![]() |
sebastian, cu o masina ne pusa la punct nu am curaj, si masina mea nu e pusa la punct. la viata ei a fost si in bulgaria si in iugoslavia. are 250.000km ceea ce zic eu ca e destul de mult si inca merge.
|
250 000 cu set motor original subliniaza acest aspect
|
Quote:
Nu e nevoie sa comparam oltcit cu subaru impreza. Deja felul in care fiecare sofeaza nu se pune aici in discutie daca discutam de oltcit si dacia. Ei au mers (pe unde era permis) cu aprox 120/h constant. Cu o dacie, la mersul asta, dupa 100km fara pauze, iti fierbe apa ! :twisted: :D Era vorba despre faptul ca eu nu as avea curaj nici macar sa ies din tara cu o dacie, fie ea si noua ... nici cu solenza nici cu logan (mai ales :shock: ) ... ce sa mai vorbim de ajuns in germania sau prin alte locuri ... :wink: |
am mers o mare parte din autostrada cu 140 si masina nu a avuta nimic.
|
daciile nu le poti compara intre ele...fiecare dintre noi are noroc sau ghinion cand pune mana pe una...eu am avut noorcul sa ma parte de o dacie super, in 88000 de km...de abia acum am schimbat prima oara ambreiajul si axul de la sateliti...si in rest doar schimburile de ulei si ce e normal la revizii...deci daciile nu sunt toate la fel...unele sunt mia bune altele mai proaste...
|
mi se pare normal ! :lol: :lol: :lol:
in fiecare dimineata il vad pe taicatu cu ea la lizeanu ... il intrece si tramvaiu 16 !! :lol: :wink: |
da zmd..corect.,..dar masina aia are parte de un fel de condus ziua si altul noaptea...si pe ala de noapte il stii foarte bine.. :wink: :twisted: .. deci e poate spune ca masina este una buna si ca a dus mult mai mult ca altele
|
de unde ati scos-o pasta cu 120 constant la dacie si fierbe apa tre sa faci pauza?? la viteza aia fuxu de aer din fata isi face treaba si raceste motoru`
asa ca lasati olticurile acasa cand da ploaia ca porma iar gadilati pe la delco |
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
Am evitat sa merg constant cu Dacia mai jos de 140 si am variat constant intre 140-160 cu varfuri de peste 180.Nici o problema dupa cum am spus nu am avut probleme cu Dacia, dar stiu persoane cu Oltcit care vara dupa un mers constant de peste 135-140 pe o perioada mai lunga de timp aveau probleme cu becurile de ulei, pierdea presiune si daca insistai dadeau chiar semne de calare. |
Re:
Quote:
|
aici vb de oltcit si dacie dar se pare ca .........................
|
STEPH: Habar n-ai ce vorbesti ! .... auzi tu ce chestie \"fluxu de aer isi face bine treaba...\" :D :D :D Ma faci sa rad cumetre !
Mai intreaba si altii ... mai documenteaza-te putin si dupa aia vorbim ... apropo ... de cate ori ai urcat la cota 1400 (sau spre cabana Varfu' cu Dor :D ) cu dacia + 4-5 persoane + bagaje ??? :D :D :D EU de cate ori am fost cu Oltcitu, NICIODATA nu s-a intamplat sa nu vad pe dreapta 3-4 dacii cu apa la 100' sau ... mai rau :D Sebastian: 1. ca oltcitu cam a avut probleme la viteze mari, cam asa e, dar sunt multe aspecte ce pot fi discutate aici. depinde f mult de masina. Oricum, pe vremea \"oltcitului frantuzesc\", nu prea erau dacii sa ii stea in fata nici la demaraj, nici pe autostrada (aici iese din discutie tuning-ul) 2. ... ... n-are rost ... :wink: |
b12zmd mergand la drum in afara buc cu 110-120 am observat ca desi motoru era cald cum luam acceleratia se oprea pt. ca nu ajungea la temperatura optima din cauza frigului de afara ... cu un carton in fata s-a rezolvat si dimineata motoru se incalzeste si mai repede ... si vara crede-ma ca nici in traficu din buc nu s-a intamplats a creasca temp apei peste 70 de grade la drum intins nici vorba
si dak o luam pe partea asta ca ``am vazut io cateva dacii pe dreapta`` asa am vazut si eu oltcitari pe dreapta la prima ploaie mai serioasa |
fiti atenti: io am renault 12 din 72 cu MOTOR ORIGINAL pe el! am fost de 3 ori la babele cu 5 pers +portbagaj plin pana acum si n-a fiert!
si nici nu m-am oprit! tre sa stii cum sa mergi - e vorba de chestia aia de-i zice soferie... |
| All times are GMT +2. The time now is 08:19. |
- Copyright 2026 4Tuning