![]() |
|
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
Quote:
|
Mi-ar place enorm sa particip la refacerea acestui Easter, mai ales ca este o piesa "de muzeu" a unui bun prieten al meu si dusman pe pista Tibi Gedeon, dar din pacate sunt la 530 Km departare...eu mi lam proiectat singur , lam sudat de la cap la coada cu mana mea, nu am avut nevoie de ingineri,sudori sau mecanici (am avut un singur mecanic care era dracu' gol si cu el am facut motorul de 1600 in '89
care era bomba...124 CP-8800 rpm-FARA GARNITURA DE CHIULASA ...era o foita de cupru decalit de 0,2 mm :lol:) si nu sa rupt nimic , chiar a mers foarte tare :)...poate imi fac flotant la Resita si colaboram :lol: |
Esti sigur ca invitatia aia a ajuns la federatia noua si nu la cea "veche" care se regaseste la FIA in scripte si in prezent? Intreb si eu, nu e fitil.
Cand incepusem sa citesc mai cu atentia Nea Tibi - gata! Cica ne-a plictisit!? :-) Nu stie cu ce "sugative" de informatii are de-a face! :-) |
3 Attachment(s)
:) :-P :shock: Bombardieru F16 va renaste :))
https://lh4.googleusercontent.com/-z...14/Image25.jpg am vizionat filmul postat de Road si nu m-am abtinut sa nu scot cateva imagini cu TG 86.... Pozele sant extrase din filmul francez de pe M6 https://www.youtube.com/watch?v=M_ZehYy8eR0 ...4 fotografii cu Tiberiu Gedeon la Start cu Formula Easter TG86 in 1990 cred ca si ultima coasta la care a participat... ....urmeaza poze de la ce am facut azi:-P |
9 Attachment(s)
https://lh5.googleusercontent.com/-4...0/DSCF2439.jpg
Ha ha, sambata era demontat in bucati :) azi cand am ajuns la garaj am avut soc :shock: ....cineva la asamblat, offf :) https://lh6.googleusercontent.com/-r...0/DSCF2438.jpg ha ha, acum e bucatele mici mici , am demontat acum tot ce am putut de pe cadru, bara de torsiune fata, suspensia, placile de aluminiu de pe lateralele cadrului, suruburi surubele si bride ce tineau furtunele si conductele.... maine ma apuc de sablat si curatat cadrul si sper cand ajung la Garaj sa nu il gasesc iara montat la loc :twisted: Ha ha ha... https://lh5.googleusercontent.com/-W...0/DSCF2434.jpg sincer si mie imi placea asa asamblat dar e treaba multa asa ca la treaba :-P https://lh4.googleusercontent.com/-d...0/DSCF2436.jpg Am confectionat si 2 CAPRE , am scos apoi masina afara pe terasa si m-am apucat de treaba, ce ma impresionat a fost ca in multe locuri am gasit inca VASELINA pe suruburi, Waww dupa atatia ani inca era acolo... |
Quote:
|
[QUOTE=
Hehehee....forma la bascule fata le ai in poza de mai sus...trebuie calculata lungimea bratului si toate unghiurile plus deviatia la fuzeta de 4-7 grade intre pivot superior si inferior +4 grade unghi de fuga+convergentza -2 grade...e de belea ...hai sa discutam serios si ma mut la Resita temporar sa facem "monstrul"... |
E incredibil cat de frumos poate sa fie monopostul asta. Va invidiez pentru sansa de a participa la acest proiect :) .
|
ptiu, ptiu, ptiuu sa nu se deoache :-P Moshu ar fi minuat sa te vad, deja pe Dan Gruba si Mircea Ponta i-am bagat in sedinta, au fost la "balaur" sa il vada:shock:
Eu vreau sa fac cat mai mult la masina si cand avem cumparat si motorul si cutia si fuzete si alte smecherii iar proiectul de restaurare e trecut de 50% noi, adica George( proprietaru), Doru(cel care a initiat ideea de al restaura pe TG86) si Nelutzu(ala cu bonfaieru):D am vrea sa facem o intrunire cu gratare, mici, palinca, bere si suruburi la George in curte ca e destul loc pt o nunta.... deja Dan G, M Ponta si Enerstin Simion de la Timisoara au fost incantati de idee , iar bineinteles vor fi chemati si E. Peteanu, Relu Tutuianu, N Zaberca si toti de cei de care mai dam si vor sa vina... :rolleyes2 |
Cornele,Cornele acelasi leu(animal nu ban)neimblanzit de atunci te rog sa ramai asa de fapt cred ca tu nici nu poti sa te scimbi(la batrenete) si e bine asa.
nu stiu care Easter a lui Cornel a fost prea lung,cea ce stiu sigur este ca al meu a fost prea scurt,nu constructiv dar a aparut regulamentul cu piciorele si axa din fata Cornele in ce an? si am fost obligat sa il lungesc pe cadru se vede teava ingrosata cca300mm dupa rollbarul din fata.Din pacate aceasta modificare a atras dupa ea si alte modificari carena mai lunga,alte brate fata(unghi de fuga)Am pierdut foarte mult timp cu aceste modificari Nelutz daca imi permiti am sati dau cateva idei,dar numai daca vrei Cu drag T.Gedeon diseara mai mult,acum ma duc la lucru ma asteapta plasticele pline cu electronica pila,bomfaierul si restul raman pe drum |
Quote:
|
Quote:
|
Nelutzu,
Dacă tot refaci TG86, ar trebui să ții seama de prescripțiile FIA art. 277-FREE FORMULA, vezi: http://www.fia.com/sport/regulations...ltext=&page=34 Și de celelalte articole prevăzute în 277. VEHICULES ASSIMILABLES AUX CATÉGORIES II-SH et II-SC : - Sécurité du système de freinage 253-4 - Coupe-circuit 253-13 - Réservoir de sécurité 259-6.3 - Canalisations de carburant, pompes & filtres 253-3.1 et 253-3.2 (SH) 259-6.2 (SC) - Orifices de remplissage et bouchons 259-6.4 - Carburant 259-6.1 - Récupérateur d'huile 259-7.4 - Câbles électriques 259-8.5 - Ceintures de sécurité 259-14.2.1 - Localisation longitudinale du système d'huile (sauf véhicule avec un moteur positionné à l'arrière) 275-7.2 - Marche arrière 275-9.3 - Bras de suspension 275-10.3.1 et 275-10.2 - Matériaux des roues 275-12.2 - Extincteurs 253-7 (SH) 275-14.1 (SC) - Rétroviseurs 253-9 (SH) 275-14.3 (SC) - Feu arrière 259-8.4.2 - Appui-tête 259-14.4 - Anneau de prise en remorque 259-14.6 - Paroi anti-feu 259-16.6 - Pare-brise Un essuie-glace en état de marche est obligatoire. Un système de désembuage efficace du pare-brise est obligatoire. 279-2.4 (SH) 259-3.6 (SC) - Sièges 253-16 (SH) - Garde au sol 252-2.1 Chaque batterie doit être fixée solidement et couverte de façon à éviter tout court-circuit ou fuite de liquide (SH) ----------------------------------------------------- VEHICLES COMPARABLE TO CATEGORIES II-SH and II-SC: - Brake system safety 253-4 - Circuit breaker 253-13 - Safety tank 259-6.3 - Fuel pipes, pumps and filters 253-3.1 and 253-3.2 (SH) 259-6.2 (SC) - Opening for refuelling and caps 259-6.4 - Fuel 259-6.1 - Oil catch tank 259-7.4 - Electric cables 259-8.5 - Safety belts 259-14.2.1 - Longitudinal location of the oil system (except for rear-engined vehicles) 275-7.2 - Reverse gear 275-9.3 - Suspension arm 275-10.3.1 and 275-10.2 - Wheel material 275-12.2 - Extinguishers 253-7 (SH) 275-14.1 (SC) - Rear-view mirrors 253-9 (SH) 275-14.3 (SC) - Rear light 259-8.4.2 - Headrest 259-14.4 - Towing eye 259-14.6 - Firewall 259-16.6 - Windscreen A windscreen wiper in working order is mandatory. An efficient windscreen demisting system is mandatory. 279-2.4 (SH) 259-3.6 (SC) - Seats 253-16 (SH) - Ground clearance 252-2.1 Each battery must be securely fixed and covered to avoid any short-circuiting or leaks (SH) Baftă, spor la treabă! |
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:46. |
|
- Copyright 2026 4Tuning