Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   E30 - Black Bear - din pasiune pentru fiare..vechi (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/185940-e30-black-bear-pasiune-fiare-vechi.html)

Sirius 29-02-12 20:16

Re: E30 - Black Bear - din pasiune pentru fiare..vechi

Quote:

Originally Posted by Cipilica (Post 4907076)
Sablat si vopsit electrostatic? Ai gasit ceva in zona noastra? Sau poate chiar la tine in oras? Apropo, ce culoare?
Sa ai spor.

Nu, la pistol, negre. uite un exemplu vopsit la pistol.

https://forum.4tuning.ro/attachment.p...6&d=1330062970

Nastase Bogdan 02-03-12 20:44

9 Attachment(s)
Povestea continua...:-)..pana la urma am sa dau jos si motorul ca sa fac si compartimentul motor ca la carte, nu prind motorul de dat jos asa usor ca acum, toata ziua;)

Cand am dat jos cutia am avut un mare motiv de bucurie(si de mirare), dar in acelasi timp de alta cheltuiala neprevazuta...nu mi-a trecut niciodata prin cap ca pe motor am volanta cu masa dubla...:shock:

E bine ca trec de la 14-16 Kg la 5.7 Kg...8)

Apropo, intregul kit de ambreiaj il scot la vanzare daca e cineva interesat(stare buna);)...adica volanta masa dubla, disc(228mm), placa, rulment de presiune si suruburile lungi pentru volanta asta:idea:

dani_br 02-03-12 20:56

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 4911208)
Povestea continua...:-)..pana la urma am sa dau jos si motorul ca sa fac si compartimentul motor ca la carte, nu prind motorul de dat jos asa usor ca acum, toata ziua;)

Cand am dat jos cutia am avut un mare motiv de bucurie(si de mirare), dar in acelasi timp de alta cheltuiala neprevazuta...nu mi-a trecut niciodata prin cap ca pe motor am volanta cu masa dubla...:shock:

E bine ca trec de la 14-16 Kg la 5.7 Kg...8)

Apropo, intregul kit de ambreiaj il scot la vanzare daca e cineva interesat(stare buna);)...adica volanta masa dubla, disc(228mm), placa, rulment de presiune si suruburile lungi pentru volanta asta:idea:

Acum ai aflat de ce plecai tu asa greu:lol: cutie deasta am si eu cu flansa mica la ursu de 2,5.

Nastase Bogdan 04-03-12 15:42

6 Attachment(s)
......................:rolleyes2

Guwy 05-03-12 07:05

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 4913629)
......................:rolleyes2

Bine ca a ajuns pe mainile tale , din ce se vede a fost ciocanita bine in fata ...

Nastase Bogdan 05-03-12 07:38

Quote:

Originally Posted by Guwy (Post 4914747)
Bine ca a ajuns pe mainile tale , din ce se vede a fost ciocanita bine in fata ...

Pe partea stanga a fost lovita cam pana in oala de amortizor...lonjeroanele au fost fugite amandoua inspre dreapta, dar nu au fost "turtite"...;)

Am analizat toata dinamica accidentului cand am schimbat tragerul original(care fusese dezdoit la ciocan) si cand am pus tragerul asta rosu tzipla nu se mai aseza de nici-o culoare..atunci am tras totul la milimetru(masurat din mai multe puncte ale caroseriei) si acum doar voi mai intarii stalpii contraaripilor si voi face cosmetizare, cu totul dat jos, inclusiv tulumba de la servo frana si instalatia electrica la motor:idea:

Veti vedea evolutia acestui urs8)

lalyus 05-03-12 10:59

Ia zi Bogdane acuma daca ii schimbi volanta il faci pe Alin ?:D

Nastase Bogdan 05-03-12 12:54

Quote:

Originally Posted by lalyus (Post 4915045)
Ia zi Bogdane acuma daca ii schimbi volanta il faci pe Alin ?:D

Nu e numai volanta...:idea:...si trageau lafel masinile, cat a fost din plecare atata a ramas pana la sfarsit...una era sa se departeze in timpul cursei(atunci da, ii tragea motorul mai bine) si alta a fost ca eu aveam cauciucuri inguste de vara la -10 grade si nu puteam pleca;)

lalyus 05-03-12 13:06

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 4915194)
Nu e numai volanta...:idea:...si trageau lafel masinile, cat a fost din plecare atata a ramas pana la sfarsit...una era sa se departeze in timpul cursei(atunci da, ii tragea motorul mai bine) si alta a fost ca eu aveam cauciucuri inguste de vara la -10 grade si nu puteam pleca;)

vedem acuma cand da caldura b-) oricum vreau sa vad revansa ta si sa isi ia alin revansa de la vexatu ;) si daca isi face si catalin ursu vreau sa vad ce stie ursu lui , hai spor la treaba :D

11alex 06-03-12 18:21

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 4914780)
Pe partea stanga a fost lovita cam pana in oala de amortizor...lonjeroanele au fost fugite amandoua inspre dreapta, dar nu au fost "turtite"...;)

Am analizat toata dinamica accidentului cand am schimbat tragerul original(care fusese dezdoit la ciocan) si cand am pus tragerul asta rosu tzipla nu se mai aseza de nici-o culoare..atunci am tras totul la milimetru(masurat din mai multe puncte ale caroseriei) si acum doar voi mai intarii stalpii contraaripilor si voi face cosmetizare, cu totul dat jos, inclusiv tulumba de la servo frana si instalatia electrica la motor:idea:

Veti vedea evolutia acestui urs8)

mai bine iti cauti o coaja dupa 87 coupe si te scutesti de multe batai de cap
in legatura cu accidentu, nu stiu cum ai urmarit "dinamica" e filmat cand a fost lovit?, ca la o masina reparata lasa urme si tinichigiul asa ca te induce in eroare ;)

316i 07-03-12 08:53

Surprize d-astea am avut si eu la coupe. O crapatura de 3cm pe contra-aripa din dreapta in prelungirea stalpului, o crapatura de 7cm pe tunel, contra-aripa din stanga putin deplasata.
Nici n-am stat pe ganduri si am facut recarosare cu alt coupe intr-o stare incredibila luat de la burnout_bmw. Ori stiu in ce bag banii ori ma las.

Nastase Bogdan 07-03-12 10:47

Structura de rezistenta a masinii este super ok, am sa repar si am sa intaresc suplimentar pe unde se poate, nu vad deocamdata necesitatea unei recarosari.

Masina are un comportament exemplar pe strada, nu trage in nici-o parte, sta f bine pe curbe,a fost pusa pe stand de geometrie, nu este dezaxata...lonjeroanele si oalele de amortizoare au fost masurate la milimetru si totul este ok:idea:

Nu as fi investit in ea daca o vedeam ca face 4 urme si fuge in toate partile pe sosea...

Nastase Bogdan 10-03-12 20:53

5 Attachment(s)
Macar in week-end sa trag mai tare, pana nu vine iar zapada, asa cum se anunta:shock:

mihaimita25 10-03-12 21:18

mai da ce bibilos esti, ai multa rabdare............:D

iuly_007 11-03-12 18:43

ai de gand sa cureti pana la tabla, apoi protectie si revopsire? :D
daca da, scrie si tu aici materialele folosite, costuri si locul achizitiei :rolleyes2
multam'

Nastase Bogdan 11-03-12 19:34

Am sa postez, nu e problema.

In compartimentul motor am mai intervenit in vreo 2 locuri cand am montat tragarul, acolo nu mai umblu ca e facut ca la carte;)

R.Equinox 11-03-12 21:19

Ai o rabdare de fier!!...Bravo..Nu te grabi..sa faci un lucru calumea..Si in viitor o sa iti para bine...Multa bafta cu ursache ..Sper sa iasa ceva extraodinar de frumos!

burnout_bmw 15-03-12 18:01

3 Attachment(s)
Salut, pozele alea...

Nastase Bogdan 16-03-12 12:18

1 Attachment(s)
Iata si poza Adi, daca sunt asa facem treaba;)

andi_cimpean 16-03-12 21:29

Bogdane, se anunţă un weekend însorit! Spor la treabă! :-)

Nastase Bogdan 16-03-12 22:32

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 4935657)
Bogdane, se anunţă un weekend însorit! Spor la treabă! :-)

Multumesc, pe asta ma bazez si eu ca sa fac cat mai multe cu putinta:-)

Am promisiuni ca in maxim 3 saptamani masina va intra in lucru la tinichigiu...e cam mult dar asta e, nu am ce face...:rolleyes2
Pana atunci am sa ma ocup de ce mai am de facut pe partea mecanica si am sa dau jos de pe masina ce mai e de dat jos:rolleyes2

burnout_bmw 17-03-12 08:28

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 4934820)
Iata si poza Adi, daca sunt asa facem treaba;)

nu sunt asa bogdan, o sa desfac sa-ti fac o poza azi sa vezi...

Nastase Bogdan 17-03-12 09:43

Quote:

Originally Posted by burnout_bmw (Post 4936150)
nu sunt asa bogdan, o sa desfac sa-ti fac o poza azi sa vezi...

Ok, astept.
Ar fi bine sa faci la spatele banchetei sa se vada cum vin ei montati pe pozitie;)

burnout_bmw 17-03-12 14:34

2 Attachment(s)
Deci nu sunt deloc la fel ca la sedan/coupe.... decat sa-ti dau tabla cu totul si sa-ti decupezi tu ce vrei...

Nastase Bogdan 30-03-12 19:43

10 Attachment(s)
Bine ca m-am apucat de tinichigerie la ursul asta, ca atatea gauri acoperite cu mastic si rugina acoperita cu grund si antifon nu am mai vazut in viata mea....:evil::evil:..multa...sanatate la tinichigiul care a "lucrat-o", caci masina cica avea tinichigeria abia facuta cand am luat-o eu:lol::lol::lol:

Si inca nu a ajuns la tinichigiu, asta e doar ce m-am priceput eu sa fac...:rolleyes2

Nastase Bogdan 30-03-12 19:50

10 Attachment(s)
....................:rolleyes2

TheEnZo 30-03-12 19:56

Bogdane ti-a mancat ceva ani din viata masina asta ... trist ce se vede , metoda romaneasca de a carpi ceva.

11alex 30-03-12 20:39

fara suparare,in locu tau, zburam imediat coaja fara discutii
iti bati joc de mecanica cu asa ceva

UNHleaSHD 30-03-12 20:53

Flintstones, meet the Flintstones!

mihaimita25 30-03-12 21:46

cam putreda fara suparare,da stiu ca u faci treaba buna bafta cu ursu.

b67xac 30-03-12 21:56

mult de munca dar cu vointa se poate face.spor la treaba

morpheusmaster 30-03-12 22:30

Man...si eu care credeam ca stau prost pe partea asta desi e "de drift". E ceva ruginica dar daca e cineva care poate sa o aduca cat mai aproape de forma initiala acela esti tu! Succes si spor, tot respectul meu ca intotdeauna pt ca faci o treaba extraordinara si mai rar asa ceva.

Ne cinstim la e30! Abia astept, imi e dor maxim de voi toti

B XX ADI 30-03-12 23:28

ce o fi asa mare rugina..din ce reiese din poze este reparabil, altii merg cu ziar dat cu zmoala...se vede ca bogdan e tipicar...si ca ii place sa lucreze la jucariile lui...un exemplu ar fi tragarul, si alinierea botului. mult succes:)

Nastase Bogdan 30-03-12 23:42

Quote:

Originally Posted by 11alex (Post 4957838)
fara suparare,in locu tau, zburam imediat coaja fara discutii
iti bati joc de mecanica cu asa ceva

Nu e cu suparare, ca noi ne stim de atata vreme...lucru care pe cealalta parte ma face sa ma gandesc ca ai uitat perioada Dacia si incidentul cu a ta:idea:;)

Gandeste-te ca cei cu Daciile sau cu alte tipuri de masini vechi nu sunt atat de privilegiati incat sa poata gasi o caroserie tzipla si sa faca recarosare..uita-te la ce "bataie de joc" asupra mecanicii au facut Dani BTL, Luci DFN, Popasan, Morcov, Fane TZY, etc...;)

Lucrez de mai bine de 8 ani numai prin service-uri (mecanica+tinichigerie-vopsitorie) si am vazut masini aparent irecuperabile facute de nu stiai ce au fost..am vazut masini facute din doua, am vazut daune totale, rasturnate, schimbate lonjeroane impreuna cu tot botul...in nici-un caz nu ma sperie o podea(extremitatile), doua panouri ruginite, un prag cu contraprag si ce maruntisuri am mai gasit....nu schimbi caroseria pentru asa ceva:idea:

Si mai e o chestie..eu vreau sa am masina facuta, lucrata, nu cumparata:-)

Va multumesc tuturor:-)

Tizule si eu abia astept intalnirea...sper sa nu vin cu ursul in 3 culori ci sa-l termin pana atunci:-)
De data aceasta nu ma mai despart de bere si de gratar..anul trecut am fost bruiat de musafiri:x

Nastase Bogdan 30-03-12 23:44

Quote:

Originally Posted by B XX ADI (Post 4958123)
ce o fi asa mare rugina..din ce reiese din poze este reparabil, altii merg cu ziar dat cu zmoala...se vede ca bogdan e tipicar...si ca ii place sa lucreze la jucariile lui...un exemplu ar fi tragarul, si alinierea botului. mult succes:)

Ai maxim dreptate in ce ai spus, multumesc:-)

LKS 31-03-12 00:11

Sincer sa fiu eu unul nu stiu daca m-as fi bagat sa il fac pe asta, cand mai ai atatea optiuni din care poti alege.
Nu o zic cu rautate, dar nu stiu ce inseamna pentru tine o masina "lucrata/facuta", pe parte de performanta inteleg, dar cand aproape nu mai ai de ce suda peticele .. e nasol.

11alex 31-03-12 00:18

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 4958155)
Nu e cu suparare, ca noi ne stim de atata vreme...lucru care pe cealalta parte ma face sa ma gandesc ca ai uitat perioada Dacia si incidentul cu a ta:idea:;)

Gandeste-te ca cei cu Daciile sau cu alte tipuri de masini vechi nu sunt atat de privilegiati incat sa poata gasi o caroserie tzipla si sa faca recarosare..uita-te la ce "bataie de joc" asupra mecanicii au facut Dani BTL, Luci DFN, Popasan, Morcov, Fane TZY, etc...;)

Lucrez de mai bine de 8 ani numai prin service-uri (mecanica+tinichigerie-vopsitorie) si am vazut masini aparent irecuperabile facute de nu stiai ce au fost..am vazut masini facute din doua, am vazut daune totale, rasturnate, schimbate lonjeroane impreuna cu tot botul...in nici-un caz nu ma sperie o podea(extremitatile), doua panouri ruginite, un prag cu contraprag si ce maruntisuri am mai gasit....nu schimbi caroseria pentru asa ceva:idea:

da ai dreptate intr-un fel, dar nu compara un prag si un stalp cu ce ai tu aici
restu nu sunt privilegiati intr-adevar , dar la urs daca exista fereastra asta de ce sa n-o folosim ?
tocmai ca lucrezi in domeniu ,stii ca o masina reparata nu este o masina de fabrica , poa' s-o sufle tinichigiu cu aur, la caroserie fabrica face cea mai de calitate treaba
daciile alea fac 10 000 km pe an toate la un loc , si stau in garaj

Nastase Bogdan 01-04-12 00:02

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by LKS (Post 4958180)
Sincer sa fiu eu unul nu stiu daca m-as fi bagat sa il fac pe asta, cand mai ai atatea optiuni din care poti alege.
Nu o zic cu rautate, dar nu stiu ce inseamna pentru tine o masina "lucrata/facuta", pe parte de performanta inteleg, dar cand aproape nu mai ai de ce suda peticele .. e nasol.

Nu se vor suda petice, se va taia pana la tabla solida si se vor schimba bucati mari..cu tabla corespunzatoare, nu cu tabla neagra de gard cum a fost facuta:rolleyes2

Si pasajul stanga spate..multumesc 11alex pentru ajutor in gasirea codului:-)

P.S: veti vedea lucrarea la final;)..si ursul nu va mai fi chiar masina de zi cu zi...:rolleyes2

DonnLuca 01-04-12 21:04

Quote:

Originally Posted by Nastase Bogdan (Post 4959595)
Nu se vor suda petice, se va taia pana la tabla solida si se vor schimba bucati mari..cu tabla corespunzatoare, nu cu tabla neagra de gard cum a fost facuta:rolleyes2

Si pasajul stanga spate..multumesc 11alex pentru ajutor in gasirea codului:-)

P.S: veti vedea lucrarea la final;)..si ursul nu va mai fi chiar masina de zi cu zi...:rolleyes2

Asteptam ursu bandajat si gata de treaba!!
Va fi masina de vineri seara? :D:D:D:D

Ingerasul99 01-04-12 23:31

Tabla de cat vei folosi la refacerea caroseriei?
Cat de ajuns pasajul acela ca eu nu am gasit decat aripa cu totul cand cautam.

All times are GMT +2. The time now is 01:07.

- Copyright 2026 4Tuning