![]() |
Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36
2.8 M52 e din nikasil si nu e asa de rezistent ca si 2.5 M50 care e alusil, am auzit la multa lume care sa plans de M52 ca ia crapat. Mai sunt si foarte multi care sunt multumiti de ele, eu zic sa te mai informezi putin pana ajungi sa cumperi alt motor. Bafta
|
Quote:
|
mersi mult pentru raspunsuri si pareri, nu sunt un "foarte cunoscator" despre motoarele de bmw, o sa bag in cap toate parerile..dar o sa fac ceea ce creed eu ca e mai bine ceea ce mi se pare si normal (sa nu se intample ceva rau sa imi dau cu pumnii in cap ca mam luat dupa alti si nu dupa capul meu) daca cineva mai are vreo parere va rog sa le spuneti pt ca le citesc pe absolut toate.
Faza e ca motorul pe care vreau sa il cumpar eu este de pana in anul maxim 97 pentru ca nu am bani de unu model mai nou..si din ceea ce stiu eu sunt aceleasi blocuri puse si pe 2.5 si pe 2.8 acelasi material ... |
Quote:
|
Quote:
|
acelasi lucru l-am auzit si eu.. ca e mai robust 2.5-ul. insa daca stii ca esti un om normal, care exploateaza normal o masina.. mergi pe 2.8 cu incredere. nu e un motor prost, din contra! extrem de reusit. doar ca la solicitari extreme (si cand zic extreme chiar inseamna extreme!), are sanse mai mari sa crape decat un 2.5. daca stii ca nu ai de gand sa scoti sufletul din ea zilnic, mergi pe 2.8. daca in schimb vrei s-o omori constant si cu temei, ia mai bine un 2.5. dif de performante nu snt chiar asa mari, plus, snt mai ieftine. de diferenta de pret tragi un chip si bati 2.8-ul.
|
Quote:
mc mult pt raspunsuri..orice parere o astept cu bine. pt cei care ma indruma..daca vreo data ne intalnim urlati dupa mine ca dau cu bere dupa voi :lol: |
stie cine'va sau poate are motor de 2.8i pe bmw E36? as fi curios cat costa asigurarea, impozit un consum pt el..si ma refer la mers frumos si un consum de mers sportiv, eventual care sunt "ghibele" lui, ce se strica repede..sau eventuale defecte din fabrica..cam cat sa platesc pt un motor de 2.8 benzina cu tot ce trebuie sa fie trecut pe masina mea..
|
Degeaba zici tu sa incerci sa gasesti mecanic bun de prin zona de la tine....poate o fi bun, poate nu....nu degeaba provincia se duce la Florin NSL spre exemplu (scz ca dau nume), sau Wpp, sau altii care se stiu in transplanturi de genul, E30 sau E36, sunt experti in asa ceva....dar ei ti-l fac 100% asa cum trebuie, ca la carte, chit ca poate iti ia mai mult decat mecanicul tau de prin zona, sau poate egal, dar ......totul ramane la alegerea ta ;) Totusi poate gresesc, poate ai mecanici destul de buni acolo si nu-i stii tu :rolleyes2
Iti ia in jur de 11 oras mers normal, asta asa c-am facut un text de curiozitate, dar nu te poti abtine sa mergi "frumos" in oras, mai mereu mergi in turatii, zgomotul motorului iti intra la suflet imediat, pana si 2.0 nu te lasa sa mergi frumos, dar 2.8-ul.....mers sportiv undeva la 14-15. Taxele nu le cunosc si nu m-au interesat :lol: |
Daca il omologhezi ca motor fara serie nu merge sa tzapesti taxele ?
Am si eu o intrebare, acuma am vazut in cartea de identitate a masinii ca la mentiuni scrie asa : Masa Max Tehn Adm A Ans 2965 KG , Ce inseamna ? |
Parerea mea despre consum sub 12 nu scoti si la mers frumos daca e trafic, iar daca ii dai serios iti ia maxim pana in 17 (daca esti nebun si dai limitare tot timpu), dar de obicei 15 ia cand ii dai asa mai nervos, intr-o noapte mam apucat sa ma plimb prin oras nici o masina nu era pe sosele si am scos 9.4 consum. Deci asa e motoru, cum ii dai asa si ia.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Si sa-ti mai zic ceva de RCA obligatoriu ceea ce-o sa intre in vigoare. Varsta clientului, uzura masinii, cat de des este folosita masina si zona tarii in care locuieste asiguratul sunt noile criterii dupa care mai toti asiguratorii stabilesc tarife RCA. Soferii cu varste sub 28 de ani sunt considerati de catre asiguratori soferi fara experienta si vor fi taxati mai mult, asemeni celor care locuiesc in zonele III (judetele Braila, Arges, Iasi, Sibiu, Constanta, Galati,Brasov, Bacau, Neamt, Timis, Satu Mare si Dolj), zone cu risc de accident foarte mare. Per total si concret uite criteriile dupa ce asiguratorii calculeaza pretul RCA: - varsta clientului - uzura masinii - cat de des se foloseste masina respectiva - zona in care locuieste asiguratul/ cel care foloseste masina. Numai ca acum inca se asteapta sa se aprobe si-o si pun in aplicare ;) |
parerea mea e ca nu poti sa omologhezi 3.5/4.0, una la mana, pt ca nu a fost pus motorul pe caroseria asta, a doua la mana, pt ca depaseste cu prea mult puterea de fabrica a motorului initial. stiu ca ai niste limite in care tre` sa te incadrezi cu puterea. s-ar putea sa ma insel, da' totusi intereseaza-te inainte. parerea mea e ca mai bine nu il mai omologhezi, si scapi si de impozite/taxe/RCA etc. mergi totusi pe un 2.5/2.8 si eventual sa incerci "sa-l dai" la omologare ca 2.0, sa nu te rupa cu banii. diferentele optice snt aproape inexistente intre un m50b20 si m50b25. doar seria te-ar putea da de gol, insa in general (90% din cazuri) nu se mai vede si trec motorul ca fiind ori fara serie, ori cu seria din acte. mie de ex, mi l-au trecut cu seria din actele de germania, ca pe motor nu se mai putea citi nimic. altui prieten i-a trecut-o ca fiind fara serie la motor. cum ai bafta!
|
Quote:
|
[QUOTE=jm3k3rd3mik;2672906]Daca tu vorbesti de asigurari si restul, adica in concluzie vrei sa-l omologhezi, iti zic un singur lucru: aveam motor 1.6, am facut transplant si-am pus 2.0, pentru chestia asta m-a costat 45mil lei vechi
de ce te-a costat atata ? eu am vorbit aici la RAR si mi-a zis ca e 6 milioane omologarea pentru motor mai mare iar daca e acelasi motor schimbat e mai putin , in jur de 1.5 mil. |
Depaseste nu stiu cat % din puterea motorului de 1.6.....mortii lor, ca nici nu mai tin minte......care stie mai mult sa zica ;)
Da-mi un pm daca mai vrei alea, ca maine oricum ma duc pana la Fan |
in cazul in care schimbi motorul,puterea noului motor nu trebuie sa fie mai mare de 40% decat cel original...
|
Quote:
|
ma scuzati ca va intrerup discutia,care sincer s fiu e f interesanta,ca toate de altfel,dar as mai avea si eu o mica problema.noaptea cand am luminile aprinse in interior normal ar fi s s aprinda toate utilitatile.in cazul meu nu se aprinde nimik la clima(deci nu vad,fiind intuneric)si nici butonul de la geamul din stanga.nu stiu ce s intampla pt k sigurantele nu sunt arse.si ar mai fi ceva.becul de la abs sta mereu aprins.inainte se mai stigea.dar acum sta permanent aprins.iar o ultima problema,as fi interesat dak stie cineva cat ar costa s segmentez un e36 320i din 93.va multumesc mult
|
Probabil ai becurile arse, ABS-ul poate sta aprins din cauza senzorului , iti mai functioneaza ? Segmentarea nu e o varianta buna, cu banii care ii bagi in motoru ala mai bine iei altul SH
|
Quote:
|
Quote:
aia de la rar sunt niste muisti si incearca ori sa stoarca milioane de la tine ori pur si simplu nu vor desi job-ul lor e sa te serveasca,nu sa te umileasca si sa te poarte pe drumuri pe o caroserie se poate monta ORICE motor care a fost pus din fabrica (si deci si omologat) pentru caroseria respectiva cu o precizare : trebuie sa pui si suspensia pentru acel tip de motor de exemplu pe e36 e un tip de suspensie pentru 4 cilindri si un alt tip pentru 6 cilindri iar la frane e un clenci pe 316 e punte cu tamburi,nu cu discuri care e foarte pacatoasa si cam proasta daca ai elementele de suspensie si franare pentru acel tip de motor,atunci RAR-ul e obligat sa-l treaca in certificat (ATENTIE,nu sa-l omologheze,doar sa treaca in certificat modificarea) cu acea taxa de 60-70 de lei avand in vedere ca a fost omologata masina de fabrica,ei nu mai au ce omologa,decat constata ca masina e ok dpdv tehnic si se respecta specificatiile producatorului nu va mai lasati fraieriti si decat sa dati zeci de mil la rar daca fac pe ai dracu mai bine luati un avocat destept si descurcaret cu voi,ii platiti cateva milioane si-i face praf pe aia de la rar cel putin pentru mine in cazul RAR-ului si asigurarilor a fost o reala placere sa le dau peste nas ...legal vorbind oamenii incearca sa va prosteasca...si de obicei le merge daca aveti cateva minute si va merge un pic mintea,luati legislatia si normele dupa care functioneaza RAR-ul,cititi si-o sa va convingeti singuri ca se poate P.S. aci in Craiova e un baiat care are motoare excelente de vanzare pentru pisici,25 si 28 X-Bone da-mi un mesaj privat cu id-ul tau de mess si poate reusesc sa te ajut,eventual si cu drumul pana aici daca te hotarasti sa iei un motor de la baiatu de care vorbesc eu si misteku |
salutare
am shi eu un trick ... poate o sa sune banal , dar am pisicutza de 3 ani(la mine in oras sunt doar 3 pisicutze,deci nu avea cine sa ma invetze:P) shi numai luna trecuta am descoperit ca daca apesi semnalizatoru mai tare decat ai semnaliza .... fara contact shi pozitzie pusa ... iti ramane doar pozitzia de pe partea p care e ramasa semnalizarea ..(ceva gen ford shi volkswagen)...sper ca a fost shi cineva care nu a stiut treaba asta de pe forum shi nu m`am facut tare de ras;) |
Quote:
Butonul la fel, daca il scoti afara scotandu-i mufa, si-l desfaci, dar desfal fff usor, sa nu-ti sare arculetele si lamelele din el, ai sa contati ca in mijloc e un led, ledul ala fiind ars....daca ai vreun electrician care se stie bine cu astea si are leduri d-astea de ultima generatie, iti poate inlocui toate beculetele din butoane cu leduri de orice culoare. De ce se stingea si se aprindea becul de Abs? Pentru ca ori nu dadeai in frane brusc si nu intra Abs-ul.....iar acum iti sta aprins mereu pentru ca s-a dus un senzor de abs.....dute la un tester(original Bmw), nu la dastia care au tester universal, si-o sa-ti zica exact senzorul care nu funcioneaza.....cel mai bun si practic lucru, e sa-ti puna testerul pe masina si sa suspenzi fiecare roata in parte, invartind de ea, si testerul iti spune exact daca funtioneaza senzorul de abs de pe roata respectiva sau nu. Segmentare.....intradevar, asa cum zice trafy-vr6, mai bine pui alt motor. lupito - p-asta chiar n-o stiam, totusi, sincer, de fiecare data cand am dat ceasurile jos din bord(pentru diverse treburi), dandu-l jos pe partea stanga pe langa semnalizari, s-a apasat c-am tare maneta de semnalizari si mi s-a aprins pozitia doar pe partea stanga, ramanand putin crucit (inainte avand Vectra A si B si alea avand functia asta), dar dupa ce-am pus ceasurile la loc in bord, n-am mai reusit sa fac chestia asta.....ma facusi curios, cobor sa vad daca la mine merge :lol: |
Merge jm3k3rd3mik?
|
Sunai 2 prieteni care erau in oras si la ambii mearsa, asa ca nu mai coborai sa verific :lol:
Sigur merge si la mine 8) Mersi lupito de info app La tine SM mearsa? |
he he..pisica face cu ochiu' acum..ms lupito de info:)
|
ma bucur ca v`am fost de folos;)... o sa incerc sa mai revin ;)
|
yeee, merge si la mine, dar numai pe partea stanga merge? sau merge si pe dreapta?
|
p care parte vrei trafy ....doar sa fortzezi semnalizatorul mai tare;)
|
Re: Trucuri, Secrete, Si Info de Care nu stiam despre E36
Quote:
|
O groaza de bani pe un furtun? Cam cat?
|
Quote:
|
eu l-am luat furtunul ala cu 83 sau 85 de lei,nu mai retin
|
Quote:
|
Quote:
|
asa l`am avut si eu si tot asa imi facea...imi murea motorul dar la mine era invers, cand era cald afara imi facea figuri, cand era frig merge beton !!! furtunul dintre debitmetru si admisie ra fisurat tot, spart, terminat
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:14. |
- Copyright 2026 4Tuning