Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Renault R12 Gordini (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/6194-renault-r12-gordini.html)

Gaby19 01-02-10 00:31

Re: Renault R12 Gordini

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 3035953)
B 75 UAP, cumva tu stai in zona chitila-bazilescu? vb zilele trecute cu KOX-ul si zicea ceva de un baiat cu o gordina si de faustino.... eu stau in zona pajura momentan si tot vad dacii 1300 pe aici destul de multe si cateva tlx-uri cu destule piese te TS:)

ce se mai aude cu batrana?

dami si mie un pm cu id-ul tau... eu stau in Bucuresti noi chiar la capatu lui 20... poate ne intalnim odata.

B 75 UAP 01-02-10 12:28

Si eu stau prin zona.. Cu masina, deocamdata astept vremea mai buna, sunt in tratative pentru instalatia electrica originala si caseta de directie. Mai am un "proiect" mai recent (o Dacia 1410 Sport din 85) pe care astept sa o aduc acasa :twisted:

faustino 01-02-10 18:18

Salutare din capul lui 20 ....

b08ygs 01-02-10 22:08

vad ca multa lume vesela din zona capatul lui 20:lol: stiu ca mai e si un baiat din damaroaia cu o dacie galbena:D

Ja_Rule 01-02-10 22:55

messenger aveti? asl pls`uri si alte discutii dastea se fac in privat ...

ClasicD 02-02-10 11:34

1 Attachment(s)
Tot din Raliul Balcanic editia 1969 este si aceasta fotografie , ce m-a surprins in mod placut este faptul ca uitandu-ma mai atent la ea, am descoperit in afara de prim planul cu RENAULT ALPINE si pilotii bulgari, partea fata (masca +capota) al unui RENAULT 8 GORDINI pilotat in acel concurs de Florin Popescu, aceias masina apare in alta fotografie color postata de mine cu ceva timp in urma. Se poate observa cu usurinta acelasi nr. de concurs 22.

IULY-CLA 02-02-10 18:03

frumos renaultul alpine a 110

ClasicD 02-02-10 18:55

Otopeni anul 1969, un puternic RENAULT 8 avand roti de FIAT 124 (LADA 1200),la volanul acestei masini se afla un echipaj bulgar.

lcn23 12-02-10 01:35

Tot respectul pentru cei care salveaza aceste masini. Se mai stie ceva de masina? In ce stadiu se mai afla lucrarile?

1300 14-02-10 18:41

https://www.youtube.com/watch?v=Dw27a...layer_embedded

ClasicD 16-02-10 07:25

2 Attachment(s)
Revin si incerc din nou sa postez imaginea cu puternicul R8 bulgaresc, ce avea jenti de Fiat124 (Lada 1200), precum si o imagine cu celebrul R8G (4-B-120)al cunoscutului pilot de Raliu E.Ionescu Cristea

IULY-CLA 28-02-10 20:10

super r8g sport

mustang G.T 07-03-10 13:03

am ceva de zis despre renault 12gordini a lui nicu
mi se pare ca farurile spate grila fata sunt schimbate de ce uitativa pe retromobil la arhiva media

faustino 07-03-10 14:18

Punct, virgula, vreun semn de ortografie ceva pe acolo?
S-a mai discutat asta mai sus

payty 11-03-10 09:22

@b-75-uap

pavilionul chiar necesita a fi schimbat? in pozele de pe forumul frantuzesc pare a fi in stare destul de buna si fara indoituri. ma gandesc ca e posibil sa apara probleme la imbinare si suduri.

nici nu stiu exact cum e facuta caroseria: se poate demonta pur si simplu taind anumite suduri, ca la aripa spate de exemplu, sau se taie de undeva convenabil si se pune cel nou.

mai exact, pavilionul poate fi considerat o piesa distincta daca o tai de unde trebuie sau face parte din ansamblul complet al caroseriei?

B 75 UAP 11-03-10 09:44

4 Attachment(s)
Nimic nu face parte din ansamblul complet al caroseriei, orice se poate schimba. O voi rigidiza pe interior inainte sa ii tai sudurile si apoi il inlociuesc.. Pare drept in poze dar nu prea e, in special stalpul central pe dreapta. O sa il schimb exact cum l-ai vazut in poza, ii scot fasiile de tabla taiate la demontare din piese alaturate, sa ramana doar gaurile de la punctele de sudura, si il montez cu tot cu stalpi ca sa nu fie probleme si nu ar avea de ce sa se traga, pentru ca e goala caroseria, nu e grea, nu sta pe roti.
Iar pe cealalta masina tai invers, astfel incat sa ramana ce e hasurat in poze.

1300 11-03-10 16:10

Punctele de sudura le poti da jos cu o bormasina cu turatie reglabila si o freza, in acest fel nu gauresti tabla din spatele celei care vrei sa o desprinzi de pe masina. In rest faci o treaba mai ceva ca in reprezentante.

Bafta!!

B 75 UAP 11-03-10 17:06

1 Attachment(s)
Mersi pentru sfaturi ;)
Cu freze le scot, Berner e bine? :-)
Cu punctele e simplu, mai greu e cu cordoanele de sudura care trebuie polizate.

Alex1300BV 14-03-10 20:18

Salut! & Salutare tuturor!
Ar fi interesant sa mai postezi citeva poze care prezinta masina, in stadiul actual... Cel putin eu, sint extrem de curios sa vad cum arata...

Alex1300BV 14-03-10 20:40

Si bineinteles, multa forta de munca!!!
Toti pasionatii de Renault 12 si de Dacia sint alaturi de tine!
Stii ca e o poza cu o r 12 Gordini, la Start, in cadrul Raliului Dunarii... masina arata super... sper ca a ta sa arate la fel!

ClasicD 15-03-10 07:32

1 Attachment(s)
Desi informatiile legate de automobilele Gordini in publicatiile din Romania sunt foarte putine, de curand am gasit in Almanah Auto, editia 1977, cateva randuri precum si o poza.
Silviu ceva noutati s-au planuri pe 2010 legat de R.12 Gordini...???

Alex1300BV 15-03-10 21:04

1 Attachment(s)
Asta ar fi Gordini care arata misto. Poza e destul de cunoscuta, dar merita revazuta...

amce 19-03-10 20:47

Silviu cum functioneaza comanda caloriferului de caldura?

Alex1300BV 21-03-10 00:05

40 Attachment(s)
uitati cum isi renoveaza Gordini unu pe pe renault-12.net

*-*-*-

+-+-+-

Pacat ca (inca) nu sint poze cu masina finalizata..

IULY-CLA 21-03-10 14:11

frumos reconditionat pana aici

dA Alen 29-03-10 12:09

Nu am citit toate raspunsurile din acest topic, asa ca este posibil sa se fi publicat deja.
Am gasit un articol despre Gordini R12 intr-o revista mai veche si l-am publicat aici, pentru voi si pe site-ul din semnatura.
Quote:

Toata lumea stie ca Dacia 1300 este sosia lui Renault 12.Putini cunosc faptul ca francezii construiau inca din 1970 versiuni R12 cu servodirectie, geamuri electrice, aprindere electronica integrala si cu nu mai putin de 160CP.Acestea se numeau Gordini.
Dorind sa pastreze caracterul sportiv al activitatii sale, fosta Regie Renault a dezvoltat pe baza mpdelelor celor mai difuzate, variante sportive pentru amatori si pentru competitii.Modelul 4CV a dat nastere modelului 1063, cunoscut sub numele de Dauphine.Acesta a castigat de doua ori consecutiv Raliul Monte Carlo, in 1958 si 1959.Renault 8 a lansat celebrele R8 Gordini 1100 si 1300.Continuand traditia, Renault prezentat modelul 12 Gordini in octombrie 1970.Majoritatea acestor autoturisme au fost construite pentru Cupa Gordini, celebra formula de initiere prin care cei mai reputati piloti francezi, dintre care si Francois Cevert si Alain Prost.Din punct de vedere constructiv, fata de predecesorul sau R8 Gordini, modlul R12 Gordini era total diferit prin organizarea sa generala.El a fost primul model sportiv al regiei, organizat dupa formula totul in fata sau "traction", cum spun francezii.
La exterior, R12 Gordini se distingea fata de berlinele obisnuite prin culoarea albastru deschis corespunzatoare modelelor sportive ale regiei si prin cele doua benzi albe de pe partile laterale.
Modificarile mai cuprindeau roti speciale din aliaj usor, proiectoare de ceata si o gura de umplere a rezervorului plasata pe aripa spate-stanga.Pe plan mecanic, R12 Gordini era un autoturism cu totul nou, care conserva putine puncte comune cu modelul de serie.Motorul avea o cilindree de 1.565 cmc, cu camera de ardere emisferica asemanatoare celei de la motorul modelului 16 TS. Raportul de comprimare ridicat(10,25:1) plus cele doua carburatoare Weber dublu corp orizontale si axa cu came speciala modificata de Amedee Gordini ridicau puterea motorului la 113CP/6/250 rpm. De asemeni, motorul era prevazut cu radiator de ulei.
Cutia de viteze avea 5 trepte, fiind construita in mai multe varinate specifice tipului de circuit pa care alerga.Directia era foarte scurta, modelul R12 Gordini fiind echipat in premiera la Renault cu servodirectie.Aceasta a fost testata si dezvoltata pe acest model, devenind mai tarziu echipament de serie pentru modele R18 si R20.Sistemul de franare a fost adaptat pentru performante ridicate:frane cu discuri ventilate pe fata si frane cu discuri normale pe spate.La interior, caroseria era prevazuta cu un roll-bar de dimensiuni generoase, apt pentru a proteja pilotul in cazul oricarui eveniment nedorit.
In 1971 s-au realizat primele modificari, astfel a aparut o priza de aer pe capota motorului si un ventilotor electric cu comanda termostatata in locul vechiului ventilator cu antrenare mecanica.
odelul R12 Gordini a constituit un banc de proba pentru solutii tehnice care au fost aplicate ulterior pe modelele de serie ale anilor 80.Pe langa servodirectie si ventiloator electric a mai aparut aprinderea electronica integrala.
In anii 70, modelul Renault a inzestrat lotul de raliuri al Romaniei cu astfel de masini, obtinand succese notabile.

dog99 29-03-10 15:04

Quote:

Originally Posted by Alex1300BV (Post 3204530)
uitati cum isi renoveaza Gordini unu pe pe renault-12.net

*-*-*-

+-+-+-

Pacat ca (inca) nu sint poze cu masina finalizata..

asa da reconditionare;)foarte frumos

HoricutzWSR 28-04-10 14:15

nimic nou? :) cum decurge proiectul?

B 75 UAP 28-04-10 14:22

Din pacate, deocamdata stagneaza. S-au schimbat intre timp prioritatile, pe primul loc trecand un credit pentru casa, deci abia in a doua jumatate a anului sper sa mai pot misca ceva..

19TWA 28-04-10 18:25

vand dacia 1300 din pacate pentru mine dar am nevoi urgheta de banuti.... anul 1977 cu itp pana la 2011 si toate actele la zii in stare fde functionare .. caroseria nu prezinta probleme serioase.. lonjeroane in stare f buna

tomita 28-04-10 20:08

10 Attachment(s)
Ce-am admirat sambata la o expozitie retro:shock:(probabil ca multi il stiu din poze,dar altceva este sa o vezi live:shock:)sa o admiri in toata splendoarea ei

19TWA 28-04-10 23:23

referitor la daciuta mea pe care o vand ...... cine vrea detalii pute-ti sa imi trimite-ti un mesaj la [email protected] sau nr de tel 0727428406

1300 29-04-10 18:13

Quote:

Originally Posted by 19TWA (Post 3319199)
referitor la daciuta mea pe care o vand ...... cine vrea detalii pute-ti sa imi trimite-ti un mesaj la [email protected] sau nr de tel 0727428406

Vezi ca ai postat gresit .....Roaga un moderator sa-l mute la anunturi auto dacia.

AG_XX_VLO 09-05-10 21:00

1 Attachment(s)
tomita masina e trecuta :) doar de colectie a mai ramas. Am avut ocazia sa stau sa o studiez mult mai de aproape la Raliul Argesului .
Dupa spusele proprietarului masina nu a fost vopsita niciodata e intacta ....
adevarul se afla in alta parte .. daca nu lucram in domeniu putem spune ca poate reusea sa ma pacaleasca cu casetele lui pe care le tot repeta :D
Masina a fost vopsita de 'n' ori
Sub usile spate se afla o caruta de chit :shock:
Balamalele la usile din fata sunt sudate :twisted:
Amortizoarele si arcurile fata sunt improvizatii:Darcuri de bmw(din cate am vazut ) si amortizoarele de dacie cu reglaj de 3 maxim 4 cm
Amortizoare spate scurse si arcuri foate moi :D nu cred ca mai sunt originale de mult
Sa nu mai vorbim de chit care la tencuit pe la pasaje
Bara stabilizatoare de pe spate de 20 :D
Lampile spate se vad ca au fost modelul mare :D chitu si vopseaua incretita
Lonjeroanele sunt sudate din cap pana in coada (nu cred ca as vrea sa astfel de lonjeroane pe masina)
Pe aripile fata spate se vede unde au fost indreptate si astupate locasurile si prinderile pt bari

Ps nu am nimic cu masina ... dar nu sufar oameni plini de ei:twisted:

Cam asa arata

bolidu' 09-05-10 22:22

Pacat ca eram sus pe traseu ca as fii vrut tare mult sa stau de vorba cu Nea' Nicu Gordini....eram curios ce da din el!Oricum ma bucur ca masina alearga asa cum este!:)

valibrad 12-05-10 13:07

Lonjeroanele de 12 G au intarituri din fabrica, nu sunt sudate in atelier.
Masina a fost utilizata la raliuri, deci multe piese au fost inlocuite, inclusiv de caroserie.

AG_XX_VLO 13-05-10 11:57

daca alea sunt de fabrica eu duc dacia la remat:)) se vede clar ca a folosit sudura electric
ps nu vorbiti fara sa vedeti despre ce e vorba

valibrad 13-05-10 14:14

bine ca esti tu destept si ne-ai luminat pe toti.
stii ce e aia o caroserie de raliuri sudata?
masina asta a fost cumparata pentru raliuri, a venit din Franta preparata pentru raliuri si a mers la raliuri toata viata ei, nu are lonjeroane date cu grund ca dacia ta de remat.

bolidu' 13-05-10 16:10

Ce te ataci omule atat ???ai vazut cumva masina?e parerea omului.respecta-io!
Nu trebuie sa te legi de masina lui din asta.

valibrad 13-05-10 19:09

O cunosc de la A la Z. Asta este o masina de raliuri din lotul Romaniei, nu e masina de colectie, e normal sa fie plina de chit, sa aiba toata caroseria sudata si podeaua in valuri de la cat macadam a vazut in viata ei pe vremea cand un raliu tinea 2000 km.

All times are GMT +2. The time now is 20:25.

- Copyright 2026 4Tuning