![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
|
Pai vorbim de altceva.
Daca ii bagi 2 (doo) lopeti de pamant pe admisie si o o lopata de balastru de la xenoane , e posibil sa iti crape pistoanele un pic asa. Asta nu inseamna ca 1.5 DCi de 65cp are pistonul mai moale ca 1.5Dci de 85cp sau mai stiu eu cate sute de cai are un 1.5 Dci. |
Quote:
|
Quote:
|
Nu inteleg de ce ai vrea sa modifici pana la urma un diesel...adica da, 10 doo`j de cai acolo, gen sa traga mai bine...da.
...dar sa incepi sa vrei inca 100 de cai...e alta mancare de peste. Sa iei la modificat un diesel, este ca si cum i-ai nega scopul in viata: consumul scazut. Adica, nu de aceea isi cumpara lumea diesel?...nu pentru ca are un consum foarte scazut fata de benzina?...cel putin eu asa gandesc. Daca vrei performanta, iti iei frumos un 2.0, si il faci de 300 de cai, cu bani nu foarte multi. |
Quote:
sa stii ca un diesel consuma la fel sau mai putin,daca ii ridici puterea......bine nu vorbim de o masina stock de 100 cai dusa la 300....nu o sa aiba acelasi consum dar creste putin...... la o benzina turbo de 200 cai,daca o duci in 300 cai va creste consumul semnificativ.... si ca sa iti dau un exemplu un GOLF 5 GTI DSG dus la 330 cai in comparatie cu AUDI A6 3.0 TDI BITURBO DE 313 CAI.....stock il batea audi din mers de la orice viteza....si de la 50 si de la 100 si de la 200 km/h......nu era mare diferenta intre ei....mica,dar era....1 masina 2 intre ei.. si iti spun si consumul...... golful 5 in oras 19-20 l/100 km......audi 12-13 l/100 km......vorbim de mers sportiv..... golful 5 afara 16-17 l/100 km.......audi 11-12 l/100 km....si aici vorbim de mers nesimtit...fara limita.... sa nu mai punem in discutie daca se face soft la audi...s-a terminat discutia! |
Quote:
Un 2.0 aspirat sa-l faci turbo investesti mult si ireversibil, un turbo diesel revine relativ usor la configuratia initiala. M-am tot gandit si la un 3.0d, si in prezent un 3.0d de ~250cp suna foarte bine si imi pare rau ca nu exista un 3-ar 2500cc diesel, ar fi fost combinatia perfecta pentru mine la un impozit acceptabil , as da si 2200 ron daca as fi sigur ca astia nu se gandesc intr-o noapte sa-l duble sau tripleze. |
A6 3.0tdi nu consuma 12 in oras decat la un mers "atent". Ce zici tu sportiv si daca nu e nici stock nu consuma 12 13 decat daca il impingi . Sunt totusi 6 gurite de hranit. Am avut anul trecut asa ceva si nu e tocmai economic. Masina e destul de grea. In rest, afirmatia potrivit careia dieselul il iei doar pentru consum mi se pare stupida. Ia un diesel de 200 de cai si fa-l de 300 , creste consumul in cel mai pesimist caz cu 3 litri. Topicul asta nu are moarte oricum. Unii sunt indoctrinati cu benzina , nu zic nu, amsieu benzina , dar parca la aceleasi performante prefer sa merg la aproape jumatate de pret cu dieselul.
exista parca pe f30 motor 2.0 diesel de cca 200 decai. Eu zic ca e arhisuficient . Cu un soft deja are performante peste medie mult. |
Quote:
|
Quote:
cine o are a avut inainte audi a6 3.0 tdi quattro si a zis ca la consum in oras ii lua mai mult decat asta noua..... intr-adevar nu scoate consumul ala cand schimba numai in rosu,dar in bucuresti nu ajungi in rosu cu aia decat viteza 1 si 2...iar nu ai cum sa mergi asa,dar nici nu merge cu ea sa ii puna viteza 8 la 80 km/h.... sunt diferente mari....cutia cu 8 viteze in primul rand....sistem start-stop.... |
Quote:
audi are 100 km/h in 5 sec...GTI-UL probabil cu cele mai bune slick-uri noi sa scoata 5 sec,dar cred ca rupe planetarele sau cutia.... problema e ca proba s-a facut si cu martori,iar posesorul de golf a recunoscut ca sta langa audi la un moment dat dupa care ramane usor in urma..... vorbim de o cursa cu plecare din mers...de la diferite viteze 100+.... cu plecare de pe loc nu are nici o sansa golful,mai ales ca nu are slick-uri...este o masina de zi cu zi.....la fel ca si audi.... posesorul de audi a6.si-a mai luat una identica,dar 3.0 tfsi,310 cai.....a cumparat-o din germania din reprezentanta la 10.000 km,s-a dus sa o ia cu un prieten si cu audi care deja il are 3.0 tdi biturbo.... bineinteles ca in germania pe autostrada au facut proba....din mers are unele reprize unde se duce usor tdi-ul si unele reprize unde raman una langa alta....dar niciodata nu a sarit tfsi-ul in fata.... cu plecare de pe loc il bate tdi-ul cam cu o masina-doua....depinde de plecare... |
De la discutii relativ tehnice s-a ajuns la cat consuma un A6 ? :lol:
Nu mai pot cu "cat consuma" . |
Quote:
De pe loc in mod sigur pleaca in fata audi pentru ca un golf la puterea asta nu va pune nimic jos pana la 100km/h, dar din mers nu are nici o sansa...acum, se poaye sa ai si tu dreptatem, in sensul ca cine stie unde o fi modificat golful, dar unul cu adevarat de peste 300 cp k04 il bate din orice pozitie |
Quote:
|
Quote:
Stiu prea multe 1.9tdi trecute bine de 200 de cai care consuma mai putin decat orice 1.4 benzina |
Quote:
Jedeveu, cand n-am mai activat eu pe topicul asta, nivelul era mai sus decat A6-le consuma 12 si bate G6 fasait. Permanent este discutia cat consuma. 70% din cei ce au scris pe acest topic nu au habar ce este ciclul Carnot. |
Quote:
Este un forum public, unde intra persoane care vor sa piarda vremea, si sa socializeze prin prisma pasionatilor auto ...deci asteptari prea mari de la bagajul de cunostinte, nu poti avea. Si daca nu interesa pe nimeni cat consuma, se duceau cu masina direct la atelier si o faceau de n`spe mii de cai, si nu mai cautatu pe net discutii despre consum. Tinand cont ca marea majoritate dintre noi nu castiga 10.000e pe luna, eu zic ca, consumul reprezinta un aspect destul de important, chiar si la masinile modificate. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
posesorul a afirmat ca are cam 330 cai.... |
[QUOTE=KAY_;5598094]Nu e nici mai ieftin nici mai usor sa modifici un diesel in comparatie cu benzina .Motive sunt destule. La ultima cursa de la Arad era un Golf 1 fwd de la vecinii unguri care avea scris pe luneta " no NOS no W/M ,just diesel ! Best Et 10.6 "
depinde despre ce masini vorbim....la unele e mai simplu,la altele mai greu..... |
200 de cai ? 250 de cai ? etc. A-ti uitat ca traim in Europa si nu in America ? Si ungurii si austriecii se uita sa-si cumpere masini cu consum cit mai mic si cai putere mai putina ( pt impozit si asigurare mai mica ). Sau la voi in Romania nu este criza ? In Romania, mai ales in partea de unde sinteti voi, conteaza care are masina mai smechera cu cai cit mai multi ? Sau sinteti toti smecheri, care va luati la intrecere de la un colt la altul, sau de la un semafor la altul ? Ca sa demonstrati ce ? Ca sinteti mai smecheri ?
Totusi inca nimeni nu a zis, ce avantaje are o masina pe benzina fata de un diesel ? Care sint avantajele alea ? Ca eu nu vad nici un avantaj. |
Quote:
cand aud faza asta cu criza,imi vine sa imi dau cu ceva in cap...poate o sa va convingeti si voi de faza asta cu criza economica.....ca a fost o smecherie la mijloc si inca este.... |
Criza cred ca au inventat-o romanii. Criza de cultura, de scolarizare, de inteligenta. La noi la romani in special la politicieni merge asta cu criza ca nu sunt bani sa nu se faca nimic.
|
Quote:
|
franz34sm: mergi cu autobuzul daca vrei costuri scazute, ce cauti pe forum de car tuning?
Intrebare: ce costuri implica obtinerea 200whp dintr-un e46 320d si care e cel mai indicat, 150hp? trebuie schimbate injectoare, turbina si daca da cat costa? ambreiaj + volanta cat sunt? M-ar bate un gand: 330i GPL / 320d. :D |
Nu stiu cu autobuzul dar cu trenlul de multe ori e mai scump cand esti 2 si cu un minim de bagaje, asta in ciuda faptului ca "sajata" poate consuma ~23l de la Bucuresti la Ct
Pana la 200cp nu trebuie schimbate injectoare si nici turbina, dar daca esti dispus la un 330i de ce 330i sau 320d? de ce nu 330d? cu doar 200eura il duci la ~250cp si stai si linistit ca nu e prea "stresat". |
@ omaigadlol @ - de ce nu ma duc cu autobuzul ? Pai sint o suta de motive, de ce nu ma duc cu autobuzul. Pt ca in autobuz sint plin de nespalati si pute, pt ca nu totdeauna ai loc sa stai jos, pt ca nu este clima, pt ca de la punctul A la punctul B dureaza mult, pt ca biletul sau abonamentul pe luna costa 60 de euro ( pt ca traiesc in Viena ), pt ca autobuzul sau metrou nu ma duce unde vreau eu ( ci de la o statia la cealalta statie ), etc etc. Si cum am o masina pe motorina care consuma putin, cu rezervor de 50 de litrii care costa intre 65 si 67 de euro ( plinu ), fac intre 700 si 800 de km ( 80% circulind in oras ). Si deci e mai rentabil cu masina, care are clima, ma duce unde vreau eu, muzica, comfort, ajung mult mai repede de la punctul A la punctul B, etc etc. De ce sa dau 60 de euro pe abonament ca sa circul cu metrou sau autobuzul, cind cu 65 de euro fac plinul la masina si deci e mult mai rentabil din orice punct de vedere. Nu astept in statia de autobuz ca fraieru, mai ales cind e frig afara, sau vara cind e canicula. Biletul cu trenu sau microbuzu ( din Viena pina in Oradea ) costa in jur de 70 de euro pe persoana, si nici nu ma duce de la domiciliu pina la celalalt domiciliu. Sa nu mai vorbim de carat de bagaje, etc. Si deci cu masina fac plinu, care costa 65 - 67 de euro si fac drumul asta ( de la Viena la Oradea ) dus intors, care sint 1000 de km. 500 dus, 500 intors. Deci ruta asta cu doua persoane in masina costa 65 de euro, si cu trenu sau microbuzul costa 140. Deci si in cazu asta e mult mai rentabil cu masina decit cu trenul, autobuzul, etc. Cu scuterul sau motocicleta e si mai rentabil ( nu trebuie sa platesti tichet de parcare, si gasesti loc oriunde ). Ca sa te miri, ca esti destept.
Apropo, inca tot nimeni nu mia raspuns, ce avantaje are o masina pe benzina fata de un diesel ? Motor mai silentios ( asta stim ), mai departe ? Hai maaa, chiar nimeni ? |
Franzi, sa stai in Viena si sa nu folosesti transportul in comun in VIENA e mare prostie.
Adica nu trenuri, autobuze care oricum te lasa unde vrei (mai dai din craci inca 5min) ci masina, cu traficul infernal din Viena, cu semafoare, consum de numa numa, etc. |
Quote:
Cum ramine cu avantajele masinii pe benzina fata de un diesel ? Vreau un raspuns anu asta, nu anu viitor. |
Costa la fel, dar mai pune la socoteala si asigurare, revizii, piese schimb, pret achizitie si o sa vezi ca te costa mai multa sa ai masina ta. E si normal, luxul costa.
|
care motorina are mai multa parafina cea normala(51), sau cea aditivata(55)?
|
Legat de transportul in comun....mai bine stau 3 ore in coloana decat sa merg 10 minute cu tramvaiul/trenul/metroul.
Nu poti sa mergi 4 statii de tramvai fara sa ramai fara par in nas de la mirosuri....de boli nici nu mai zic....sida, virusi si alte cele sunt la ordinea zilei. |
Va VIRUSURILE (nu virusii) stau numai in metrou, la iesire se opresc :))
Eu nu merg cu transportul in comun pentru ca stau in varf de munte si aici musai masina. Dar daca as asta in oras mare (am locuit in Hamburg o perioada) as merge cu transportul in comun. Drept ca DE nu e AT dar totusi ... |
Multumesc pentru corectare.
Este adevarat ce spui, nu se opresc la metrou, dar nu cred ca sotia (in caz ca este una) pastreaza curatenia doar pentru ca se plictiseste si nu are alta ocupatie. Sa ii indepartezi complet, este imposibil, insa daca stai intr un mediu curat, ai mai multe sanse sa nu te imbolnavesti. |
Quote:
Ma gandesc ca 320d e mai accesibil decat 330d avand doar 4 injectoare, cuplu mai mic, turbina mai mica -> lag mai mic (?). Vroiam sa stiu daca banii de impozit/taxa inmatriculare pt 3000cmc pot sa-i bag in 320d si sa scot ceva apropiat de 330i.. probabil ar trebui sa intreb in alt topic :D Quote:
Sunt poate mai dur in exprimare fata de tine pt ca observ ca toata lumea s-a emancipat brusc si toti cred ca li se cuvine orice. Tara asta e distrusa, lumea moare de foame dar la 19 ani e ok sa poluam aiurea si sa blocam strazi deoarece nu suportam sa stam 10 minute in mirosuri obscure :shock: norocul tarisoarei asteia e ca lumea e inca saraca si n-au toti bani sa-si faca damblalele. |
Quote:
|
Quote:
cam asta este explicatia unui angajat de la o benzinarie....asta este explicatia care am primit-o si eu cand am intrebat.... |
Motorina nu are cifra octanica.
|
Quote:
|
Alooooooooooooooo, cum ramine cu avantajele unei masini pe benzina fata de un diesel ? Motor mai silentios, mai departe ..... piese mai ieftine ( care piese sint mai ieftine ? ) Daca veniti cu pompa de injectie, injectoare, turbo, etc. Sa stiti ca dieselu meu are 160.000 de km si inca nu ia fost schimbata nimica. Deci cum e cu piesele ? Io am diesel si inca nimic dintre astea mentionate mai sus nu i-au fost schimbate. Deci cum e cu avantajele unei masini pe benzina ? Alloooooooooooooo, nu se audeeeee ?
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:39. |
- Copyright 2026 4Tuning