Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Logan 1.6 Ambition vs. Cielo Executive (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/5334-logan-1-6-ambition-vs-cielo-executive.html)

shadow 06-08-06 18:27

Re: Logan 1.6 Ambition vs. Cielo Executive

Si pun pariu ca o sa spui acum ca este si stoc!!!

reyes 06-08-06 18:36

Quote:

Originally Posted by shadow
Si pun pariu ca o sa spui acum ca este si stoc!!!

:))))...cum mey nu stiai .....alaturi de cauciucuri montana...ai si suspensii sport stok :))....k sa nu se supere nimeni ..sunt niste loganuri cu alte cauciucuri da pt alea trebuie sa platesti niste bani in plus ;)

shadow 06-08-06 18:50

La motor ma refeream!!!

siadimet 06-08-06 19:46

1 Attachment(s)
ce ziceai de cauciucurile mele?

reyes 06-08-06 19:50

Quote:

Originally Posted by siadimet
ce ziceai de cauciucurile mele?

vorbeam de ce iti da la logan stok..k tiai bagat u niste jente misto si cauciucuri mai marfa e treaba ta ......app..misto jente

reyes 06-08-06 19:51

Quote:

Originally Posted by reyes
vorbeam de ce iti da la logan stok..k tiai bagat u niste jante misto si cauciucuri mai marfa e treaba ta ......app..misto jante

vorbeam de ce iti da la logan stok..k tiai bagat u niste jante misto si cauciucuri mai marfa e treaba ta ......app..misto jante

Catalyn 06-08-06 22:01

din punct de vedere piese Cielo il bate la cur pe Logan la ce vreti voi...cat costa set placute Logan si Cielo si alte matrapazlacuri si va veti convinge de fiabilitate...un amanunt probabil putin stiut...de cutii de Cielo nu am vazut sa se planga nimeni in schimb de Renault ...no coment sincer Cielo in ziua de azi este cea mai ieftina masina ca intretinere si cam are si de toate pe el:!:

Valmotor2 06-08-06 23:01

Mda , uni sunt idioti ,alti sunt cu picioarele pe pamant ... Majoritatea critica Loganul din auzite si recunosc ca am Logan si am carnet de 2 ani iar concluzia mea este urmatoarea : nu e MASINA DE CURSE si terminati cu tampeniile ca se tuneaza ca se bla bla, ca nu e buna de liniute ... NU SE SCOATE APROAPE NIMIC DIN MOTORUL ALA ! ... Multi au incercat si au esuat ... si bani aruncati pe motorul ala nu s-au meritat . Tot ce poti sa faci cu masina e sa ii faci exteriorul , interiorul si cam atat ,mai lipseste ceva ?
Sunt si oameni care nu isi permite o masina buna si noua ,si isi cumpara Logan ca e noua. Cati din viitori proprietari si-ar dori o masina veche in loc sa cumpere una noua fara sa aiba grija o perioada de timp ca nu se rupe ceva la masina?!
Si astia fara carnet , lasati nfs-ul si nu mai comentati abureli !!!! mai bine va-ti duce cu prietenele voastre in oras la un suc ...

Si inca ceva : nu inteleg de ce faceti comparatie intre Cielo si Logan ? Adica faceti comparatie intre un cal batran si unul tanar ?

engine-master 06-08-06 23:07

da-mi si mie te rog cateva detalii despre concursul de la BZ din 1 sept. Eu sunt din Ramnic si ma gandeam sa particip

engine-master 06-08-06 23:15

Quote:

Originally Posted by Valmotor2
Mda , uni sunt idioti ,alti sunt cu picioarele pe pamant ... Majoritatea critica Loganul din auzite si recunosc ca am Logan si am carnet de 2 ani iar concluzia mea este urmatoarea : nu e MASINA DE CURSE si terminati cu tampeniile ca se tuneaza ca se bla bla, ca nu e buna de liniute ... NU SE SCOATE APROAPE NIMIC DIN MOTORUL ALA ! ... Multi au incercat si au esuat ... si bani aruncati pe motorul ala nu s-au meritat . Tot ce poti sa faci cu masina e sa ii faci exteriorul , interiorul si cam atat ,mai lipseste ceva ?
Sunt si oameni care nu isi permite o masina buna si noua ,si isi cumpara Logan ca e noua. Cati din viitori proprietari si-ar dori o masina veche in loc sa cumpere una noua fara sa aiba grija o perioada de timp ca nu se rupe ceva la masina?!
Si astia fara carnet , lasati nfs-ul si nu mai comentati abureli !!!! mai bine va-ti duce cu prietenele voastre in oras la un suc ...

Si inca ceva : nu inteleg de ce faceti comparatie intre Cielo si Logan ? Adica faceti comparatie intre un cal batran si unul tanar ?

e totusi buna o astfel de discutie: mai vin unii cu informatii interesante. e vorba de fapt de doua masini pe care le poti lua noi la preturi cat de cat apropiate si zic eu acceptabile.

engine-master 06-08-06 23:17

eu as alege totusi Cielo

maxis 14-08-06 13:10

salutare!hai sa facem un mic test ,ok?
la o viteza de 170km/h si asfalt umed cum crede-ti ca au reactionat masinile.astept raspuns si mai vb.va pup!
logan

sKyNeT 14-08-06 22:19

Quote:

Originally Posted by maxis
salutare!hai sa facem un mic test ,ok?
la o viteza de 170km/h si asfalt umed cum crede-ti ca au reactionat masinile.astept raspuns si mai vb.va pup!
logan

masinile astea nu sunt supercaruri ca sa le compari la 170 de km\h
aici trebe sa le comparam fiabilitatea, comfortul, consumul etc... ca doar sunt niste masini de familie...daca tu iti iei logan sau cielo sa mergi cu 170 la ora e treaba ta si riscul tau....

sKyNeT 14-08-06 22:31

deci:
mie imi place mai mult pozitia soferului la Cielo pt ca e mai joasa si parca mai comfortabila decat la logan unde parca stai la fel ca in dacia din 90, la interior parca imi place mai mult logan si bordu decat cielo (bine ca de bordul de cielo m-am plictisit deja :lol: ) la consum sunt aproape identice (creca loganul are putin mai mult), la fiabilitate creca sunt tot cam identice (daca ai conduce in acelasi stil si un logan si un cielo tot cam dupa aceiasi ani vor fi bune de aruncat la remat iar piesele in timp se vor schimba la aceiasi ani aprox) dar in schimb la cielo tabla si mai ales spoilerele sunt mult mai tari de cat la logan ( la cielo le-a probat mama mea in aproape tot ce se poate si nu sunt decat putin zgariate: in masini si chiar si in niste scari...) deci eu merg pe Cielo clar....

reyes 14-08-06 22:52

Quote:

Originally Posted by sKyNeT
deci:
mie imi place mai mult pozitia soferului la Cielo pt ca e mai joasa si parca mai comfortabila decat la logan unde parca stai la fel ca in dacia din 90, la interior parca imi place mai mult logan si bordu decat cielo (bine ca de bordul de cielo m-am plictisit deja :lol: ) la consum sunt aproape identice (creca loganul are putin mai mult), la fiabilitate creca sunt tot cam identice (daca ai conduce in acelasi stil si un logan si un cielo tot cam dupa aceiasi ani vor fi bune de aruncat la remat iar piesele in timp se vor schimba la aceiasi ani aprox) dar in schimb la cielo tabla si mai ales spoilerele sunt mult mai tari de cat la logan ( la cielo le-a probat mama mea in aproape tot ce se poate si nu sunt decat putin zgariate: in masini si chiar si in niste scari...) deci eu merg pe Cielo clar....

yo zic altceva..pe langa faptul k logu care e nou noutz.....il compari cu o masina veche ca si concept din 95...si tot mai gasesti elemente care sa il bata pe logan..scuzama.....chiar potzi spune cu modestie k cielo e mai bun ...e de 11 ani pe piata ....logan care e nou tot nu il bate..corean power :D

alicee 15-08-06 03:42

cielo e un opel kadet b modificat. Adica masina conceputa la mijlocul anilor 80

sKyNeT 15-08-06 09:10

Quote:

Originally Posted by reyes
yo zic altceva..pe langa faptul k logu care e nou noutz.....il compari cu o masina veche ca si concept din 95...si tot mai gasesti elemente care sa il bata pe logan..scuzama.....chiar potzi spune cu modestie k cielo e mai bun ...e de 11 ani pe piata ....logan care e nou tot nu il bate..corean power :D

aia vream sa sugerez si eu ;)

maxis 15-08-06 13:02

Quote:

Originally Posted by sKyNeT
masinile astea nu sunt supercaruri ca sa le compari la 170 de km\h
aici trebe sa le comparam fiabilitatea, comfortul, consumul etc... ca doar sunt niste masini de familie...daca tu iti iei logan sau cielo sa mergi cu 170 la ora e treaba ta si riscul tau....

Nu e vb de supercars sa le compari la 170/h,dar totusi.........,am mers cu ambele masini,loganu lasa de dorit ,sa-l vedem peste 10 ani ca sa nu zic 20 de ani.Am prieten cu logan si deja il mananca rugina si nu are 6 luni cu el.Ce mai zici de asta,caseta de directie varza,capete de bara si pivoti la vel de varza.Ce sa va mai zic?BAFTA-N TRAFIC! Ca era sa uit....ca sa testezi masina pe care o cumperi bag-o la taxi si vezi dupa 6 luni cum sta.

Bmw_E30dak 17-08-06 11:35

Quote:

Originally Posted by alicee
masina conceputa la mijlocul anilor 80

conceputa ea la mijlocul anilor 80 dar tot arata mai bine ca logan mere mai bine si ma simt mai sigur in el decat in logan
parerea mea e k mai frumoasa si sigura e solenza decat logan

Bmw_E30dak 17-08-06 11:38

Quote:

Originally Posted by Valmotor2

cal batrancu suflet de unu tanar si mai bun :))

reyes 17-08-06 11:51

Quote:

Originally Posted by eko_squad_2006
conceputa ea la mijlocul anilor 80 dar tot arata mai bine ca logan mere mai bine si ma simt mai sigur in el decat in logan
parerea mea e k mai frumoasa si sigura e solenza decat logan

frate......solenza e masina....logan e....ceva gen noi ne facem ca muncim iei se fac ca ne plantesc....asa si logan ...noi ne facem ca o conducem si iei se fac ca ne fac cinste cu un cosciug si un loc la cimitiru central ...:)).....gogo solenza si cielo

Alfa_band 17-08-06 12:12

Bah Reyes tu mai si gandesti cand postezi ceva?Ce tot mananci atata *** pe treadu asat nu inteleg.Dute frate in fata la uzinele dacia si picheteazai daca esti asa ferm impotriva Loganului.Poate esti analist econimic si iti explici vanzarile de la Logan.....acuma fugi iatzi un bilet de RATB si injura Loganu.

NWZeu 17-08-06 16:22

vanzarile la Logan sunt simple - fosti posesori de 1310 care trec la Logan adik vreo 20 de ani de evolutie li se va parea nomal sa faca o asemenea "afacere" mai adaug si o fianantare foarte buna fata de concurenta, cam asta e povestea.

Alfa_band 17-08-06 16:52

Eu nu contest faptul ca Loganul este o masina incompleta si la inceput de drum dar sa nu exageram ,totusi este o masina pt romani.

maxis 17-08-06 20:51

Quote:

Originally Posted by Alfa_band
Eu nu contest faptul ca Loganul este o masina incompleta si la inceput de drum dar sa nu exageram ,totusi este o masina pt romani.

Oricum parerile sunt impartite,cine a avut dacie ,tot dacie isi cumpara.Mosu meu a vut dacie si-a luat logan,yoo am luat cielo si in consecinta le-am testat(am mers) pe(cu) amandoua.Pe langa faptul k cielo e mai estetic fata de logan si e si mai fiabil,oricine spune k loganu e mai fiabil se inseala amarnic.Sa ma contrazik cineva,dak are cu ce.Astept opiniile voastre.Drumuri bune!

Spark 17-08-06 22:43

Quote:

Originally Posted by maxis
Oricum parerile sunt impartite,cine a avut dacie ,tot dacie isi cumpara....

uite eu aici nu cred. eu zic ca sunt destui care au avut dacie si chiar nu mai vor dacie fie ea logan ...
progrese a facut intr-adevar, dar stii cum e vorba aia ... tot dacia ramane ;)

siadimet 17-08-06 23:18

cred ca multi dintre cei care intra aici nu au nici permis de conducere.cielo executive nu se fabrica avand acea dotare numita ABS.nu se poate pune nici optional.logan da.stiti ce inseamna cu ABS si fara ABS? DIFERENTA DINTRE VIATA SI MOARTE,stimati conducatori auto!cred ca unii de aici nu stiu nici care dintre pedale actioneaza frana.

siadimet 17-08-06 23:26

logan ambition are fata de cielo executive urmatoarele avantaje :ABS,computer de bord,comanda geamuri confort,portbagaj mai spatios,suprafata vitrata mai mare,scaun sofer cu reglaj lombar,volum interior mai mare,AIRBAG sofer si pasager,consum mai mic de combustibil si MERGE MAI TARE!CE NU S-A INTELES?

Spark 17-08-06 23:38

Quote:

logan ambition are fata de cielo executive urmatoarele avantaje :ABS,computer de bord,comanda geamuri confort,portbagaj mai spatios,suprafata vitrata mai mare,scaun sofer cu reglaj lombar,volum interior mai mare,AIRBAG sofer si pasager,consum mai mic de combustibil si MERGE MAI TARE!CE NU S-A INTELES?

din ce ai subliniat se vede ca aberezi ...
dar oricum .. tine-o pe a ta ...
e parerea ta si nimeni nu o sa o schimbe ....

tfsi 17-08-06 23:45

Quote:

Originally Posted by Spark
uite eu aici nu cred. eu zic ca sunt destui care au avut dacie si chiar nu mai vor dacie fie ea logan ...
progrese a facut intr-adevar, dar stii cum e vorba aia ... tot dacia ramane ;)

"dacia tot dacie ramane".asta este o mentalitate invechita.de ce sa nu recunoastem niste merite pe care le are loganul.atunci de ce nu ai spus si de skoda la fel dupa ce a fost cumparat de VW.dacia e la inceput si mai are multe de facut.poate ca multe probleme le are loganul datorita tot unor romani care sunt inca obisnuiti sa fure din fabrica si sa spuna lasa ca merge si asa unei piese care nu functioneaza corect.iar eu sincer ma bucur ca vad mai multe loganuri pe strada si mai putine 13 10.

cat despre subiectul topicului...votez pt logan...platforma tehnica e de conceptie relativ noua (folosita si pe nissan micra etc) + ca are niste dotari relativ decente pe care le au si alte masini din comunitatea europeana pt pretul acesta si cel mai important dotari pt siguranta activa si pasiva.intr-adevar motoarele sunt putin mai vechi ca si conceptie (anii 97-98 ) dar se descurca f bine standardelor actuale,iti permit viteze decente in afara,si poate chiar mai mult de atat.

cat despre cielo se stie de platforma lui tehnica invechita de prin anii 86-87.este o masina foarte fiabila,stiu unul care a circulat in fiecare zi pt o firma,si doar la 600.000 de km a avut nevoie de segmentare,iar pana atunci a schimbat doar consumabilele. dar nu e de ajuns atat.se pune foarte mult accentul pe siguranta activa si pasiva.si sa nu uitam ca cielo a trecut de la carburator la injectie doar de vreo 2-3 ani!

Sasha_z 17-08-06 23:47

kit k nu`mi place ceea ce o sa raspund , dar cred k Logan

alicee 18-08-06 00:19

Quote:

din ce ai subliniat se vede ca aberezi ...
dar oricum .. tine-o pe a ta ...
e parerea ta si nimeni nu o sa o schimbe ....

spark-ule, tu te-ai limitat sa aberezi fara sa aduci argumente.si are dreptate omu. Cam multi fara carnet pe aici,care isi dau cu parerea de mari cunoscatori :evil:

@siadimet: adauga si cele 3 stele euroncap obtinute de logan, fata de -12 stele euroncap ale cielo-ului :)

Spark 18-08-06 00:41

n-am vrut sa mai intru in mici detalnii ... ca nu am chef de polemici ... mi prea somn pt asa ceva
(dak asta e vre-un apropo ... am permis ;) nu va facetzi grija )

oky deci o luam pe rand cu ce o zis prima data :
Quote:

oky ... abs nu contest; computer de bord iar ok; comanda geamuri are si cielo; portbagaj mai spatios .. la logan intradevar e mai mare dar si la cielo e suficient si chiar acest lucru` aduce dezavantaje masinii astfel loganu` avand un spate ridicat ceea ce e inconvenabil la mersul inapoi deoarece nu prea vezi; suprafata vitrala mai mare - irelevant cum s-a arata si inainte, aceasta suprafata devine inutila la mersul inapoi, scaun sofer cu reglaj lombar la logan ... in schimb positzie mai joasa si mai buna la condus la cielo; volum interior mai mare, si in cielo e suficient, iar datorita acestui fapt masina e inalta deci mai instabila; airbag nu contest; consum mai mic fapt iar discutabil , parerea mea e ca au cam acelasi consum si sunt destule cazuri de loganuri cu consum mare; si merge mai tare ... nu cred ;)

si PS pt alicee .... scuteste-ma

Spark 18-08-06 00:53

a da .. si ca o completare la cele spuse de tfsi referitor la platforma tehnica, siguranta, fiabilitate si motor

la comentariul daciat tot dacie ramane .. adica e produsa in romania adica o tara balcanica si care face lucrurile ca atare.
si pe langa aceasta se mai adauga si pentrru ce a fost proiectata loganu` , sa fie o masina cat se poate de ieftina sa si-o poata permit si romanu` si prin urmare calitatea si atentia la detaliu are destul de suferit (si asta trebuie sa o recunoastetzi si voi)

despre dotari ce pot zice .. da sunt bunicele

iar despre acel mototr de proiectie 97 care se descura bine pt sandardele actuale. nu sunt de aceeasi parere. pentru motoare destul de noi nu ti se pare ca au un consum destul de ridicat ? (ca la emisiile de noxe si din astea chiar nu mai vreau sa intru)

deocamdata cielo si-a dovedit fiabilitatea fapt ce ramane de vazut si pentru logan

tfsi 18-08-06 00:56

chiar daca e mai inalt loganul nu inseamna ca e mai instabil,depinde f mult si de taria amotizoarelor.

dar la o masina nu conteaza doar spatiul interior,si alte detalii de interior,ci si constructia masinii din punct de vedere tehnic.

acuma mi-am adus aminte de un test facut de auto motor si sport intre logan,cielo,accent si altele din aceeasi clasa de preturi, iar loganu era pe locuri fruntase,ma rog era penalizat si el pt problemele lui precum pozitie mai inalta de condus si vizibilitate redusa pt persoanele de inaltime mica la mersul inapoi,pe cand la cielo era mentionat de directie imprecisa si instabilitate,si era ultimul in test.(cei de la ams sunt cei mai profesionisti de la noi in tara)

tfsi 18-08-06 01:08

Quote:

a da .. si ca o completare la cele spuse de tfsi referitor la platforma tehnica, siguranta, fiabilitate si motor

la comentariul daciat tot dacie ramane .. adica e produsa in romania adica o tara balcanica si care face lucrurile ca atare.
si pe langa aceasta se mai adauga si pentrru ce a fost proiectata loganu` , sa fie o masina cat se poate de ieftina sa si-o poata permit si romanu` si prin urmare calitatea si atentia la detaliu are destul de suferit (si asta trebuie sa o recunoastetzi si voi)

despre dotari ce pot zice .. da sunt bunicele

iar despre acel mototr de proiectie 97 care se descura bine pt sandardele actuale. nu sunt de aceeasi parere. pentru motoare destul de noi nu ti se pare ca au un consum destul de ridicat ? (ca la emisiile de noxe si din astea chiar nu mai vreau sa intru)

deocamdata cielo si-a dovedit fiabilitatea fapt ce ramane de vazut si pentru logan

poate ca unele detalii sunt uitate la logan...e normal si se justifica pentru ca trebuie sa te uiti la targetul acestei masini,dar si la pretul pe care il platesti.cum am spus prefer sa fie inlocuite cu loganuri daciile 13 10 si multe alte masini care au o varsta considerabila si care nu mai corespund tehnic circulatie rutiere.
iar ceea ce spui de consum nu sta in picioare.intr-adevar proprietarii de logan se plang de consum,dar trebuie un compromis,pt ca a fost proiectat o caroserie masiva cu un portbagaj de 500 de litrii pe o masina cu platforma tehnica de clasa mica care au portbagaj de 300-350 de litrii (cum are micra sau altele).iar spatiul interior este si el mare pt logan.

iar ca sa dau un exemplu cu consumul mare,acelasi motor de pe logan,cel de 1,4 consuma pe o solenza sau pe o supernova cu un litru - un litru jumate mai putin in orash.deci trebuie platit un tribut cumva masei mai mari.

iar emisiile de noxe sunt ok,atata timp cat este permisa vanzarea loganului in comunitatea europeana (franta,germania,ungaria etc)

Spark 18-08-06 01:15

eu n-am zis ca nu s-a lucrat la logan si ca nu are calitati si are numai defecte ...
doar ca inca mai trebuie sa lucreze la ea sa o faca cum trebuie ;)

poate pe viitor o sa invetze din greselile de acuma

mult noroc loganului ... dar ink raman pt cielo

Alfa_band 18-08-06 01:47

Pai inca nu prea poti satzi dai cu parerea desprea fiabiliatatea Loganului avand in vedere ca nu sunt prea multe Loganuri cu 200.000-300.000 km la bord.Eu dabea am ajuns la 44000km.

reyes 18-08-06 09:28

Quote:

Originally Posted by Alfa_band
Bah Reyes tu mai si gandesti cand postezi ceva?Ce tot mananci atata *** pe treadu asat nu inteleg.Dute frate in fata la uzinele dacia si picheteazai daca esti asa ferm impotriva Loganului.Poate esti analist econimic si iti explici vanzarile de la Logan.....acuma fugi iatzi un bilet de RATB si injura Loganu.

cum zici tu frate.....din moment ce esti pt logan....nu te contrazic ca nebunii nu trebuie contrazisi ......si ai fi un nebun sa mergi cu asa ceva la viteza mai mare...in oras e buna....de destul de incapatoare......dar consuma mult...totzi taximetristii o injura .si nu numai versiunea de 1,4 .....si versiunea de 1,6 ...si nu imi spune u mie ca ai condus mai mult un logand ecat omu care lucreaza pe el 12 ore din 24 sau chiar 24 din 24.......

SpyDer_ThE 18-08-06 10:29

Cielo e adevarat ca are un consum un pic mai mare decat loganul , in privinta dotariilor singura diferenta e calculatorul de bord daca e sa discutam despre ele , nu uitati ca in 95 cand s-a lansat cielo existau modele cu airbag si abs , pana si pe bord exista acei martori daca va uitati cu atentie , sa nu uitam ca au fost si modele cuu transmisie automata , iar pt cine sustinea mai sus teoria carburatorului si a injectiei cielo de cand a aparut are injectie multi-punct iar dacia abia prin 2000 a trecut la injectie monopunct pe nova gti si abia SuperNova a avut injectie multi punct . Oricum as merge pe Cielo datorita calitatii superioare a materialelor folosite la constructie precum si a finisajelor care la logan lasa de dorit cu acele muchii ascutie si taiate la ochi ... A era sa uit verificati la doua masini logan noi distanta intre faruri si spoiler sa vedeti surpriza ca aceea distanta variaza de la gauri enorme pana la linii unite si curate ..

All times are GMT +2. The time now is 15:12.

- Copyright 2026 4Tuning