sau poate ai ceva cu motorina din Romania. In fine, m-am invatat minte, altu nu mai merg cu viteza in viata mea. Si nici scaune sport nu-mi mai trebuie in viata mea. Scaunele sint moi, da lateral sint aripile alea tari, si ma dor soldurile de la ele.
|
fereasca dumnezeu si maica domnului....
bai franz tu ai prieteni???? |
Quote:
|
Quote:
|
Asta explica multe...
|
Quote:
|
Quote:
ori nu e vorba de cantitatea aia (de fapt ai bagat mai putina motorina) ori nu-ti merge bine kilometrajul (vitezometrul), in cat timp ai facut cei 560 de km? ori ai sarit de la punct :) Da-o incolo, cu a mea nu reusesc sa toc atat decat daca am MEDIA 180km/h |
Quote:
|
Nu vad de ce ar consuma un diesel de putere mica la 140 9 si ceva la suta. Poate e defect :lol: Am avut skoda octavia 1.9tdi traversat Germania cu pedala la fund peste tot unde s-a putut- consum la pompa de 6 fix. Ford Mondeo 2.2 tdi 175 de cai, la fel mers blana , 7.5 consum. Alfa 159jtd consum undeva la 7 . Ideea este ca nu inteleg cum poate consuma un diesel la "doar" 140 150 aproape 10.
Cu C klass w204 , la 200 + mi-a consumat mediu 7. Si consum facut la pompa, fara exagerari. Daca mergi cu o benzina in acelasi regim nu scoti sub 10 in cel maifericit caz. Sau se poate?:lol: |
Peugeot 206 1.4i, mers constant cu 140 cu portbagajul plin cu bagaje + portbagaj din ala suplimentar pe plafon + masina plina cu persoane. Consum mediu 8%.
|
Quote:
|
@ cavaliere @ - Octavia 1,9 tdi cu pedala la fund - 6 litrii ? Lasa ma vrajeala, ca n-am 14 ani. Spune asta la altu care inca nu o avut diesel. Cit stiti voi mintii nu-i adevarat.
@ steffan @ - pai vezi, chiar asta-i, ca mie imi plac tigaile. :D |
Franz, dupa ce ca esti afon, iti place sa si semnalizezi. Dar nu numai ca semnalizezi, faci si flash-uri cu faza lunga. Ce a spus cavaliere e perfect adevarat, doar ca tu compari o tigaie uzata fizic si moral cu consumurile date de colegii ce au masinile in mintile lor. O Octavia TDI are consumul cand mergi normal cu ea de maxim 5 la drum lung.
Daca e sa mergem pe zicala, cum e turcu e si pistolul, e si normal sa ai consum de 10l la drum lung. |
Parca vad ca in cateva zile isi ia franz34sm o octavie cu 1000 euro si se plange ca nu ii consuma 6 :D
Pentru consum sunt perfecte octaviile 1.9tdi. |
Ia uitati-va ce masini au luat locul 1 si 3 la ultima etapa de Drag racing, la s8.
1.9 tdi pd pe octavia consuma si sub 5 si peste 6 extraurban, chiar peste 7 am curaj sa spun, la un drum cum ar fi bucuresti bacau, mai mult decat lejer. Nu mai generalizati ! |
Daca o Octavia 1.9Tdi iti consuma la mers normal mai mult de 5-6l...inseamna ca ori soferu e prea prost, ori motorul e defect.
|
si un corsa 1.3 diesel cat ia? 2%?
octavia 1.9 tdi are consum declarat de PRODUCATOR 6.3% in oras mai lasa-ti-o dracu'' cu 5-6% in oras la o masina de 1 tona jumate cu diesel de 1.9 si tehnologie de anii '90.. |
Care o tona jumate ?
Care 1.9 tdi e din 90 ? Alh, asv, arl, axr, bxe ? |
Presupun ca era vorba de Octavia tour 1.9 tdi de 90cp (ALH), care da, este construit cu tehnologia inceputului anilor 90..ma rog.. alta era ideea, daca producatorul da 6.3 nu are cum sa consume 5..poate daca mergi doar noaptea :)
|
Eu n=am vazut sa fi zis cineva ceva de consum in oras la Octavia. Ci numai la drum lung.
Eu pe Bucuresti-Vatra Dornei (1000 km) cu Y20DTH am scos 5.1, Ocazia scotea ceva mai putin. |
Tot vorbim de consum dat de producator , dar stie cieneva in ce conditii s-a dat consumul acela ? sau macar in ce oras s-a facut consumul , pentru ca stim cu totii , consumul difera de la oras la oras , de la om la om.
|
Mea culpa, am crezut ca era vorba de consumul in oras, unde nu are cum sa ia 5%. Nu sunt anti diesel sa nu se inteleaga gresit.. chiar imi plac dieselurile moderne.. urmatoarea masina va fi ori diesel ori GPL.. nu se mai poate cu benzina asta :rolleyes2
|
Quote:
|
Fritz, tu inca trebuie sa faci deosebirea intre discutiile in care oamenii te mint si cele in care fac misto de tine...
|
http://www.spritmonitor.de/en/overvi....9&powerunit=2
Din 500 de masini cat sunt acolo, cel mai mare consum a fost de 7 litrii...in cazul asta, ti se pare anormal sa consuma 5? Si golful tau cine stie ce tigaie de motor are cu jumatate de milion de km, sau cum ai mers cu el de ai reusit sa scoti consumul ala... |
Franz , am dat exemplu Octavia 2 1.9 tdi pd, 105 cai frumosi. Mers regim de autostrada , 4 persoane si bagaj, 190 viteza maxima pe vitezometru, consum la pompa 6. CA nu crezi tu , ca o fi fost motorina de Ghermania "de vina", ideea este ca ce consumi tu 10 la 140 la ora poate avea cauza doar un cazan cu motor terfelit.
|
Quote:
Testul pt consum urban prevede un numar exact de accelerari (maxim pana la 60 km/h) , de franari, timpi precisi de functionare la ralanti, obtinerea unei viteze medii stabilite. Testul pt consum extraurban prevede acceleratii pana la 120 km/h. Testele se fac in hala, pe role, la temperaturi intre 18-25 de grade, cu sofer si pasager , cu ''parcurgerea'' etapelor si timpilor stabiliti de normative. In realitate consumul de combustibil este mai mare decat cel din hala pt ca apar factori diferiti fata de testele din hala... Insa e de toata jena sa afirme cate unu ca scoate consum mai mic decat este dat de producator, in conditiile in care , cica, merge cu masina incarcata la maxim (familie, bagaj, plus vreo doi-trei vecini) , mai ruleaza si cu viteze supersonice pe soselele patriei sau pe autobanul german, si scote consum de motorina de 5-6 l/100km. :D)))))) Mai jos un articol: http://www.motorstory.ro/2009/10/cum...il-contrazice/ |
Ce rol are pasagerul intr-o masina masurata pe role?????
|
Ce rol are bagajul?
Probabil rolele alea sunt inteligente si aplica o alta rezistenta in functie de greutatea vehiculului testat. Probabil. Zic si eu... |
| All times are GMT +2. The time now is 19:55. |
- Copyright 2026 4Tuning