Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Manuala vs. automata (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/78383-manuala-vs-automata.html)

rpopescu 17-02-11 20:08

Re: Manuala vs. automata

Si o situatie mai complicata este sa ,,strici" o cutie automata, mai scumpa.

In afara de factorul uman in fiabilitatea unei cutii de viteza, care este o alta cauza majora datorita careia o cutie de viteze, se strica ?

marian92 17-02-11 20:18

Quote:

Originally Posted by rpopescu (Post 4095078)

In afara de factorul uman in fiabilitatea unei cutii de viteza, care este o alta cauza majora datorita careia o cutie de viteze, se strica ?

Mai scumpa si consum mai mare.

rpopescu 17-02-11 20:55

Ungerea, uleiul: Faptul ca in trafic urban calitatea uleiului scade, cand se supraincalzeste. Si avem veri toride si un trafic destul de ,,blocat". Intervalul de schimbare al uleiului trebuie sa fie devansat, praful, traficul, caldura excesiva grabesc uzura cutiei automate. Cutia se mai raceste cand masina alearga la munte, pe drumul national, pe autostrada, intr-un oras cu infrastructura mai buna, mai sistematizata.

ksi_id 17-02-11 20:59

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4094391)
Condusul unei masini bine nu inseamna sa schimbi vitezele cu mana. Tine de alte chestii, anume: atentie distributiva, prezenta de spirit, calm, prudenta, condus preventiv, anticiparea situatiilor potential periculoase. Mestecatul in viteze nu inseamna absolut nimic. Forum de raceri care va aflati. :)

sa-ti dea d-zio sanatate
mai bine de atat nici El nu o putea zice

22VIN 17-02-11 21:24

Quote:

Originally Posted by rpopescu (Post 4095078)

Exista si altfel de cutii automate, care nu se strica, si sunt exact la fel de fiabile ca una manuala, pentru ca dpdv mecanic tot manuale sunt.
Quote:

Originally Posted by marian92 (Post 4095109)
Mai scumpa si consum mai mare.

Mai scumpa la achizitie da, dar cum am dat si sus exemplu, la consum nu stau toate la fel. In fisa tehnica, pe motorul meu, cutia pe care o am scoate consum putin mai mic decat manuala.

Nu va mai ganditi la automatele ordinare, de acum 20 ani, tehnologia a evoluat, constructorii auto se axeaza foarte mult pe dezvoltarea cutiilor automate, treaba nu mai sta la fel ca inainte.

Dan101 20-02-11 16:45

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 4095338)
Exista si altfel de cutii automate, care nu se strica, si sunt exact la fel de fiabile ca una manuala, pentru ca dpdv mecanic tot manuale sunt.

Cred ca te referi la cutiile DSG (vw) , sst( evo) , etc....ele ''da'' sunt cutii manuale doar ca sunt actionate electronic , din cate am inteles sunt cele mai rapide si cele mai fiabile , corectatima daca am gresit :D

22VIN 20-02-11 17:29

Quote:

Originally Posted by Dan101 (Post 4103387)
Cred ca te referi la cutiile DSG (vw) , sst( evo) , etc....ele ''da'' sunt cutii manuale doar ca sunt actionate electronic , din cate am inteles sunt cele mai rapide si cele mai fiabile , corectatima daca am gresit :D

Exact. Nu neaparat dual-cluth-uri ci doar cutii manuale actionate electronic.

Din cate stiu eu, principala problema la o cutie automata clasica o reprezinta convertorul de cuplu. Ori astea sunt cutii clasice ce folosesc ambreiaj si nu convertor de cuplu. Intretinerea si fiabilitatea sunt exact ca la o cutie manuala. Dar am mai tot vorbit de cutiile astea...

Bogdan_mb 20-02-11 18:10

90% din cutiile automate ce sunt oferite pe piata automobilistica sunt cu convertizor de cuplu deci nu vad de ce le-ai numi clasice.

22VIN 20-02-11 18:36

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 4103628)
90% din cutiile automate ce sunt oferite pe piata automobilistica sunt cu convertizor de cuplu deci nu vad de ce le-ai numi clasice.

Nu clasica in sensul "veche" :rolleyes2 Presupun ca stii acum la ce ma refer.

TSC-Us 20-02-11 20:13

doar vara cand este foarte aglomerat sau in bucuresti(vara,toamana,iarna,primavara>atat) imi place sa conduc automatic, in rest imi place sa schimb vitezele, simt masina mai bine.

pt mine ideal ar fii semiautomatic, deci nu pot sa votez aici sunt la jumatate.

rpopescu 20-02-11 20:30

La drumuri lungi o masina cu automatizare la cutie. Dar in urbe, un clasic fara multa valoare deci si cutie manuala... Daca ti-o pocneste careva, sa nu dai mult. Este practic la costuri dar intr-adevar, nu este prea ergonomic...
Am votat manuala si totusi sunt optimist in fata progresului. Aceasta mai aveam de spus in rest citesc cu placere din cauza acestui ... optimism.
Ceea ce am spus in a doua propozitie, aici mai sus, este, dupa parerea mea, una din motivatiile succesului Sandero , Logan si Duster.

sergini0 20-02-11 21:52

Legat de cutia automată CVT ce păreri aveţi? cea cu care este echipat de exemplu Nissan Qashqai 2.0L pe benzină?

UNLORD 21-08-11 14:58

Despre noul concept de cutie automata de la firma britanica Zeroshift: mai economica, mai performanta, mai usoara si mai ieftina decat o cutie dublu-ambreiaj:

<iframe width="640" height="390" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/HJHjiUheod8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

British company Zeroshift is developing a revolutionary new transmission that promises to offer faster gearshifts than a dual clutch transmission, which is already blistering quick at eight millisecond shifts, but is also more fuel efficient, lighter and cheaper too.

The key is the Zeroshift’s ability to complete seamless instantaneous gear changes without interrupting the engine torque to the wheels.

According to its maker, Zeroshift is a simple torque hand-over from one gear to another, governed electronically by a low force automated system. Two drive rings with alternating faces share a common hub and allow drive in one or the other direction; one ring takes up drive, the other eliminates the backlash that is common in dog shift transmissions.

When conducting a Zeroshift, the unloaded ring is moved with considerably less force to that of existing transmissions. Engine synchronization is conditioned by a control system to ensure a seamless torque transition.

And the performance has already been seen in independent tests, and in motorsports--MotoGP in particular. Additionally, in a drag race performed by the company, a 2005 Ford Mustang fitted with Zeroshift gained over five car lengths over an otherwise identical manual car.

The performance gain is achieved primarily due to the complete removal of shift time normally associated with a synchromesh manual.

The best part is that Zeroshift essentially acts as a replacement for the synchromesh in a standard manual transmission, which means that it can be retrofitted to most cars, motorbikes, or even buses, without any major modifications. In fact, its first application will be the upcoming Joss JP1 supercar currently being developed in Australia.

Download PDF!

http://images.thecarconnection.com/m...00354968_m.jpg
http://images.thecarconnection.com/m...00354970_m.jpg
http://images.thecarconnection.com/m...00354969_m.jpg

3TURBOnos 21-08-11 23:33

care este cea mai buna cutie automata a momentului?

a3ds 22-08-11 00:45

Cea de pe Porsche (PDK) si aia de pe Nissan GTR, cele mai performante masini ale momentului (la un pret rezonabil).

All times are GMT +2. The time now is 10:02.

- Copyright 2026 4Tuning