Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Old School (https://forum.4tuning.ro/647-masina-mea-old-school.html)
-   -   Masina mea Old School - BMW 2800 CS, an 1969 (https://forum.4tuning.ro/647-masina-mea-old-school/119172-masina-mea-old-school-bmw-2800-cs-an-1969-a.html)

lord_wader 29-07-11 09:21

Re: Masina mea Old School - BMW 2800 CS, an 1969

Quote:

Originally Posted by CyberCSX (Post 4487646)
.
Din salarul brut de 1300 EURO se trage:

Impozit statal
Impozit pt. biserica
Asigurare sociala
Asigurare medicala
Asigurarea de pensie
Asigurarea de somaj
Adaos de solidaritate pt. fosta RDG (subwentie de reconstructie)

Ce-ti mai ramīne, sīnt pe undeva pe la 850 - 900 EURO CASH PE CONT.

Calculeaza acum sa vedem ce-ti iese:

400 chirie (īncalzire / apa inclus)
100 curent
50 telefon + internet

Īti mai ramīn 350 EURO din care trebue sa-ti platesti asigurarile, rata la masina, impozitul, benzina, mīncarea, igiena, īmbracamintea, eventual concediul si acum sa vedem cum te descurci :lol:

Impozit pt biserica? :shock: ma indoiesc ca poate fi obligatoriu,dar mai stii...
Curentul electric 100E adica 420RON? :shock::shock: da cat e kilowatul in Germania? e de 4 ori mai mult decat la noi? In Romania pentru un apartament in care ai si televizoare si masina de spalat si calculator si frigider, aer conditonat dai maxim 150RON/luna hai 200 daca tii AC nonstop vara.
50E netul+telefonul? wtf? aici e 30RON netul si 5E abonamentul de telefon la care ai sute de minute incluse si vreo cateva zeci nationale.
Bun iti mai raman 350E sa zicem(desi eu personal nu cred), dar asigurarile, impozitul, imbracamintea, concediul tot nu le platesti lunar. Cand va aud ca va mai si plangeti......Vino aici inapoi in Romania sa vezi cum e cu 350E total sa platesti toate cheltuielile, taxele, mancarea (mai scumpa decat in alte tari UE), benzina, sa vezi atunci daca va mai plangeti ca sunteti la limita subzistentei.

florin_cars 29-07-11 10:21

Quote:

Originally Posted by Silencer Power (Post 4494514)
Eu nu prea inteleg... topicul este pentru a discuta problemele socio-politico-economice din tara sau despre reconditionarea unei masini superbe?

Eu nu intru pe acest topic atat de mult pentru BMW(despre care am citit si vazut tot ce trebuia la inceputul topicului) cat pentru aceste probleme socio-politico-economice, chiar dimineata ii ziceam cuiva despre acest topic, e mai bine venit decat altele de pe forum :-P

BMWUTU 29-07-11 11:15

nu are nimic discutam si despre restaurari si despre probleme sociale.pt ca pana la urma suntem oameni pasionati si de aia suntem aici.e bine c aputem discuta mai multe.eu cred c aoricat de rau zice colegul de forum ca este in germania.sunt sigur ca este mai bine ca aici....daca nu la partea financiara.cel putin la oameni educati.la liniste la curatenie la asfalt....la siguranta cetateanului.astea sunt chestii care pe lanaga faptul ca ai sau nu ai bani iti sunt utile pt psihic pt spirit......si cred ca daca am fi avut drumuri bune ,ceva autostrazi sa ti pozti vizita tara(o parte dintransfagarasan este pilaf 20 km pe patea cu valcea) ceva circuite de curse f 1 moto gp sau niste curse europene mai mici.mai multa curatenie nu jegul care e in bucuresti.........si mai putine gloate de tigani care ti fura una alta de pe masina sau din portofel.cred ca noi,ca natie de romania care suportam orice.am fi trecut mai usor peste lipsa banilor.da sa platesti impozite taxe si sa nu vezi nimic pe nicaieri.atunci fucl them all...normal ca te apuca pandaliile.platesc impozitul cu tristete.daca l as plati si as sti ca bani se duc acolo unde trebuie si se face cu ei ce este nevoie as fi fericit.dar asa.cand platesc taxe si impozite.........injur de cand plec spre ghiseu pana a 2 a zi cand uit

BMWUTU 29-07-11 11:17

silencerpower:P ce spui tu aici e pt romani de genul vreau m 3 dar consuma mult.vreau femeie frumoasa dar aia vrea sa i cumpar creme si parfumuri si haine ca sa fie asa cum imi place mie.........sutn 2 chesti legate:P

Ai bani, o faci!
N-ai bani, o dai!
daca iubesti ceea ce faci si ceea ce ai......nu vinzi nu dai decat daca ei probleme materiale grave sau esti pe moarte si bani de pe o masina te ar salva.restul e pt posesori de automobile pt pasionati.treaba nu sta cum spui tu:P asa cred eu

zeus_robert 30-07-11 22:12

Quote:

Originally Posted by BMWUTU (Post 4494811)
silencerpower:P ce spui tu aici e pt romani de genul vreau m 3 dar consuma mult.vreau femeie frumoasa dar aia vrea sa i cumpar creme si parfumuri si haine ca sa fie asa cum imi place mie.........sutn 2 chesti legate:P

Ai bani, o faci!
N-ai bani, o dai!
daca iubesti ceea ce faci si ceea ce ai......nu vinzi nu dai decat daca ei probleme materiale grave sau esti pe moarte si bani de pe o masina te ar salva.restul e pt posesori de automobile pt pasionati.treaba nu sta cum spui tu:P asa cred eu

cam ai dreptate in ce spui

GOLF 16v 31-07-11 18:40

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 4494569)
Impozit pt biserica? :shock: ma indoiesc ca poate fi obligatoriu,dar mai stii...
Curentul electric 100E adica 420RON? :shock::shock: da cat e kilowatul in Germania? e de 4 ori mai mult decat la noi? In Romania pentru un apartament in care ai si televizoare si masina de spalat si calculator si frigider, aer conditonat dai maxim 150RON/luna hai 200 daca tii AC nonstop vara.
50E netul+telefonul? wtf? aici e 30RON netul si 5E abonamentul de telefon la care ai sute de minute incluse si vreo cateva zeci nationale.
Bun iti mai raman 350E sa zicem(desi eu personal nu cred), dar asigurarile, impozitul, imbracamintea, concediul tot nu le platesti lunar. Cand va aud ca va mai si plangeti......Vino aici inapoi in Romania sa vezi cum e cu 350E total sa platesti toate cheltuielile, taxele, mancarea (mai scumpa decat in alte tari UE), benzina, sa vezi atunci daca va mai plangeti ca sunteti la limita subzistentei.

Vorbesti fara sa ai habar si compari cu Romania...... Stau in Spania de 8 ani si ce spune omul de Germania referitor la bani viata si cheltuieli este identic.... netul de care va bucurati atat acasa ca e 8-9 euro si aveti 100mb/s aici e o utopie... sunt 3 4 companii care fac legea deci aici net fara telefon sau fara tele nu-ti da nimeni.... si atat este 56€>/LUNA si e de 50mb/s, si e considerat cel mai tare din parcare.... De chirie nu mai zic, cand iei ceva in chirie o chirie o dai la agentie, o chirie sau 2 o lasi gaj la la proprietar, si platesti chiria de azi inainte pe o luna... deci sa te muti inseamna sa platesti dintr-o lovitura 3 -4 chirii din care 2-sau 3 le pierzii(banii pe 2-3 chirii).
Asigurari... pai iti rupe ficatul...am 8 ani de spania, 17 ani de carnet , si nici un accident, doar ca nu am avut niciodata o asigurare pe numele meu...concluzie: minim 500€ sa fac asigurare obligatorie (cum se zice in romania) la un Daewoo Lanos din 1998(un cielo mai nou) cu motor de 1.5
Factura la curentul electric pe ianuarie si februarie ... 468€!! (nu exista incalzire, ne incalzim cu un radiator electric si o aeroterma cam 12 ore din 24, iar apa calda e tot pe electric, 2 boilere de 120litri )... Apartamentul are 120mp, 2 bai, 4 camere+sufragerie.... Chiria e 460€ (intr-un oras gen Mizil ca marime).... Anul trecut am stat in Barcelona, intr-un cartier cam cum ar fii Berceniu asa, 2 camere+sufragerie+1 baie 670€ chirie..
TELEFONIE MOBILA...... EXISTA TAXA DE STABILIREA CONVORBIRII (CEA MAI MICA ESTE 12 CENTI + TVA) pe cartela Vodafonul are 48centi/minut+tva+taxa stabilirea convorbirii+tva taxa stabilirea convorbirii... TELEFONICA 56C/MIN+TVA+TAXA+TVA TAXA. De 5€ pe vodafone am dat cel mai mult 11 apeluri. Acum am cartela de la Compania Romaneasca Digi (rcs-rds) ... n-au sedii, ci doar au inchiriat "spatiu pe stalp" de la TELEFONICA-MOVIESTAR SI VORBESC CU 5C/MINUT, dar n-am scapat de taxa de conexiune (stabilita de TELEFONICA) DAR CARE ESTE SI ASTA MAI MICA.
NU POTI CUMPARA NICI O CARTELA DE TELEFONIE MOBILA FARA DOCUMENT DE IDENTITATE.....ultimele 6 luni de zile toate numerele apelate si mesajele de text sunt inregistrate.. ca de altfel si toate accesarile de net si mesajele trimise.NIMENI AICI NU VOR5BESTE LA TELEFON DE VRE-O COTZCARIE, IAR BAGABONTII SCOT BATERIILE SI CARTELELE DIN TELEFON CAND AU CEVA INTERESANT DE VORBIT... I-au inregistrat baieti-n albastru si cu telefoanele inchise.
SECURITATEA de pe vremea comunistilor joaca la pitici fata de ceea ce este acum.Acum nu se mai chinuie sa-ti puna microfoane, il al ai permenent cu tine, ba mai si platesti sa-l ai, cat mai dichisit si mai pompos, 8800, iPhone4, etc
Aceasta lege sigur se va implementa si in Romania cat de curand, ANUL ACESTA CHIAR
Te simti strans de legi din toate partile, lumea e rea , si ceea ce noi consideram turnatorie, la ei e ceva normal. Termenul de Libertate pentru care uni au luptat e o utopie iar sentimentul de Libertate a mai ramas doar cand respiri....NIMIC NU POTI FACE FARA SA PLATESTI.....Devii sclavul propiului nivel de viata...legat cu mii de LEGI, facute de cine trebuie...
Sa dau un exemplu de lege mafiota... N-AI VOIE SA PUI AFIS CU SE VINDE PE PROPRIA MASINA..... AMENDA INTRE 150 SI 600€... Oare cine credeti ca fortat o astfel de lege.... vr-eun muncitor sarac sarac.. sau mafia cu casele de masini noi si de second-hand care iti dau 200 de euro pe masina ta ca apoi sa o vanda cu 2000€?
Aceasta e EUROPA in care ATI votat sa intrati. ACUM SUPORTATI-O. eu n-am votat pentru ca eram deja aici si vedeam ce inseamna EUROPA , in care vroiam sa intram.....

adrian78bmw 31-07-11 19:10

Omule nu am votat noi sa intram in Europa si pana la urma e cu doua taisuri si cu bune si cu rele..Haide-ti sa depasim acest subiect si sa revenim la topic!!!

BMWUTU 03-08-11 20:55

2 Attachment(s)
nici eu nu am votat sa intram in europa.........dar eu tot nu inteleg ce cauti acolo.din c emi spui tu.eu nu as sta 1 zi acolo...........mai bine aici.desi iar aduc in discutie salariul de la greci sau cel din spania cu cel de aici............pai daca ar fi preturile aici cum spui tu ca sunt acolo.nu ar mai plati nimeni nimic.............cand o sa am salariu 2000 euro pe luna.atunci sa mi dea si mie facturi cum ai tu.pana atunci sa ma lase sa traiesc ca pt salariu de 300 euro.ceea ce nu se intampla......eu zic ca aici un salariu de macar 500 600 euro ar fi fost multumitor daca nu chiar f multumitor pt patura saraca mijlocie .dar cum la noi inca se munceste pe 150 euro 200 euro pe luna............ma cac pe ea de romanie....si pe cine a condus o aici de 20 de ani.......aici e sclavagims. sclav la patron.unii platiti bine alti nu. in fine

sunt varza la facut poze noaptea.nu ma pricep deloc.dar mi a placut acolo unde era parcata

GOLF 16v 04-08-11 10:01

E mult de scris de ce mai sunt inca in Spania...dar pe scurt....fac acum o scoala de administratie finante si mai am 2 ani si termin... sper ca in ultimul an, practica sa pot sa o fac la o firma si sa pot ramane acolo...
In Romania nu mai am aprope unde sa ma intorc, mai am o casa la tara pe care o impart cu fratimiu, dar si acolo ca sa nu cada de tot am lasat pe cineva sa locuiasca.
De muncit n-am mai muncit din 24 august anul trecut, am terminat ajutorul social in decembrie anul trecut deci nu mai am absolut nici un venit. Traiesc deoarece lucreaza logodnica mea, cam 750€-800€.
Totusi n-am vrut sa spun ca voi acolo o duceti bine.... departe de mine gandul asta.....Pentru ca Romania are o singura problema....ESTE LOCUITA DE ROMANI...si asta am simtit-o de cate ori am venit acasa si am vazut cata avarie, inselatorie, talharie, rautate si egoism poate fii in majoritatea dintre noi.....
Dar sa revenim la masinuta ta care este o bijuterie de masina, o raritae de masina...
Intrasem sa citesc postul, pentru ca imi place mult modelul.
O masina care a facut istorie, o msina exceptionala pe care o vad pe la saloane sau prin reviste..
Iti doresc sa rezisti cu toate, ca vad ca nu-l ai numai pe acesta ... si sa sa te bucuri de ele...Adevarul e ca impozitele sunt inrobitoare... dar, ca multi dintre cei de aici de pe forum, referitor la taxe si impozite , ma ghidez dupa principiul ca daca e inchisa usan fata , sigur e deschis prin spate, o usa un geam ceva...
Incearca sa le inscrii int-o localitate unde e mic impozitul, declara mai mica capacitate cilindrica la fisc,.... mai incearca, nu deznadajnui....
undeva vei gasi o fereastra deschisa..
Mult respect pentru munca ta, si auzim numai de bine...

florin_cars 04-08-11 10:47

Quote:

Originally Posted by BMWUTU (Post 4505875)
sunt varza la facut poze noaptea.nu ma pricep deloc.dar mi a placut acolo unde era parcata

un fioros mic, intre giganti :D

Legat de ce spune colegul mai sus, ai incercat sa vezi la un sat cat sunt impozitele? AM auzit ca la sate, nu comune, impozitele auto sunt de 3-4-5 ori mai mici decat in general. Nu am cunostinte la sate, ca as intreba si eu, dar poate afli ceva, zi-ne si noua :rolleyes2

lord_wader 04-08-11 15:29

Quote:

Originally Posted by GOLF 16v (Post 4499360)
Vorbesti fara sa ai habar si compari cu Romania......

Nu contest ca nu e asa cum spui tu, dar da-o naibii de treaba, cum sa dai 468E pe 2 luni de curent electric? cati kilowati ati consumat? cat e kilowatul?

Te inteleg ca iti este greu in Spania, nu cred ca esti singurul, la fel si in Italia sau Franta, da totusi avem peste granite vreo 3-4milioane de romani care nu prea au chef sa se intoarca inapoi, vorba aia "fie painea cat de rea tot mai bine-n Spania" :D

capricosti 04-08-11 21:34

Quote:

Originally Posted by GOLF 16v (Post 4506608)
..........
.....Pentru ca Romania are o singura problema....ESTE LOCUITA DE ROMANI...si asta am simtit-o de cate ori am venit acasa si am vazut cata avarie, inselatorie, talharie, rautate si egoism poate fii in majoritatea dintre noi.....
.........................................
...

Asa este, si pt cei care au reusit sa plece ar fi o mare greseala sa revina definitiv ...
Chiar daca si 'dincolo' e mai greu acum decat in urma cu 1 an sau 2 ani, tot e mai bine decat aici.

BMWUTU 04-08-11 22:18

eu sper sa pot pleca..poate in toamna poate la anu.dar nu se vede nici o luminita la nici un tunel.asta ne mai chinuim un an

GOLF 16v 05-08-11 09:51

6 Attachment(s)
Scriam mai sus ca vad modelul tau doar prin reviste sau la cate un salon si ca imi place mult. Uite, cateva foto de ultimul salon retro, Valencia, iunie 2011.
Acelsi model, doar ca alta motorizare, 3.0 CSI.
Iar cat despre facut poze noaptea crede-ma ca e oarece inginerie, si trebuie sa te interesezi un pic .... si cel mai grav e ca trebuie sa investesti ceva mai mult, intr-o camera reflex..cu digitalele compacte nu prea cred ca se poate sa iasa ceva bine...

florin_cars 05-08-11 10:29

in Bucale, neamtul e plasat intre monstrii englezi de fier, in Spanakia intre pitici, francezi si italieni turbati :lol:

All times are GMT +2. The time now is 07:33.

- Copyright 2026 4Tuning