![]() |
Re: Fiabilitate: japoneze vs. germane
Quote:
Orice motor aspirat de mic litraj cu putere mare este un motor de turatie si trage slab in ture joase, exemplu - toate motocicletele. Dar un motor aspirat sport nu este pentru lenesi, este pentru mers sportiv. Ce motor aspirat sport facea VAG prin 92?? A, un 1.8L 139 PS (102 kW; 137 hp) I4 16V la care reparam de ne sareau capaele. Sau mai bine spus ce motor aspirat sport de <2000 cmc a facut VAG pana in 2010? 2.Greu de reparat pentru tine poate. 3. Este unul din cele mai fiabile motoare de mic litraj, adica nu prea se strica, bineinteles cu o intretinere corespunzatoare (ulei bun schimbat la timp, filtre). |
toate motocicletele trag slab la turatii mici? cele in 2 cilindrii poate nu ating 16000 ture..dar sunt sigur ca cele vTWIN trag excelent in ture mici
|
si cine a pomenit ceva de vw? nu fac si cred ca nu vor
|
Quote:
Quote:
Oricum esti paralel cu motoarele VTEC, au am avut 2 si mai urmeaza, iar masina de frecat prin oras este tot o Honda EG3, din 1993, 1.3 - 75 CP, care are un comportament mult mai slab decat VTEC-ul in ture mici (normal) si o putere mult mai mica dar tot un motor de turatie este , tot in ture mari trage si nu ma deranjeaza deloc. |
Cred ca in timp suprematia motoarelor germane este superioara.Inca nu am vazut motor japonez cu rulaj de 800.000 km dar german am vazut. Cand am sa vad si unul japonez pe aici am sa imi reconsider parerea.
|
Fara niciun dubiu nemtii au o suprematie superioara. :rolleyes2
|
Quote:
si despre modelul B1400 :''this vehicle had two popular local nicknames, either just plain "1400" (all South Africans know this) or "kanniedood" which translated from Afrikaans means "Cannot Die", a testament to its reliability. '' 2.Cat de curand o sa pun poze cu o Toyota Rav 4 din 95 care are cam 750.000 km ,fara nici o problema majora la motor.Masina apartine unei rude stabilite in strainatate si merge brici. 3.Poti sa-ti reconsideri parerea. |
Quote:
Motoarele Renaul sunt sigur ca trec lejer de 300 k de km fara probleme, dar costurile de intretinere si reparatiile adiacente pana la km aia fac cat 2 masini. Masina fiabila inseamna masina cu cat mai putine intrari in service pentru orice fel de reparatii si cheltuiala cat mai mica pe reparatii in timp. |
Quote:
On topic:votat japoneze...deoarece detin una si sunt foarte multumit de ea...iar exemple negative la germane am vazut destule si la masini de 2 ani vechime! |
Quote:
toti au masina ce-a mai buna si intretinuta... nu zic dar un post ca am masina japoneza eu si sunt cele mai bune...... ps: inca un lucru, e normal sa vezi jupuite mai multe germane avand in vedere ca se vand cu mult mai multe in romania si europa decat japoneze |
3 Attachment(s)
Ohai. Mi-a adus aminte Ionut, fanul alfa romeo si saab, de compania DEKRA, uitasem de ei desi mi-am verificat o masina inainte sa o cumpar la ei acum vreo 3 ani, a costat vreo 200 de euro dar a meritat zic eu.
Nu stiu cati ati auzit despre DEKRA, eu zic sa sunt super seriosi. Nu inteleg o chestie si va intreb pe voi, fanii japonezelor sa explicati o chestie: cum se face ca in revistele de specialitate americane, jd powers, what car and shit like that, japonezele sunt pe primele locuri la fiabilitate iar europenele sug? Iar la DEKRA nu prea e acelasi lucru... Sa va explic la ce ma refer : http://www.whatcar.com/car-news/what...o---kia/250839 Aici conduc detasat Honda Toyota, e clasic pentru JD Powers sau what car care idolatrizeaza orezariile iar BMW si Audi sunt ciuca batailor. Ia sa vedem ce zice DEKRA 2010, am bagat si Alfa Romeo acolo modelul 159 pentru ca tot sunt Alfa aproape pe ultimul loc la americani, sunt curios cum explicati diferentele ENORME de fiabilitate in ce zic JD Powers&What car(Americanii in general) si ce spun DEKRA, nemtalaii obsedati de corectitudine imho: |
Sunt atatea interese si atatia bani incat nu prea poti sa crezi 100% nici cele mai mari publicatii. Da-le incolo de Renaulturi ca nu se strica jumate din ele.
|
Baiul la JD Power e ca acorda acelasi punctaj daca ti s-a ars un bec sau daca ti-a explodat farul, luand dupa el spre Valhalla si capota.
|
Quote:
|
5 Attachment(s)
Quote:
Ai gasit o singura categorie si ti-a fost frica sa treci de limita a 50k de km. Primul exemplu este clar. In al 2-lea exemplu este la fel de clar, Jazz si Yaris bat incontestabil. In al 3-lea exemplu na ghnion, corectii de la Dekra nu au gasit Civic-uri intre 50-100k de km, in rest cam egal. In al 4-lea exemplu iar corectii de la Dekra au uitat sa actualizeze CR-V-ul, nu au gasit decat o antichitati. In rest bate la limita RAV-4. Si in al 5-lea exemplu - la MPV - tot japonezii bat. Au uitat sa puna sectiunea 4x4 iar la cat de corecti sunt au omis sa treaca brandul Lexus. Cei mai buni astia de la Dekra care nu au nici jumatate din masinile produse in ultimii 15 ani in schimb aia de J.D.Power, cei de la ADAC, cei de la WHAT-CAR (care in cultura ta vasta sunt americani :))) sunt niste fraieri partinitori. |
| All times are GMT +2. The time now is 17:15. |
- Copyright 2026 4Tuning