Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Benzina sau motorina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28777-benzina-motorina.html)

RVL 2000 04-10-13 07:12

Re: Benzina sau motorina ?

Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 5585156)
f.bun consumul la 120-130 km/h si cu buton eco activat si fara a.c,consuma cat vectra cu motor de 3.0 diesel si 1630 kg.....

Mai taie si tu.
Vecra 3.0d consuma sigur mai mult si ca 2.0d-ul meu la 120km/h, doar daca nu are cumva niste cauciucri foarte dure si/sau e lasata tare pe burta. Functie de aerodinamica si cauciuce e posibil ca la 180 sa consume chiar mai putin ca 2.0d dar la viteze relativ mici e mai greu.
Am traversat odata A1 cu 130km/h pe ceas (~127 real) de la Pitesti la Bucuresti cu un consum de fix 5.0 pe BC, BC-ul meu are eroare verificata de multe ori de 0.1-0.15l/100km la exterior.
Recent am mers de la CT la Neptun si inapoi, tragand maxim de timp (dormea copilul in masina ) cu 80-90 afara cu a 5-a (din 6) si 60-70 in localitate cu un consum de ~4.2 :)
Asta am incercat-o ca o curiozitate, nu imi bat joc de masina in halul asta si nici de mine :)

Andrei80 04-10-13 09:51

Eu vad frecvent consum de 2-3% cand mi-e lene sa retrogradez si merg subturat. Asta se intampla rar si daca merg la viteza constanta, fara sa accelerez, dar imi incanta ochiul...100km/h -~4%, 130-~5%, cu AC putin peste, fara - putin sub. 1.6hdi 110 pe 307SW(aproape 1500kg goala). Asta e consum de diesel, dar am vazut si mai mic pe dci pe care se merge des subturat, consum mediu 4,7%. Motorul are acum peste 160000km fara reparatii, deci se poate...

scrisit 04-10-13 10:30

La ralanti poate.

vinyl 04-10-13 11:14

Quote:

Originally Posted by run_forest (Post 5585296)
Dude you have an obsession!

Domnule alex.panciu, ti-a zis si omul mai sus si probabil au mai fost multi altii care ti-au zis chestia asta; Ai o obsesie cu masina ta ! Masina ta e cea mai buna ! Adica capacitatea cilindrica raportata la consumul mixt, bate orice alt raport al oricarei marci de autovehicule. Nu consuma ulei gram de ulei, pe cand BMW-urile consuma de sparg in comparatie cu masina ta. Nu e primul topic unde intru si vad comentariile tale, care mereu fac acelasi lucru; sa-ti puna in evidenta minunatul tau vectra cu motor de 3.0 diesel. Mai las-o-n plm ! Esti un frustrat care si-a luat teapa cu masina! Drept dovada...acum o vinzi ! Si o mai si supra evaluezi !

fasso 04-10-13 12:01

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 5584602)
Iti cam place sa fii Gica Contra. Niste argumente ai? Sau dovada ta ca nu consuma ulei supercar`urile tale e "nu am sesizat sa manance ulei" ?

Cam ce argumente vrei sa-ti ofer atata timp cat eu personal imi schimb uleiul la toate masinile, inclusiv la cea de la firma si vad cu ochii mei ca nivelul e ok pe joja? Ca poate dispar 50-100 grame, da, foarte posibil, tocmai de aceea am si zis ca nu e sesizabil. Am mers, mai la toate, pe 5W40, l-am schimbat numai la intervale de 10000 km, deci nu prea a avut timp sa se subtieze. Ca sunt altii care il schimba la 30 000 si apoi se vaita ca trocile lor consuma mult ulei, nu e treaba mea si nici punct de reper.

lord_wader 04-10-13 13:48

Zici tu ca nu se "subtiaza" uleiul. dar s-au facut diverse teste, nu mai stau sa caut unde am gasit si dupa maxim 5000km uleiurile astea banale(pana in 2milioane bidonul) ce le bagam noi sunt sirop de zmeura :D nu in sensul ca devin ca apa dar isi pierd vreo 40% din proprietatile initiale. Ca merg masinile si asa pana la 12-15.000 e alta treaba, restul e doar reclama.

bluey 04-10-13 13:56

Eu schimb la 15000 ca asa scrie la rabla mea in manual.
La altele scrie 30000 in carte dar alea am vazut ca zice lumea ca sunt mai rable..

Oricum, mi-a zis mie un nene ca daca nu mai consuma motorul ulei , inseamna ca nu mai are ulei in el.

Bryan 04-10-13 14:18

Eu am luat un e36 la care trebuia schimbat uleiul, nu l-m schimbat, am mai mers asa 1 an de zile (aproape 10 k km deci peste 20k km cu acelasi ulei) timp in care nu a scazut nivelul deloc, cel putin nu a ajuns pe minim. Si motorul are 277.000 km.
Asta asa, ca vad ca pe threadul asta bmw-urile consuma mai mult ulei decat benzina, zic unii..

Geko 04-10-13 14:31

Poate Vag-ul mananca ulei :) ...
Intre benzina + gpl si diesel + gpl ce alegeti ? Glumesc...
Fiecare isi are folosul/rolul ei , la noi cel putin diesel e o loterie . Stai cu frica ca iti pica ceva , din cauza carburantului . Momentan am 83.000km din 2009 cu un logan 1.5 85cp fara probleme . Schimb filtrul de motorina la fiecare revizie (15.000km recomanda producatorul , masina fiind in garantie ) , dupa ce iese din garantie poate voi face la 10.000km revizia in regie proprie .
Consumul mixt din martie pana acum este undeva la 4.4l/100km .Mers batraneste , uneori si forjat , rar folosesc ac pentru ca nu imi place (este suficient cat merge la munca).

phaeton 04-10-13 14:48

Eu nu stau cu frica sa nu-mi pice vreo ceva, doar mai am grija cand trec pe langa cladiri in paragina.
Si nici nu bag motorina de la pompa.
Mai am si TDI care bea ulei, nu-i fiabil si da fum mult.

Geko 04-10-13 15:06

Nu am zis cu rautate despre Vag . Chiar si pe forumuri (vezi in SUA ) , A6 C7 cel pe benzina 3.0 papa 1-1.5l de ulei la 10-15.000km . Deci ? Si este benzina...
La BKP-uri nu mai zic si alea pica . Mai tine si de noroc , cunosc pe cineva cu Passat 2007 , 2.0 BKP de la 0km , are 140.000km fara probleme .
Ca si Renault/Delphi , si delphi pica in draci si nu . Vezi cazul mcv 1.5dci de la dializa BGS care are peste 500.000km fara probleme si este motorul probelmatic 65/70cp nu mai retin....
De motorina la 3lei litru m-am lecuit ... Dar aici e alta poveste...
Si mie mai imi este frica cu cladirile cu bulina rosie cand trec pe lana ele , asta e... Traim in Romanes si ne ocupes al za time'.

alex.panciu 04-10-13 18:46

Quote:

Originally Posted by RVL 2000 (Post 5585347)
Mai taie si tu.
Vecra 3.0d consuma sigur mai mult si ca 2.0d-ul meu la 120km/h, doar daca nu are cumva niste cauciucri foarte dure si/sau e lasata tare pe burta. Functie de aerodinamica si cauciuce e posibil ca la 180 sa consume chiar mai putin ca 2.0d dar la viteze relativ mici e mai greu.
Am traversat odata A1 cu 130km/h pe ceas (~127 real) de la Pitesti la Bucuresti cu un consum de fix 5.0 pe BC, BC-ul meu are eroare verificata de multe ori de 0.1-0.15l/100km la exterior.
Recent am mers de la CT la Neptun si inapoi, tragand maxim de timp (dormea copilul in masina ) cu 80-90 afara cu a 5-a (din 6) si 60-70 in localitate cu un consum de ~4.2 :)
Asta am incercat-o ca o curiozitate, nu imi bat joc de masina in halul asta si nici de mine :)

la 120-130 km/h am 6 l/100 km,consum instant,am 2000 rpm,ce ti se pare atat de necrezut?????

alex.panciu 04-10-13 18:50

Quote:

Originally Posted by vinyl (Post 5585531)
Domnule alex.panciu, ti-a zis si omul mai sus si probabil au mai fost multi altii care ti-au zis chestia asta; Ai o obsesie cu masina ta ! Masina ta e cea mai buna ! Adica capacitatea cilindrica raportata la consumul mixt, bate orice alt raport al oricarei marci de autovehicule. Nu consuma ulei gram de ulei, pe cand BMW-urile consuma de sparg in comparatie cu masina ta. Nu e primul topic unde intru si vad comentariile tale, care mereu fac acelasi lucru; sa-ti puna in evidenta minunatul tau vectra cu motor de 3.0 diesel. Mai las-o-n plm ! Esti un frustrat care si-a luat teapa cu masina! Drept dovada...acum o vinzi ! Si o mai si supra evaluezi !

copilu vezi de mucii tai.....daca iti fac in seara asta film cu consum instant la 110-120 cu 5.5 l/100 km te apleci putin????
vezi de cotetul tau si nu te mai baga in seama....oricum ar fi gunoiul meu valoreaza de 5-6 ori cat al tau,asa ca nu te mai baga in seama ca nu a vorbit nimeni cu tine.....
zici ca ai vreo masina de 400 cai si vreo 100.000 euro.....
te-ai trezit si tu vorbind.....eu pana una alta am ce masina am vrut sa imi cumpar,nu ce am putut sa iau de cati bani aveam.....
asa e sunt frustrat ca am cumparat o masina care nu am bagat nici un ban in ea 1 an de zile si am facut si vreo 18.000 km.....
masina ca a mea pe autovit este 11.000 euro,daca eu o supraevaluez ala ce face??

si pentru toti cei care nu cred intrati pe forumul dedicat gunoaielor astea de opel sa vedeti discutie acolo.....masina exact ca mea si automata si manuala consuma 9-10 l/100 km in oras....ai dracu numai mincinosi astia cu vectra de 3000 diesel.....

run_forest 04-10-13 19:13

Vrei sa zici ca ai ce masina ai prins in bani buni. Nu ce masina ai vrut.Sa nu ma faci sa caut posturi mai vechi ale tale ca le gasesc unde zici ca ai prins super oferta si ai profitat de ea.
Ca si chestie mie chiar imi place vectra .Dar nu o adulez ca si tine.La tine 8/10 posturi includ cuvantul "vectra mea cu motor de 3.0d".
Pana in 110-120 nu scoti tu consum cu vectra ta la fel ca loganu dci nici in cele mai umede vise ale tale.Poate dupa 130 sa fie altceva ...

alex.panciu 04-10-13 19:22

Quote:

Originally Posted by run_forest (Post 5585851)
Vrei sa zici ca ai ce masina ai prins in bani buni. Nu ce masina ai vrut.Sa nu ma faci sa caut posturi mai vechi ale tale ca le gasesc unde zici ca ai prins super oferta si ai profitat de ea.
Ca si chestie mie chiar imi place vectra .Dar nu o adulez ca si tine.La tine 8/10 posturi includ cuvantul "vectra mea cu motor de 3.0d".
Pana in 110-120 nu scoti tu consum cu vectra ta la fel ca loganu dci nici in cele mai umede vise ale tale.Poate dupa 130 sa fie altceva ...

da frate pentru ca fac comparatie intre gunoiul asta de masina cum il considerati voi si alte masini care sunt ridicate in slavi pe aici....
vezi si tu filmul ala pus de colegul nostru si vezi ce consum are la 120-130...consum instant.....si sa imi arati si mie daca nu e 6l/100 km....

da am prins super oferta pentru masina asta pentru ca avea km putini,era f.intretinuta,nu a fost lovita niciodata,alergata,etc.....dar am platit un pret corect....nu am luat-o la jumate de pret....am avantajul ca a fost intretinuta,atat!

initial cautam opel astra h gtc,dar avand in vedere ca gasisem numai cu motoare de mers la piata,iar ce gaseam cu motoare acceptabile,erau rupte....mi-a sarit in ochi asta,stiam ce cumpar si ce vroiam sa fac cu ea,numai ca nu mai stau acum de soft si alte nebunii....masina trage si asa cat trebuie....oricum nu e masina de curse....

Giully4u 04-10-13 19:36

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 5585564)
Cam ce argumente vrei sa-ti ofer atata timp cat eu personal imi schimb uleiul la toate masinile, inclusiv la cea de la firma si vad cu ochii mei ca nivelul e ok pe joja? Ca poate dispar 50-100 grame, da, foarte posibil, tocmai de aceea am si zis ca nu e sesizabil. Am mers, mai la toate, pe 5W40, l-am schimbat numai la intervale de 10000 km, deci nu prea a avut timp sa se subtieze. Ca sunt altii care il schimba la 30 000 si apoi se vaita ca trocile lor consuma mult ulei, nu e treaba mea si nici punct de reper.

La un motor de 1.4 e cam 1 litru intre maxim pe joja si minim. Cand am zis ca un consum de 2-300g e normal, de ce ai simtit nevoia sa ma contrazici?
Crezi tu ca observi aia 3-4mm pe joja intr`o juma` de an sau cat faci tu 10.000?

In alta ordine de idei, cand constructoru` zice ca poate sa consume si 1 litru la 1000km, nu 1 litru la FIECARE MIE de km.

De exemplu daca mergi pe autostrada (evidend nu la noi) cateva sute de km numai in 5000-6000 rpm, cred ca e normal sa consume litrul ala.

crywolf 04-10-13 19:43

Consuma 1000 da si 1000 nu :)) doua pe fata si unul pe dos.
BMW benzinare (modele mai vechi) erau recunoscute ca halitoare de oloi, nu era musai un lucru rau.
Consumul instant, apropo de ce se discuta pe aici, nu e reprezentativ.
Slava Domnului ca eu la droaga mea nu am OBC, si o idee aproximativa legat de consum ca altfel mai tranteam si eu o cifra de imi ridicam forumul in cap.

alex.panciu 04-10-13 19:43

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 5585869)
La un motor de 1.4 e cam 1 litru intre maxim pe joja si minim. Cand am zis ca un consum de 2-300g e normal, de ce ai simtit nevoia sa ma contrazici?
Crezi tu ca observi aia 3-4mm pe joja intr`o juma` de an sau cat faci tu 10.000?

In alta ordine de idei, cand constructoru` zice ca poate sa consume si 1 litru la 1000km, nu 1 litru la FIECARE MIE de km.

De exemplu daca mergi pe autostrada (evidend nu la noi) cateva sute de km numai in 5000-6000 rpm, cred ca e normal sa consume litrul ala.

la un motor de 1.4 daca il tii in 6000 rpm cateva sute de km...s-ar putea sa se consume si motorul nu numai litrul ala de ulei.....
motoarele alea nu sunt facute pentru a fi tinute in 6000 rpm cateva sute de km fara oprire.....cam acolo incepe zona rosie,la unele chiar mai devreme....

alex.panciu 04-10-13 19:46

Quote:

Originally Posted by crywolf (Post 5585872)
Consuma 1000 da si 1000 nu :)) doua pe fata si unul pe dos.
BMW benzinare (modele mai vechi) erau recunoscute ca halitoare de oloi, nu era musai un lucru rau.
Consumul instant, apropo de ce se discuta pe aici, nu e reprezentativ.
Slava Domnului ca eu la droaga mea nu am OBC, si o idee aproximativa legat de consum ca altfel mai tranteam si eu o cifra de imi ridicam forumul in cap.

da normal ca consumul instant nu are nici o legatura cu consumul mediu,ideea era ca asa s-a facut comparatia in acel film cu dci-ul.....o sa iti sara in cap numai aia care nici macar pasageri nu s-au urcat intr-o masina ca a ta sau care prin absurd au mers ori cu un gunoi ori nu au stiut sa mearga cu ea......

dar pe acest forum toti copii si toti frustratii care au condus o masina...doua in toata viata lor sar de cur in sus cand apari cu niste cifre....ca ei habar nu au despre ce vorbesti......

JDV 04-10-13 19:55

Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 5585861)
da frate pentru ca fac comparatie intre gunoiul asta de masina cum il considerati voi si alte masini care sunt ridicate in slavi pe aici....

Nu a spus nimeni ca e o masina proasta, ci doar ca tu o supraevaluezi.
Poftim un link, cu masini ca a ta, 3.0 diesel, si consumurile minime a acestora...
dupa cum poti vedea, din 18 masini, cel mai mic consum a fost de 6.1....asa ca atunci cand vi cu consumuri cu mult sub medie....cam bate la ochi, nu crezi?

http://www.spritmonitor.de/en/overvi....0&powerunit=2

Giully4u 04-10-13 20:05

Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 5585873)
la un motor de 1.4 daca il tii in 6000 rpm cateva sute de km...s-ar putea sa se consume si motorul nu numai litrul ala de ulei.....
motoarele alea nu sunt facute pentru a fi tinute in 6000 rpm cateva sute de km fara oprire.....cam acolo incepe zona rosie,la unele chiar mai devreme....

Atata timp cat temperatura uleiului nu creste peste limita nu vad de ce nu ar tine.

Si nu trebuie neaparat sa ii faci pe toti intr-o zi.

Crywolf, ai incercat sa intelegi sau ti s-a parut amuzant si ai zis sa ataci?

Din 10.000 km exista o sansa mica sa mergi 1000km tare si sa consume 1l la mia aia de km, asta nu inseamna ca in restu` de 9000km o sa mergi la fel. Poate in aia 9000 o sa schimbi la maxim 3000rpm, si atunci nu mai are de ce sa consume ulei atat.

Dar ce dracu, hai sa comentam inainte sa gandim, ca asa-i romanu`.

alex.panciu 04-10-13 20:14

Quote:

Originally Posted by JDV (Post 5585885)
Nu a spus nimeni ca e o masina proasta, ci doar ca tu o supraevaluezi.
Poftim un link, cu masini ca a ta, 3.0 diesel, si consumurile minime a acestora...
dupa cum poti vedea, din 18 masini, cel mai mic consum a fost de 6.1....asa ca atunci cand vi cu consumuri cu mult sub medie....cam bate la ochi, nu crezi?

http://www.spritmonitor.de/en/overvi....0&powerunit=2

care consum al meu este mult sub medie???
cand am spus eu ca am scos consum de 6????

am vb de consum instant si niciodata nu am spus ca am scos consum mediu de 6.....

ba frate ce dracu ma nu stiti ce vorbiti????

alex.panciu 04-10-13 20:18

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 5585893)
Atata timp cat temperatura uleiului nu creste peste limita nu vad de ce nu ar tine.

Si nu trebuie neaparat sa ii faci pe toti intr-o zi.

Crywolf, ai incercat sa intelegi sau ti s-a parut amuzant si ai zis sa ataci?

Din 10.000 km exista o sansa mica sa mergi 1000km tare si sa consume 1l la mia aia de km, asta nu inseamna ca in restu` de 9000km o sa mergi la fel. Poate in aia 9000 o sa schimbi la maxim 3000rpm, si atunci nu mai are de ce sa consume ulei atat.

Dar ce dracu, hai sa comentam inainte sa gandim, ca asa-i romanu`.

stai putin.....nu este normal sa consume 1 litru de ulei la 200-300 km mers in 5000-6000 rpm,la nici o masina,exceptand gunoaiele....
daca incerci sa mergi 500-600 km autostrada in 6000 rpm....exact cum ai spus si tu...nu la noi in tara.....eu am spus ca s-ar putea sa se consume si altceva in afara de ulei.....

iar la faza cu comentariile inainte de a gandi am crezut ca te-ai obisnuit pe acest forum....e top.....

Giully4u 04-10-13 20:25

Am exagerat cu alea 6000 de ture, sunt foarte putine motoarele care nu se uzeaza rau daca mergi cateva sute de km cu ele asa turate.
In schimb, 5000 de ture nu e asa de mult pt o masina care are redline la 6500.

alex.panciu 04-10-13 20:35

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 5585915)
Am exagerat cu alea 6000 de ture, sunt foarte putine motoarele care nu se uzeaza rau daca mergi cateva sute de km cu ele asa turate.
In schimb, 5000 de ture nu e asa de mult pt o masina care are redline la 6500.

am avut si eu frate motoare de 1.2,1.4,1.6 stiu despre ce vorbesti stai linistit....sa nu crezi ca m-am nascut cu v6 in parcare,ca nu ma laud cu ele pe aici cum cere lumea asta nu inseamna ca nu am avut....
la 5000 rpm nu are nici pe dracu poti sa mergi cu ea asa linistit.....oricum in ultima treapta de viteza putine ajung aproape de 6000 rpm....

RVL 2000 04-10-13 22:41

Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 5585833)
la 120-130 km/h am 6 l/100 km,consum instant,am 2000 rpm,ce ti se pare atat de necrezut?????

Asta mi se pare foarte OK, perfect credibil,dar nu si asta :

Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 5585156)
f.bun consumul la 120-130 km/h si cu buton eco activat si fara a.c,consuma cat vectra cu motor de 3.0 diesel si 1630 kg.....

Eu la 2.0d consum 6 la 140+, tata la 1.5 crdi consuma sub 5 la ~130.

steffan 04-10-13 23:56

mie tocmai ce mi-a zis cineva ca al lui 320d e46 automat ii consuma 6.5 in bucuresti ziua, sa il cred, sa nu il cred? :lol::lol::lol:

alex.panciu 05-10-13 00:13

Quote:

Originally Posted by RVL 2000 (Post 5585994)
Asta mi se pare foarte OK, perfect credibil,dar nu si asta :

Eu la 2.0d consum 6 la 140+, tata la 1.5 crdi consuma sub 5 la ~130.

uita-te pe filmare daca vrei ma uit eu si iti spun minutul si secundele.....la 130 km/h are consum 5.8-6 l/100km

22VIN 05-10-13 01:04

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 5586033)
mie tocmai ce mi-a zis cineva ca al lui 320d e46 automat ii consuma 6.5 in bucuresti ziua, sa il cred, sa nu il cred? :lol::lol::lol:

Mie mi-a zis cineva ca Focus-ul lui 2 tdci consuma 5 in Bucuresti... I shit you not.

franz34sm 05-10-13 08:43

@ alex.panciu @ - Se pare ca e adevarat consumul ala de 6 la suta. Uite aici un link cu masina ta. Cred ca e asta cu 184 de cai. Pe autoban ia 5,6 si in oras 10.
http://www.auto-data.net/de/?f=showCar&car_id=2230
E tapana masina, adica, cu tot ca are asa un motor mare, consumul este destul de mic. Pt ca benzinarele astea ( Vectra 1,6 75 de cai, Golf 1,8 90 de cai ), consuma 9 - 10 in oras.
Si Vectra asta cu 184 de cai, are si 2 tone si ceva. Plus ca are un motor in V, injectie directa, etc. No coment. :) Injectia directa = consum mic ( ECO ).

22VIN 05-10-13 11:16

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5586116)
Si Vectra asta cu 184 de cai, are si 2 tone si ceva

Are 1.6t.

franz34sm 05-10-13 15:53

@ 22 VIN @ - Fara motor are 1,6 tone, dar cu motor are 2 tone si ceva. Da clik pe linku ala, ca scrie acolo jos de tot.

steffan 05-10-13 16:01

aia e masa maxima admisa :))))))

22VIN 05-10-13 16:26

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5586339)
@ 22 VIN @ - Fara motor are 1,6 tone, dar cu motor are 2 tone si ceva. Da clik pe linku ala, ca scrie acolo jos de tot.

Cine cantareste o masina fara motor, fritz?

franz34sm 05-10-13 17:10

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 5586342)
aia e masa maxima admisa :))))))

:D :D

eMH 05-10-13 17:24

Mai ales ca motorul ala e greu cat jumatate dintr-un Opel Astra G :))))

alex.panciu 05-10-13 17:32

Quote:

@ alex.panciu @ - Se pare ca e adevarat consumul ala de 6 la suta. Uite aici un link cu masina ta. Cred ca e asta cu 184 de cai. Pe autoban ia 5,6 si in oras 10.
E tapana masina, adica, cu tot ca are asa un motor mare, consumul este destul de mic. Pt ca benzinarele astea ( Vectra 1,6 75 de cai, Golf 1,8 90 de cai ), consuma 9 - 10 in oras.
Si Vectra asta cu 184 de cai, are si 2 tone si ceva. Plus ca are un motor in V, injectie directa, etc. No coment. :) Injectia directa = consum mic ( ECO ).

bravo franz pana la urma tu ai gasit ce trebuie,dar vezi ca masina are 1630 kg....nu 2 tone si ceva

ryoraul 05-10-13 17:36

Quote:

Originally Posted by 22VIN (Post 5586352)
Cine cantareste o masina fara motor, fritz?

:lol: foarte tare, bine punctat, rad de fritz asta de vreo 10 minute

Interesante masini fac nemtii astia 400 de kg motorul.

B-64-MDR 05-10-13 19:03

Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 5281110)
exact asta am spus si eu,a fost avertizat de consecinte,o avea in garantie si l-a pus pentru ca nu avea avea bani de RS TDI 170 CAI NOU.....
si nici bani sa schimbe injectoare,turbina,etc.....dar vroia putere
a tinut masina in configuratia asta 2 ani cat a putut sa schimbe ce crapa dupa care masina a devenit stock.....doar nu era batut in cap sa plateasca o turbina la saptamana....

Alex deabea acum am văzut ca se vorbea aici de masina mea. Respectul meu pentru tine si pentru tot ce exista pe vremea aia. Părerea mea este ca îți racesti gura de pomana. Lumea nu are cum sa înțeleagă cum tragea aceea Skoda. Si nici de cursele de pe Magheru, alea erau vremuri frumoase. Oricum după acest comentariu o sa apară multe discuții le urez bafta la cearta in continuare.
Te-am pupat Alex .

RVL 2000 06-10-13 10:53

Quote:

Prietene ai idee ce insemna ďnjectie indirecta la diesel si de ce s-a folosit?, fara google cred ca peste 90% nu stiu.
La diesel spre deosebire de otto, injectia INDIRECTA a fost o "gaselnita" la vremea ei.

@alex nu sunt asa curios dar sunt sigur ca nu aia e media de consum la 130, al meu 2.0/1.5tone nu consuma atat

All times are GMT +2. The time now is 23:35.

- Copyright 2026 4Tuning