Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto.html)
-   -   tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi.. (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto/2851-tuning-fibra-sticla-idei-sfaturi.html)

quick_5hifter 15-08-07 03:17

Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..

Quote:

Originally Posted by SirNenea (Post 1047238)
... dar unii nici macar jumate din ajutorul pe care il primim noi aici nu lau avut si totusi sau descurcat...

Eu unul, cand m-am apucat sa invat sa lucrez cu fibra de sticla, stiam doar asa:

1)Componentele fibrei:
-nestrapol
-stratimat
-intaritor
-accelerator
pe urma:

2)Am aflat de unde sa le iau pe toate
apoi:

3)Mai stiam ca imi trebuie un pahar din plastic gros sau metal in care sa fac amestecul (un sfert de litru de nestrapol cu jumatate de dop de cola la 0.5 de intaritor), o pensula si manusi...optional, o pereche de ochelari, o masca de respirat si echipament adecvat pe tot corpul - obligatoriu se lucreaza in aer liber sau in spatii bine ventilate.

4)Procedeul de aplicare: inainte sa faci amestecul, tai bucatile de stratimat pe masura astfel incat sa nu ramana prea mult pe langa "obiectul muncii", dar totusi bucatile sa se suprapuna macat 2-3 cm ca sa fie rezistenta piesa...apoi se face amestecul si se incepe lucrul imediat: se da cu pensula pe suprafata-suport un strat cat de cat omogen de rasina, apoi se aplica stratimatul fasie cu fasie (prima fasie aplicata se bate bine cu pensula pana se imbiba in rasina si nu mai raman bule de aer, abia apoi se aplica urmatoarea fasie) si la final daca mai e nevoie se mai da un strat de rasina peste stratimat, sa nu ramana pori.

Inainte de toate, se aplica demulantul, se lasa sa se usuce, se aplica inca un strat, iar se lasa sa se usuce. Alcoolul este in completarea demulantului, face munca mult mai usoara, dar se poate si fara el (fara demulant NU se poate, decat daca esti masochist din fire)

Asta e tot ce stiam, ba chiar mai putin, multe le-am descoperit pe parcurs si dupa ce le descopeream, aflam ca lumea stia deja de ele :lol: acum voi aveti totul mura-n-gura de la "N" useri, insa sunteti prea fricosi ca sa faceti primul pas. Nu mai asteptati sa va arate nimeni...practica va va invata baza, iar restul problemelor ce se vor ivi le semnalati aici si sigur veti fi ajutati.

Cel mai bun exemplu e Matza, el s-a documentat inainte sa puna intrebari, a incercat, a reusit...nu stiu daca a si continuat, treaba lui, insa a avut curaj (vointa) sa incerce...

Succes!

PS: nu prelucrarea fibrei de sticla ar trebui sa va faca probleme, ci forma...modelul care va servi drept suport pentru matrita...

madicioco 15-08-07 22:46

[quote=quick_5hifter;104743

PS: nu prelucrarea fibrei de sticla ar trebui sa va faca probleme, ci forma...modelul care va servi drept suport pentru matrita...[/quote]aici sa sti ca ai mare dreptate

kmySGR 16-08-07 19:13

Vesti noi !!!!!
Incepand de la mijlocul saptamanii viiroate, in locul unde a fost rompolimer in Biharia, va deschide o alta firma care va distribui rasina, fibra, intaritor... etc...

Si in plus de toate,NU vor cere autorizatii de transport.

Ura!!!!!!!!!!!!!
LUATI SI NR. DE TELEFON : 0731 660 103

Quote:

Originally Posted by quick_5hifter (Post 1047430)
Eu unul, cand m-am apucat sa invat sa lucrez cu fibra de sticla, stiam doar asa:

1)Componentele fibrei:
-nestrapol
-stratimat
-intaritor
-accelerator
pe urma:

2)Am aflat de unde sa le iau pe toate
apoi:

3)Mai stiam ca imi trebuie un pahar din plastic gros sau metal in care sa fac amestecul (un sfert de litru de nestrapol cu jumatate de dop de cola la 0.5 de intaritor), o pensula si manusi...optional, o pereche de ochelari, o masca de respirat si echipament adecvat pe tot corpul - obligatoriu se lucreaza in aer liber sau in spatii bine ventilate.

4)Procedeul de aplicare: inainte sa faci amestecul, tai bucatile de stratimat pe masura astfel incat sa nu ramana prea mult pe langa "obiectul muncii", dar totusi bucatile sa se suprapuna macat 2-3 cm ca sa fie rezistenta piesa...apoi se face amestecul si se incepe lucrul imediat: se da cu pensula pe suprafata-suport un strat cat de cat omogen de rasina, apoi se aplica stratimatul fasie cu fasie (prima fasie aplicata se bate bine cu pensula pana se imbiba in rasina si nu mai raman bule de aer, abia apoi se aplica urmatoarea fasie) si la final daca mai e nevoie se mai da un strat de rasina peste stratimat, sa nu ramana pori.

Inainte de toate, se aplica demulantul, se lasa sa se usuce, se aplica inca un strat, iar se lasa sa se usuce. Alcoolul este in completarea demulantului, face munca mult mai usoara, dar se poate si fara el (fara demulant NU se poate, decat daca esti masochist din fire)

Asta e tot ce stiam, ba chiar mai putin, multe le-am descoperit pe parcurs si dupa ce le descopeream, aflam ca lumea stia deja de ele :lol: acum voi aveti totul mura-n-gura de la "N" useri, insa sunteti prea fricosi ca sa faceti primul pas. Nu mai asteptati sa va arate nimeni...practica va va invata baza, iar restul problemelor ce se vor ivi le semnalati aici si sigur veti fi ajutati.

Cel mai bun exemplu e Matza, el s-a documentat inainte sa puna intrebari, a incercat, a reusit...nu stiu daca a si continuat, treaba lui, insa a avut curaj (vointa) sa incerce...

Succes!

PS: nu prelucrarea fibrei de sticla ar trebui sa va faca probleme, ci forma...modelul care va servi drept suport pentru matrita...

robertzEL_bz 20-08-07 03:54

bun asha akum au toti de unde isi pot procura materialele mai rpd;)

kmySGR 25-08-07 09:45

.............

piadudu 27-08-07 12:53

NOVOL PLUS ZR 12.5 ron http://www.novol.ro/plus%20zr.html
Kit dereparatie
S.C. CAMAR BEST SRL
Bulv.Basarabie 250
tel 0717.894.060

oly_pem 05-09-07 20:59

salut x-ray. am citit ce ai scris tu, cu toate ca ai dat mura-n gura tot e greu sa iti dai seama cum sta treaba:D Poti sa pui nishte poze care sa ne arate cum se fac matritele?ar fi mult mai ushor ca sa avem o idee. merci mult si scuze pentru intrebare care tie ti se pare idioata dar mie folositoare:D

ionutz_ubh 08-10-07 11:11

salut.am si eu niste curiozitati legate de fibra asta de sticla....mai exact de modificarea unui spoiler prin adaugare de fibra...am vazut mai zilele astea p o honda...si arata super...si sunt curios ce si cum...

bughiman99 09-10-07 20:09

http://chris.pfharlock.com/glass/index.htm Pt toti cei de aici ...uite un tutorial foarte amanuntit,iar daca ai citit si tot ce se zice in paginile anterioare de pe forum ...e imposibil sa nu intelegi principiile ;) http://www.ajquick.com/cars/tutorials/fiberglass.php

bughiman99 09-10-07 20:25

deci sunt nelamurit....am citit aici
"cum ca gel-coatu' sar intinde greu pe piesa dupa care copiezi matrita" da pe youtube...asta aplica gelcoatu' cu suflatoarea'...airbrush sau cum vreti sa ii spuneti..asa pare ff ushor ,iar calitatea finisajului final este de invidiat, apoi ce fel de fibra foloseste ala ? se gaseste prin romania la fel? Cam cat de greu se scoate matrita negativa dupa pozitiva....la un spoiler fata de superNova...se face pe bucati sau intreg???

inceparetul 14-10-07 20:13

8 Attachment(s)
o capota de logan,si niste inbinari intre aripi si pleoape

ionut17 14-10-07 21:34

1 Attachment(s)
Under construction :!:

MaTzA 15-10-07 12:50

Quote:

Originally Posted by inceparetul (Post 1149122)
o capota de logan,si niste inbinari intre aripi si pleoape

scoate alea de pe aripi...in rest...merge.

inceparetul 15-10-07 20:45

Quote:

Originally Posted by MaTzA (Post 1149995)

alea nu sunt puse de mine!sunt ale proprietarului!(gusturi)!dar capota e custom made!e gandita,desenata,model,si matrita,inclusivfininisata si montata de mine!

inceparetul 15-10-07 20:47

Quote:

oricum multumesc,esti primul care iti dai macar cu parerea.

inceparetul 15-10-07 20:49

Quote:

pardod!finisata!!

inceparetul 15-10-07 21:01

Quote:

pardon!finisata!ce vreau sa spun!am inceput sa lucrez in fibra de sticla dupa ce am intrebat si am invatat multe secrete de la altii mai avansati in domeniu.dar cel mai mult m-a ajutat acest forum!eu am 45 de ani,dar cineva spunea ca pentru pasiune nu exista varsta!important e sa vrei,si sa iti lasi imaginatia libera!multi vor cativa incearca,putini reusesc!eu cred ca poate reusi toata lumea,daca nu se sperie de munca si esecuri!mult succes la toti copii pasionati!

MaTzA 15-10-07 22:04

Quote:

Originally Posted by inceparetul (Post 1150838)
alea nu sunt puse de mine!sunt ale proprietarului!(gusturi)!dar capota e custom made!e gandita,desenata,model,si matrita,inclusivfininisata si montata de mine!

credeam ca e masina ta ;) a iesit bine capota...felicitari :)

gabi68 17-10-07 20:02

Salut,

Intrebare: Nestrapol-ul (rasina de la Policolor) cit este de dur? A incercat cineva sa fabrice piese din ea (prin turnare - roto, vaccum)?

Mtultumesc

bodyspeed 17-10-07 20:14

Quote:

Originally Posted by quick_5hifter (Post 1047430)

..dap..aici e singuru lucru..care imi da batai de cap..
matrita..dar trec si peste asta..
de invatat am invatat sa aplic rasina+intaritor ...etc..
dar ,mai greu la spoilare .. aici e complicat din ce faci matrita... pentru noile forme.. prize etc.,
pentru fetze de usi.. + si placa spate boxe . m-am descurcat .. de batut fibra.
mai am..de bagat la frecat cu nenea smirgher :lol: :lol: :lol: si sunt cam gata :D

MaTzA 17-10-07 22:13

da chiar...voi din ce faceti matrite pt sopilere??? eu ma gandeam la polistiren...expandat...ca ala extrudat e o caruta de bani...

bodyspeed 18-10-07 19:50

Quote:

Originally Posted by MaTzA (Post 1154537)
da chiar...voi din ce faceti matrite pt sopilere??? eu ma gandeam la polistiren...expandat...ca ala extrudat e o caruta de bani...

se topeste.. . altceva..
asa ca. nu merge.. doar spuma poliuretanica ;) . a batut fibra si a mers ...:D

frost_dani 21-10-07 13:26

dar daca acoperi matrita din poliester expandat cu ipsos sau altceva de genu asta ..se mai topeste??
si mai am o intrebare...matrita se poate face si din fibra de sticla?

mihai88 21-10-07 13:37

tot ce aveti nevoie ca sa realizati ceva din fibra de sticla gasiti in astea 51 de pagini cate sunt pana acum

orice intrebare nu isi mai are rostu,asa ca scoateti bani,cumparati ce aveti nevoie si apucati-va de treaba
..gresiti asta e,o luati de la capat,io asa am facut......

va sugerez sa cititi tot topic-ul

la intrebarea de mai sus-matrita o faci din spuma poliuretanica,lut,......cititi tot si aveti raspuns la f multe intrebari

hai bafta si veniti cu poze nu cu intrebari;)

CristiRS 22-10-07 00:00

cu lutul se lucreaza mai bine decat cu spuma

cei care vor sa faca in lut au 2 variante:

1. cumpara lut (exagerat de mult)
2. il prepara singur (detalii in pm daca este cineva interesat)

eu unul lucrez mai mult cu lut pentru ca se poate intervenii mai usor la greseli

VwCriss 22-10-07 10:59

Quote:

Originally Posted by B-68-STI (Post 1161207)
cu lutul se lucreaza mai bine decat cu spuma

cei care vor sa faca in lut au 2 variante:

1. cumpara lut (exagerat de mult)
2. il prepara singur (detalii in pm daca este cineva interesat)

eu unul lucrez mai mult cu lut pentru ca se poate intervenii mai usor la greseli

pls PM cu lutu' ca ma intereseaza cristi_mann @ ...
10ks

Mendex 22-10-07 15:12

salut. da-mi si mie un pm cu lutul preparat singur. merci

gabi68 23-10-07 22:17

Chiar nimeni ????

Quote:

Originally Posted by gabi68 (Post 1154285)
Salut,

Intrebare: Nestrapol-ul (rasina de la Policolor) cit este de dur? A incercat cineva sa fabrice piese din ea (prin turnare - roto, vaccum)?

Mtultumesc

frost_dani 25-10-07 20:54

am si eu o intrebare... culoarea pe care o are gelcoat-ul poate afecta calitatea lui??

CristiRS 27-10-07 12:45

pentru cei care vor sa lucreze cu lutul si nu au mai lucrat pana acum mare atentie lutul daca nu este mentinut ud se strange si se crapa irosind timpul de lucru, recomand stropirea lui cu putina apa si invelire in celofan

2fast4u_DK 29-10-07 09:42

Am si io o intrebare....sunt incepator in fibra de sticla...as vrea sa prelungesc capota peste faruri d la laguna mea cu fibra de sticla se poate?si dak se poate la socuri nu se strica?k momentan nu se inchide bine capota si trebuie trantita un pic si ma tem sa nu stric....multumesc anticipat

quick_5hifter 29-10-07 14:44

Ia-le in ordinea (crono)logica: fa-ti capota sa se inchida normal si pe urma te gandesti la astea, nu invers...
Nu-ti recomand sa-ti faci capota prelungita, pentru ca din 2 in 2 ani trebuie sa ajungi la Inspectie Tehnica Periodica, unde nu te vor primi cu "faruri obstructionate". Apeleaza si tu ca tot omu' la pleoape separate, pe care le poti detasa si reatasa. Sau, daca dispui de mai multi bani pentru asta, ia-ti o capota de rezerva ;)

2fast4u_DK 29-10-07 16:30

Ms...aproape is facute pleoapele da am zis k da mai bn un bad boy look :D da o sati urmez sfatul ms ;)

CristiRS 29-10-07 18:50

Quote:

Originally Posted by quick_5hifter (Post 1173774)
Ia-le in ordinea (crono)logica: fa-ti capota sa se inchida normal si pe urma te gandesti la astea, nu invers...
Nu-ti recomand sa-ti faci capota prelungita, pentru ca din 2 in 2 ani trebuie sa ajungi la Inspectie Tehnica Periodica, unde nu te vor primi cu "faruri obstructionate". Apeleaza si tu ca tot omu' la pleoape separate, pe care le poti detasa si reatasa. Sau, daca dispui de mai multi bani pentru asta, ia-ti o capota de rezerva ;)

:lol: asa fac eu una bucata capota rezerva :rolleyes2

quick_5hifter 29-10-07 22:33

Quote:

Originally Posted by frost_dani (Post 1160044)
..si mai am o intrebare...matrita se poate face si din fibra de sticla?

Se poate, insa fibra de sticla nu poti s-o bati pur si simplu in aer...trebuie sa ai un suport, ceva care sa tina "contra" pe partea opusa...nu e neaparat ca pe partea cealalta sa fie o matrita, poate sa fie si o foaie de tabla dreapta, un lighean metalic, un cornier metalic, o teava metalica, orice obiect care poate da nastere unei forme care sa reprezinte o fractiune dintr-un spoiler. Trebuie doar sa-ti pui mintea la contributie ;)

MaTzA 29-10-07 22:36

naspa acum cu vremea asta...k aveam ce sa fac...spoiler fata si o capota...dar... :( poate prind si eu o zii mai calduroasa sa-mi fac niste matrite :)

X-Ray-Eyes 01-11-07 15:18

Iarna asta voi incepe un proiect ( sau mai bine spus il voi continua pana la extrem ) cu Astra ...
Va fi destul de greu de realizat ceea ce mi-am propus ... DAR NU IMPOSIBIL !
Tot interiorul va fi refacut + o parte a exteriorului + portbagajul ...
Portbagajul va fi facut din fibra ( un Custom Ice Enclosure ) cu 2 dif , 1 statie si 2 condensatori care vor zgudui destul de grav masina ...
Interiorul va fi modificat complet ( mai putin bordul care va ramane la fel ) ... fete de usi modificate , bancheta spate va disparea si in locul ei vor aparea 2 scaune sport , 1 butelie de NX , multa fibra si f multa imaginatie ...
Exteriorul va fi 50% facut din fibra ... capota , aripi , bari , praguri , etc ... si totul facut LA LINIE !
In primavara vreau sa ma prezint la 4 Tuning Day sau oricare alt eveniment de genul cu o masina dusa peste limite , o masina care sa nu mai ai ce sa ii faci ...
O masina care o sa isi castige dreptul de Best Of SHOW !
:D
Sper sa am timpul , rabdarea si imaginatia necesara ptr finalizarea acestui proiect.

bodyspeed 01-11-07 15:33

Quote:

Originally Posted by X-Ray-Eyes (Post 1178705)
Iarna asta voi incepe un proiect ( sau mai bine spus il voi continua pana la extrem ) cu Astra ...
Va fi destul de greu de realizat ceea ce mi-am propus ... DAR NU IMPOSIBIL !
Tot interiorul va fi refacut + o parte a exteriorului + portbagajul ...
Portbagajul va fi facut din fibra ( un Custom Ice Enclosure ) cu 2 dif , 1 statie si 2 condensatori care vor zgudui destul de grav masina ...
Interiorul va fi modificat complet ( mai putin bordul care va ramane la fel ) ... fete de usi modificate , bancheta spate va disparea si in locul ei vor aparea 2 scaune sport , 1 butelie de NX , multa fibra si f multa imaginatie ...
Exteriorul va fi 50% facut din fibra ... capota , aripi , bari , praguri , etc ... si totul facut LA LINIE !
In primavara vreau sa ma prezint la 4 Tuning Day sau oricare alt eveniment de genul cu o masina dusa peste limite , o masina care sa nu mai ai ce sa ii faci ...
O masina care o sa isi castige dreptul de Best Of SHOW !
:D
Sper sa am timpul , rabdarea si imaginatia necesara ptr finalizarea acestui proiect.

BAFTA multa la proiect , bag seama ca la anu multi isi vor scoate masinile mai multi decat ma asteptam:D .
ne-ai surprins si anu asta cu astra, la anu trebuie sa ne sochezi :-P ,
sunt cateva masini care ne vor surprinde anul care vine.. BAFTA TUTUROR,

quick_5hifter 01-11-07 18:05

Quote:

Originally Posted by X-Ray-Eyes (Post 1178705)
...O masina care o sa isi castige dreptul de Best Of SHOW !...

Iti urez multa-multa bafta! Dupa parerea mea ai toate sansele, ca doar n-ar fi primul premiu al tau :D

CristiRS 07-11-07 21:10

cam acelasi plan am si eu cu o dacie X-Ray numai ca abia am reusit sa fac materia prima (lutul) pentru ca nu prea am timp :(

All times are GMT +2. The time now is 21:33.

- Copyright 2026 4Tuning