![]() |
Re: Guvernul triplează taxa auto pentru maşinile rulate(dacă aprobă Comisia Europeană
LOL... pt toti cei ingrijorati de leglitate... chiar va mai sperie o "taxa" in plus? prefer sa platesc cinci amenzi pt deranjarea ordinii publice decat sa platesc la masina noua euro 4 cu motor de 2500cmc vreo 4500 de euro taxa lu tariceanu... iar daca taxa nu se va scoate... masina nu o sa o inmatriculez in romania... dar aici am sa poluez.... iar logan citroen sau renault nu am sa cumpar in veci... pot sa le dea degeaba...
|
Quote:
Ma vad nevoit sa citez pt ca inca mai sunt unii care intreaba"La ce ora?" si asta dupa 237 de post-uri Quote:
Eu am facut 22 de copii si maine le imprastii pe strada in zona P-ta Victoriei. Nu e mult ,dar daca am face toti la fel ar fi perfect pt ca nu toti folosesc internetul si impactul va fi mult mai mare. Hai ca nu murim daca o sa consumam putina cerneala din imprimanta. E pt o cauza buna si dreapta. P.S. Nu intrebati de ce 22 de copii. pur si simplu 22. |
Re: Guvernul triplează taxa auto pentru maşinile rulate(dacă aprobă Comisia Europeană
si la tiruri se tripleaza ??? eu am un cap tractor volvo fh12 din 97 euro 2 cu cilindree de 12 mi de cm cubi ???
|
La tine o sa fie de 10 ori, dupa mintea lui Tariceanu! :|
|
chiar nu stiu ce e in capul lui...sa vedem...taxa mare...hmmm...presimt o groaza de masini inmatriculate afara....banii nu mai ajung la ei...tot da faliment dacia...tot nu se vinde citroen....nu vad rostul...o sa dispara curand placuta cu RO
|
Sa se dea reducer de taxe si impozite numai uzinei Dacia daca vor sa ajute industria autohtona, nu sa ne bage noua taxe pe gat sa-si umple ei gaurile negre din buget si ca sa mearga ei cu SUV-uri prin oras mai linistiti. Vin cu vrajeli de o zi, merg pe bicicleta la munca, da in rest habar nu au ce inseamna sa sa traiesti cu 250 lei pe luna si au tupeul sa spuna ca avem o crestere economica de speriat. Daca sistemul de vot ar fi fost integral uninominal Tariceanu nu mai era la putere. Noroc cu redistribuirea electronica. 13 sa fi ziua lor de ghinion, cand vor vedea ca nu fac ei tot ce vor din tara asta!!! VICTORIE
|
parerea mea...nu cred ca o sa mareasca in halu asta....UE ce zice??? aa nu zic nimic..ca doar ei ne conduc...totusi tariceanu asta ar trebui calcat cu tiru
|
cu 3 tiruri, sa triplam, asa cum ii place lui...:D:D:D
|
Quote:
|
sper sa fim cel putin 200-300 de persoane,altfel nu ne iau in calcul
ps: aseara a fost un protest[parca in severin sau mehedinti],a dat la stirile protv. ps2:veniti in numar cat mai mare,ca sa fim MULTI!Impreuna putem face ceva,nu va fie frica!!!! |
2 Attachment(s)
o sa impart la toti prietenii urmatoarele ;))
sa le scoateti si voi la imprimanta daca aveti posibilitatea si sa dati mai departe la prieteni si de pus in geamuri sambata. |
Quote:
|
Quote:
Ştii sigur? Daca da, de unde? uite aici din nou link http://www.gov.ro/executivul-a-modif...l1a103608.html pe ultimul rand din primul paragraf scrie asa: "Actul normativ va fi trimis spre publicare la Monitorul Oficial după ce va primi avizul Comisiei Europene" |
S-a publicat ieri. De azi, au inceput sa incaseze de 3 ori taxa.
Legea e foarte simpla. Spune doar ca anexele 1, 2 si 3 se inlocuiesc cu urmatoarele anexe, binenteles unde raportul euro/cc este marit de 3 ori. |
bah astia au intrecut orice limita
|
din pacate asa e....am un prieten care a depus actele azi dimineata....si era totul "normal"....si cand a mers sa ridice hartia cu cat trebuie sa plateasca...i-au spus ca se aplica deja noua taxa
|
Deci avem un guvern care-şi încalca propriile hotărâri...
defapt ce ne mai miră... |
Mai exact este vorba de Ordonanta de Urgenta Nr. 208/04.12.2008 publicata in M.O. 825/08.12.2008. Majorarea intra in vigoare imediat (adica la data publicarii - 08.12.2008) iar exceptarea de la plata pentru auto noi sub 2000cmc se va aplica intre 15.12.2008 si 30.12.2009.
|
De ieri a aparut in monitorul oficial taxa.Au dat si acum la stiri ca taxa e deja in vigoare
|
Taxa auto a fost triplată luni, odată cu publicarea în MO
Taxa pe poluarea auto a fost triplată luni, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a ordonanţei Guvernului privind modificarea taxei, iar toate persoanele care o vor achita începând de marţi vor plăti după noul sistem de calcul. În ordonanţa de urgenţă a Guvernului, publicată luni în Monitorul Oficial (MO), nu este menţionată data de la care taxa va fi triplată, astfel că prevederile actului normativ a intrat în vigoare la momentul publicării în MO. Ordonanţa menţionează însă că, începând din 15 decembrie, autovehiculele a căror capacitate cilindrică nu depăşeşte 2.000 de centimetri cubi (cmc) şi care sunt înmatriculate pentru prima dată în România sau în alte state membre ale Uniunii Europene sunt exceptate de la plata taxei pe poluare până la data de 31 decembrie 2009. De asemenea, începând de luni, 8 decembrie, sunt exceptate de la plata taxei auto toate maşinile conforme normelor Euro 5 şi Euro 6, precum şi vehiculele electrice şi hibride. Administraţiile financiare au primit marţi dimineaţă noul software-ul prin care este calculată taxa, precum şi Monitorul Oficial în care este publicată ordonanţa. Administraţiile financiare vor recalcula taxa pe poluare auto din nou pentru dosarele analizate luni, după noua formulă, pentru că ordonanţa a intrat în vigoare la data publicării. Administraţiile financiare sunt obligate să calculeze taxa pe poluare auto în termen de două zile lucrătoare de la depunerea dosarului cu actele maşinii, iar plata se face ulterior la trezoreria de care aparţine proprietarul autovehiculului. Sursa: Mediafax |
Re: Guvernul a triplat de la 08.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate
pentru aradeni si nu numai..............
O organizatie civica din Arad a anuntat ca va organiza un protest cu peste 500 masini prin centrul orasului, atat fata de triplarea taxei de poluare auto, cat si fata de amanarea majorarii pensiilor si a salariilor profesorilor. Protestul a fost anuntat de Asociatia "Vox Populi" (Vocea Poporului), care a primit si autorizatie de la Primaria Arad pentru un mars automobilistic prin tot orasul. Protestul este programat pentru sambata, intre orele 11.00 si 14.00. Liderul protestatarilor, Constantin Gurila, a declarat ca vor participa peste 500 de autoturisme, iar dupa un mars va avea loc un miting in centrul orasului, cu participarea a circa 1.000 de persoane. Marsul automobilistic va avea loc pe traseul Aradul-Nou – Centru – Podgoria - Gradiste – Podgoria – Calea Auirel Vlaicu – Centru, anunta Mediafax. http://stirileprotv.ro/stiri/evenime...in-strada.html |
am zis acum cateva pagini ca sunt total impotriva acestei taxe ilegale dar am stat putin pe ganduri si cred ca pe undeva ei vor sa protejeze si ceva locuri de munca in romania. uite..dacia disponibilizeaza peste 600 de angajati...nu se mai cumpara masini noi.
mentalitatea noastra de romani nebuni ii face pe astia sa ne taxeze. este adevarat ca in toate tarile se vand si se cumpara masini SH dar noi pentru ca am trait intr-o saracie generala acum vrem masini de fite cu 5-6000 euro. de ce sa luam DACIA? mai bine una sport de 20 de ani. Repet! NU SUNT DE ACORD CU ACEASTA TAXA dar piata de masini noi se duce de rapa din cauza noastra si a fitelor pe care le avem in cap. pai acum vreo 2-3 ani eram foarte bine cu nubira 2 care o aveam...acum nu mai am loc pe strada de bmw-uri cu fite. spuneti si voi daca am dreptate. IESIM SI LA CONSTANTA PE 13????????????????????? HAIDETI SA NE ORGANIZAM!!!!! |
iesim si la constanta sa ne facem auziti
|
Intr-un fel are dreptate p3rv3r5ul, dar eu nu sunt de acord cu taxa aceasta, si asta din motiv ca este cu mult prea mare decat ar fi normal sa existe o taxa de poluare. Pai spre exemplu un prieten de-al meu si-a luat un ford mondeo din '98 cu motor v6 de 2.5. Pana acum il costa taxa 4000 de euro. Pai de-acum incolo cat plateste? 10-12 mii de euro? Si pe masina a dat 5000. Asta e furt pe fata. Platesc aproape triplu valoare masinii... Si oricum, sunt 100 % sigur ca taxa asta nu va influenta cu mai mult de 2% cumparatul de masini noi. Ci mai degraba va scadea cumparatul masinilor SH cu peste 50%. Mai bine imi iau motocicleta.
|
Pai si pe tine te doare de piata de masini noi ?Pe tine te doare ce pui pe masa ,ce dai copiilor de imbracat ...chestii personale.Statul tre sa aiba grija sa nu-si bata joc de tine (asa cum o face acum ).O meritam cu varf si indesat ptr ca suntem o natie de *urve si de mancatori.Ai sa vezi vreo masina noua care sa participe la protest ?Adevarata loialitate era daca toti oamenii indiferent de cat de noua sau de veche e masina ieseau si blocau strazile.Priveste la greci ce se intampla !!!
|
Dreptate are si Guvernu .. toate ciururile la noi? Non-euro si euro 1 interzise, euro 2 discutabil .. 3 si 4 cu taxa de inmatriculare acceptabila, si cat despre Euro 5 .. aici ar trebui sa fie taxa 0!
|
si cei din Guvern sunt niste zdrente, ca mai toti au actiuni la dealerii de masini noi. Dar si romanul este nesimtit peste masura. Voi ati vazut ce explozie de masini rupte a fost la noi in tara? Masina cumparate din Germania cu 200 de euro?! Asa ceva este incredibil. Ala de ce o da la banii astia? ca este asa buna. Ei sunt prosti ca le dau si noi suntem destepti ca le luam nu? Oricum toata chestia asta este un cerc vicios. Daca Logan-ul intra-devar ar fi sot masina romanului sarac si ar fi ramas macar la 5000 de euro nu cred ca ajungeam chiar asa. Dar romanul compara tot ce cumpara de afara cu pretul la Logan, acest fiind unul de-a dreptul ridicol.
|
astia nu stiu cum sa ne ia banii mai repede....
|
Parerea mea: in felul asta scapam de o parte a bizonilor din trafic. "Ciumegii" se vor gandii bine de tot daca sa cumpere vre-o rabla cu motor de 2.5-3 litri sau mai bine o masina normala pana in 2000cmc. Cei mai loviti vor fi tot cei amarati ce isi doreau si ei "o masina" la 5000EUR, pe care acum vor da cam 7000EUR cu tot cu taxa (deci vor cumpara Logan ca nu se mai merita).
Punct ochit, punct lovit prin ordonanta asta! Macar banii (cati se vor mai strange) vor merge 100% in programe de mediu (inclusiv "rabla"). |
Quote:
|
Quote:
Suntem calcati in picioare de guvernul Tariceanu , ar fi fost frumos sa anunte aceasta modificare tampita cu 3 luni inainte si sa puna o limita , ca de ex : masinile intrate in tara dupa 15 decembrie vor plati taxa de poluare marita |
este adevarata ca de azi se tripla taxa?ca asa auzi...fu cineva sa plateasca si deja de azi gata triplarea taxei...cica de urgentza
|
chiar ca s-a implementat "de urgenta"
si ce e mai trist .. cand auzi pe unii ca rar-u le-a dat programare abia prin martie ... |
Quote:
Astazi la targu-jiu nu s-au incasat banii pe taxa de poluare ! Eu aveam programarea la rar pe 15 decembire ! Reporgramez , mai iau o luna de numere rosii si plec la bulgari in ianuarie sa o inscriu ! Cred ca Tariceanu v a primii multumiri din partea guvernului Bulgariei (Doar o sa-i creasca PIB-ul semnificativ ) ! |
Adipo frate mai ai si 35 de ani !!! Cine iti zice tie ca banii vor merge in programe de mediu?Cat ai platit taxa de drum pana acum si cat a ajuns in infrastructura?Daca mi-am luat masina sh si u ai luat noua nu vad de ce te ataci ?fiecare isi ia ce vrea pe banii lui iar statul nu are dreptul sa conditioneze asta.Statul nu ridica un deget pentru tine dar daca ar putea sa te jupoaie nici nu ar sta pe ganduri.Am mai zis si o mai zic:O MERITAM!!!
Se vor umfla penele pe cei care chiar daca sunt inglodati in leasing-uri si credite pentru masini noi ,cand vor afla ca taxa sa triplat pentru sh .Uite de aia meritam noi ceea ce ni se intampla de ceva vreme. |
Quote:
cum adica Loganul ar trebui sa fie masina saracului? masina saracului nu poate fi o masina noua, sau, mai exact, o masina noua nu poate fi ieftina decat daca e proasta; atunci cum poti compara o masina noua de 7000 euro cu una sh la aceeasi bani? iar daca eu am dat 2000 de euro pe un "cazan" nemtesc si am mai bagat vreo 3000 (nu in spoilere, muzici sau leduri ci in siguranta si confort) si mai am de gand sa bag vreo 2000, la final nu pot zica ca la banii astia mai bine imi luam logan. cred ca se generalizeaza prea brutal categoria de masini vechi. sunt masini vechi (VECHI) care trec cu succes si pe bune ITP-ul si care ar mai putea scrie istorie inca multi ani. ma scuzati de off topic dar nu mai pot cu protectia producatorilor autohtoni. sa puna mana sa faca masini bune ca sa scape de concurenta de afara. cred ca impozitul care e in fuctie de capacitate "pedepseste" suficient dorinta de cai putere. iar service-urile din romania te taxeaza in plus la manopera doar pentru ca "ce vrei frate, e BMW-eu". |
Quote:
Quote:
Un protest de cateva zile in care sa fie blocate intrarile in orasele mari si problema ar fi rezolvata altfel , dar acest lucru ma tem ca nu se va intampla si o sa ne dam toti la fund ( sper sa nu fie asa ,sper ca vom luptam pt noi ) ! |
Sa se dea scutiri de taxe pt masinile autohtone nu sa ma oblige sa cumpar ce vor ei. Eu vreau si am nevoie pt firma de masina de teren si Dacia nu produce asa ceva, bani de una noua nu am ca guvernul in loc sa caute solutii pt ridicarea reala a economiei ei ne baga si mai mult in datorii. REVOLUTIE! Taxa se percede deja la un nivel de 3 ori mai ridicat, va dati seama cati bani fac nenorocitii din dobanzi pana vor da banii inapoi? Azi fac si eu pliante si le dau in targ. sa fim miii in Piata Revolutiei
|
acum 30 de minute in constanta a fost un protesc ... e doar inceputul
Ps: http://www.videonews.ro/public/3004 |
Eu sunt oarecum de acord cu taxa, dar nu in acest format. Si dau dreptate celor ce spun ca taxa trebuia anuntata din timp, ca sa stie lumea ce are de facut, nu asa de pe o zi pe alta. De fapt, taxa nu trebuia micsorata in nestire, pentru ca in acest mod s-au adus toate rablele la noi in tara.
Dupa parerea mea, toate masinile nonEuro, Euro1, Euro 2 mai vechi de 2000 ar trebui sa plateasca taxa de 5 ori mai mare decat valoarea masinii nu numai de 3 ori. Eu unul m-am saturat de rable aduse de dincolo cu 500 Euro la care dadeau 100 Euro taxa si gata, tot copchilu' si tot taranu' avea masina straina, si se credea superman pe sosea. E bine ca i-a mai temperat pe astia cu harburile lor, ca pun in pericol siguranta in trafic, atat prin atitudinea lor (mai ales), dar si prin starea tehnica a masinilor. Nu zic ca o masina veche nu ar putea fi in stare tehnica foarte buna, dar majoritatea se considera prea saraci ca sa schimbe placutele de frana sau cauciucurile corespunzatoare. Cred ca merge si-asa, dar nu sunt constienti ca pe langa faptul ca isi risca viata sa si a familiei sale, mai pune in pericol si alte vieti nevinovate. Pentru Euro 3 si Euro 4 ar trebui sa fie taxe acceptabile, mai ales pentru motoare pana in 2 litri. Masini ca Opel Astra G, Golf IV, Ford Focus dupa 2000, sunt masini bune, care se gasesc la preturi decente iar cu o taxa NORMALA ar ajunge sub pretul unui Logan romanesc, la o calitate mult mai buna decat autohtona. Partea cu taxa de vreo 3000 Euro pentru un motor de 2500 cmc (de exemplu 2.5TDI pe A4 B6) mi se pare exagerata. Taxa are si partea buna, dar si partea mai putin buna care ii afecteaza pe cei care vor cu adevarat o masina si nu o caruta cu motor si 4 roti cu cauciucuri din 88. Nu pot sa ii suport pe aia care au un amarat de Golf 3, Astra F, Corsa din '90 sau mai stiu eu ce alte forduri din 1900 toamna, si care se cred zmei, ei venind de pe dacia 1300 in care puneai frana cu piciorul pe jos. Nu mai poti sa mergi linistit cu 90-100 km/h, povestind cu familia sau punandu-ti in ordine gandurile, ca vin tot felul de "smecheri" si te sicaneaza, claxoneaza, blitzeaza cu becuri de alea de 100W si alte prostii, neputand sa isi stapaneasca "bolidul" in spate pana poate depasi in voie. Habar n-au ca daca mi-as pune mintea cu ei, nici macar fumul nu mi-l miros. Acum, cu noua natie de jmekeri, posesorii de logan mi se par de-a dreptul civilizati. In concluzie, niciodata nimic nu a fost perfect. Fiecare cu defectul lor. Asa ca nici de la taxa nu puteti avea pretentia sa fie perfecta. Totusi isi face treaba, ne scapa de alte jafuri care ar fi pericol public, pe langa astea multe deja existente. Totusi nu ar fi rau daca pentru Euro 3 si Euro 4 s-ar reduce undeva la jumatate din valoarea actuala. |
| All times are GMT +2. The time now is 08:44. |
- Copyright 2026 4Tuning