![]() |
Re: Ford Focus ST Vs. VW Golf GTI
Quote:
|
Chestia la vw e ca ai de unde alege la 2.0 T..normal ca 2.5 T are mai multe posibilitati dar la noi in tara nu se prea gasesc elemente de motor pt 2.5..
|
in SUA se vinde si un 2.5 T pe Golf. rabbit.
|
Eu am ales deja...Am Focus ST dupa ce am avut Fiesta ST iar la ce am vazut eu nu compar VW Golf cu FOcus ci cu Fiesta !!! Cat despre performante si manevrabilitate nici nu incape vorba...Nu cu 4000 ci cu 7-8000 poti aduce Focusul undeva la 320HP si un cuplu in jur de 400 pret in care intra si articulatii si autoblocante...Cat despre golf...Un singur lucru imi place si tre' sa recunosc : n-arata rau deloc, dar este una dintre cele mai instabile masini pe care le cunosc...
Ideea de baza este ca dai banii pe ceea ce-ti place pana la urma si atat ! |
de ce compari GTI cu fiesta? nu inteleg
|
Mai in gluma mai in serios cu Fiesta ST ma cam jucam cu GTI-uri de 200HP...Cu focusul nici nu se merita sa deschid discutia...:P
|
e greu de crezut, avand in vedere ce teste am vazut...dar depinde mult si soferul.
|
Si eu zic ca e greu de crezut..In fine..Nu zic ca GTI e mai bun sau invers dar eu zic ca ST si GTi sunt la egalitate..Deja la nivelul asta cel mai mult conteaza inima..Oricum e urat sa arunci asa cu noroi si sa spui sa GTi e cam egalul unei fiesta..In fine..
|
nu poti sa spui ca GTI si ST sunt la egalitate ca si performante ... diferenta intre ele este prea mare ... ST poate fi comparat cu GTI 30 Edition dar aia e alta poveste
|
Quote:
|
Am 2 prieteni in oras: unul are ST unul are GTI..Am mers sute de km cu ambele masini in dreapta..Defiecare data se jucau si la acceleratie si la viraje..Niciodata nu s-a distantat unul de altul..Amandoi zic ca sunt egale ca performanta si fiecare lauda masina celuilalt..GTi este dsg, fapt ce il face mai apropiat de ST...Nu inteleg de ce lumea duce lucrurile in extrem..Eu am Gti am mers cu ST si nu e diferneta..mie mi se pare acelasi lucru..Si sa nu aud ca, conteaza soferul ca cel cu st are permis de 11 ani..Masinile sunt foarte apropiate..Nu e nevoie de 30 de cp sa se apropie de ST, sta bine si la 200 cp..iti spun eu..
|
Quote:
Cat despre Ford eu sper sa scap de el in febr.- martie sa-mi iau EVOX...Deci nu sunt chiar un impatimit...poate daca aveam banmi de GT...;) |
Quote:
|
Da..la aerodinamica Golful sta mai putin bine...stiu ca virgula coeficentul de aerodinamica e mai bun de ex la RS (skoda)..Oricum ford si vw tot timpul au fost intr-o lupta, e interesant un astfel de VS dar cateodata mai vad unele pareri ale unor oameni care din 1.9 tdi sau Tdci :) nu au iesit..Superb evo x..Si eu ma gandesc la unul dar intai sa mai treaca vreo 10 ani sa invat sa conduc pt ca cei 6 pe care ii am nu cred ca sunt destui pt a stapani un EVO :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
:lol:
pana acu unde ati stat ma? :P |
Poate s sa vedem si un filmulet ceva...
|
Quote:
|
Quote:
Call me ! |
Quote:
0726563065 :-) |
bai sa nu uitati d filme !!!
:lol: ca oricum deja nu ma mai intereseaza rezultatul... |
GTI poate sa aiba si 100 de cai in minus, tot va avea un renume mai mare decat al lui ford.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
:)))))) ...pe nfs ? |
Quote:
facem si noi o tura? :lol: |
Quote:
Incepand cu sambata sunt disponibil si pentru asa ceva... Sambata seara e ok ? 0726563065 |
hm, aici aleg GTi, are istorie GTi'ul, chiar daca e cam fumat 5'ul, dar in comparatie cu ST'ul .. il prefer. ST'ul nu are nimic deosebit, decat ca e incaltat cu jante mai mari, evacuare dubla si culoarea aia mai speciala, chiar nu ma intereseaza ce e sub capota, pt ca o impresie tare ciudata ca Ford'urile facute pt Europa, sunt ca la coada vacii.
|
dupa postul tau, e cred ca alceva ii "fumat" .. iar culoarea aceea mai speciala nu vine standard ;)
|
Quote:
iar faza cu Fordurile facute pt Europa sunt ca la coada vacii.. fi mai explicit. |
:lol: nu exista zi in care sa mir de unde au aterizat unii .... ba baiatue, FOCUS se vinde si in STATE , poate si acolo e la "coada" "cowboy-ilor" , si adevarul e ca cei 225 de cai sunt dati de vopseaua aia "speciala", tinuta rutiera de "jantele alea mari" iar "evacuarea aia dubla" ...... asta face ce vrea .....dar de obicei iti face "pielea de gaina" la turatii mari .... probabil ca nu stii, ca nu ai vazut niciodata un ST ..... si PS: vulpea cand nu ajunge la struguri mai nou zice ca "sunt fumati", hai drum liber ;)
|
Quote:
Iar chestiile de genul "incaltat cu jante mai mari, evacuare dubla si culoarea aia mai speciala" il fac mai misto decat "fumatul 5" |
vw golf ramane masinuta pt bunici.poate r 32 este ceva mai harnic.eu prefer ford nu de alta dar are in spate ceva istorie in wrc.doar stiti si voi asta
|
Quote:
|
ia uite, cum au sarit baietii obiectivi
@NWZeu, n-am vazut, imi arati tu unul, se transforma Modeo'ul tau, intr-unul? poate sa faca zgomot la turatii, nu zice nimeni, dar nu cred ca iti cumperi o masina dupa zgomotul care-l produce. @Lord, nu ma intereseaza ce fac in WRC, ca pe sosea nu esti la WRC. iar cand ma refer ca sunt pt Europa si ca sunt ca la "coada vacii" ma refer ca sunt mai slabe decat cele americane[stiu ca se vinde si in state]. @boywonder .. chiar nu mai intereseaza motorul de 2.5 turbo... |
Quote:
hmm, esti cam intepat si nu te prinde, vezi ca sunt expuse niste "manechine" FORD la dealerii auto, printre care si ST-uri, atat FOCUS cat si MONDEO (MK3 ;) ), masina mea nu se "transforma" si nu face "scamatorii" ;) dar daca vrei asa ceva vizoneaza Transformers .... forumul pe care il citesti acum se numeste 4TUNING, incearca sa descoperi ce inseamna evacuare sport si la ce se foloseste ... dupa ce vei afla si il vei numi tot "zgomot" este clar ..... |
unlord, amice...esti trepadush rau de tot.
ti-am mai zis cand erai mai mic... vw (in afara de tourage in paris dakar, din motive de publicitate) nu se baga in motorsport din motive de marketing. are audi si seat sa faca asta. si lambo. dar nah..e greu sa deschizi ochii in jur. si e mai simplu sa scrii ford rullz. sau poate nu stii ca unele motoare de la audi au acelasi cod ca si cele de la vw. si chiar tre sa iti fac prin deductie matematica ca daca audi a participat in curse..atunci are istorie? pe langa asta...tu chiar rcezi ca ST ala are ceva din WTCC sau WRC in el? da,,,,, stema :)))))))))) bah cat visati unii mah... ce va place sa va uitati la reclame cu ford campion. nu incerca sa imi raspunzi ca nu are rost. am avzut ca nu te pot combate, dar macar abtine te de a scrie prostii. ce istorie are GTIu? uite te si tu prin anii '70-'80. sau ce facea golful II gti sau rallye pe strazi. dar nu mai ma chinui ca nu are rost. bine ca are ford istorie si vw e zero. nu zic ca ford e zero....eu macar recunosc... dar nah..eu am mai multe clase decat trenu... nu ca altii. |
Quote:
Bai tata, fara sa fiu rautacios, dar te felicit pentru ca macar ai stiut cum se scrie Ford... Asta te duce la "the next level" in aprofundare de date tehnice :P...Cat despre WRC si Ford...deja sunt prea multe litere pt. tine...Ma repet, nu vreau sa fiu rautacios, dar o cam ceri prin subiectivitatea si felul superficial de a caracteriza o masina. Dupa cum am mai spus fiecare ajunge sa cumpere ce-i place de la sosete la ...Ferrari !!! Si atat ! |
| All times are GMT +2. The time now is 13:19. |
- Copyright 2026 4Tuning