Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   IONIZARE sau FOLIE-autorizata (pe geamuri) (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/3774-ionizare-folie-autorizata-geamuri.html)

Xel'Naga 19-02-07 14:49

Re: IONIZARE sau FOLIE-autorizata (pe geamuri)

Quote:

Originally Posted by ahoe (Post 748495)
xel'naga eu stiu povestea de la ggd -ul total altfel.el avea o autorizatie pe naspa trasa la xerox chiar el zicea ca i-a mers 1.5 ani cu ea. dak avea autorizata nu ma suna pe mine sa ii pun folie;) .un prieten caruia i-am pus folie l-a oprit politia de 2 ori intr-o zi pt folie , dupa ce a aratat autorizatia i s-a urat o zi buna

Pai el avea aceeasi autorizatie pe care o am si eu de las SEND'92, doar ca in autorizatie scrie pentru geamuri colorate (eu le aveam ionizate cu aceeasi autorizatie iar el avea folie) . Asta a fost faza naspa si din cauza asta a spus sa vb cu tine sa ii pui cum i-ai pus lui LOA la golf. :lol:

Finn 20-02-07 11:49

Sincer, eu cred discutiile astea nu prea isi au rostul, k nu e nimic la aprecierea politistilor, doar k unii sunt incompetenti sau de rea-credinta. Codul rutier e singura legislatie aplicabila si acolo lucrurile sunt clare:

"art.91(1)
...
35.aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu exceptia celor omologate si/sau certificate de catre autoritatea competenta si care sunt marcate corespunzator;
36.aplicarea de afise, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, luneta sau geamurile laterale care restrâng sau estompeaza vizibilitatea sub limita legal admisa ori împiedica sau diminueaza eficacitatea dispozitivelor de iluminare si semnalizare luminoasa ori citirea numarului de înmatriculare;"

deci parerea mea:
daca va puneti singuri folie, va asumati riscul
daca mergeti la o firma si dati un ban, cereti si o hartie (din cate stiu exista un sticker, holograma sau ce-o fi aia cu "avizat RAR" si cel putin Lumar si Expert Detailing dau asa ceva)
daca aveti asa ceva si vreun politist vrea sa va amendeze aratati-i codul sau ii ziceti direct articolul. o sa dea sigur inapoi cand vede ca stiti. si daca tot tine sa va amendeze, contestati procesul-verbal.

"Art. 105
(1)Împotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la serviciul politiei rutiere în a carui raza de competenta a fost constatata fapta.
(2)Plângerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data înregistrarii acesteia pâna la data ramânerii definitive a hotarârii judecatoresti.
...

Art. 105(2)
(1)Procesul-verbal neatacat în termen de 15 zile de la data comunicarii acestuia ori, dupa caz, a ramânerii definitive a hotarârii judecatoresti prin care s-a respins plângerea constituie titlu executoriu, fara vreo alta formalitate."

83_URZ 20-02-07 15:52

oameni buni vreau sa imi ionizez geamurile dar nu sunt prea horarat in acest demers,deoarece am avut folie pe geamuri si am fost "nevoit" sa le dau jos.Avand in vedere ca folia era pe masina de cativa ani,cand am incercat sa o dau jos m-am chinuit nitel. se lipise aproape perfect si nu am dat-o jos decat cu lama.(luneta si geamurile laterale spate).Nu spun cat timp mi-a luat acesta operatiue si cate taieruri am avut pe la degete. Se vad cateva zgarieturi pe geamuri,acestea vor lasa urme daca voi ioniza toate geamurile???
astept lamuriri. please

numai bine.
bafta la toata lumea

Xel'Naga 22-02-07 12:23

Quote:

Originally Posted by 83_URZ (Post 760779)
oameni buni vreau sa imi ionizez geamurile dar nu sunt prea horarat in acest demers,deoarece am avut folie pe geamuri si am fost "nevoit" sa le dau jos.Avand in vedere ca folia era pe masina de cativa ani,cand am incercat sa o dau jos m-am chinuit nitel. se lipise aproape perfect si nu am dat-o jos decat cu lama.(luneta si geamurile laterale spate).Nu spun cat timp mi-a luat acesta operatiue si cate taieruri am avut pe la degete. Se vad cateva zgarieturi pe geamuri,acestea vor lasa urme daca voi ioniza toate geamurile???
astept lamuriri. please

numai bine.
bafta la toata lumea

depinde cat de profund sunt zgarieturile ... dar normal nu ar trebui sa se vada ... ca ei curata geamul acolo cu o solutie speciala gen pasta care cred ca mai acopera si zgarieturile ... :oops:

OctaviaRS 22-02-07 15:44

Quote:

Originally Posted by gasca_lu_MosCraciun (Post 735668)
Aia cu scuza ca asa e din fabrica nu mai tine de ani de zile, OctaviaRS eu zic ca vorbesti prostii mari. Din fabrica au procent 30%, nu stiu daca ai vazut vreodata cum arata o mainsa cu folie din fabrica, si un om cu un ochi isi poate da seama de diferente, ce sa mai zic de un politist. Nu mai spuneti mitul asta ca tine scuza ca asa sunt din fabrica , ca e o prostie.

daca asa le-am zis si m-au crezut..ce mai vrei altceva? asta e politzia noastra...defapt nici nu am nevoie sa ma crezi u...sau altcineva...asta s-a intamplat si asta am spus.....:!: si oricum..in jur de 70-80% am transparentza pe fatza

VS-99-BYE 23-02-07 13:25

Eu cred ca militienii care isi permit sa faca figuri daca vad omologare la folie au doua variante. Ori sunt prosti de rag si nu cunosc legislatia in vigoare, lucru pentru care ar trebui sa-l invete persoana sanctionata, ori cunosc legea si il iau de prost pe cel pe care la oprit (auzi, sa iti ia talonul chiar cu omologare). Deci, oameni buni, am multi prieteni la circulatie cu care am discutat non-stop pe tema asta de s-au plictisit si ei. Atat timp cat ai omologare la folie, nu se poate atinge de tine decat Dumnezeu. Si in nici un caz politia. Asa ca nu mai puneti botul la orice hopa mitica de gabor care va cere socoteala de folie si voi aveti omologare. ESTE PERFECT VALABILA. Eu am pe masina am folie lumar 50% fata si 95% spate+luneta. Firma la care am pus folia mi-a dat omologare cu holograma RAR (care trebuie sa fie nelipsita) a scris pe omologare luminozitate 23% fata si 5% spate+luneta care e perfect legala. Acum sper sa nu dau peste vreun militian cu vreun aparat de masurat gradul de luminozitate in ochi, ca doar asa isi poate da seama ca folia pe fata e 50% si nu 23% cum scrie pe certificat. Bye

OctaviaRS 23-02-07 16:52

Quote:

Originally Posted by VS-99-BYE (Post 766759)
Firma la care am pus folia mi-a dat omologare cu holograma RAR (care trebuie sa fie nelipsita) a scris pe omologare luminozitate 23% fata si 5% spate+luneta care e perfect legala. Acum sper sa nu dau peste vreun militian cu vreun aparat de masurat gradul de luminozitate in ochi, ca doar asa isi poate da seama ca folia pe fata e 50% si nu 23% cum scrie pe certificat. Bye

mie nu au vrut sa-mi dea pe fatza...au zis ca numai pe spate au voie...daca e asa....ma duc si-mi pun 100% pe spate si 80 fatza si gata....din cate stiu eu..nimeni nu are voie sa-tzi dea autorizatzie pe fatza...bafta:!: :!: :!:

VS-99-BYE 26-02-07 09:41

Quote:

Originally Posted by OctaviaRS (Post 767086)
mie nu au vrut sa-mi dea pe fatza...au zis ca numai pe spate au voie...daca e asa....ma duc si-mi pun 100% pe spate si 80 fatza si gata....din cate stiu eu..nimeni nu are voie sa-tzi dea autorizatzie pe fatza...bafta:!: :!: :!:

Daca firma obtine autorizatia de la RAR, atunci e acoperita si poate sa ofere omologare. Atunci cand RAR-ul aproba firmei montarea foliei pe auto, odata cu autorizatia ii furnizeaza si acele holograme care se ataseaza fie pe geam fie pe certificat. Iar din cate stii tu ca nimeni nu are voie sa-ti dea autorizatie pe fata.........stii rau. Bye

grifonul 26-02-07 14:38

folia cu timpul se decoloreaza , se zgiriie , si ai probleme cu pol. rutiera.
parerea mea este ca tot mai buna e ionizarea.dar stie cineva cit costa . si pe mine ma intereseaza

VS-99-BYE 26-02-07 15:16

Quote:

Originally Posted by grifonul (Post 772110)
folia cu timpul se decoloreaza , se zgiriie , si ai probleme cu pol. rutiera.
parerea mea este ca tot mai buna e ionizarea.dar stie cineva cit costa . si pe mine ma intereseaza

Folia autorizata are garantie 5 ani. Asta inseamna ca la orice decolorare sau decojire in decursul a cinci ani, firma care a montat folia este obligata sa o inlocuiasca. Asta este prevazut si pe certificatul de garantie. Folia autorizata pe cinci geamuri de costa undeva la 120-150 Eur. Ionizatul nu stiu, dar stiu ca si la ionizare exista posibilitatea sa se decoloreze. Bye

bobitza 26-02-07 15:17

folia autorizata nu se zgarie la montare si ai garantie 5 ani asa ca dak se decoloreaza se schimba
cu folia autorizata nu ai probleme cu politia
folia iti ofera protectie Uv
folias iti ofera protectie solara
folia iti ofera protectie antiefractie
si cu totul alt aspect fata de acea ionizare

Bassu_SIV 26-02-07 21:00

io la dacie am geamurile ionizate si pot spune ca in decurs de 2 ani s-au decolorat....pe opel am folie omologata lumar de 1 ani si nicio zgarietura sau decolorare

sorin ups 06-03-07 20:20

pai am urmarit si eu ce atii scris pe acest forum si am ajuns la concluzia urmatoare eu am sa-mi pun folie pe fata spate si luneta perfect legal iar dupa toate acestea problema cu folie pe fata o sa fac in acest fel AM SA DAU FOLIA DE FATA SI AM SA IMI PUN ALTA CU 50% .ce parere aveti? stiu ca costa mai mult dar macar esti multumit nu pa.

VS-99-BYE 07-03-07 07:39

Quote:

Originally Posted by sorin ups (Post 784739)
pai am urmarit si eu ce atii scris pe acest forum si am ajuns la concluzia urmatoare eu am sa-mi pun folie pe fata spate si luneta perfect legal iar dupa toate acestea problema cu folie pe fata o sa fac in acest fel AM SA DAU FOLIA DE FATA SI AM SA IMI PUN ALTA CU 50% .ce parere aveti? stiu ca costa mai mult dar macar esti multumit nu pa.

Vad ca ai dificultati in a te exprima si imi ia ceva timp sa inteleg ce ai scris si ce vrei tu sa faci acolo. Sa inteleg ca vrei sa-ti pui folie 23% omologata pe fata, dupa care o dai jos si-ti pui 50%? Si cu omologarea pe fata ce faci? Iti spun eu. O dai si pe asta jos. Daca le dai o bere la baieti, poti sa-ti pui direct 50% pe fata si ei iti dau omologare de 23%. Eu asa am facut, mai putin berea ca nu era cazul. Bafta. Bye

sorin ups 07-03-07 20:06

ok mersi pentru sfat si cred ca am sal pun in practica iar parte cu ,dificultatea' cred ca a fost devina timpul

All times are GMT +2. The time now is 17:05.

- Copyright 2026 4Tuning