Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Tutoriale tuning manual machete! (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/58435-tutoriale-tuning-manual-machete.html)

bmwh548 29-06-10 21:28

Re: Tutoriale tuning manual machete!

Da. Se inmoaie si cade destul de usor.

VRS 29-06-10 21:53

nasol si asupra chit-ului tot la fel. plasticul cred ca il topeste

Madalyn Boss 29-06-10 22:40

kit-ul de pe o macheta cu ce se poate da jos cel mai usor ? ms

alynex 29-06-10 22:56

Quote:

Originally Posted by Madalyn Boss (Post 3481180)
kit-ul de pe o macheta cu ce se poate da jos cel mai usor ? ms

Cu o bricheta il arzi incet.Va devenii sfarmicios si se da jos cu mana.

Madalyn Boss 01-07-10 18:31

ok ... ms alynex ... insa pe plastic ?:D ca macheta are si componente de plastic, si vreau sa il dau jos sa realizez altceva ... :(

FED express 01-07-10 20:56

Quote:

Originally Posted by Madalyn Boss (Post 3486068)
ok ... ms alynex ... insa pe plastic ?:D ca macheta are si componente de plastic, si vreau sa il dau jos sa realizez altceva ... :(

poi da jos tot ce inseamna plastic sa nu ai neplaceri apoi.

Madalyn Boss 02-07-10 21:29

nu ai inteles ... am deja kit pe barile de plastic :d

strada 02-07-10 21:44

Quote:

Originally Posted by Madalyn Boss (Post 3488945)

Pai incearca sa le bagi in apa calda,calduta.Sa nu fie foarte calda ca se indoaie plasticul pe urma.Bafta.:D

FatX 02-07-10 22:04

buna seara, voiam sa va intreb din ce as putea confectiona un roll cage pentru machete 1:24, 1:18, 1:43?

FED express 03-07-10 16:43

Quote:

Originally Posted by Madalyn Boss (Post 3488945)

Ok, scuze.

Quote:

Originally Posted by FatX (Post 3489032)
buna seara, voiam sa va intreb din ce as putea confectiona un roll cage pentru machete 1:24, 1:18, 1:43?

vezi ca scria pe topic pe undeva.din ceva sarma sau paie dealea din plastic.alea le poti indoi si nu mai stiu.

alynex 03-07-10 17:21

Quote:

Originally Posted by Madalyn Boss (Post 3486068)

Pai merge si asa.Doar sa ai mai mult agrija unde arzi cu bricheta.Eu am facut asa si nu am ars plasticul.
Kitu e subtire,adica e modificata macheta?
Incearca cu un cutter,daca nu reusesti.

Madalyn Boss 03-07-10 22:29

o sa incerc ... revin si cu niste poze dar maine pe lumina, cred ca stiti macheta, este vorba de S-classe 1/18 Autoart de la Deyan ... iar kit-ul dupa bari as vrea sa il dau jos si sa le refac eu de la 0 :D

FatX 03-07-10 23:09

Quote:

Originally Posted by FED express (Post 3490367)
Ok, scuze.

vezi ca scria pe topic pe undeva.din ceva sarma sau paie dealea din plastic.alea le poti indoi si nu mai stiu.

Multumesc mult M-am gandit la betisoare cu care invata copii din clasele 1-2 sa numere ca alea se pot indoi prin incalzire(acelea care sunt ca paiele de baut suc)

andy design x 04-07-10 15:30

Stie cineva cum pot scoate vopseaua de pe plastic?

bmwh548 04-07-10 16:39

Quote:

Originally Posted by FatX (Post 3491178)
Multumesc mult M-am gandit la betisoare cu care invata copii din clasele 1-2 sa numere ca alea se pot indoi prin incalzire(acelea care sunt ca paiele de baut suc)

Betisoare de urechi, se indoaie usor, se lipesc usor...personal prefer sarma de cupru cositorita (imita si sudurile in felul asta), dar e mult de lucru.

Quote:

Originally Posted by andy design x (Post 3492228)
Stie cineva cum pot scoate vopseaua de pe plastic?

Lichid de frana DOT3 sau diluant care nu ataca plasticul.

FED express 04-07-10 16:43

deala de Oltcit.e bun.mai demult faceam si eu ce dinala dar nu e asa grozav.pentru plastic totusi e bun.sau diluant dar nu ar fi mai bine daca ar matui-o??sa o matuiasca si sa dea grundu apoi.Nu e nevoie neaparat sa dea toata vopseaua jos nu?sau...

bmwh548 04-07-10 17:14

Quote:

Originally Posted by FED express (Post 3492385)
deala de Oltcit.e bun.

Au inventat baietii de la Craiova lichidul de frana special pentru Citroen? Pardon...pentru Oltcit?

Quote:

Originally Posted by FED express (Post 3492385)
mai demult faceam si eu ce dinala dar nu e asa grozav.pentru plastic totusi e bun.

Huh?

FED express 05-07-10 19:08

DOT3 se punea la Oltcit si la altele probabil...ziceam doar.Sti chestia e ca eu de acolo stiam de DOT 3, punea tata la Oltcit cand eram eu mic si aveam masina aia.

andy design x 07-07-10 10:54

Miam construit niste jante pentru Dodge Viper 1/24 si n-am idee din ce sa fac gumele.Aveti idee din ce le-as putea face?

PS.:Nu pot refolosi primele gume deoarece jantele au alte dimensiuni.

FatX 07-07-10 23:16

2 Attachment(s)
1.Voiam sa va intreb din ce as putea face 2 proiectoare pentru ceata de preferinta dreptunghiulare dar merg si rotunde ???
2.si am facut o noua evacuare pentru un subaru si voima sa va intreb daca trebuie mai lunga, deoarece as vrea sa ii fac si un spoiler spate, mi-e sa nu fie prea scurta.
Multumesc anticipat.
Pozele cu evacuarea(sczuati claritatea sunt facute cu mobilul) :

FED express 08-07-10 07:34

E binisor omule, dar lucrurile astea nu prea merg intrebate daca ”sa fie dreptunghiulare sau rotunde”, sunt lucruri de care trebuie sa-ti dai singur seama sa vezi cum dau pe macheta, sa hotarasti singur, adica trebuie sa o faci cum iti place tie!
Parerea mea:Fa ambele tipuri de proiectoare si dreptunghiulare si rotunde, monteaza-le pe rand si vezi cu care iti place mai mult sau mai bine, care i se potrivesc masinii.Si daca vrei sa-i faci un spoiler, poi omule parerea mea este ca trebuia sa faci spoilerul si sa adaptezi finala dupa el.Sa vezi cum dau ambele.Sper ca n-ai lipit finala, ca daca da, atunci s-ar putea sa ai o surpriza si sa nu dea cum iti doresti tu. Noi nu ne puteam da seama daca e prea scurta sau prea lunga ca nu ai pus o poza cu spoilerul pe masina.Fa spoilerul si incearca dupaia si vezi cum dau impreuna, daca nu-ti convine, mai modifica!

FatX 08-07-10 14:36

am inteles man da era faza cum fac proiectoarele din ce sa cum le fac???
si ideea cu spoileru nu e batuta in cuie dar asa fara spoiler arata bn adica trebuia lunga?nu,nu e lipita am pus-o asa ca sta destul de bn ca dak nu ii fac spoilerul trbuie mai lunga sau e bn asa??
si asta e faza ca proiectoarele nu stiu cum si din ce sa le fac

Aici nu este messenger!

bmwh548 08-07-10 15:09

Rogu-va nu mai citati integral posturile anterioare...se umple o pagina cu doar cateva posturi utile si restul citate.

Proiectoare rotunde...fuga la magazin, cumperi doua pixuri cu capac (sa aiba capatul rotund), tai capetele la dimensiuni si ai proiectoare. Sticle faci din folie de plastic.
Proiectoarele patrate le poti face de la zero din material plastic.

coman razvan 08-07-10 15:30

Ai dreptate cu posturile ... dar fie ca sunt citate, fie ca nu, tot atatea posturi intra pe o pagina ... doar ca pagina e mai "lunga" si mai greu de citit! :D

bmwh548 08-07-10 15:47

Cartof...barabula...intelegi tu :lol:

DrifterGT 08-07-10 17:37

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 3502696)
Cartof...barabula...intelegi tu :lol:

Cartof ... Barabula :o:o:o:o:o

bmwh548 08-07-10 17:51

As fi scris varianta englezeasca potato-potato (asta mi-a venit in minte prima data), dar mi-era lene sa caut accentele ca sa se inteleaga.

FatX 09-07-10 11:00

niste lambo door cum as putea sa fac dar fara lego ?

FED express 11-07-10 10:53

Quote:

Originally Posted by FatX (Post 3504677)
niste lambo door cum as putea sa fac dar fara lego ?

trebuie modificate balamalele.nu mai stiu exact cum, dar daca cauti mai inapoi prin topic, stiu ca s-a discutat.cauta si vei gasi!

cotabitza 12-07-10 15:05

5 Attachment(s)
Salut la toata lumea! Vazand si rasfoind acest thread, m-a convins sa ajung in situatia de a fi user nou pe acest forum:oops:. Iar rugamintea pe care o am scriind acest reply este urmatoarea: tocmai am pus si eu mana pe o macheta:D (adica azi, iar macheta de fapt este o donatie facuta de varul meu). Macheta este un Fiat Stilo scara (cred) 1/24 , nu stiu ce producator (pe ea scrie made in china:D ). Si ca toata lumea de pe aici, vreau sa ii aplic un tuning, printre altele numarandu-se si lambo doors. Doar ca la aceasta macheta usile sunt tinute de niste suruburi care actioneaza si ca niste balamale (pe scurt: in loc de nituri am suruburi). Intrebarea este: se aplica aceeasi metoda ca la cele cu nituri pentru lambo doors sau e mai complicata treaba? Atasez odata cu aceasta si pozele machetei pentru a va face o idee si poate sa-mi dati si niste sfaturi! Multumesc anticipat!

CIPxlz 16-07-10 18:45

Cred ca este scara 1\36 sau 1/43, nicidecum 1/24 :D. Ce vrei tu sa faci am facut eu aici: https://forum.4tuning.ro/506-tuning-m...ru-cipxlz.html si este destul de greu...

cotabitza 17-07-10 19:47

Okey...multumesc de informatie...ma gandisem si eu la o chestie, adica surubul cum este montat din fabrica este vertical, eu ma gandisem sa-l tai si sa-l potrivesc pe orizontal si sa se deschida exact exact ca la lamborghini diablo sau murcielago roadster. in orice caz, multumesc din nou!

VRS 20-07-10 09:54

stiti cumva din ce pot face scaune sport?

VRS 21-07-10 20:46

Quote:

Originally Posted by VRS (Post 3530369)
stiti cumva din ce pot face scaune sport?

am rezolvat cu poxilina si scaunele vechi

green_e30 31-07-10 09:03

Cum fac si eu lumini d-alea smechere sau usi d-alea de se deschid pe sus?:lol::lol::lol:!!!Glumesc!
bmwh548 ce vopsea imi recomanzi pentru clasicul si dulcele metal bburago:lol:?
si m-ar interesa si niste indicatii despe primer-vopsea-lac la ce interval de timp una dupa alta trebuie sa le dau ca sa nu am probleme de incretirea vopselei sau craparea lacului?:-)!

bmwh548 31-07-10 13:13

Pentru Bburago? Din aia de vopsit marcajele rutiere, poate aia adera la metalul ala tampit. Fa si tu niste probe pe ceva usor de curatat (o portiera/capota vezi tu) cu mai multe sprayuri.
Timpul dintre grund-vopsea-lac? Eu las 24 de ore (suficient timp sa se usuce in profunzime ca sa pot corecta eventualele greseli), dar cineva (de pe alt forum) zicea ca dupa stratul de vopsea aplica lacul la cateva minute. In felul asta solventii interactioneaza si se "omogenizeaza" mai bine. Personal nu am probat.
Incretirea vopselei/craparea lacului...chestiune delicata. Atata timp cat cele doua nu interactioneaza urat nu conteaza intervalul de timp la care le aplici. Probezi pe ceva inainte (eu de obicei vopsesc prima data portierele ca sa observ eventualele probleme) si te orientezi. Daca se increteste vopseaua inseamna ca lacul nu e compatibil cu ea sau ca vopseaua nu are aderenta buna pe metal (sau grund, depinde cum procedezi). De lac crapat sincer nu am auzit/patit la machete asa ca nu stiu ce sa spun.

mihai_bogdan 01-08-10 22:18

Salut..astea este primu' meu post pe sectiunea astea..deci daca gresesc gresesc cu ceva sa ma scuzati
Am pregatit o serie de intrebari la care astept raspuns cat mai repede
1.Am inteles ca marimea machetei se noteaza cu 1/24 sau asa ceva...daca se poate sa'mi spuneti toate marimile si sa'mi ziceti lungimea lor in cm.
2.Am un Hummer d'ala din plastic,defapt el O FOST masinuta teleghidata din aia cu telecomanda,am gasit pe'acasa niste chit auto(cred ca e chit auto)..in primu rand as vrea sa'i fac niste praguri da' nu am nici o idee pentru ca lateralu masini e aproape plat,sper ca ma intelegeti,daca se poate sa'mi dati vre'un video sau sa'mi explicati voi cum as putea face pragurile
3.As vrea sa'i fac un eleron,din ce material sa'l fac?Din plastic si sa'l "imbrac" cu chit auto?
4.Cu poxipol :oops: are ceva daca fac body kitul?

Multumesc anticipat!
Si nu in ultimu' rand,Respect pentru cei care colectioneaza machete sau care le tuneaza:D

VRS 02-08-10 10:51

salut Bogdane, poxipolul este de lipit. Body kitul il poti face din kit auto sau poxilina. Daca ai rabdare si nervi poti sa faci eleronul din poxilina dar dupa aceea trebuie cu smilghel sa-l freci pana il faci cum trb

FatX 06-08-10 22:47

salut cum as putea sa latesc o janta ca am facut niste aripi umflate la o macheta si nu cred ca o sa gasesc jante si cum pot sa le latesc jantele nu buza jantei

blue macca 07-08-10 10:30

depinde de sistemul de prindere...
daca sunt pe ax, nu ai nicio problema: inlocuiesti axul cu unul mai lung (de aceeasi grosime) si mai pui ceva distantiere.

daca e maisto, sau bburago - cu 'capacelele' alea albe... treburile se complica
si acum depinde si cat vrei sa.l latesti... daca vrei 3-4mm la fel, e mai usor... dar daca vrei 1cm... iarasi se complica

All times are GMT +2. The time now is 16:59.

- Copyright 2026 4Tuning