Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Daewoo tuning (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning.html)
-   -   Schimbare leduri bord Cielo (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning/65700-schimbare-leduri-bord-cielo.html)

EK90 09-07-10 17:02

Re: Schimbare leduri bord Cielo

2 Attachment(s)
Pai am facut plafoniera cu doua module a cate 12 LED-uri. Am mai adugat un montaj cu un tranzistor pentru stingerea progresiva a luminii ca la masinile ”scumpe”. LED-uri am mai pus si sub usi pentru iluminarea pamantului cand cobori (in caz de lacuri, noroi etc). Daca mai aveti idei de modificari la masina postati ca sa am si eu ce lucra ca tot e vacanta.

tiolik 09-07-10 17:05

Quote:

Originally Posted by EK90 (Post 3505579)
Pai am facut plafoniera cu doua module a cate 12 LED-uri. Am mai adugat un montaj cu un tranzistor pentru stingerea progresiva a luminii ca la masinile ”scumpe”. LED-uri am mai pus si sub usi pentru iluminarea pamantului cand cobori (in caz de lacuri, noroi etc). Daca mai aveti idei de modificari la masina postati ca sa am si eu ce lucra ca tot e vacanta.

da-mi add sa vorbim pe mess mai multe poate mai ai nevoie de ceva sfaturi ca eu in timpul liber cu asta ma ocup "ledtuning" :)

xetiv 18-10-10 20:12

Salut.Spuneti-mi si mie va rog cum se pot schimba ledurile de la climatizare?Mai precis cum ajung la ele pentru un Cielo din 96.Sa chinuit un electrician auto sa scoata masca din fata si nu a reusit.Ce solutii imi dati?Va multumesc.

EK90 18-10-10 21:04

Quote:

Originally Posted by xetiv (Post 3738225)
Salut.Spuneti-mi si mie va rog cum se pot schimba ledurile de la climatizare?Mai precis cum ajung la ele pentru un Cielo din 96.Sa chinuit un electrician auto sa scoata masca din fata si nu a reusit.Ce solutii imi dati?Va multumesc.

Blocul de comanda al climatizarii iese cu tot cu cablul ce comanda rece / cald care e legat sub bord in dreptul pasagerului. Mai are o mufa lata cu fire ce comanda aeroterma, o mufa separat cu 2 fire pentru iluminare si furtunassele de vacuum (grija mare la astea ca ies cu o piesa ce are 5 stutiri si nu fiecare in parte). Pentru iluminarea capetelor butoanelor este o operatiune mai de migala. Singurul buton de comanda ce necesita ceva atentie este cel pentru dirijarea aerului pentru ca are o amarata de garnitura care daca se misca de pe pozitie trage aer fals si nu mai dirijeaza aerul.

georulz 18-10-10 21:35

Quote:

Originally Posted by EK90 (Post 3505579)

Poti pune te rog schema montajului pt stigerea progresiva a luminii sau un link ceva? Ms

EK90 18-10-10 22:22

Am testat mai multe montaje si in final am ramas la unul simplu circuit cu tranzistori. Montajul este cel de la http://www.niqro.3x.ro/dome/dome.htm care functioneaza excelent (testat personal). Pe masina am acum altul facut cu un BD249 (NPN) care lucreaza la saturatie cand are o usa deschisa si cu un condensator in baza sa faca acel fading (l-am adoptat pe asta pentru ca incape in plafoniera).

georulz 21-10-10 21:24

As vrea sa stea aprinse cam 15-20 de secunde. Al tau cate secunde sta pana face fade-off ?

EK90 21-10-10 21:43

Quote:

Originally Posted by georulz (Post 3746831)
As vrea sa stea aprinse cam 15-20 de secunde. Al tau cate secunde sta pana face fade-off ?

La mine se sting complet dupa 10 secunde. Asta se poate seta prin modificarea capacitatii condensatorului din baza tranzistorului. Valoare mai mare => lumineaza mai mult timp. Devine deranjant efectul de fading noaptea cand trebuie sa pleci imediat cu masina si mai lumineaza in ochi vreo 5 secunde pana devine nederanjant.

georulz 22-10-10 08:03

Se poate face o intrare care sa descarce condensatorul si sau sa intrerupa cumva circuitul atunci cand pui contactul si nu o sa mai fie deranjant :D

EK90 22-10-10 12:02

Quote:

Originally Posted by georulz (Post 3747544)
Se poate face o intrare care sa descarce condensatorul si sau sa intrerupa cumva circuitul atunci cand pui contactul si nu o sa mai fie deranjant :D

Cred ca daca montezi un releu care la punerea contactului sa intrerupa legatura dintre baza tranzistorului Q1 si TR1, condensatorul C1 din colectorul lui Q1 nu se mai incaraca si implicit nu mai asigura polarizarea lui Q2. Becul plafonierei se va stinge direct fara sa faca dimming.

georulz 22-10-10 17:20

Poti sa imi faci o schema te rog, ca nu stiu exact cum a cuplez cum zici tu. Mersi

EK90 22-10-10 23:23

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by georulz (Post 3748688)
Poti sa imi faci o schema te rog, ca nu stiu exact cum a cuplez cum zici tu. Mersi

Intrerupatorul din schema este contactul releului.

georulz 24-10-10 00:36

Quote:

Originally Posted by EK90 (Post 3749553)
Intrerupatorul din schema este contactul releului.

Mersi mult

Snapy_xxl 05-11-10 22:11

2 Attachment(s)
Ia uitati ce am gasit la colegii rusi de la Nexia-Club.ru :D

RD-Woo 06-11-10 08:24

Intrebari:
- la butoanele din bord (ceata, dezaburire, avarie, etc..) se pot monta leduri de 5mm?
- la consola centrala (aer cald-rece, directia aerului, etc..) cate leduri trebuiesc montate? merg cele de 5mm?
- la ceasurile de bord (turometru, vitezometru, etc..) cate leduri trebuiesc montate? merg cele de 5mm?

All times are GMT +2. The time now is 15:45.

- Copyright 2026 4Tuning