Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Fiabilitate: japoneze vs. germane (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/99521-fiabilitate-japoneze-vs-germane.html)

ondin 17-11-12 15:28

Re: Fiabilitate: japoneze vs. germane

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5251536)
Poate vrei sa-ti traduc eu, sau vrei vre-o varianta in rusa? Probleme la pedala de frana nu au existat, probleme au existat la pedala de acceleratie. Recall-ul a fost pentru verificari, nu interventii!

"The Camry's braking distances with a purposely stuck accelerator were also shorter than that of the Ford Taurus' regular stopping distance."
Dar s-a demonstrat ca si daca ar fi ramas pedala de acceleratie blocata masina tot frana foarte bine, scotand distante de oprire mai mici decat un Ford Taurus.

asa se scrie 'vreo' ? :) uite ca sa intelegi si tu un citat in limba romana ca nu sunte rusi.

"După ce constructorul japonez a chemat la service-uri aproape 10 milioane de modele din cauza pedalei de acceleraţie, care se poate bloca, acum Toyota a primit mai multe plângeri cum că hibridul Prius ar avea grave probleme la sistemul de frânare.
Noul model Prius a fost anul trecut fiind cotat drept cel mai de succes autovehicul hibrid existent pe piaţă.

"Pana la sfârşitul anului trecut am înregistrat câteva zeci de plângeri din partea unor clienţi ai unor dealeri americani şi japonezi. Problemele privesc pedala de frână a noii generaţii Prius, lansată în cursul anului trecut. Investigăm în această perioadă problemă, a declarat Mieko Iwasaki, purtător de cuvânt Toyota."

astfel ca dupa cateva zeci de plangeri chemi tot lotul ca daca nu vin ei in timp si iti ureaza numai de bine de iti umplu frigideru.
:)
nu inteleg de ce refuzati sa vedeti ceva evident, au avut probleme, poate le-au rezolvat poate inca nu, vrei sa risti pe banii tai sa cumperi acum o toyota?
e problema ta. eu as prefera in schimb o mazda sau honda, daca tot vreau ceva neaparat japonez.

22VIN 17-11-12 16:20

Mie pretul Toyotelor nu mi se pare justificat uneori.
Cineva a dat ~21000eur pe o Corolla (care este model pentru Europa de Est si toate zonele de gen, fabricata in Turcia mi se pare) motor 1.6 aspirat, fara dotari premium care oricum nu prea-s disponibile la modelul asta.
Pe bune ca de banii aia gaseam altceva mai bine echipat, cu o motorizare mai buna si probabil la fel de fiabila.
Or fi bune, nu zic, dar nu mi se pare a fi mai slaba concurenta la capitlul fiabilitate.

GTR 17-11-12 16:59

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 5251574)
asa se scrie 'vreo' ? :) uite ca sa intelegi si tu un citat in limba romana ca nu sunte rusi.

"După ce constructorul japonez a chemat la service-uri aproape 10 milioane de modele din cauza pedalei de acceleraţie, care se poate bloca, acum Toyota a primit mai multe plângeri cum că hibridul Prius ar avea grave probleme la sistemul de frânare.
Noul model Prius a fost anul trecut fiind cotat drept cel mai de succes autovehicul hibrid existent pe piaţă.

"Pana la sfârşitul anului trecut am înregistrat câteva zeci de plângeri din partea unor clienţi ai unor dealeri americani şi japonezi. Problemele privesc pedala de frână a noii generaţii Prius, lansată în cursul anului trecut. Investigăm în această perioadă problemă, a declarat Mieko Iwasaki, purtător de cuvânt Toyota."

astfel ca dupa cateva zeci de plangeri chemi tot lotul ca daca nu vin ei in timp si iti ureaza numai de bine de iti umplu frigideru.
nu inteleg de ce refuzati sa vedeti ceva evident, au avut probleme, poate le-au rezolvat poate inca nu, vrei sa risti pe banii tai sa cumperi acum o toyota?
e problema ta. eu as prefera in schimb o mazda sau honda, daca tot vreau ceva neaparat japonez.

Poate ar trebui sa intelegi ca Toyota a deranjat prea multi producatori auto, atat europeni cat mai ales americani.
@ din problemele cu pedala de acceleratie sunt chiar stupide, presul (de zeci de ani mergem cu presuri ne prinse in butoni, erici, etc) si o proasta fabricare a angrenajului de pedale (culmea, un producator american).
Pana una alta nici in Romania si nici in restul Europei nu s-au auzit cazuri/accidente cauzate de probleme cu franele sau directia.

GTR 17-11-12 17:18

Quote:

Originally Posted by 22VIN (Post 5251613)
Mie pretul Toyotelor nu mi se pare justificat uneori.
Cineva a dat ~21000eur pe o Corolla (care este model pentru Europa de Est si toate zonele de gen, fabricata in Turcia mi se pare) motor 1.6 aspirat, fara dotari premium care oricum nu prea-s disponibile la modelul asta.
Pe bune ca de banii aia gaseam altceva mai bine echipat, cu o motorizare mai buna si probabil la fel de fiabila.
Or fi bune, nu zic, dar nu mi se pare a fi mai slaba concurenta la capitlul fiabilitate.

Corolla 1.6 pleaca de la 16,430 eur tva inclus la 20,652 varianta full (cutie automata), preturi fara discount.

Daca alegi varianta full normal ca dai ceva in plus.

Astra sedan echipare si motorizare echivalente - 21.455,00 €.

Nu are rost sa vorbim de garantie si fiabilitate, net superioare Toyota.

Deci unde este pretul ala exagerat!?

22VIN 17-11-12 17:37

2 Attachment(s)
Si te-ai uitat sa vezi ce inseamna "full" la ei?
Primesti dotari gen geamuri electrice, computer de bord, clima, senzori ploaie & lumina, cruise control, bluetooth, scaun reglabil pe inaltime, volan in piele. Dotari care in marea majoritate sunt deja banale pe unele masini.
Daca vrei clima in 2 zone, xenon, incalzire in scaune, navigatie sau macar un sistem audio mai bun decat cel cu 6 boxe al lor, n-ai (si lista poate continua). Nu stiu daca or avea scaune de piele. Si totul este din plastic; panourile de usi sunt facute cu totul din plastic.

Cat despre Astra Sedan pe care o dai drept exemplu, una nivel de echipare Cosmo (care din start are cateva lucruri peste "full" de la Toyota) cu motor 1.4T 140cp s-ar putea sa iasa ori la acelasi pret ori putin mai ieftina si mai pui si niste extraoptiuni (pleaca de la 18000).

Mai jos 2 poze cu interioarele, pentru comparatie.

GTR 17-11-12 18:12

Quote:

Originally Posted by 22VIN (Post 5251696)
Si te-ai uitat sa vezi ce inseamna "full" la ei?
Primesti dotari gen geamuri electrice, computer de bord, clima, senzori ploaie & lumina, cruise control, bluetooth, scaun reglabil pe inaltime, volan in piele. Dotari care in marea majoritate sunt deja banale pe unele masini.
Daca vrei clima in 2 zone, xenon, incalzire in scaune, navigatie sau macar un sistem audio mai bun decat cel cu 6 boxe al lor, n-ai (si lista poate continua). Nu stiu daca or avea scaune de piele. Si totul este din plastic; panourile de usi sunt facute cu totul din plastic.

Cat despre Astra Sedan pe care o dai drept exemplu, una nivel de echipare Cosmo (care din start are cateva lucruri peste "full" de la Toyota) cu motor 1.4T 140cp s-ar putea sa iasa ori la acelasi pret ori putin mai ieftina si mai pui si niste extraoptiuni (pleaca de la 18000).

Mai jos 2 poze cu interioarele, pentru comparatie.

Cred ca nu ai inteles, am specificat "Astra sedan echipare si motorizare echivalente"!

Pretul era comparat la echipari echivalente, full-ul la Opel Astra (care l-ai tu in poza, foarte dotata ce-i drept) este peste 29k de EUR, deci sare si pretul in aer.

22VIN 17-11-12 19:10

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5251739)
Cred ca nu ai inteles, am specificat "Astra sedan echipare si motorizare echivalente"!

Pretul era comparat la echipari echivalente, full-ul la Opel Astra (care l-ai tu in poza, foarte dotata ce-i drept) este peste 29k de EUR, deci sare si pretul in aer.

Da, dar la peste 29k eur ai diesel biturbo de 190cp si tot felul de dotari premium. Nu se ia in socoteala.

Ai specificat Astra Sedan echipare si motorizare echivalenta, si eu am pus pretul de plecare de la Cosmo (care este echivalenta cu Sol-ul de la Corolla, cred ca lipseste Bluetooth si port USB in rest sunt aceleasi). Cu motorul 1.6 aspirat si cutie automata in 6 viteze costa 20.260 fara niciun discount (cu discountul de pe site-ul Opel 18500); cu cutie manuala costa 18800 fara niciun discount.

Deci 20.260 o Astra Sedan echivalenta. Mai punem extraoptiune faruri xenon adaptive cu DRL cu LED si ajungem la 21.505, pretul pus de tine, dar deja nu mai sunt echivalente.

Daca te refereai strict la poze, imi cer scuze, am pus o poza prea fantezista.
Atasez poza cu interiorul de la Cosmo fara nicio extraoptiune (coaja).

Si oricum, Corolla e un model vechi de cativa ani, preturile s-au redus acum. Astra Sedan s-a lansat anul asta, preturile sunt mari deocamdata deci nu e cel mai bun criteriu de comparatie.
As baga o Jetta sau o Octavia 2 in ecuatie.

GTR 18-11-12 00:29

Quote:

Originally Posted by 22VIN (Post 5251814)
Da, dar la peste 29k eur ai diesel biturbo de 190cp si tot felul de dotari premium. Nu se ia in socoteala.

Ai specificat Astra Sedan echipare si motorizare echivalenta, si eu am pus pretul de plecare de la Cosmo (care este echivalenta cu Sol-ul de la Corolla, cred ca lipseste Bluetooth si port USB in rest sunt aceleasi). Cu motorul 1.6 aspirat si cutie automata in 6 viteze costa 20.260 fara niciun discount (cu discountul de pe site-ul Opel 18500); cu cutie manuala costa 18800 fara niciun discount.

Deci 20.260 o Astra Sedan echivalenta. Mai punem extraoptiune faruri xenon adaptive cu DRL cu LED si ajungem la 21.505, pretul pus de tine, dar deja nu mai sunt echivalente.

Daca te refereai strict la poze, imi cer scuze, am pus o poza prea fantezista.
Atasez poza cu interiorul de la Cosmo fara nicio extraoptiune (coaja).

Si oricum, Corolla e un model vechi de cativa ani, preturile s-au redus acum. Astra Sedan s-a lansat anul asta, preturile sunt mari deocamdata deci nu e cel mai bun criteriu de comparatie.
As baga o Jetta sau o Octavia 2 in ecuatie.

Nu ai inteles deloc, Astra 1.6 benzina 115 CP echipata full este peste 29000 de eur si pe langa asta vorbim de o masina care a aparut de cateva luni (Astra Sedan) fata de o masina care este pe piata din 2007 si este la sfarsit de cariera, care aparent ar fi comparabila FIX cu Astra H, care are aparitia in acelasi an.

Opel a scos niste masini foarte reusite, Insignia, noua Astra si chiar si Corsa este ok, dar Toyota este per total mai masina si asta se vede in pretul de revanzare. Renunti la ceva design, renunti la ceva optiuni dar reunti si la dureri de cap. Acum asta nu prea se simte la masini noi, la care pana in 60-80k de km nu prea exita probleme, diferenta se face dupa.
Si la Jetta si Octavia 2 e cam aceeasi poveste.

aleks 18-11-12 10:58

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 5250950)
nu ai frane sau directie.

Ondin, repet, Toyota nu a avut niciodata problema pe care o povestesti.
FARA frane sau directie.
Sa ne intelegem, toyota ar fi ultima masina de pe planeta pe care mi-as cumpara-o, nu inghit modelele lor sub nicio forma, nu suport felul in care sunt desenate la exterior si modelate la interior, dar asta e o chestiune de probleme psihice personale:lol:, nu e relevant pentru nimeni.
Totusi, nu pot sa inteleg de ce un om cu cunostintele si educatia ta poate sa foloseasca argumente atat de false si exagerate intr-o discutie cu oameni care inteleg fenomenul, nu unor nestiutori carora le poti indruga ce minciuni vrei, ca oricum nu te pot contrazice.
Te intreb in continuare, cum argumentezi exagerarea mincinoasa din postul tau, si de ce o faci?

ondin 18-11-12 12:18

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 5252398)
Ondin, repet, Toyota nu a avut niciodata problema pe care o povestesti.
FARA frane sau directie.
Sa ne intelegem, toyota ar fi ultima masina de pe planeta pe care mi-as cumpara-o, nu inghit modelele lor sub nicio forma, nu suport felul in care sunt desenate la exterior si modelate la interior, dar asta e o chestiune de probleme psihice personale:lol:, nu e relevant pentru nimeni.
Totusi, nu pot sa inteleg de ce un om cu cunostintele si educatia ta poate sa foloseasca argumente atat de false si exagerate intr-o discutie cu oameni care inteleg fenomenul, nu unor nestiutori carora le poti indruga ce minciuni vrei, ca oricum nu te pot contrazice.
Te intreb in continuare, cum argumentezi exagerarea mincinoasa din postul tau, si de ce o faci?

evident nu detin nici o toyota si nici nu voi detine vreodata, doar am aratat ceea ce s-a publicat in media cu privire la problemele de fiabilitate ale acestui brand. daca au mintit toti cei care au scris despre asta am indus si eu fara intentie lumea in eroare. dar daca au primit amenzi consistente din partea autoritatilor si au fost obligati sa recheme atatea masini in service este evident ca au avut probleme in ultima vreme atat cu sistemul de franare cat si cu directia, fie ca erau mecanice sau electronice problemele au existat pentru ca nu cred ca isi permite nimeni sa apara cu asa ceva in media fara ca sa fie adevarat. mai mult decat atat chiar cei de la toyota si-au tot cerut scuze in mod repetat si nu cred ca doar pentru probleme de design.
daca au avut multi clienti care s-au plans ca din anumite motive nu pot frana cum vor ei sau daca vireaza mult in loc la viteze mici intampina nu stiu ce probleme in tarile civilizate sunt institutii care imediat isi intra in atributii, deschid anchete si investigheaza cazurile iar concluziile lor sunt foarte drastice incepand de la amenzi si pana la obligarea de a rechema masinile in service pentru remediere problema.
la noi de vina este clar tampitul ala cu toyota care nu a adaptat viteza la conditiile de drum iar daca clientul merge la reprezentanta si reclama problema rad toti de el ca asa face domnule toate, este totul normal.
poate din atatea milioane vandute cateva nu au nici o problema, doar 2% au probleme, dar tot sunt obligati sa le verifice pe toate, pentru ca nici unui posesor de Prius sau alt model vizat nu ii place sa dea un car de bani ca sa fie si el eco si apoi sa afle din presa ca poate masina lui nu functioneaza chiar asa cum o fac altele in aceleeasi conditii.
spre norocul nostru cele din Romania sunt perfecte, nu au nici un fel de problema si nu se asemeana nici pe departe cu cele din alte state europene civilizate sau americane.

si chevrolet a avut ceva probleme cu frana, cei de la vw ceva probleme la golf 6 cu un cablu pe sub volan care in Ro s-a rezolvat cu un soricel de plastic care l-au prins de coloana de directie, bmw a chemat si el acum cativa ani primele X5, stiu caz clar de cevin chemat discret la Munchen cu cazare si drum decontat de marele BMW, deci toti au probleme, nu este un capat de tara din asta, vine masina inapoi si se rezolva, iar daca suntem mai informati si mai prevazatori decat altii, nu are cum sa strice, dimpotriva, alegem mai bine ce facem cu bani nostrii.

GTR 18-11-12 14:53

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 5252486)
evident nu detin nici o toyota si nici nu voi detine vreodata, doar am aratat ceea ce s-a publicat in media cu privire la problemele de fiabilitate ale acestui brand. daca au mintit toti cei care au scris despre asta am indus si eu fara intentie lumea in eroare. dar daca au primit amenzi consistente din partea autoritatilor si au fost obligati sa recheme atatea masini in service este evident ca au avut probleme in ultima vreme atat cu sistemul de franare cat si cu directia, fie ca erau mecanice sau electronice problemele au existat pentru ca nu cred ca isi permite nimeni sa apara cu asa ceva in media fara ca sa fie adevarat. mai mult decat atat chiar cei de la toyota si-au tot cerut scuze in mod repetat si nu cred ca doar pentru probleme de design.
daca au avut multi clienti care s-au plans ca din anumite motive nu pot frana cum vor ei sau daca vireaza mult in loc la viteze mici intampina nu stiu ce probleme in tarile civilizate sunt institutii care imediat isi intra in atributii, deschid anchete si investigheaza cazurile iar concluziile lor sunt foarte drastice incepand de la amenzi si pana la obligarea de a rechema masinile in service pentru remediere problema.
la noi de vina este clar tampitul ala cu toyota care nu a adaptat viteza la conditiile de drum iar daca clientul merge la reprezentanta si reclama problema rad toti de el ca asa face domnule toate, este totul normal.
poate din atatea milioane vandute cateva nu au nici o problema, doar 2% au probleme, dar tot sunt obligati sa le verifice pe toate, pentru ca nici unui posesor de Prius sau alt model vizat nu ii place sa dea un car de bani ca sa fie si el eco si apoi sa afle din presa ca poate masina lui nu functioneaza chiar asa cum o fac altele in aceleeasi conditii.
spre norocul nostru cele din Romania sunt perfecte, nu au nici un fel de problema si nu se asemeana nici pe departe cu cele din alte state europene civilizate sau americane.

si chevrolet a avut ceva probleme cu frana, cei de la vw ceva probleme la golf 6 cu un cablu pe sub volan care in Ro s-a rezolvat cu un soricel de plastic care l-au prins de coloana de directie, bmw a chemat si el acum cativa ani primele X5, stiu caz clar de cevin chemat discret la Munchen cu cazare si drum decontat de marele BMW, deci toti au probleme, nu este un capat de tara din asta, vine masina inapoi si se rezolva, iar daca suntem mai informati si mai prevazatori decat altii, nu are cum sa strice, dimpotriva, alegem mai bine ce facem cu bani nostrii.

O sa-ti repet de vre-o 3 ori, pana intelegi:

"On February 8, 2011, the NHTSA, in collaboration with NASA, released its findings into the investigation on the Toyota drive-by-wire throttle system. After a 10 month search, NASA and NHTSA scientists found no electronic defect in Toyota vehicles.[28] Driver error or pedal misapplication was found responsible for most of the incidents.[29] The report ended stating, "Our conclusion is Toyota's problems were mechanical, not electrical." This included sticking accelerator pedals, and pedals caught under floor mats.[30]"

"On February 8, 2011, the NHTSA, in collaboration with NASA, released its findings into the investigation on the Toyota drive-by-wire throttle system. After a 10 month search, NASA and NHTSA scientists found no electronic defect in Toyota vehicles.[28] Driver error or pedal misapplication was found responsible for most of the incidents.[29] The report ended stating, "Our conclusion is Toyota's problems were mechanical, not electrical." This included sticking accelerator pedals, and pedals caught under floor mats.[30]"

1. Asta s-a intamplat la sfarsitul scandalului, adica s-a dovedit a fi o mare magarie (chiar si de autoritatiile americane care nu au reusit sa arate sau sa demonstreze problema. Dupa a venit povestea stupida cu presurile (la asta si-au luat amenda), dupa acre ghici ce, producatorul american de pedaliere pentry Toyota a facut pedale acre nu respectau intocmai proiectul, adica cu defect. Este banal intr-o mare SUA sa platesti 2-300 de indivizi "nici macar toti posesori de Toyota"(din sute de mii de posesori) care sa urle ca nu le franeaza masina si din asta sa faci un mare scandal.
Ca sa te mai culturalizezi putin citeste cartea "Confesiunile unui asasin economic". Trebuie doar sa-ti maresti putin orizontul de gandire ca sa realizezi ca o banala antireclama legata de un scandal se traduce in cifre financiare uriase.

2. Nu compara modelele Americane cu modelele Europene.

3. Nu diferentia calitatea modelelor Toyota din Romania cu cele din Europa, Toyota nu sunt VAG, BMW, Volvo, sau Mercedes, care fac sau faceau diferentiere de calitate intre estul si vestul Europei.

ondin 18-11-12 19:09

si acum in 2012 le cheama inapoi ca a urcat mizeria de pe presurile alea pana la coloana de directie si trebuie sa le curete ca sa vireze din nou?
teoria conspiratiei d-le ce mai, masinile sunt bune, dar astia de la vag si cu alti japonezi de la nissan, mazda, mitsubishi, honda s-au aliat si au zis sa ii asasineze economic si sa le scada procentele la bursa.
asa si cu A classe care se rasturna si cu Loganul la testul elanului, concurenta vrea sa iti omoare produsul din fasa.
hai sa fim seriosi, asa patesti cand te grabesti cu un produs pe piata, cand ai o concurenta acerba in jur, mai ai si putin ghinion cateodata, repari, iti ceri scuze si mergi mai departe.
in fine, mi-e egal ce probleme au cei de la toyota sau ce bine se vand ei ca nu am actiuni la nici un producator auto, insa nu este corect ca pasionat de masini sa treci cu vedere un recall asa de important si sa nu iti pui niste intrebari sau sa dai vina pe altii.

GTR 18-11-12 19:58

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 5253008)
si acum in 2012 le cheama inapoi ca a urcat mizeria de pe presurile alea pana la coloana de directie si trebuie sa le curete ca sa vireze din nou?
teoria conspiratiei d-le ce mai, masinile sunt bune, dar astia de la vag si cu alti japonezi de la nissan, mazda, mitsubishi, honda s-au aliat si au zis sa ii asasineze economic si sa le scada procentele la bursa.
asa si cu A classe care se rasturna si cu Loganul la testul elanului, concurenta vrea sa iti omoare produsul din fasa.
hai sa fim seriosi, asa patesti cand te grabesti cu un produs pe piata, cand ai o concurenta acerba in jur, mai ai si putin ghinion cateodata, repari, iti ceri scuze si mergi mai departe.
in fine, mi-e egal ce probleme au cei de la toyota sau ce bine se vand ei ca nu am actiuni la nici un producator auto, insa nu este corect ca pasionat de masini sa treci cu vedere un recall asa de important si sa nu iti pui niste intrebari sau sa dai vina pe altii.

Ondin, fara suparare, dar ori nu vrei sa pricepi, ori esti FOARTE GREU DE CAP.

Testul elanului cu A-Klasse este demonstrat. Problema Loganului au fost jantele - adica si asta s-a demonstrat.

CINE A DEMONSTRAT PROBLEMA FRANELOR LA TOYOTA?????????????

Problema franelor la Toyota nu a demonstrata nimeni, dimpotriva, institutiile americane AU DAT DEZMINTIRE zvonului, dar de, pierderile de ordin material si moral nu s-au decontat.

Presurile faceau probleme pedalei de acceleratie. Acum poate tu invelesti coloana de directie in presuri, eu stiu!?

Probleme la directie NU INSEAMNA a ramane fara directie, mai ales ca NU S-AU RAPORTAT INCIDENTE.

Mai chinuiete, mai abereaza cu presupunerile tale, poate reusesti tu sa demonstrezi "problemele Toyota".

Care au fost problemele Toyota in Europa?

Ce recall au facut VAG, BMW, Mercedes, Volvo, Range Rover, etc.?
.

Giully4u 18-11-12 20:38

GTR, nu crezi ca exagerezi putin cand bagi mana in foc pt Toyota? Daca nu ar fi avut nicio problema, mai chemau atatea mii de masini in service? Doar pt verificari? Mai ales ca nu au fost raportate incidente sau plangeri de la clienti? Trebuie sa fii naiv sa crezi asa ceva, mai ales avand in vedere ca pentru un gigant ca Toyota nu e dificil sa scoata rezultatele pe care ei si le doresc la teste.

Si zici ca nu e vina toyota ca montat pedale facute gresit de americani? Pai piesele alea nu trec si ele de un control de calitate? Daca americanii le trimit un rahat si spun ca e pedala de frana, ei il monteaza?

GTR 18-11-12 21:44

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 5253145)
GTR, nu crezi ca exagerezi putin cand bagi mana in foc pt Toyota? Daca nu ar fi avut nicio problema, mai chemau atatea mii de masini in service? Doar pt verificari? Mai ales ca nu au fost raportate incidente sau plangeri de la clienti? Trebuie sa fii naiv sa crezi asa ceva, mai ales avand in vedere ca pentru un gigant ca Toyota nu e dificil sa scoata rezultatele pe care ei si le doresc la teste.

Si zici ca nu e vina toyota ca montat pedale facute gresit de americani? Pai piesele alea nu trec si ele de un control de calitate? Daca americanii le trimit un rahat si spun ca e pedala de frana, ei il monteaza?

1. Eu as vrea sa comentati cand va documentati serios. Eu in perioada scandalului citeam toate stirile si declaratiile referitoare la problemele franelor si pe periada tuturor acuzatilor. Americanii acuzau dar nu aratau defectul decat "chipurile efectul", Toyota a facut recall pentru verificari, nu reparatii, declarand de la inceput si pana la sfarsit ca nu au gasit nici un defect la sistemul de franare.

CONCLUZIA care ar trebui sa fie CLARA si pentru tine sau Ondin, a fost RECUNOASTEREA OFICIALA a autoritatilor americane a faptului ca TOYOTA NU A AVUT PROBLEME CU FRANELE.

Voi sunteti tari ca, contraziceti inclusiv concluzia celor care au acuzat initial. Oare cat de "absurd" trebuie sa fii!?

Oare este atat de greu sa dati un GOOGLE decat sa presupuneti diferite aberatii pe aici?

2. Problema covoraselor este clar stupida, nici nu are rost sa o discutam.

3. Problemele cu pedala de acceleratie au fost 2, 1 din vina exclusiv Toyota si una din vina producatorului american.

In ambele cazuri, chiar si cu pedala de acceleratie blocata, masinile franau eficient.

Acum pedalele facute de americani nu faceau probleme de la prima utilizare, ci dupa mai mult timp de utilizare. Oare toate piesele de pe fiecare masina trebuiesc probate de mii de ori? Inseamna ca oferi o masina SH, nu noua.

Giully4u 18-11-12 21:49

Daca o piesa nu tine nici macar cat timp masina e in garantie, a cui e vina?

RVL 2000 19-11-12 00:26

Vezi daca faceau pedala de acceleratie ca la BMW nu avea cum sa ramana sub covoras :)

ondin 19-11-12 08:29

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5253272)
1. Eu as vrea sa comentati cand va documentati serios. Eu in perioada scandalului citeam toate stirile si declaratiile referitoare la problemele franelor si pe periada tuturor acuzatilor. Americanii acuzau dar nu aratau defectul decat "chipurile efectul", Toyota a facut recall pentru verificari, nu reparatii, declarand de la inceput si pana la sfarsit ca nu au gasit nici un defect la sistemul de franare.

CONCLUZIA care ar trebui sa fie CLARA si pentru tine sau Ondin, a fost RECUNOASTEREA OFICIALA a autoritatilor americane a faptului ca TOYOTA NU A AVUT PROBLEME CU FRANELE.

Voi sunteti tari ca, contraziceti inclusiv concluzia celor care au acuzat initial. Oare cat de "absurd" trebuie sa fii!?

Oare este atat de greu sa dati un GOOGLE decat sa presupuneti diferite aberatii pe aici?

2. Problema covoraselor este clar stupida, nici nu are rost sa o discutam.

3. Problemele cu pedala de acceleratie au fost 2, 1 din vina exclusiv Toyota si una din vina producatorului american.

In ambele cazuri, chiar si cu pedala de acceleratie blocata, masinile franau eficient.

Acum pedalele facute de americani nu faceau probleme de la prima utilizare, ci dupa mai mult timp de utilizare. Oare toate piesele de pe fiecare masina trebuiesc probate de mii de ori? Inseamna ca oferi o masina SH, nu noua.

ai uitat sa spui iar ca este vorba de o conspiratie mondiala. daca se blocheaza in mers pedala de acceleratie, asa cum ai recunoscut si tu, la un pilot profesionist nu-i bai ca ala oricum sta cu ea mai mult blana, dar la consumatorul de rand, gospodina cu 2 copii in spate sau otelarul cu brate de fier care vine acasa cu toyota lui si vede ca pedala aia se lipeste de podea ii cade fata.
iar daca ceva cat de minor il deranjeaza pe american la masina aia noua face scandal din prima pana ii rezolva problema, nu tace ca romanul sau spune lasa ca merge si asa, asta vroiam eu sa subliniez, dar nu ai cu cine, astia suntem asa defilam, avem o tara ca o floare ca nici unde nu ne doare.
cauta si pe forumuri internationale sa vezi cat de corect recunosc aia ce probleme au cu masina x sau y, fie germana sau japoneza, la noi nu recunoaste nimeni nimic, sa nu zica lumea ca a luat cumva el teapa cu masina.
iar cu problema toyota de ce si-au mai cerut oficialii aia scuze daca masina nu avea absolut nici cea mai mica problema, trebuia sa fie tari pe pozitie si sa isi sustina ferm opinia, sa spuna suntem lider mondial la vanzari si concurenta vrea sa ne dea peste bot.

GTR 19-11-12 10:01

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 5253561)
ai uitat sa spui iar ca este vorba de o conspiratie mondiala. daca se blocheaza in mers pedala de acceleratie, asa cum ai recunoscut si tu, la un pilot profesionist nu-i bai ca ala oricum sta cu ea mai mult blana, dar la consumatorul de rand, gospodina cu 2 copii in spate sau otelarul cu brate de fier care vine acasa cu toyota lui si vede ca pedala aia se lipeste de podea ii cade fata.
iar daca ceva cat de minor il deranjeaza pe american la masina aia noua face scandal din prima pana ii rezolva problema, nu tace ca romanul sau spune lasa ca merge si asa, asta vroiam eu sa subliniez, dar nu ai cu cine, astia suntem asa defilam, avem o tara ca o floare ca nici unde nu ne doare.
cauta si pe forumuri internationale sa vezi cat de corect recunosc aia ce probleme au cu masina x sau y, fie germana sau japoneza, la noi nu recunoaste nimeni nimic, sa nu zica lumea ca a luat cumva el teapa cu masina.
iar cu problema toyota de ce si-au mai cerut oficialii aia scuze daca masina nu avea absolut nici cea mai mica problema, trebuia sa fie tari pe pozitie si sa isi sustina ferm opinia, sa spuna suntem lider mondial la vanzari si concurenta vrea sa ne dea peste bot.

1. Doar trebuie sa apesi o pedala de frana pentru a frana. Eu stiu, o fi greu?

""The Camry's braking distances with a purposely stuck accelerator were also shorter than that of the Ford Taurus' regular stopping distance.""

2. Scuzele au existat la inceputul scandalului, nu la terminarea investigatiei. La terminarea investigatiei scuzele au fost ale americanilor, dar cu pagube materiale imense pentru Toyota si cu o imaginea "fals patata" pe care se vede ca sunt inca multi babuini care o halesc.

Giully4u 19-11-12 10:14

Serios acuma, ca sa opresti o masina care are acceleratia blocata trebuie sa apesi TARE pe frana, ceea ce la o franare usoara in trafic, cand iti cunosti masina, nu esti pregatit sa o faci, si e foarte usor sa il "pupi" pe ala din fata.
Pune 200kg in portbagaj si 5 oameni in masina, si o sa vezi ca franeaza diferit, mai ales la vale. Dar cu acceleratia blocata?
A, da, cand calci frana pana la capat se opreste, normal, ca motorul ala nu are 500 de cai.

300zxtt 19-11-12 10:42

GTR, de ce-ti mai bati capul? nu vezi ca e chiar atat de greu e sa dai un searci pe goagal? Dar asta e...suntem romani si normal ca noi le stimpe toate....pt ca, e grele sa recunosti ca un lucru e mai bun decat altul. Iar romanii au convingerea ca lucrul lor, indiferent de natura lui, e cel mai bun. Se stie....

GTR 19-11-12 12:25

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 5253673)
Serios acuma, ca sa opresti o masina care are acceleratia blocata trebuie sa apesi TARE pe frana, ceea ce la o franare usoara in trafic, cand iti cunosti masina, nu esti pregatit sa o faci, si e foarte usor sa il "pupi" pe ala din fata.
Pune 200kg in portbagaj si 5 oameni in masina, si o sa vezi ca franeaza diferit, mai ales la vale. Dar cu acceleratia blocata?
A, da, cand calci frana pana la capat se opreste, normal, ca motorul ala nu are 500 de cai.

Tu oricum in viata ta nu cred ca ai condus vre-o Toyota, numai aberatii scoti.

Giully4u 19-11-12 12:51

:paper: Iisus conduce o Toyota, de aia Toyota e masina perfecta...

ondin 19-11-12 13:57

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 5253861)

vezi ca trebuie sa te uiti pe goagal ca acolo e adevarul si tot acolo a urmarit cu babuinii si GTR procesul toyota de la secunda 1 si pana la ultima, doar ca nu vede saracul ca procesul ala din 2008 e gata si acum in 2012 iar s-a pornit conspiratia mondiala peste toyota.
asteptam sa vedem ce mai spun comisiile alea dupa ce primesc si ei cate o vila la mare, un concediu exotic, desigur tot in engleza, ca babunii asa comunica, in english.

GTR 19-11-12 21:30

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 5253861)

Nu, Toyota este pentru oameni linistiti si inteligenti, asa ca e clar ca nu o sa ai niciodata, indiferent cat de linistit ai sa fi.

Foarte tare, Seat driver, Seat fiind un fel de cazan pe langa Toyota.

Giully4u 19-11-12 21:34

Imi pare rau de tine, ai totusi niste cunostinte in domeniu, esti priceput si mi-ai parut inteligent, dar cand esti subiectiv...
De cand toyota e asa de tare? Mie nu-mi pare deloc diferenta asa de mare intre Seat si Toyota la modele asemanatoare.

fasso 19-11-12 21:37

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5254622)
Nu, Toyota este pentru oameni linistiti si inteligenti, asa ca e clar ca nu o sa ai niciodata, indiferent cat de linistit ai sa fi.

Foarte tare, Seat driver, Seat fiind un fel de cazan pe langa Toyota.

cat de documentat si cu cate argumente solide ai venit pana acum, incepusem chiar sa-ti citesc "rugaciunile" despre toyota, dar la post-ul asta, ai dat cu batu'n balta. ce treaba are ca, colegul nostru conduce un seat, cu problemele franei la toyota ?

GTR 19-11-12 22:36

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 5254633)
Imi pare rau de tine, ai totusi niste cunostinte in domeniu, esti priceput si mi-ai parut inteligent, dar cand esti subiectiv...
De cand toyota e asa de tare? Mie nu-mi pare deloc diferenta asa de mare intre Seat si Toyota la modele asemanatoare.

Din motive foarte obiective. Sunt practic la a 3-a Toyota (nu am trecut-o pentru ca este a familie, nu a mea) si o consider cu usurita cea mai fiabila masina. Si culmea, nu numai eu. ci cam toate topurile de specialitate din lume de vre-o 20 de ani incoace, unde Seat nu cred ca trece de jumatatea clasamentului.

1> Toyota Celica 1.8 aspirat 2003 (cea din semnatura) 192 CP, consum 11.5% ziua in Bucuresti la mers normal. Masina vanduta, noul propietar devenindu-mi prieten. Masina in 30k de km nu am papat decat 300 de eur reparatii aduse tuningului facut si 200 euro partilor originale (1 sonda lambda si un cablu e ghidaj schimbator viteze, care fusese ciupit de o piatra neocolita) . Masina asta vedea de la mine ZILNIC DE ZECI DE ORI 8000 rpm, fara absolut nicio problema.

2> Toyota RAV 4 2001, 280 000 de km, nu a mancat 1000 de euro reparatii in ultimii 100 000 de km, masina mergand impecabil la vanzare, necesitand schimbare sau RK caseta de directie (batea, nu avea joc) si reparare inchidere centralizata usa fata pasager.

3> Actualul RAV 4 2.0 150CP, 2008. ~100k de km, 2 capete de bara, 2 bucsi(cam 200 eur in total), restul consumabile. Nici un fel de problema, nici un greiere sau zdranganit in masina, merge absolut impecabil. Cumparat de la un prieten acre l-a avut de nou si nu a reparat niciodata nimic la el, pentru ca nu a fost nevoie.

Cam de-asta imi place Toyota. Nu este nici pe departe brand-ul meu preferat per total, dar cu siguranta il consider INCA cel mai fiabil brand, peste Honda si Mazda, si cu mult peste BMW si Mercedes.

GTR 19-11-12 22:38

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 5254640)
cat de documentat si cu cate argumente solide ai venit pana acum, incepusem chiar sa-ti citesc "rugaciunile" despre toyota, dar la post-ul asta, ai dat cu batu'n balta. ce treaba are ca, colegul nostru conduce un seat, cu problemele franei la toyota ?

Pentru ca problema franei a fost o inventie (dezmintita chiar de "acuzatori" si de autoritatile americane in domeniu), dar unii continua in cretinism tot comentand de "problemele Toyota cu franele".

Giully4u 19-11-12 22:52

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5254746)
Din motive foarte obiective. Sunt practic la a 3-a Toyota (nu am trecut-o pentru ca este a familie, nu a mea) si o consider cu usurita cea mai fiabila masina. Si culmea, nu numai eu. ci cam toate topurile de specialitate din lume de vre-o 20 de ani incoace, unde Seat nu cred ca trece de jumatatea clasamentului.

Daca o masina nu e la fel de fiabila ca alta inseamna ca e mizerie.
Nu-ti mai recumpara Bmw-ul, ca e de cacao (conform logicii tale).

Quote:

1> Toyota Celica 1.8 aspirat 2003 (cea din semnatura) 192 CP, consum 11.5% ziua in Bucuresti la mers normal. Masina vanduta, noul propietar devenindu-mi prieten. Masina in 30k de km nu am papat decat 300 de eur reparatii aduse tuningului facut si 200 euro partilor originale (1 sonda lambda si un cablu e ghidaj schimbator viteze, care fusese ciupit de o piatra neocolita) . Masina asta vedea de la mine ZILNIC DE ZECI DE ORI 8000 rpm, fara absolut nicio problema.

30k de cand ai dat`o sau in total cat ai condus`o tu plus actualul proprietar?

GTR 20-11-12 01:30

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 5254781)
Daca o masina nu e la fel de fiabila ca alta inseamna ca e mizerie.
Nu-ti mai recumpara Bmw-ul, ca e de cacao (conform logicii tale).

30k de cand ai dat`o sau in total cat ai condus`o tu plus actualul proprietar?

Penntru ca am scris, overall BMW ofera mai mult, adica Toyota, Lexus sau alt japonez nu are concurent pentru 535d, de exemplu.

Nu vreau sa spun neaaparat ca restul sunt mizerii, dar crede-ma ca in general Toyota te face sa uiti de orice fel de griji si sunt niste masini foarte corecte pret/calitate. Ei s-au axat pe masini normale de familie, masini care in general nu au un design deosebit (ba poate prea conservator uneori), masini foarte comode in general, masini comune bine facute.

Lexus este altceva, Lexus este marca de lux a lor, cu plusuri si minusuri, dar cu aceeasi calitate exceptionala.

Este foarte adevarat ca nici Toyota nu mai face masini chiar atat de calitative ca cele de acum 10-20 de ani, dar inca sunt in fruntea topului.

Celica - 30k de km ai mei si ai noului propietar, + alte cateva zeci ale fostului propietar (dar omul exagerat de grijuliu, ce-i drept).

Eu nu am grija exploatarii niciunei masini (decat regulile de bun simt- fara forja cand este rece, etc.), dar am grija sa remediez orice defect tehnic apare.

Zi buna!

aleks 20-11-12 10:17

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 5253280)
Daca o piesa nu tine nici macar cat timp masina e in garantie, a cui e vina?

A sistemului, masinile noi, cu cateva mici exceptii, o sa aiba tot mai des simptome din astea de neconceput cu 10 ani in urma :)

franz34sm 22-11-12 11:23

Am vazut si eu ca scria in ziar ceva de Toyota, ca aveau ceva probleme la frine. Daca vorbim de fiabilitatea masinilor noi, n-am avut masini noi, si nu stiu ce sa zic. Dar daca vorbim de masini vechi, eu am vazut masini japoneze vechi de 15 sau 20 de ani, care aveau inca piesele ei originale din fabrica. La nemtesti doar de citeva modele am auzit si vazut ca sint fiabile si tineau in timp, de ex Golf 2 GTI ( se ziceau ca erau masini pe viata ). Dar nu toate masinile germane, doar citeva modele. La astea noi trebuie sa treaca vreo 15, 20 de ani sa se stie care e mai fiabil. Am vorbit cu foarte multi care au masini, si din 10% care au japoneze, 2% ziceau ca au avut probleme cu ele. Din 10% care au avut masini germane, 6% au avut probleme cu ele. Apoi a mai fost o categorie, din 10% care au avut Ford, 8% sau plins si au avut probleme cu ele. Deci dintre astia enumerati mai sus, foarte foarte putini, care au avut masini japoneze, sau plins de ele. Asta inseamna ca inca japonezele sint in top. Nu-s asa de problematice ca si alte marci.

ondin 22-11-12 14:12

asta e relativa cu varsta unei masini japoneze si fiabilitatea, conteaza si rulajul raportat la modul de exploatare, daca la 10 ani are doar 50.000 km rulati cred si eu ca este cu piese originale ca a stat mai mult in garaj. fiabil este ceva ce folosesti zilnic, dai in aia 10 ani de 2-3 ori km peste cap si schimbi numai consumabile si rar de tot cateva piese de bun simt, gen elemente directie, suspensie, etc. si tot se incapataneaza sa nu te lase in drum.
ceea ce acum nu se mai fabrica.
daca este inca in garantie si ba nu porneste ca are probleme cu electromotor, alimentare, bobina sau ecu, ba nu franeaza cum trebuie ca nu sunt aerisite zilnic franele, ba nu se accelereaza ca este benzina proasta sau bujiile arse, atunci poti spune ca ai luat teapa si ca masina aia nu e fiabila si oricand te poate lasa o piesa, de cele mai multe ori cand ti-e lumea mai draga.
iar la o durata medie de viata 5-7 ani, daca reparatiile neprevazute costa mai mult decat pretul de achizitie cred ca se poate spune sigur ca nu este fiabila.

roli 22-11-12 15:48

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5258016)
Am vazut si eu ca scria in ziar ceva de Toyota, ca aveau ceva probleme la frine. Daca vorbim de fiabilitatea masinilor noi, n-am avut masini noi, si nu stiu ce sa zic. Dar daca vorbim de masini vechi, eu am vazut masini japoneze vechi de 15 sau 20 de ani, care aveau inca piesele ei originale din fabrica. La nemtesti doar de citeva modele am auzit si vazut ca sint fiabile si tineau in timp, de ex Golf 2 GTI ( se ziceau ca erau masini pe viata ). Dar nu toate masinile germane, doar citeva modele. La astea noi trebuie sa treaca vreo 15, 20 de ani sa se stie care e mai fiabil. Am vorbit cu foarte multi care au masini, si din 10% care au japoneze, 2% ziceau ca au avut probleme cu ele. Din 10% care au avut masini germane, 6% au avut probleme cu ele. Apoi a mai fost o categorie, din 10% care au avut Ford, 8% sau plins si au avut probleme cu ele. Deci dintre astia enumerati mai sus, foarte foarte putini, care au avut masini japoneze, sau plins de ele. Asta inseamna ca inca japonezele sint in top. Nu-s asa de problematice ca si alte marci.

Daca ai fost atent nu doar toyota au avut "probleme" cu masinile noi cu toti producatori japonezi de pe piata americana dc oare?

Daca GM era in faliment, totul a fost marketing ieftin, dc in europa nu s-au retras masini?
Ale noastre dc nu au avut probleme?
De cand si-a revenit GM dc nu mai au defectiuni masinile cu pricina?

aleks 23-11-12 14:21

Quote:

Originally Posted by roli (Post 5258272)
Daca ai fost atent nu doar toyota au avut "probleme" cu masinile noi cu toti producatori japonezi de pe piata americana dc oare?

Daca GM era in faliment, totul a fost marketing ieftin, dc in europa nu s-au retras masini?
Ale noastre dc nu au avut probleme?
De cand si-a revenit GM dc nu mai au defectiuni masinile cu pricina?

roli tata, ia fii atent: "de ce". ia incearca, vezi ce iese :)

NOScox 24-11-12 11:40

hyundai a iesit in 2012 pe locul 2 in topul fiabilitatii, chiar nu imi vine sa cred.
cazanele coreene sa fie chiar asa de fiabile? ori gama de utilizatori de hyundai merg prea legal astfel incat sa ocupe un asa loc fruntas?
a avut tatal meu un hyundai care avea 95.000 km si in 2000 km de talpa(nu ceva iesit din comun, redline in fiecare zii) de la mine s-a dus draq.

GTR 24-11-12 22:06

Quote:

Originally Posted by NOScox (Post 5260424)
hyundai a iesit in 2012 pe locul 2 in topul fiabilitatii, chiar nu imi vine sa cred.
cazanele coreene sa fie chiar asa de fiabile? ori gama de utilizatori de hyundai merg prea legal astfel incat sa ocupe un asa loc fruntas?
a avut tatal meu un hyundai care avea 95.000 km si in 2000 km de talpa(nu ceva iesit din comun, redline in fiecare zii) de la mine s-a dus draq.

Ce inseamna "s-a dus dracu"?

RVL 2000 25-11-12 00:56

Sunt fiabile. Cu o exceptie, un tucson cu probabil multe sute de mii la bord, nu am auzit pe nimeni sa se planga.
Am avut unu 30.000km facuti in 8 luni (destul de forjat pentru motorasul ei, traversat regulat autostrazi cu 150-160 din ~170 posibili, 2 drumuri de Elvetia) si aproape ca n-am avut ce sa-i reprosez la cei 100kkm afisati in bord (cine stie cati avea ca era kilometraj mecanic, foarte usor de manipulat).
S-a slabit putin rola intinzatoare la cureaua de distributie, cand am vazut cat costa sa o fac in Elvetia, mi-am asumat riscul: mi-am continuat vacanta si apoi am venit in tara cu ea asa pentru ca era cam acelasi cost sa vina tata dupa mine in Elvetia sau sa o repar acolo :)
A... si relativ ieftina, in 2008 am platit ~550ron distributia+auxiliare+manopera la reprezentanta. Iar de doi ani cica au scazut preturile la piese iar.

300zxtt 25-11-12 09:20

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 5254633)

Buna gluma :))) am ras cu pofta.

All times are GMT +2. The time now is 19:13.

- Copyright 2026 4Tuning