Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Benzina sau motorina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28777-benzina-motorina.html)

SAX1987 04-06-10 23:20

Re: Benzina sau motorina ?

Revenim on topic :D

Eu am avut diesel 1 luna si nu mai cumpar niciodata masina diesel :twisted:

In oras consuma destul si la drum intins daca vrei sa consume putin trebuie mers ca mortul :D. Daca accelerezi brusc sau mergi cu viteza prea mare consuma mult . Plus ca banii economisiti pe combustibil ii dai pe piese !:shock:
E dejuns sa pice turbina si iesi in minus .

Am avut omega 2.5tds si am mers destul timp cu un megan II 1.5dci care consuma 5% doar daca mergeam cu max 100 km/h si nu acceleram brusc !

Cea mai buna varianta e benzina + GPL ( neparat secvential) .

BMnWA 04-06-10 23:53

ultima luna am facut 6500 km prin tara cu un passat diesel cu un consum mediu afara+oras de 5.8. Benzina ma tinea in jur de 9 in regimul in care am folosit dieselul.

Dadutu 05-06-10 23:05

depinde de ce vrei de la masina respectiva... daca vrei performante ia-ti benzina ...daca vrei sa ai un consum mai mic,costuri mici de intretinere ia-ti dieselar:))

Bryan 05-06-10 23:31

asta cu costurile de intretinere mai mici la diesel de unde ai scos-o?
din reviziile mai dese si mai scumpe? din pretul de achizitie mai mare? din riscul mai mare de a-ti pica piese scumpe gen pompa injectie sau turbina?

Dadutu 05-06-10 23:34

ma refeream la faptul ca dieselu nu e atat de stricacios ca benzianaru.. nu e sensibil...la benzinar toata ziua pica injectoare si pompe de injectie... dieselu,daca sti sa mergi cu el peste 3000 de ture nu vei avea probleme de genu asta.

Bogdan_mb 05-06-10 23:38

unde pica ca as vrea sa le culeg si eu.

Doamne, unii chiar va plictistii :rolleyes2

Dadutu 05-06-10 23:41

mai iesi din casa ca sa vezi tot felu de golf III si pisicute pe Beharca umbland prin service-uri:shock:

22VIN 05-06-10 23:48

Quote:

Originally Posted by Dadutu (Post 3419248)
ma refeream la faptul ca dieselu nu e atat de stricacios ca benzianaru.. nu e sensibil...la benzinar toata ziua pica injectoare si pompe de injectie... dieselu,daca sti sa mergi cu el peste 3000 de ture nu vei avea probleme de genu asta.

:lol::lol::lol::lol:
aberezi.

73dy 06-06-10 00:00

nu stiu ce sa spun...am un prieten cu un opel astra cdti an 2004 cu injectoare picate...le-a reconditionat cu 16 mil..noi sunt 2000 roni bucata...la golf 3 diesel pompa de injectie e 3000 euro...la benzinara e max 4 mil...cu motorina te scoti la consum si viata a motorului iar la benzina cu piese ieftine...
acum na...bune ar fi amandoua...dieselu de consum si benzina de distractie si restu :D

sageata 06-06-10 00:14

Quote:

Originally Posted by Dadutu (Post 3419248)

am impresia ca ai ramas pe intuneric si vorbesti singur de frica. tot de frica mai si aberezi. solutia ar fi... aprinde becul!:lol::lol:

22VIN 06-06-10 00:15

Eu nu stiu care-i faza cu viata lunga a motoarelor diesel, dar dupa cum vad eu lucrurile, un motor pe benzina bun si bine intretinut duce foarte multi km.

sageata 06-06-10 00:19

amphetamine, sa bag de alea de top de la mine, de care stiu eu? la 172 de pagini din care jumatate aberatii, inca una mai conteaza?:lol::lol::lol:

22VIN 06-06-10 00:21

Baga sageata, ca de-alea de top de la tine sunt intotdeauna binevenite:lol:

Restu', sit back and watch:lol::lol:

lord_wader 06-06-10 00:26

Quote:

Originally Posted by 73dy (Post 3419324)
nu stiu ce sa spun...am un prieten cu un opel astra cdti an 2004 cu injectoare picate...le-a reconditionat cu 16 mil..noi sunt 2000 roni bucata...la golf 3 diesel pompa de injectie e 3000 euro...la benzinara e max 4 mil...cu motorina te scoti la consum si viata a motorului iar la benzina cu piese ieftine...
acum na...bune ar fi amandoua...dieselu de consum si benzina de distractie si restu :D

Si mai spunea cineva la celalal topic ca preturile la piese de Renault sunt exagerat de scumpe, na uitati exemplu, eu am scris dincolo ca un injector la Dci costa intre 11-14 mil. La pompa de injectie reparatia la Delphi e 20milioane.

SAX1987 06-06-10 00:43

Astia care ziceti ca dieselul e mai putin sensibil si mai ieftin de intretinut decat benzinarul aveti toate "tiglele pe casa".???:shock::shock::shock:

All times are GMT +2. The time now is 03:30.

- Copyright 2026 4Tuning