Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Ploiesti (https://forum.4tuning.ro/100-ploiesti.html)
-   -   Despre masini (https://forum.4tuning.ro/100-ploiesti/6994-masini.html)

platon911 10-01-07 21:25

Re: Discutii despre masini

Quote:

Originally Posted by tng (Post 692884)
Aici zice "discutii despre masini" .. nimic de cartea verde :D

discutii despre carti verzi!!!.....glumeam km asa e da' ne-a luat valu':lol:

Boddy 10-01-07 22:07

din cate am auzit cartea verde nu se plateste separat... se primeste cand faci asigurare.. asa am auzit...

tre 10-01-07 23:47

ma tng tre sa vorbim si chestii d-astia mai de zi cu zi ca pana mea... tot la masini ajungem.

RZV_1_XDD 10-01-07 23:58

Quote:

Originally Posted by tng (Post 692884)
Aici zice "discutii despre masini" .. nimic de cartea verde :D

Pai si cartea verde la ce se face, nu la masini?
la ursi ,la maimute, la ce?

bogdan_wrc 11-01-07 09:01

Quote:

Originally Posted by Boddy (Post 693060)
din cate am auzit cartea verde nu se plateste separat... se primeste cand faci asigurare.. asa am auzit...

corect. pt unii e bine, pt altii e rau.

DONU' 11-01-07 12:16

Mi-a aratat un prieten ca si-a cumparat un abtibild de marimea tricolorului dupa nr de la masina cu steagul UE.
S-a dat si vreo lege cu treaba asta?
Ce stiti?
N-avea timp sa-mi explice de unde le-a luat... dar cand il prind il intreb.
Intre timp incercati sa aflati si voi daca e legala treaba si daca trebuie sa punema pe numere autocolantul cu UE..., sau poate ne dau numere noi cu steagul UE...

platon911 11-01-07 13:18

stiam k sunt 2 tipuri de inmatriculari...una in tara...si alta pe UE...asta dak esti membru....sau ma insel?

tng 11-01-07 18:27

Am auzit ca s-ar fi diminuat taxele alea imense de plata la vama .. dar ca nu s-a votat inca de cand sa intre in vigoare trb asta
Asa-i ?! :-)

Vladz 11-01-07 18:33

Quote:

Originally Posted by tng (Post 694250)
Am auzit ca s-ar fi diminuat taxele alea imense de plata la vama .. dar ca nu s-a votat inca de cand sa intre in vigoare trb asta
Asa-i ?! :-)

https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/30419-taxa-prima-imatriculare/page-5.html

dragos2900 11-01-07 18:52

UE da in judecata statul roman pentru ca a incalcat legislatia europeana referitoare la taxa de inmatriculare auto !
Romania risca sa plateasca milioane de euro amenda pentru introducerea taxei de prima inmatriculare !

Comisia Europeana (CE) a inceput o investigatie interna privind legalitatea introducerii de catre Romania a taxei speciale de prima inmatriculare pentru autovehicule. In urmatoarea faza, Comisia va solicita autoritatilor romane sa modifice sau sa renunte la taxa auto, care, potrivit precizarilor formulate de oficialii europeni in scrisoarea electronica adresata ZIUA, incalca articolul 90 din Tratatul UE. Respectivul articol arata ca "nici un stat membru nu va impune, direct sau indirect produselor dintr-un alt stat membru, o taxa interna de orice fel in exces fata de impunerile directe sau indirecte pentru produse similare din productia interna. Totodata, nici un stat membru nu va impune produsele din alte state membre cu taxe de natura sa acorde protectie indirecta altor produse". Daca Romania nu modifica nici in al 12-lea ceas textul de lege, CE se va adresa Curtii Europene de Justitie, demarand procedurile de constatare a incalcarii obligatiilor de stat membru. Potrivit unor surse avizate, in aceasta situatie, Curtea ar putea amenda cu milioane de euro Romania. Bani care, evident, vor fi platiti tot din buzunarul contribuabililor. "CEJ calculeaza amenda in functie de gravitatea actiunii statului in cauza", ne-a declarat Daniela Taranu, purtator de cuvant al Ministerului Integrarii Europene. Ea a precizat ca, de obicei, sanctiunea este calculata procentual din Produsul Intern Brut. In cel mai scurt timp, Bruxelles-ul va transmite Bucurestiului scrisori de avertizare cu privire la taxa neconforma legislatiei europene. Daca autoritatile romane nu vor modifica in urmatoarele saptamani prevederea privind taxa speciala din Codul Fiscal, CE va chema Romania in fata Curtii Europene. Actualul comisar european Leonard Orban declara, inca din iulie anul trecut, ca prevederea noului Cod Fiscal referitoare la taxele pentru masinile second hand ar putea fi considerata o incalcare a Tratatului UE, ceea ce, in ultima instanta, ar putea atrage sanctiuni financiare "extrem de dure". Orban a mentionat ca, intr-o prima faza, Romania va fi "somata" sa-si amendeze legislatia in vigoare, urmatorul pas fiind cel al sanctiunilor financiare.

platon911 11-01-07 21:55

am citit pe forum.......nu mai stiu und k dak mai stiam puneam linku.....un baietas isi inmatriculeaza BMW din 1990 BMW 524td.....il costa 7445EURO....a gasit in Austria un avokt care sa-l reprezinte la curtea de la Haga,fiindk vrea sa dea statu roman in judecata.....a zis baiatu k e dispus sa keltuie banii fiindk stie k va primi despagubiri....io i-am urat bafta.....;-)

tre 12-01-07 00:48

mda, asa ar km trebui sa facem ku totii, k e naspa knd te fura statu la drumu mare asa, nu?

Pitu 12-01-07 01:33

Quote:

Originally Posted by platon911 (Post 694592)
am citit pe forum.......nu mai stiu und k dak mai stiam puneam linku.....un baietas isi inmatriculeaza BMW din 1990 BMW 524td.....il costa 7445EURO....a gasit in Austria un avokt care sa-l reprezinte la curtea de la Haga,fiindk vrea sa dea statu roman in judecata.....a zis baiatu k e dispus sa keltuie banii fiindk stie k va primi despagubiri....io i-am urat bafta.....;-)

hai ma sa fim seriosi. cine e prost sa dea atatia bani pt o taxa, cu care si ar lua 7 ursi? in fine ...din martie cica s ar scoate taxa , sa speram ca se tin de cuvant.

DONU' 12-01-07 08:08

Dragii mei va anunt cu multa bucurie ca in clubul Vectrelor a sosit LET-UL. :peace:
Motor DOHC, 16 valve, Turbo, 204 CP, 4X4, cunoscut ca fiind C20LET (si 4X4 nu e permanent; poate fi cuplata si numai fatza :peace: ).
Bafta la baietzi!!! :peace:

bogdan_wrc 12-01-07 08:09

stiti cat e taxa pt un M5 din 94-96?
eu asa as lua...
masina e vreo 3-4000 in DE. taxa la noi?

14.000 euro.
noi sa fim sanatosi!

Skma 12-01-07 10:18

Quote:

Dragii mei va anunt cu multa bucurie ca in clubul Vectrelor a sosit LET-UL.
Motor DOHC, 16 valve, Turbo, 204 CP, 4X4, cunoscut ca fiind C20LET (si 4X4 nu e permanent; poate fi cuplata si numai fatza ).
Bafta la baietzi!!!
Deci s-a cam terminat cu smecheria !:lol: Don-ule acuma chiar ca ramanem la clasa mini !:lol:

tng 12-01-07 10:22

Ma intreb oare cine poate fi cu Let`u ?! :???:

DONU' 12-01-07 10:25

Nebunu' POWAAAAA!

tng 12-01-07 10:28

`ai sa-mi bag pw|@ :o
s-a terminat cu smecheria :x

RZV_1_XDD 12-01-07 11:37

Quote:

Originally Posted by tng (Post 695108)
`ai sa-mi bag pw|@ :o
s-a terminat cu smecheria :x

Ai sa-mi bag, ba esti nebun, mama frate ,super tare, cat de marfa, adevarat rau, fugiti ,ascundeti copiii, vai de pwla mea

tre 12-01-07 11:49

si are si blitsuri. :)

DONU' 12-01-07 12:30

Mda... Taticul Vectrelor este in oras :lol:

platon911 12-01-07 13:11

Quote:

Originally Posted by DONU' (Post 695195)
Mda... Taticul Vectrelor este in oras :lol:

e al tau mah motoru asta? nu vroiai u sa-ti pui?;)

DONU' 12-01-07 13:23

Nu frate... e al unui tovaras.
A luat masina cu totul... nu numai motorul...
Si eu vreau masina d-asta shmekera cu Let pe ea, dar totusi eu parca as vrea Calibra...

Pitu 12-01-07 15:08

c20let:))
vreau si eu o finala de let :)

bogdan_wrc 19-01-07 07:16

don, cand mai vine tipul cu passtul prin oras da si mie un beep ;) sa te sun sa vad unde sunteti. o sa mai ies si eu dar poate iese si el mai des. :D
ca vad ca s-a mai uscat pe jos si ma omoara curiozitatea :D

DONU' 19-01-07 11:37

Da man...
Adica ma facetzi organizator, ai?

bogdan_wrc 19-01-07 12:41

te facem sef de trib. e bine?

Pitu 19-01-07 13:45

bufon :)))

platon911 19-01-07 13:50

Quote:

Originally Posted by tre (Post 694881)
mda, asa ar km trebui sa facem ku totii, k e naspa knd te fura statu la drumu mare asa, nu?

ce se mai aude cu taxa asta de inmatriculare? am auzit k o micsoreaza da' nu vor s-o scoata............ma se kk pe ei atata cu jafurile si cu poluarea,,,,da' pe astia cu rablele astea de camioane nu-i mai vede nimeni....aia nu polueaza?...pey iau o masina din 94-95 care nu polueaza kt polua camionu ala cand era nou.........:x

Vibe 19-01-07 17:01

In martie cica dispare asa am auzit...

DONU' 19-01-07 17:30

Quote:

Originally Posted by twwety (Post 705098)
bufon :)))

Mah clovnule :lol: ...

shantzu 19-01-07 21:32

Quote:

Originally Posted by djvibe (Post 705403)
In martie cica dispare asa am auzit...

adica o sa pot sa imi aduc urs ? :rolleyes2
ce marfa ar fii....8) vummmmm vummm vumvmm vummv umvuvmm :mrgreen:

platon911 21-01-07 10:36

hoooooooo bai dshockevo2..............calm.......cik a trimis UE o scrisoare lu' Tariceanu in kre cik il someaza sa scoata taxa asta....cik la polonezi statu returneaza banii celor care au platit taxa asta........

tng 21-01-07 11:44

echipamentele reflectorizante (vesta) nu este obligatorie conducatorilor auto cu masa mai mica de 3500 kg . A spus acuma la o emisiune pe NationalTV - autoMondial

un site folositor ptr calcularea taxei de inmatriculare http://www.automobiletv.ro/specialTaxes.php

T@zMania 21-01-07 11:47

Quote:

Originally Posted by tng (Post 707929)
echipamentele reflectorizante (vesta) nu este obligatorie conducatorilor auto cu masa mai mica de 3500 kg . A spus acuma la o emisiune pe NationalTV - autoMondial

un site folositor ptr calcularea taxei de inmatriculare http://www.automobiletv.ro/specialTaxes.php

pai daca se scoate taxa cum fac cei care deja au platit?

platon911 21-01-07 11:51

statu returneaza banii ;-)

T@zMania 21-01-07 11:54

or sa scoata taxa asta dar baga alta....itzi dai seama ca romania va ajunge cimitir de masini?
si mie mi-ar place sa o scoata,dar gasesc ei altceva cu care sa te taxeze;)

platon911 21-01-07 12:00

nuj plm.....iti dai seama k o sa se aduk multe masini dupa 90 care ink sunt bune...io unu dak scoate taxa direct Astra F imi aduc sau Golf3.....

MeHiGH 21-01-07 15:04

Salut!
Am si eu o intrebare ( :mrgreen: ) : Care e diferenta intre becurile cu Xenon si farurile cu Xenon. Tot ce stiu e de la chimie, ca este un gaz "nobil" , adica este foarte stabil .
Multumesc!
~Mihai...

All times are GMT +2. The time now is 16:46.

- Copyright 2026 4Tuning