![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
oare le-o fi frica stock???? in momentul in care i-am intrebat daca sunt stock nu a mai raspuns niciunul.... oare de ce? sau credeau ca eu sunt vreun copil prost care sta in fata blocului si nu are unde sa se intereseze si sa afle de ceva ce il intereseaza...si vroiau sa ma arda ca pe fraieri,numai ca nu si-au gasit persoana.... nu m-am dat cu nici un 16 valve asta ca nu m-au mai contactat nu ca nu am vrut eu.... ideea e in felul urmator...aflata de la cineva care are logan 16 valve si care s-a dat cu astra 1.7 125 cai,cu mai multe nu doar cu una singura....bate loganul pana la 100-110 km/h...dupa care se urca astra pe el....recunoscuta de posesor de logan 16 valve.... |
Quote:
Pana in a 3a egalitate (ba eu putin in fata, ba el putin in fata), in a 3a botul meu la jumatatea masinii lui si dintr-a 4a el la ~ 1m in fata mea. La 160 am lasat-o, ca nu mai avea sens. |
Quote:
|
Quote:
Tu ai 125 de cai, ala are 105 stock cu loganul si tu vrei sa stea in fata ta? Trebuia sa te dai cu unul dintre ei ca sa vezi cum este, sau mai nou se dau masinile ''in oglinda'', aceeasi putere, acelasi model, acelasi carburant, etc...? Tind sa cred ca nu ai vrut sa te faci de rusine in fata unui Logan de 115 cai, cel mult. |
Quote:
11kg/cp vs 12.5kg/cp |
Quote:
oricum comparatia s-a facut intre masini stock....s-a cerut un 16 valve stock... oricum am si spus ca pana la 100-110 km/h castiga loganul....stock.... nici o problema pune in loganul lui modificat 4 persoane de 90-100 kg si ma dau cu el... |
Quote:
|
Quote:
|
Poate ii de tren sau de avion.
|
Quote:
Am facut comparatia (pe pagina anterioara) intre passat CC 140cp si bmw e36 1.8is 140cp. Ambele au 140cp, passatul e mai greu cu vreo 300kg si totusi castiga 0.4s pana la 100km/h. Banuiesc ca pana la 180km/h passatul are vreo 10m in fata. De ce nu ar fi corecta si comparatia intre logan si astra lui Alex.Panciu ca doar are cuplu, nu? Dublu chiar. |
Quote:
Asta inseamna ca 1135kg este masa modelului de 1.6 16v cu toate dotarile cu care vine in plus fata de modelele Ambiance, Preference sau cum se mai numesc. Din cate vad pe site-urile unor dealeri, care inca au pastrat configuratorul pentru modelul anterior de Logan, singurele optionale pe care le mai poti adauga pe 1.6 16V sunt vopsea metalizata, geamuri electrice spate si jante. Astea clar nu cantaresc 100kg. |
Eu vorbesc de logan ph1 Euro4, ala sigur are 1200kg. De fapt ala e singurul logan capabil sa se intreaca cu masina lui Alex. Cele Euro5 au fost mai slabe
|
Nici macar Subaru lui Sebastian nu a fost atat de mult mediatizat la vremea lui.
|
Quote:
|
Quote:
hai sa nu mai discutam despre masina mea ca nu are rost...facem comparatii aiurea,da e frumoasa,stau bine in ea,toate optiunile posibile,dar acum 30 minute am luat bataie de la o octavia de 105 cai de am vb singur....nu stiu daca era 1.6 tdi sau 1.9 tdi...era modelul facelift 2011-2012 sau cat o fi fost....am zis ca il bat la viteza,am zis ca il bat in scurt,nu l-am batut deloc,doar cand stateam unul langa altul in turatie si plecam in forta...pe orice treapta ii saream juma de masina in fata,cum schimbam viteza se urca pe mine...la 200 km/h avea un tir in fata mea.....cu plecare din a 2-a la 2500 rpm,am stat in fata lui pana am schimbat a3-a si s-a urcat pe mine..... o fi avut soft sau nu(imi fac curaj) cert e ca am luat bataie de am vb singur...drept urmare o sa o pun la vanzare:D:D:D....un gunoi de motor,la masina nu am ce sa ii reprosez,dar motorul e vai steaua lui.....cum o fi ala de 110 ca.....la ala de 1.3 cdti nici nu vreau sa ma gandesc.....:D:D:D |
Masina de 105 cai a ajuns la 200km/h?
|
Quote:
|
am aflat astazi ca de fapt acea octavia avea 140 cai....
mi-a spus cineva care stia masina,este 2.0 tdi si era normal sa ma bata,cu toate ca eu ma resemnasem ca am luat bataie de la 105 cai:D:D:D:D:D si in alta problema care am dezbatut-o intens aici vizavi de greutatea unei masini,ca nu are nici o legatura ce scrie in talon/carte ca de fapt masina este mult mai grea decat ce spun producatorii..... greutate la vectra c 3.0 cdti,184 cai cu destule optiuni pe ea...in carte/talon am 1635,iar cantarita azi la R.A.R cu rezervorul un sfert,cu sofer in ea,are fix 1620 kg....deci nu este deloc mai grea cu 100-200 kg decat ce scrie in carte/talon.... asa ca unii ar trebui sa se apuce de agricultura si sa mai lase forumul asta in pace.... |
Pana la urma putem sa luam de buna ce vedem prin hartii, cronometrari la legale, youtube? ca pana acum tu erai singura sursa avizata :D
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Pt. caroseria lui acel Bmw are suficient cuplu.
|
Ai si tu o minte.....
Cum poti sa compari un 320NM la 1500kg cu 175NM la 1300kg??? Pe langa asta sa te mai si intrebi de ce ia BMW-u bataie.... |
Quote:
daca le pui una langa alta si pleci cu ele din mers la 2000 rpm,da pe orice treapta de viteza ajuta cuplu foarte mult la diesel..... de exemplu cu suzuki swift de 1.3 benzina 1065 kg,bat orice 1.9 tdi de 90 cai stock din orice pozitie,de ce?ca suzuki are cuplu jumate fata de tdi.... m-am dat cu vreo 3-4 golfuri cu aceasta motorizare...si le-am batut destul de rau.... |
Si cate kg aveau masinile de 90 de cai?
|
Swift-u 1.3 e oricum cam exceptie de la regula. Masina merge foarte bine pentru ce e trecut pe hartie.
|
Quote:
|
Quote:
i-am dat-o surorii mele,are in prezent 38.000 km,din 12.2007 pana acum si nu s-a schimbat nimic la ea,decat revizii,niciodata nu a facut probleme,f.tare masina....atat ca la consum cam lasa de dorit,10 l/100 km in oras fara sa fie alergata,sor-mea are un mers relaxat,dar nici nu doarme la volan.... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Sunt zeci de cazuri de masini cu greutate normala, putere mare, cuplu mare si performante de rahat. Ia ca exeplu Peugeot-Citroen. |
Lasa aberatiile din specificatii, pune passatul repsectiv langa un is pe 400 de metri si nu are absolut nicio sansa pasatul, greutatea aia face diferenta mare desi au aceeasi putere.
Cuplul mai mare dezvoltat de diesel este egal cu ZERO, este cuplul la VOLANTA, cu demultiplicarea pe care o are in cutie fiind diesel si avand cutia etajata lung, la roata cuplul nu mai e deloc asa mare cum este pe hartie. Sa nu mai vorbim de regimuri de turatii si alte lucruri.. |
is ala e un Lexus parca nu???
|
Quote:
Te ai facut de KKO ... lexus is 220d isi ia bataie pe 400 de metri de la majoritatea ... este printre cele mai grele si lenese modele din clasa lui ... dar daca ai fi condus macar odata un lexus ai fi stiut ce sa spui ! |
cred ca se referea la bmw 318is si nu la lexus cum ziceti voi.
|
Quote:
Da despre alte modele in afara de bmw nu se poate discuta?:)))) |
@alex.panciu - ce fac baietii aia cu Audi, ca astept de mai mult de o luna confruntarea aia amicala si ..... .
|
Quote:
|
'zilele astea se rezolva.... ' - ss il vand si pe asta :))
|
Quote:
mai departe daca se poate se poate,daca nu,nu....nu am nimic de castigat sau de pierdut,nu sunt masinile mele.....ce a fost de demonstrat cu a mea,am facut.... am vorbit,a ramas ca ma anunta,omul e plecat din tara...vine zilele astea.... daca vrea sa iasa,cu cea mai mare placere se va face proba,daca nu,nu.... cel care a avut a5-ul 3.0 tdi quattro,l-a vandut si si-a luat,a5,2.0 tfsi cabrio 211 cai...a facut proba intr-o seara cu 330i,cabrio si de pe loc si din mers il bate....intr-adevar 330i este automat si a5-ul manual..... nu isi explica nimeni nici chestia asta poate cutia este de vina,a5-ul se duce in viteza a2-a 127 km/h.....ma gandesc ca,cutia face diferenta si d-aia bate..... |
| All times are GMT +2. The time now is 14:54. |
- Copyright 2026 4Tuning