![]() |
Re: Liderul clasei premium: BMW, Mercedes sau Audi?
Quote:
|
Ahh ce zicea un om f "destept" trecut prin "multe teste" ca Audi nu e la nivel cu Mercedes si BMW?!Da asa e, va dau dreptate, e mai sus decat amandoua, o arata si vanzarile in declin minor fata de declinul major a celorlalte doua, aparatia clara a testelor unde Audi castiga fara drept de apel testul dinamic si sportivitatea sasiului si a motorului, demonstratie o fac absolut cele mai noi teste obiective: Autobild, AMS in care TT zapaceste NOUL Z4, S4 sfarama 335i, Q5 la fel, etc etc..http://www.germancarblog.com/,http:/...67.html?item=0, etc. Unde naiba ati vazut si simtit voi ca BMW e mai dinamic ca NOILE AUDI?! Patetic, nu exista asa ceva. Sasiul, suspensiile, tractiunea, cutia, balansul maselor si mai ales directia activa noua (si asta e mult peste ActiveSteering de la BMW, toata lumea a zis ca e cea mai "feelingoasa" la ora actuala) toate sunt mult peste ceea ce poate face BMW ca dinamica si siguranta in conducere.
Sa o luam asa: BMW NU ARE - Diferential sport pe spate pe sedan-uri si coupe-uri mici - Dynamic Drive Select cu schimbari atat de mari in comportamentul masinii fata de ce gasesti in programul iDrive - DSG in 7 trepte pe 335i cum are S4 - discuri de frana din ceramica si fibra de carbon - blocuri optice full LED - suspensie MagneRide care e cea mai avansata la ora actuala, avand pana si Ferrari asa ceva - 4WD pe M-uri de clasa medie si mare - program individual de personalizare dusa in extrem in care absolut orice combinatie sau orice material existent se poate pune pe masina, se pot produce piese de mari dimensiuni din fibra de carbon prin Audi Exclusive, etc. - un supercar pur sange gen R8 (ceea ce spune multe chestii despre asa zisa sa trasatura sportiva, avand in vedere ca in liga asta exista chiar si Mercedes, dar BMW nu), iar R8 pe majoritatea circuitelor a zapacit tot ce misca, e la acelasi nivel cu Koennigseg si Enzo, Carrera GT, etc. (cauta pe wikipedia) - nu are motoare cu turatie extrema gen 8700rot/min de pe R8 V10 fiind productie si dezvoltare proprie - nu are materialele de cea mai buna calitate in interior si lista poate continua.... |
Mie imi place Audi ca are 4 cerce, BMW si Mercedes au doar 1. Asta spune multe :lol: :lol: :lol:
|
Stii ceva, Audi si Mercedes au doar semnele reprezentative fara sa scrie mare numele brand-ului asa cum e la BMW...exact ca taranii aia cu numerele de inmatriculare labartate la coada "sa se vada"...B01 C F L:))) Niciodata bmw nu va fi suprematia in nimic, NICIODATA, am dat destule argumente mai sus, plus toate testele dovedesc ca la ora actuala BMW e sub dinamica si sportivitatea si acceleratiile masinilor Audi.
|
Quote:
http://www.fastestlaps.com/index.php...=458574714c7b2 http://www.fastestlaps.com/index.php...=4590ee6ec3456 http://www.fastestlaps.com/index.php...=4571de270cef9 |
Lasati-l pe trance ca e intaratat omu', cred ca e de la xtc... E inutila o discutie cu un individ convins ca are dreptate in pofida unor chestii elementare gen "google it" .
|
mie unu mi se pare o aberatie sa compari r8 cu enzo sau gt..... dar in fine... fiecare are perspectiva lui :)
|
Quote:
|
Quote:
Nu toata lumea e full de bani ca tine, sa isi permita sa ia 2.0 TFSI in care sa bage 2 tone de benzina saptamanal, unii au lucruri mult mai importante decat sa arunce banii pe benzina si mai ales sa polueze planeta, Motoarele DIESEL sunt mai putin poluante decat benzinarele ( da da,...stiu ca nu crezi, dar mai citeste si tu din cand in cand ). Sunt oameni zgarciti care daca dau un ban pe o masina, nu vor ca valoarea masinii sa se deprecieze ! O masina cu motor diesel se depreciaza mai greu decat un benzinar ( asta pt ca traim in romania ). Sunt oameni care vor si ei sa se duca la mare, si chiar VOR SA AJUNGA ACOLO, nu vor sa se impotmoleasca la jumatatea traseului, pe autostrada pt ca nu au de unde sa bage benzina. Sunt oameni care vor sa urce mai lejer diferite tronsoane dificile, de drum, iar un diesel ii ajuta mai mult. Invata sa muncesti pt masina ta, sa ti-o cumperi tu, din banutii tai, sa platesti chirie la apartament, intretinere, sa platesti revizii si intretinere la masina, iar apoi mai vedem noi, daca iti ramane si de benzina. Vad ca esti obsedat de cuvantul PREMIUM, eu cred ca nici macar nu ai idee ce inseamna acesta. Sa stii ca masina premium poate fi si dacia sandero ( pentru unii ). Ramane doar la aprecierea fiecaruia. Insa eu apreciez mai mult un om care munceste si isi ia un logan dci, indifernet daca il ia prin rate sau cash, decat un om care primeste un matiz de la servici sau de la parinti . Invata sa respecti , pt ca inginerii nu sunt prosti si fiecare munceste sa construiasca o masina. Toti apreciaza masini..din toata lumea, numai aici la noi, in romania, visam doar la audi q7 , dar sa fie TFSI ca altfel te faci de rusinica. Esti un baiat care daca auzi un motor diesel ( chiar daca astea moderne abia se mai aud), zici..bleah e diesel. Astea sunt doar FITE , fassss-uri. Nu conteaza cum se aude o masina, poa' sa se auda si ca un tir sau autobuz, dar atata timp cat este mai scumpa decat rasnita ta, este mai rapida decat rasnita ta, pt mine , cuvintele si fitele tale nu valoreaza nici o ceapa degerata. PS: viata nu e o liniuta sau un tur de circuit! O masina este facuta ca mijloc de transport personal, sa iti duca tie curu dintr-un loc in altul. |
Dolb nu inteleg de ce te agiti atat, si ai pierdut 5 minute din viata ca sa-i spui lui PVD niste lucruri pe care nu le va intelege niciodata. Din cate am vazut pe paginile anterioare conduce un Cielo, posibil cu GPL dar merge si face test drive cu noua serie 7, asteapta sa ajunga in showroom Q7 V12 TDI ca sa-l testeze cred ca este de ajuns ca sa tragi o concluzie.
OT: Mercedes a fost, este si va ramane etalonul in materie de lux aici vorbim pe clasa premium. BMW - pana nu vor schimba interiorul anost si identic pe aproape modelele ( X3/X5/X6 sau seria 3/5/6 nu se vor apropia de Mercedes. Audi, desi fac masini frumoase, fiabile cu un interior peste BMW chiar uneori peste Mercedes mai au multe de invatat overall. |
Mercedes si Bmw sunt cele premium, eu ca posesor si fost posesor de audi/vw , spun ca interioarele si exterioarele de la audi /vw nu se compara cu cele de la mercedes si cu cateva de la bmw. Din pacate bmw au inceput sa faca interioare identice la multe modele, insa nici audi nu e mai prejos. Si ei copiaza la greu si fac aceeasi mancare de peste la fiecare masina . Interiorul a3 seamana mult cu cel de pe a4, iar cel de pe a4 seamana mult cu cel de pe a6. Exteriorul de pe A6 zici ca-i un a4 mai lung. Dar mai importanta este calitatea. Nu stiu cum poti spune ca este interior premium la Audi, atata timp cat la 50.000 km am constatat si la A6 si la A4 si la A3 , plasticele cojindu-se de-adreptul. Iar asta am constatat , deoarece mai aduc si eu masini din germania, mai aduce si vecinul meu ( care are parc auto ) si mi-am facut o idee generala despre cele 3 marci. Desigur , bmw sunt mai slabe la partea electronica, insa calitativ sunt peste Audi, iar asta nu o poate contesta nimeni! Poate doar producatorii.
|
Quote:
|
Quote:
|
Deci devinde deja fun, ma distreaza cum ne-am amabalat toti sa-l aducem pe PDV cu picioarele pe pamant. Eu am renuntat, este inutil, este irecuperabil, sa-l lasam in visele lui AUDI, el si ingerasii ii vede cu 4 cercuri deasupra capului :)).
Probabil ca AUDI (OOOO) reprezinta circomvolutiunile c. lui, omul nu intelege ca nu exista masina suprema la nici un brand, toate au avantaje si dezavantaje fata de concurenta. Lasati-l pe om in visele lui, sa invete sa se joace cu covrigul cativa ani si poate asa sa realizeze avantajele si dezavantajele unui brand, ca daca si-au luat 2 prieteni Audi si omul a ramas socat de el, a fost ca si prima femeie din viata lui, nici o alta ca ea, trebuie sa mai treaca timp sa-si revina. |
@ dolb => Nu stiu cum ai scos-o pe aia cu interioarele ca pana si Unlord a afirmat ca la capitolul asta Audi este peste BMW in special la materiale si finisari si de multe ori si peste Mercedes. Asta cu cojitul, cu picatul piesei X etc sunt basme. Se intampla la orice masina in functie de cum o ingrijesti. In familie a fost VW Passat generatia trecuta cu aproape 200k si nu era nicio coaja, Audi-ul are considerabil peste 50k si se prezinta ca nou asa ca alea sunt SF. Exteriorul este subiectiv dar majoritatea modelelor le gasesc mai frumoase la Audi. Fiecare are + si -, nimeni nu are numai + sau - ca ar da restul faliment. Dar sincer prefer un confort superior si un interior mai calumea decat 0.5 secunde pe nu stiu ce circuit si o suprafata de 0.5 mm patrati mai mare la contactul dintre cauciuc si asfalt.
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:30. |
- Copyright 2026 4Tuning