![]() |
Re: Dacia SuperNova vs. Dacia Solenza vs. Dacia Logan stock
La capitolul performanta nici nu se poate discuta decat in cazul in care toate au motorul de 1.4 75CP.
Pe SLZ exista doar 1.4 MPI si esecul ala de 1.9D. Pe Logan ai si 1.6 MPI si 1.6 16V (105CP) care este peste toate motorizarile de la SLZ + SN la un loc (si care nu discuta cu niciuna din ele, indiferent cate fantezii au unii). La diesel ai 1.5 dCI 70 CP sau 1.5 dCI 85CP care nici nu se compara cu antichitatea aia de 1.9D. Apropo, ma amuza cei care spun ca X are cutia mai buna / mai bine etajata doar ca favorizeaza acceleratia, e mai scurta. Pai de fapt asta inseamna ca e mai PROST etajata. Aici nu vorbim de masini sport sa conteze prea mult acceleratia ci de masini de familie unde primeaza consumul (treptele ceva mai lungi te ajuta la capitolul asta) si confortul la rulare (cutie mai lunga = turatie mai mica la viteza X = zgomot mai putin = confort mai mare) deci Loganul are cea mai buna cutie. Ah, ca pe voi, racerii, nu va avantajeaza, e partea a doua dar Dacia nu a vrut masina sport. Daca vreti cutii scurte si masini rapide uitati-va la altceva. |
Quote:
Care "raceri".....:D eu doar ii ziceam la om ca decat o solenza care are performante mediocre cu 5.000E putea lua o masina care facea suta lejer in 6-7s |
ca design, solenza, ca fiabilitate am auzit ca solenza e cea mai fiabila (acum nah, parerile sunt impartite). sincer imi plac, nu m-ar deranja una da pe gratis :)
|
solenza e peste logan si SN din toate punctele de vedere(consum,fiabilitate,aspect,performante)
|
Quote:
|
Quote:
Cand ai visat tu asta ? Tu macar ai citit ce s-a discutat pe thread-ul asta ? Ca ai tu SLZ nu o face mai buna ca Loganul, de fapt nu e mai buna la nimic. Performante - SLZ are 75CP benzina sau 60CP diesel spre deosebire de 70-85CP diesel la Logan sau 75-105CP la benzina deci net superior Dotari - nici nu are rost mai discutam. Aspectul/calitatea interiorului - din nou, Loganul (PH2 care se fabrica la ora actuala) e de 100 de ori mai frumos la interior decat solnita. Fiabilitate - ai niste statistici care confirma asta ? |
Quote:
vorbeam de 1.4 mpi:shock: la diesel nu prea incape indoiala pentru ca cel de pe solenza nu este conceput pentru asa ceva. |
In prezent nu are nici un rost sa comparam o Solenza cu un Logan din 2010. Loganul e un model care a fost imbunatatit semnificativ odata cu trecerea timpului. Dar, daca ar fi sa comparam Solenza si Loganul in perioada in care cele doua modele se fabricau in paralel, Solenza ar fi superioara.
|
:)) kiar ma intreb ce dotari extravagante si de buftea poate avea Loganu de azi fata de solenza in afara de ABS ,p solenza o strik spatele in rest e frumoasa pt o masina romaneasca!
|
Gandeste`te la motorizarile de pe Logan si iti raspunzi singur.
|
1.4mpi , 1.6 , 1.6 16v ,1.5 dci astea fiind cele mai proaste motoare diesel !si solenza are 1.9D si 1.4 si unde exceleaza Loganu fata de Solenza la cel de 1.6 16v care e puturos oricum si are un consum de bmw 320i
|
1.5 dCi 70/85CP sunt cele mai proaste diesel ? Serios ? O fi mai bun 1.9d de pe SLZ ? :lol:
Cat despre Logan 1.6 16V, nu are deloc consum mare (consuma mai putin ca 1.6 8V si aproximativ cat 1.4 MPI, o idee mai mult) + ca pentru o masina de familie cu motor de 1.6 este mai mult decat ok, vin undeva la 11 kg / 1 cp, o gramada de masini cu motoare de ~100CP sunt mai lente asa ca nu te agita degeaba. PS - dotari extravagante sau nu are destule fata de SLZ. |
Quote:
1.6 puturos? pai la 10.2s-->100 se misca chiar bine fata de alte masini asa cum spunea anaconda. Sau e puturos in comparatie cu, ce? cu masini de 1.8-2.0? Daca zici ca are consum de BMW e clar ca nu stii cat consuma unul si nici cat consuma un logan, cred doar ca iti dai cu parerea eronat. Mai intreaba pe altii, mai testeaza inainte de a trage concluzii. La fel si cu 1.5Dci, pai nu vezi cate clio sunt pe strazi? nu vezi cate loganuri diesel sunt pe strazi? Crezi ca aia care au firme de distributie si taxi nu isi permiteau si alte masini? E adevarat ca se strica injectoare la greu dar asta e valabil si pentru alte marci care spre deosebire de Dacia au costuri de reparatie ceva mai mari, am mai scris undeva cat costa. |
Lord wader asta e parerea mea!Fiecare are dreptul la opinie,recunosc ca motoarele de la Renault pe benzina sunt destul de bune si au o durata de viatza destul de mare...sunt masini ce tin la "tavaleala" ce ma deranjat la Logan dezaburirea parbrizului care nu e completa,su doar eu la loganu meu am avut probleme de genu?
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:21. |
- Copyright 2026 4Tuning