![]() |
Re: Renault R12 Gordini
Quote:
|
Si eu stau prin zona.. Cu masina, deocamdata astept vremea mai buna, sunt in tratative pentru instalatia electrica originala si caseta de directie. Mai am un "proiect" mai recent (o Dacia 1410 Sport din 85) pe care astept sa o aduc acasa :twisted:
|
Salutare din capul lui 20 ....
|
vad ca multa lume vesela din zona capatul lui 20:lol: stiu ca mai e si un baiat din damaroaia cu o dacie galbena:D
|
messenger aveti? asl pls`uri si alte discutii dastea se fac in privat ...
|
1 Attachment(s)
Tot din Raliul Balcanic editia 1969 este si aceasta fotografie , ce m-a surprins in mod placut este faptul ca uitandu-ma mai atent la ea, am descoperit in afara de prim planul cu RENAULT ALPINE si pilotii bulgari, partea fata (masca +capota) al unui RENAULT 8 GORDINI pilotat in acel concurs de Florin Popescu, aceias masina apare in alta fotografie color postata de mine cu ceva timp in urma. Se poate observa cu usurinta acelasi nr. de concurs 22.
|
frumos renaultul alpine a 110
|
Otopeni anul 1969, un puternic RENAULT 8 avand roti de FIAT 124 (LADA 1200),la volanul acestei masini se afla un echipaj bulgar.
|
Tot respectul pentru cei care salveaza aceste masini. Se mai stie ceva de masina? In ce stadiu se mai afla lucrarile?
|
|
2 Attachment(s)
Revin si incerc din nou sa postez imaginea cu puternicul R8 bulgaresc, ce avea jenti de Fiat124 (Lada 1200), precum si o imagine cu celebrul R8G (4-B-120)al cunoscutului pilot de Raliu E.Ionescu Cristea
|
super r8g sport
|
am ceva de zis despre renault 12gordini a lui nicu
mi se pare ca farurile spate grila fata sunt schimbate de ce uitativa pe retromobil la arhiva media |
Punct, virgula, vreun semn de ortografie ceva pe acolo?
S-a mai discutat asta mai sus |
@b-75-uap
pavilionul chiar necesita a fi schimbat? in pozele de pe forumul frantuzesc pare a fi in stare destul de buna si fara indoituri. ma gandesc ca e posibil sa apara probleme la imbinare si suduri. nici nu stiu exact cum e facuta caroseria: se poate demonta pur si simplu taind anumite suduri, ca la aripa spate de exemplu, sau se taie de undeva convenabil si se pune cel nou. mai exact, pavilionul poate fi considerat o piesa distincta daca o tai de unde trebuie sau face parte din ansamblul complet al caroseriei? |
4 Attachment(s)
Nimic nu face parte din ansamblul complet al caroseriei, orice se poate schimba. O voi rigidiza pe interior inainte sa ii tai sudurile si apoi il inlociuesc.. Pare drept in poze dar nu prea e, in special stalpul central pe dreapta. O sa il schimb exact cum l-ai vazut in poza, ii scot fasiile de tabla taiate la demontare din piese alaturate, sa ramana doar gaurile de la punctele de sudura, si il montez cu tot cu stalpi ca sa nu fie probleme si nu ar avea de ce sa se traga, pentru ca e goala caroseria, nu e grea, nu sta pe roti.
Iar pe cealalta masina tai invers, astfel incat sa ramana ce e hasurat in poze. |
Punctele de sudura le poti da jos cu o bormasina cu turatie reglabila si o freza, in acest fel nu gauresti tabla din spatele celei care vrei sa o desprinzi de pe masina. In rest faci o treaba mai ceva ca in reprezentante.
Bafta!! |
1 Attachment(s)
Mersi pentru sfaturi ;)
Cu freze le scot, Berner e bine? :-) Cu punctele e simplu, mai greu e cu cordoanele de sudura care trebuie polizate. |
Salut! & Salutare tuturor!
Ar fi interesant sa mai postezi citeva poze care prezinta masina, in stadiul actual... Cel putin eu, sint extrem de curios sa vad cum arata... |
Si bineinteles, multa forta de munca!!!
Toti pasionatii de Renault 12 si de Dacia sint alaturi de tine! Stii ca e o poza cu o r 12 Gordini, la Start, in cadrul Raliului Dunarii... masina arata super... sper ca a ta sa arate la fel! |
1 Attachment(s)
Desi informatiile legate de automobilele Gordini in publicatiile din Romania sunt foarte putine, de curand am gasit in Almanah Auto, editia 1977, cateva randuri precum si o poza.
Silviu ceva noutati s-au planuri pe 2010 legat de R.12 Gordini...??? |
1 Attachment(s)
Asta ar fi Gordini care arata misto. Poza e destul de cunoscuta, dar merita revazuta...
|
Silviu cum functioneaza comanda caloriferului de caldura?
|
40 Attachment(s)
uitati cum isi renoveaza Gordini unu pe pe renault-12.net
*-*-*- +-+-+- Pacat ca (inca) nu sint poze cu masina finalizata.. |
frumos reconditionat pana aici
|
Nu am citit toate raspunsurile din acest topic, asa ca este posibil sa se fi publicat deja.
Am gasit un articol despre Gordini R12 intr-o revista mai veche si l-am publicat aici, pentru voi si pe site-ul din semnatura. Quote:
|
Quote:
|
nimic nou? :) cum decurge proiectul?
|
Din pacate, deocamdata stagneaza. S-au schimbat intre timp prioritatile, pe primul loc trecand un credit pentru casa, deci abia in a doua jumatate a anului sper sa mai pot misca ceva..
|
vand dacia 1300 din pacate pentru mine dar am nevoi urgheta de banuti.... anul 1977 cu itp pana la 2011 si toate actele la zii in stare fde functionare .. caroseria nu prezinta probleme serioase.. lonjeroane in stare f buna
|
10 Attachment(s)
Ce-am admirat sambata la o expozitie retro:shock:(probabil ca multi il stiu din poze,dar altceva este sa o vezi live:shock:)sa o admiri in toata splendoarea ei
|
referitor la daciuta mea pe care o vand ...... cine vrea detalii pute-ti sa imi trimite-ti un mesaj la [email protected] sau nr de tel 0727428406
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
tomita masina e trecuta :) doar de colectie a mai ramas. Am avut ocazia sa stau sa o studiez mult mai de aproape la Raliul Argesului .
Dupa spusele proprietarului masina nu a fost vopsita niciodata e intacta .... adevarul se afla in alta parte .. daca nu lucram in domeniu putem spune ca poate reusea sa ma pacaleasca cu casetele lui pe care le tot repeta :D Masina a fost vopsita de 'n' ori Sub usile spate se afla o caruta de chit :shock: Balamalele la usile din fata sunt sudate :twisted: Amortizoarele si arcurile fata sunt improvizatii:Darcuri de bmw(din cate am vazut ) si amortizoarele de dacie cu reglaj de 3 maxim 4 cm Amortizoare spate scurse si arcuri foate moi :D nu cred ca mai sunt originale de mult Sa nu mai vorbim de chit care la tencuit pe la pasaje Bara stabilizatoare de pe spate de 20 :D Lampile spate se vad ca au fost modelul mare :D chitu si vopseaua incretita Lonjeroanele sunt sudate din cap pana in coada (nu cred ca as vrea sa astfel de lonjeroane pe masina) Pe aripile fata spate se vede unde au fost indreptate si astupate locasurile si prinderile pt bari Ps nu am nimic cu masina ... dar nu sufar oameni plini de ei:twisted: Cam asa arata |
Pacat ca eram sus pe traseu ca as fii vrut tare mult sa stau de vorba cu Nea' Nicu Gordini....eram curios ce da din el!Oricum ma bucur ca masina alearga asa cum este!:)
|
Lonjeroanele de 12 G au intarituri din fabrica, nu sunt sudate in atelier.
Masina a fost utilizata la raliuri, deci multe piese au fost inlocuite, inclusiv de caroserie. |
daca alea sunt de fabrica eu duc dacia la remat:)) se vede clar ca a folosit sudura electric
ps nu vorbiti fara sa vedeti despre ce e vorba |
bine ca esti tu destept si ne-ai luminat pe toti.
stii ce e aia o caroserie de raliuri sudata? masina asta a fost cumparata pentru raliuri, a venit din Franta preparata pentru raliuri si a mers la raliuri toata viata ei, nu are lonjeroane date cu grund ca dacia ta de remat. |
Ce te ataci omule atat ???ai vazut cumva masina?e parerea omului.respecta-io!
Nu trebuie sa te legi de masina lui din asta. |
O cunosc de la A la Z. Asta este o masina de raliuri din lotul Romaniei, nu e masina de colectie, e normal sa fie plina de chit, sa aiba toata caroseria sudata si podeaua in valuri de la cat macadam a vazut in viata ei pe vremea cand un raliu tinea 2000 km.
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:25. |
- Copyright 2026 4Tuning