![]() |
Re: Schimbare leduri bord Cielo
2 Attachment(s)
Pai am facut plafoniera cu doua module a cate 12 LED-uri. Am mai adugat un montaj cu un tranzistor pentru stingerea progresiva a luminii ca la masinile ”scumpe”. LED-uri am mai pus si sub usi pentru iluminarea pamantului cand cobori (in caz de lacuri, noroi etc). Daca mai aveti idei de modificari la masina postati ca sa am si eu ce lucra ca tot e vacanta.
|
Quote:
da-mi add sa vorbim pe mess mai multe poate mai ai nevoie de ceva sfaturi ca eu in timpul liber cu asta ma ocup "ledtuning" :) |
Salut.Spuneti-mi si mie va rog cum se pot schimba ledurile de la climatizare?Mai precis cum ajung la ele pentru un Cielo din 96.Sa chinuit un electrician auto sa scoata masca din fata si nu a reusit.Ce solutii imi dati?Va multumesc.
|
Quote:
|
Quote:
|
Am testat mai multe montaje si in final am ramas la unul simplu circuit cu tranzistori. Montajul este cel de la http://www.niqro.3x.ro/dome/dome.htm care functioneaza excelent (testat personal). Pe masina am acum altul facut cu un BD249 (NPN) care lucreaza la saturatie cand are o usa deschisa si cu un condensator in baza sa faca acel fading (l-am adoptat pe asta pentru ca incape in plafoniera).
|
As vrea sa stea aprinse cam 15-20 de secunde. Al tau cate secunde sta pana face fade-off ?
|
Quote:
|
Se poate face o intrare care sa descarce condensatorul si sau sa intrerupa cumva circuitul atunci cand pui contactul si nu o sa mai fie deranjant :D
|
Quote:
|
Poti sa imi faci o schema te rog, ca nu stiu exact cum a cuplez cum zici tu. Mersi
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
Ia uitati ce am gasit la colegii rusi de la Nexia-Club.ru :D
|
Intrebari:
- la butoanele din bord (ceata, dezaburire, avarie, etc..) se pot monta leduri de 5mm? - la consola centrala (aer cald-rece, directia aerului, etc..) cate leduri trebuiesc montate? merg cele de 5mm? - la ceasurile de bord (turometru, vitezometru, etc..) cate leduri trebuiesc montate? merg cele de 5mm? |
| All times are GMT +2. The time now is 15:45. |
- Copyright 2026 4Tuning