![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
Vecra 3.0d consuma sigur mai mult si ca 2.0d-ul meu la 120km/h, doar daca nu are cumva niste cauciucri foarte dure si/sau e lasata tare pe burta. Functie de aerodinamica si cauciuce e posibil ca la 180 sa consume chiar mai putin ca 2.0d dar la viteze relativ mici e mai greu. Am traversat odata A1 cu 130km/h pe ceas (~127 real) de la Pitesti la Bucuresti cu un consum de fix 5.0 pe BC, BC-ul meu are eroare verificata de multe ori de 0.1-0.15l/100km la exterior. Recent am mers de la CT la Neptun si inapoi, tragand maxim de timp (dormea copilul in masina ) cu 80-90 afara cu a 5-a (din 6) si 60-70 in localitate cu un consum de ~4.2 :) Asta am incercat-o ca o curiozitate, nu imi bat joc de masina in halul asta si nici de mine :) |
Eu vad frecvent consum de 2-3% cand mi-e lene sa retrogradez si merg subturat. Asta se intampla rar si daca merg la viteza constanta, fara sa accelerez, dar imi incanta ochiul...100km/h -~4%, 130-~5%, cu AC putin peste, fara - putin sub. 1.6hdi 110 pe 307SW(aproape 1500kg goala). Asta e consum de diesel, dar am vazut si mai mic pe dci pe care se merge des subturat, consum mediu 4,7%. Motorul are acum peste 160000km fara reparatii, deci se poate...
|
La ralanti poate.
|
Quote:
|
Quote:
|
Zici tu ca nu se "subtiaza" uleiul. dar s-au facut diverse teste, nu mai stau sa caut unde am gasit si dupa maxim 5000km uleiurile astea banale(pana in 2milioane bidonul) ce le bagam noi sunt sirop de zmeura :D nu in sensul ca devin ca apa dar isi pierd vreo 40% din proprietatile initiale. Ca merg masinile si asa pana la 12-15.000 e alta treaba, restul e doar reclama.
|
Eu schimb la 15000 ca asa scrie la rabla mea in manual.
La altele scrie 30000 in carte dar alea am vazut ca zice lumea ca sunt mai rable.. Oricum, mi-a zis mie un nene ca daca nu mai consuma motorul ulei , inseamna ca nu mai are ulei in el. |
Eu am luat un e36 la care trebuia schimbat uleiul, nu l-m schimbat, am mai mers asa 1 an de zile (aproape 10 k km deci peste 20k km cu acelasi ulei) timp in care nu a scazut nivelul deloc, cel putin nu a ajuns pe minim. Si motorul are 277.000 km.
Asta asa, ca vad ca pe threadul asta bmw-urile consuma mai mult ulei decat benzina, zic unii.. |
Poate Vag-ul mananca ulei :) ...
Intre benzina + gpl si diesel + gpl ce alegeti ? Glumesc... Fiecare isi are folosul/rolul ei , la noi cel putin diesel e o loterie . Stai cu frica ca iti pica ceva , din cauza carburantului . Momentan am 83.000km din 2009 cu un logan 1.5 85cp fara probleme . Schimb filtrul de motorina la fiecare revizie (15.000km recomanda producatorul , masina fiind in garantie ) , dupa ce iese din garantie poate voi face la 10.000km revizia in regie proprie . Consumul mixt din martie pana acum este undeva la 4.4l/100km .Mers batraneste , uneori si forjat , rar folosesc ac pentru ca nu imi place (este suficient cat merge la munca). |
Eu nu stau cu frica sa nu-mi pice vreo ceva, doar mai am grija cand trec pe langa cladiri in paragina.
Si nici nu bag motorina de la pompa. Mai am si TDI care bea ulei, nu-i fiabil si da fum mult. |
Nu am zis cu rautate despre Vag . Chiar si pe forumuri (vezi in SUA ) , A6 C7 cel pe benzina 3.0 papa 1-1.5l de ulei la 10-15.000km . Deci ? Si este benzina...
La BKP-uri nu mai zic si alea pica . Mai tine si de noroc , cunosc pe cineva cu Passat 2007 , 2.0 BKP de la 0km , are 140.000km fara probleme . Ca si Renault/Delphi , si delphi pica in draci si nu . Vezi cazul mcv 1.5dci de la dializa BGS care are peste 500.000km fara probleme si este motorul probelmatic 65/70cp nu mai retin.... De motorina la 3lei litru m-am lecuit ... Dar aici e alta poveste... Si mie mai imi este frica cu cladirile cu bulina rosie cand trec pe lana ele , asta e... Traim in Romanes si ne ocupes al za time'. |
Quote:
|
Quote:
vezi de cotetul tau si nu te mai baga in seama....oricum ar fi gunoiul meu valoreaza de 5-6 ori cat al tau,asa ca nu te mai baga in seama ca nu a vorbit nimeni cu tine..... zici ca ai vreo masina de 400 cai si vreo 100.000 euro..... te-ai trezit si tu vorbind.....eu pana una alta am ce masina am vrut sa imi cumpar,nu ce am putut sa iau de cati bani aveam..... asa e sunt frustrat ca am cumparat o masina care nu am bagat nici un ban in ea 1 an de zile si am facut si vreo 18.000 km..... masina ca a mea pe autovit este 11.000 euro,daca eu o supraevaluez ala ce face?? si pentru toti cei care nu cred intrati pe forumul dedicat gunoaielor astea de opel sa vedeti discutie acolo.....masina exact ca mea si automata si manuala consuma 9-10 l/100 km in oras....ai dracu numai mincinosi astia cu vectra de 3000 diesel..... |
Vrei sa zici ca ai ce masina ai prins in bani buni. Nu ce masina ai vrut.Sa nu ma faci sa caut posturi mai vechi ale tale ca le gasesc unde zici ca ai prins super oferta si ai profitat de ea.
Ca si chestie mie chiar imi place vectra .Dar nu o adulez ca si tine.La tine 8/10 posturi includ cuvantul "vectra mea cu motor de 3.0d". Pana in 110-120 nu scoti tu consum cu vectra ta la fel ca loganu dci nici in cele mai umede vise ale tale.Poate dupa 130 sa fie altceva ... |
Quote:
vezi si tu filmul ala pus de colegul nostru si vezi ce consum are la 120-130...consum instant.....si sa imi arati si mie daca nu e 6l/100 km.... da am prins super oferta pentru masina asta pentru ca avea km putini,era f.intretinuta,nu a fost lovita niciodata,alergata,etc.....dar am platit un pret corect....nu am luat-o la jumate de pret....am avantajul ca a fost intretinuta,atat! initial cautam opel astra h gtc,dar avand in vedere ca gasisem numai cu motoare de mers la piata,iar ce gaseam cu motoare acceptabile,erau rupte....mi-a sarit in ochi asta,stiam ce cumpar si ce vroiam sa fac cu ea,numai ca nu mai stau acum de soft si alte nebunii....masina trage si asa cat trebuie....oricum nu e masina de curse.... |
Quote:
Crezi tu ca observi aia 3-4mm pe joja intr`o juma` de an sau cat faci tu 10.000? In alta ordine de idei, cand constructoru` zice ca poate sa consume si 1 litru la 1000km, nu 1 litru la FIECARE MIE de km. De exemplu daca mergi pe autostrada (evidend nu la noi) cateva sute de km numai in 5000-6000 rpm, cred ca e normal sa consume litrul ala. |
Consuma 1000 da si 1000 nu :)) doua pe fata si unul pe dos.
BMW benzinare (modele mai vechi) erau recunoscute ca halitoare de oloi, nu era musai un lucru rau. Consumul instant, apropo de ce se discuta pe aici, nu e reprezentativ. Slava Domnului ca eu la droaga mea nu am OBC, si o idee aproximativa legat de consum ca altfel mai tranteam si eu o cifra de imi ridicam forumul in cap. |
Quote:
motoarele alea nu sunt facute pentru a fi tinute in 6000 rpm cateva sute de km fara oprire.....cam acolo incepe zona rosie,la unele chiar mai devreme.... |
Quote:
dar pe acest forum toti copii si toti frustratii care au condus o masina...doua in toata viata lor sar de cur in sus cand apari cu niste cifre....ca ei habar nu au despre ce vorbesti...... |
Quote:
Poftim un link, cu masini ca a ta, 3.0 diesel, si consumurile minime a acestora... dupa cum poti vedea, din 18 masini, cel mai mic consum a fost de 6.1....asa ca atunci cand vi cu consumuri cu mult sub medie....cam bate la ochi, nu crezi? http://www.spritmonitor.de/en/overvi....0&powerunit=2 |
Quote:
Si nu trebuie neaparat sa ii faci pe toti intr-o zi. Crywolf, ai incercat sa intelegi sau ti s-a parut amuzant si ai zis sa ataci? Din 10.000 km exista o sansa mica sa mergi 1000km tare si sa consume 1l la mia aia de km, asta nu inseamna ca in restu` de 9000km o sa mergi la fel. Poate in aia 9000 o sa schimbi la maxim 3000rpm, si atunci nu mai are de ce sa consume ulei atat. Dar ce dracu, hai sa comentam inainte sa gandim, ca asa-i romanu`. |
Quote:
cand am spus eu ca am scos consum de 6???? am vb de consum instant si niciodata nu am spus ca am scos consum mediu de 6..... ba frate ce dracu ma nu stiti ce vorbiti???? |
Quote:
daca incerci sa mergi 500-600 km autostrada in 6000 rpm....exact cum ai spus si tu...nu la noi in tara.....eu am spus ca s-ar putea sa se consume si altceva in afara de ulei..... iar la faza cu comentariile inainte de a gandi am crezut ca te-ai obisnuit pe acest forum....e top..... |
Am exagerat cu alea 6000 de ture, sunt foarte putine motoarele care nu se uzeaza rau daca mergi cateva sute de km cu ele asa turate.
In schimb, 5000 de ture nu e asa de mult pt o masina care are redline la 6500. |
Quote:
la 5000 rpm nu are nici pe dracu poti sa mergi cu ea asa linistit.....oricum in ultima treapta de viteza putine ajung aproape de 6000 rpm.... |
Quote:
Quote:
|
mie tocmai ce mi-a zis cineva ca al lui 320d e46 automat ii consuma 6.5 in bucuresti ziua, sa il cred, sa nu il cred? :lol::lol::lol:
|
Quote:
|
Quote:
|
@ alex.panciu @ - Se pare ca e adevarat consumul ala de 6 la suta. Uite aici un link cu masina ta. Cred ca e asta cu 184 de cai. Pe autoban ia 5,6 si in oras 10.
http://www.auto-data.net/de/?f=showCar&car_id=2230 E tapana masina, adica, cu tot ca are asa un motor mare, consumul este destul de mic. Pt ca benzinarele astea ( Vectra 1,6 75 de cai, Golf 1,8 90 de cai ), consuma 9 - 10 in oras. Si Vectra asta cu 184 de cai, are si 2 tone si ceva. Plus ca are un motor in V, injectie directa, etc. No coment. :) Injectia directa = consum mic ( ECO ). |
Quote:
|
@ 22 VIN @ - Fara motor are 1,6 tone, dar cu motor are 2 tone si ceva. Da clik pe linku ala, ca scrie acolo jos de tot.
|
aia e masa maxima admisa :))))))
|
Quote:
|
Quote:
|
Mai ales ca motorul ala e greu cat jumatate dintr-un Opel Astra G :))))
|
Quote:
|
Quote:
Interesante masini fac nemtii astia 400 de kg motorul. |
Quote:
Te-am pupat Alex . |
Quote:
La diesel spre deosebire de otto, injectia INDIRECTA a fost o "gaselnita" la vremea ei. @alex nu sunt asa curios dar sunt sigur ca nu aia e media de consum la 130, al meu 2.0/1.5tone nu consuma atat |
| All times are GMT +2. The time now is 23:35. |
- Copyright 2026 4Tuning