![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
cunoscatorilor, la 100/km/h in treapta a 6-a e cam altceva fata de aceeasi viteza dar in treapta a 5-a :)
si da, eu posed ambele masini si au consum apropiat in anumite conditii. |
Sa ne facem intelesi : tu scoti un consum relativ apropiat de o "ascutitoare" din aia de 1.4 ( vezi ca multi nu ti-au gustat sarcasmul la vorba asta, apropo), doar daca mergi relativ relaxat...mai spre batraneste. La un mers sportiv, nu cred sub nicio forma ca iti va consuma sub 10%.
|
exact, raspunsesem la post-ul lui emh care se lauda cu un 5.3 scos la mers batranesc cu 90 km/h. nu am spus ca scot exact atat, am spus doar ca la acelasi stil de mers si eu scot ~6% si nu este deloc o diferenta mare. la mers sportiv vorbim de alte valori (prin mers sportiv eu inteleg o utilizare peste 4500 ture)
nu vad de ce sa supar ca am catalogat motoarele 1.4/1.6 benzina drept ascutitori, si eu detin o astfel de masina (1.6 la 1400 kg). |
Quote:
Quote:
|
Da, la un mers "normal", cu schimbat undeva pe la un maxim 3000 rpm, perfect de acord cu tine, poti scoate un consum apropiat de 6-7 %. La un 2.0 v6, cutie automata, am scos consum ~ 7 % la un mers normal, de "duminica". Am facut consumul de la plin la plin, deci destul de greu sa ma fi inselat.
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
emh, am spus ca eu nu as putea sa merg atat de lejer, poate doar daca m-as afla in mijlocul unei pustietati, fara baterie la telefon si singura mea sansa de supravietuire ar fi un astfel de mers. altfel mergem mai repejor ;)
|
Pai probabil ca un 1.9 tdi in acelasi regim de exploatare ar consuma 4, sa nu zic mai putin.
Ce rost are aceasta discutie, despre consumuri instante si la mers batraneste, mai ales ca recunoastem ca nu prea mergem asa ? |
De fapt eu, de exemplu, merg legal cam tot timpul. Foarte rar ma apuca sa depasesc limita de viteza.
|
Esti un om trist :))))
P.S. Octavia cica e hatchback :P |
Aveti putina rabdare va rog, vine imediat alexa si se mai lauda cu vectra aia motor de 3 litri cu un consum de matiz :lol:
PS: prea putini sunt aia de merg lent si batraneste.... n-are farmec daca nu scoti masina la o tura mai sportiva din cand in cand, care apropo, ii face bine, o revergoreaza :D |
fiecare merge cum vrea, daca face ceva ilegal in trafic isi asuma si raspunderea pt ceea ce a facut, doar ca nu am mai intalnit persoane, mai ales tinere care sa mearga asa incet. pt consum iti iei diesel sau benzina + gpl. apropo, ce stiti despre instalatiile cu hidrogen? am auzit la un cunoscut ca are o astfel de instalatie, dar am impresia ca bate putin campii :))
|
Am auzit si eu de instalatii cu hidrogen si nu stiu ce sa zic.
Si ca tot a venit vorba, in weekendul asta chiar o sa imi pun GPL pe masina :)))) |
Quote:
|
am un logan in familie, 1.4, folosit mai mult pt carat, drumuri cu gropi etc si are ~1050 kg. consumul este urmatorul: ~10 in oras (la un mers normal ca daca depasim 3000 ture sarim spre 12) iar afara daca mergi sub 110 km/h ia cam 6, daca depasesti se bate cu 8. daca te grabesti sa mergi ~150 il cam ai pe 10 in brate.
|
Quote:
deci da pe langa unele masini de 1.6-1.8 la puterea pe care o are si cum trage,da este economica...... amandoua pot consuma si 9 l/100 km in oras si 13 l/100 km in oras,dar este o diferenta mare de putere..... stefan are si masina cu motor de 1.6 benzina si daca gresesc ma poate contrazice.... |
Quote:
|
Quote:
linisteste-te daca nu ai vazut,nu mai comenta aiurea,cand o sa mergi cu o masina ca a mea si o sa ai alt consum,mai discutam sa vedem care e problema....la masina sau la tine de nu se poate scoate acel consum..... pe alt forum are cineva aceeasi masina ca a mea,dar cutie automata si scoate consum in oras 12 l/100 km,mers exclusiv ziua.....nu merge noaptea,omul are familie,copii acasa nu rupe orasul... deci abtine-te de la comentarii.... e vina mea ca matizul consuma ca porcu???? |
si oare un bmw e46 330d cat consuma? intrebare de baraj :)) sau x6 2012 3.0 diesel biturbo, sa fiti uimiti sa aflati ca o masina de 2.5 tone poate sa consume ~12 :)
|
Cu un motor pe masura greutatii, da, este foarte probabil sa consume "normal". Intrebare de baraj : daca pui un 1.4 pe un x6, oare cate ambreiaje schimbi pana reusesti sa pleci de pe loc?
|
Quote:
|
Quote:
|
Poti sa zici ce vrei dar sa scoti 3.5 l la 100 km poate ca mergi cu ea in panta.
|
Da, cam pe la consumul asta se invarte 1.5 dci-ul. La o exploatare normala, bineinteles.
|
Quote:
|
smart diesel sau vw lupo 1.2 tdi se cam apropie de valoarea aia. la drum lung, mers constant cu 90 km/h si 1.5 dci cam atat consuma, 3.5 :) si polo 1.4 tdi se invarte tot cam pe acolo
|
Quote:
Ai incercat ca sa te convingi sau doar spui asa? Bine acum poate 3.5 e putin tras de par dar la mers legal poti scoate 3.8 si sa tii si motorul in 1900-2000constant. Depinde de drum, depinde de cate sate ai pe traseu, depinde de cate ori esti nevoit sa iesi din regimul constant si sa mesteci in cutia de viteze. Am vazut consum de 3.7 constant la motor de 1.9sdi mers cu 80-85. |
logan 1.5 dci 68 cai nu scoate sub 4.6-4.7 l/100km,masina de 60.000 km,foarte intretinuta.....drum bucuresti-urziceni,nu s-a depasit viteza de 110 km/h.....mers foarte cuminte fara inferioare,accelerari bruste,etc.....poate ca scoate mai putin la remorca.....
polo 1.4 tdi.....nu scoate sub 4.5 l/100km decat la vale,am avut masina asta acum 3-4 ani si am facut destule drumuri pe autostrada si pe DN.......mers 110-120 KM/H...... peugeot 307 1.6 hdi 90 cai,nu am sarit de 110 km/h,mers f.lejer,a consumat 4.5 l/100 km... deci reveniti cu picioarele pe pamant cu consumuri de 3-3.5 l/100 km ca nu exista....ma refer la mers incet,100-110 km/h.....nici batranii nu mai merg cu 80 km/h..... |
Alex, dupa cum spuneam si mai devreme, daca tu nu mergi incet nu inseamna ca nimeni nu merge incet!
Eu am sub 30 de ani si merg regulamentar in 90% din timp! |
Quote:
deci la vitezele astea nu poti scoate un consum de 3,5 l/100 km,pentru ca asta este un consum de 80 km/h.....si totusi la foarte putine masini.... iar pe drumurile noastre sa spunem in afara de autostrazi nu poti merge cu o viteza constanta,tot mai dai de 1-3-7 adormiti care merg cu 60,trebuie sa ii depasesti,la un motor mic trebuie sa ii dai una sau doua inferioare sa ajungi la o turatie unde poti depasi.....si s-a dus dracu consumul ala de 3.5 l/100 km.... daca mai ai si un drum de munte sau dealu negru,vreau si eu sa vad pe astfel de drum un consum de 3.5 l/100 km..... poate doar la coborare cu motorul oprit.... |
Quote:
Nu te obosi sa imi dai replay.Nu incerc sa te conving de nimic.Doar am o parere diferita de a ta , conducand mai mult de 100k acel model. O seara buna. |
Quote:
eu am scos consum la 100-110 km/h 4.6,tu ai scos la 90-95 km/h 4.3 l/100 km...ti se pare diferenta mare???? pot scoate orice consum,dar nu imi place sa fac 200 km in 2 zile.... |
Alex, Fiat-ul Panda, 1.3 multijet, la mers "cuminte", o sa-ti consume undeva pe la 3.9-4.0 . Asta-i primul exemplu care mi-a venit in minte dat fiind faptul ca avem vreo 2 masini din astea la firma.
|
Quote:
acum depinde de fiecare cum vrea sa mearga....dar sa mergi pe autostrada cu 90-100 km/h,sa te depasesca inclusiv tirurile,ala nu se numeste mers... am avut si eu opel corsa de 1.3 cdti adica acelasi motor,intr-adevar cel de 90 cai cu 6 viteze...nu de 75 cai in 5 trepte.....la mine nu avea cum sa consume foarte putin,mai ales ca venise din fabrica cu jante 17..... |
1.9 TDI - 110 cp,motor generatie destul de veche (1999),clasic ( nu PD/CR )
consum Craiova-Bucuresti 4,5 -4,8 pana in 110-120 km/h |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Se vede ca turatia e putin sub 2000 deci nu e subturat. Dar se poate daca vrei neaparat. In unele cazuri esti nevoit sa mergi cu 80, in altele e aiurea sa mergi cu 80 pe autostrada.... Si uite si un 4.0 la 100km/h constant: https://www.youtube.com/watch?v=Xb3TO-6xW64 polo 1.4tdi la 100km/h : https://www.youtube.com/watch?v=HkNZp1ZrxSw Esti sigur ca ai avut polo 1.4tdi? curios 8) ma asteptam sa il lauzi macar la consum in aceeasi masura in care lauzi Vectra. |
Quote:
chiar cautam acum pozele cu polo,dar nu le mai am....era din 2000....1.4 tdi 75 cai cu soft,mergea 190 km/h:D:D:D:D:D habar nu aveam ca are soft,mi se parea ca trage bine,a descoperit cineva la un service cand am fost cu ea.....eu asa o cumparasem si cred ca asa venise din germania.... am facut bucuresti-constanta-retur,mers 150-180 si de cateva ori 190 km/h cu 100 lei motorina,asta prin 2010..... nu am laudat-o pentru ca avea un consum normal pentru motorul care il avea.... masina inca exista prin targu mures,anul trecut mi-au venit niste amenzi de parcare de acolo:D:D:D:D |
Vezi ca la Logan nu era consum instant, era consum mediu.
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:47. |
- Copyright 2026 4Tuning