Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Draga soferule... (reguli de bun-simt) (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/76336-draga-soferule-reguli-bun-simt.html)

22VIN 12-09-08 09:57

Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)

pai muream de foame si tocmai intarziasem la o ora unde daca intrai dupa profesoara stateai cate 2-3ore la tabla si tot 2 luai:)) si a trebuit sa stau sa si-i aleaga, sa-i frece... n-am putut sa ma abtin... oricum sunt niste dobitoci, o data doar ca am injurat pe strada si nu in gura mare, m-a auzit tot un mustacios si a inceput sa faca cu mine de parca as fi vrut sa fur ceva...
sa revenim la subiect... draga sofer de autobuz pitestean... chiar in toti anii astia tot n-ai invatat ca pe strada mai circula si altceva decat autobuze? a, da, si autobuzul nu e o masina de curse, e o cutie mare si grea care cara oameni care stau si in picoare...

Sindrom 12-09-08 22:56

Mama a constatat azi, ca 80% din femeile care conduc, ori nu vor sa invete, ori nu au ce cauta pe strada, ori sunt proaste, e genu de femeie care are mai multi km cu spatele decat avem multi dintre noi cu fata, fara nici un incident major, trecerea de la dacie la matiz a fost grea, au aparut oglinzile laterale, care dupa 2 luni a invatat sa le foloseasca, sa-si ia repere si azi, cred ca e printre singurele persoane cu care nu mi-e frica sa ma urc in masina. Sorry ca v-am batut la cap cu laudatu, da am cu ce.

Mustang 19-09-08 10:01

Stimata domnisoara blonda, fara creier...

Daca o masina este impinsa pe banda 1, in aglomeratie, soferul impingand-o din dreptul usii sale (automat, el nu este in apropierea pedalelor), NU face imprudenta de a-i taia calea pe motiv ca vrei sa fii tu a doua la semafor!!!!
Ai 2 optiuni:
- sa te loveasca, pentru ca nu are timp sa sara in masina sa puna frana sa te opreasca.
- sa te loveasca masina si in acelasi timp sa il ranesti si pe cel care impinge acea masina.

La frane, in timp util, nu va ajunge.

nr. 150 22-09-08 19:42

Ce am observat eu în trafic şi e o chestiune de bun simţ. S-a vorbit despre cei ce merg încet extraurban pe banda 2 pt că pe banda unu e plin de gropi. A se înţelege că prin viteză mică extraurban mă gândeam la rezonabila viteza de 80 la oră, nicidecum 50-60:shock: :D. Ideea e că la câte gropi şi ce tipuri de gropi găseşti pe drumurile din ţară, dacă ar fi să faci abstracţie de ele îţi [cenzură] maşina imediat şi apoi ce facem? Scoatem un nou concept în premieră mondială? "Maşina de unică folosinţă - nu e nevoie să vă mai obosiţi să-i faceţi plinul" ?!?
Pe urmă, e de bun simţ ca atunci când vezi pe unu că se apropie cu viteză de tine e clar că vrea să te depăşească. Încearcă să păstrezi viteza şi dacă e posibil poţi trage maşina puţin mai în partea dreaptă. Dacă şi semnalizezi scurt ca să dai de înţeles respectivului că l-ai observat şi-i înlesneşti depăşirea, e şi mai bine. Puţini însă ştiu să-ţi mulţumească pe urmă. Ca să nu mai spun că unii trec în viteză pe lângă tine razant şi-ţi taie calea de pui frână instant.
Apoi tot în capitolul depăşiri: dacă dai de unul în localitate care respectă restricţia de viteză, e de bun simţ să nu-l strezezi cu mii de flashuri şi tlaxoane. Îi distragi atenţia şi dacă e un începător sau unul mai slab la fire se pot întâmpla tragedii.
Ia să vedem, cu ce m-am mai întâlnit în trafic: după flashuri şi tot tacâmul (deşi aveam vreo 60 urban în acel moment cu un vw) mă depăşeşte "nervosul" cu o dacie ce abia se mai ţinea pe roţi (la propriu, nu e o figură de stil) în timp ce venea altul din contrasens, frânează brusc în faţa mea şi voia să mă ia la bătaie...:rolleyes2.
De oricâte ori am în spate unul grăbit şi nu are visibilitate, îl ajut semnalizându-l şi făcând manevra spusă mai sus.
Când întâlnesc la rândul meu şoferi care merg mai încet ca mine mă gândesc aşa: poate e obosit, poate e beat, poate vorbeţte nuş' ce, poate nu are experienţă, poate are o problemă la cerebel etc. Nu mă apuc să-i sparg timpaele şi să-i tot dau flashuri. Când am ocazia, îl depăşesc. Nu-s eu regele ca să se dea deoparte din calea mea:-) .

PS: că am întâlnit şi melci pe şosele, e adevărat, însă dacă ar fi să fac o comparaţie, sunt atât de puţini faţă de cei "grăbiţi" încât par a nici nu exista.

dolb 22-09-08 20:24

mie imi plac astia cu bmw-urile . . . frate daca ai bmw nu inseamna ca e cel mai rapid! te pot reteza din scurt fara drept de apel ! ..

intalnesc ieri unu care cre' ca isi luasese si el de curand un e46 si .. va jur mergea cu 20-30 la ora pe mijlocu strazii! nu ca eram eu ala grabit insa nici nu suport viteza asta.. prin oras mie imi place 50-60 la ora cu a 4-a.. si dau sa il depasesc, nu cred ca trec 10 secunde si il vad glont pe langa mine :| si incep sa rad.. omu mergea cu 20 si dintr-odata 100 ? wowww BEMMVE

nr. 150 22-09-08 20:41

Am păţit şi eu ceva de genul ăsta fiind la volan de vw golf4. Depăşisem o dacie antică care mergea cătinel cătinel, după care mi-am menţinut viteza constantă. Îşi ia avânt respectivul şi reuşeşte să mă depăşească fix înaintea unui pod în lucru prevăzut cu semafor care era de altfel roşu. Cât despre cei care merg fără motiv cu 20-30 la oră pe mijlocul străzii nu mai au vreo scuză decât dacă au lămâia lipită pe maşină şi nici atunci nu e una prea solidă.
Am pomenit de dacie şi mai sus. Nu vreau să se înţeleagă că le iau în râs. Am condus mult o Dacia 1310, de altfel am învăţat să conduc pe ea. Îmi pare rău că la daciile mai noi nu au păstrat din aspectul botului maşinii.

22VIN 22-09-08 23:17

am vazut si eu in seara asta tot asa... am vazut de departe semaforul cum se face verde, am incetinit putin pana la 60km/h pana si-au luat cei ce asteptau avant si am accelerat. m-am strecurat cu 80km/h pe langa un a4 nou 2.0tdi si am accelerat pana la ~95-100km/h, apoi am luat piciorul de pe acceleratie pt ca urma camera de viteza. peste cateva secunde ma trezesc cu audi-ul zburand pe langa mine (desi pana sa trec eu pe langa el isi mentinuse viteza constant). adica oare cum am indraznit eu cu opel-ul meu sa merg mai repede ca el?

Daniel_Toa 23-09-08 09:26

daca tu l ai jicnit !!!! respectivul/a avea si Audi si A4 pai cine mai e doamne ca el/a ? unu cu un opel sa depaseasca Audi al lui/ea ? .
In urma cu 1 luna jumate cam asa, am avut norocul si respectivul ghinionul de a si face praf masina, pai cum asa ? a iesit din benzinarie si mergea incet ( 20 km/h ) am stat ce am stat in spatele lui, crezand ca o calca si el, dar de unde , l am depasit eu si cand sa ma apropi de sensul giratoriu ma pomenesc cu el pe partea stanga ca ma depaseste, iar eu trebuie sa fac la stanga, nu avea voie sa faca asa ceva, nu sa asigurat el doar avand fite in cap ca l am depasit si sa infint cu botul masinii in bordura, ( este o bordura de cam 30 cm )

dolb 23-09-08 10:39

dar eu ce am patit aseara ca aproape m-am cacat pe mine :lol:

eram in parcarea kaufland ... si nuj aveam vreo 60 .. ceva de genu... si dintr-odat' ma trezesc cu o tipa cu o corsa venind din stanga... exact in botul masinii mele! norocul amandurora fiind reactia mea excelenta din care am pus o frana de si acu ma doare piciorul .. si am virat cat am putut dreapta! Am "ratat-o" milimetric pe tipa... si ea statea si radea! cu paguba nu m-am ales decat eu ! mi s-a rupt nuca schimbatorului in tentativa de a introduce treapta 1 si a face frana de motor :(

ionut_cluj 23-09-08 11:13

Breaking News: romanii s-au indragostit de claxoane. Propun o lege: masinile vandute in Romania sa nu aiba claxoane in dotarea standard. Fratilor, sunteti exasperanti!!!

nr. 150 23-09-08 18:45

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 1770820)
Breaking News: romanii s-au indragostit de claxoane. Propun o lege: masinile vandute in Romania sa nu aiba claxoane in dotarea standard. Fratilor, sunteti exasperanti!!!

Bine spus. Poate aşa vor folosi frâna ceea ce va duce la reducerea drastică a accidentelor!!! Văd că povestiţi pe aici că mereaţi cu60-80 prin oraşe. Oameni buni, vă spun cât se poate de sincer: vă doresc să nu vă sară un copil în faţa maşinii, sau să se împiedice unul de pe trotuar şi să vă pice în faţa maşinii! Vă doresc asta în primul rând pt copiii respectivi şi pt părinţii lor că nenorociţi familii întregi doar pt că se accelerează mai jult decât necesar. Îmi place şi mie să calc surcica să simt că mă lipesc de scaun cu spatele, dar totuşi mă gândesc că alţii nu au nici o vină că-s eu la volan... Nu vă supăraţi pe mine că vă critic puţin dar pt o juma' de clipă de neatenţie se duce totul naibii. Am întipărite în minte o serie de accidente şi nu e o imagine chiar plăcută creierul cuiva întins pe asfalt pe o lungime de câţiva metri.
... decât la spital, morgă sau închisoare mai bine cu cinci minute mai târziu.
http://www.piticu.ro/2008/09/01/asa-...ex.html?cp=all

Mustang 26-09-08 15:12

Am si eu una pentru taximetristii nostri:
Stimate sofer de taxi pe Logan (am observat ca sunt mult mai tupeisti in trafic astia pe Logan si Solenze), te bag in origini!
Daca sunt pe o strada cu 2 benzi pe sens, pe banda 1 este coloana de nuntasi, iar eu ii depasesc pe banda a doua, nu veni tu in spatele meu sa imi pui faza lunga in ochi sa ii dau talpa. Depasesc deja coloana cu 80 la ora, unde mama ta vrei sa ma bag ca sa iti fac tie loc sa treci?
La semafoare de ce tai fata? Sa ma tii cum "CICA" te-am tinut si eu pe tine? Stai linistit vere, nu ma grabesc nicaieri.

bmwm5 26-09-08 15:21

draga soferule care intri in intersectie pentru a vira la stanga,incearca sa intri cat mai larg pentru a permite si celor din spate sa faca asta,nu lua viraj cat mai scurt,nu ne ajuta cu nimic

Sindrom 30-09-08 14:46

Azi la ora 14.35, imi cer scuze fata de pietonii pe care i-am deranjat pe trotuar(destul de putini intradevar), fata de toti conducatorii din trafic care stateau in coloana, si se uitau cum ma strecor cu buburuza. Imi cer scuze dar numai aveam bani de benzina.
On: se pare ca "bizonii" din trafic s-au mai linistit odata cu campania asta de a numai bloca intersectia.
Draga domnule sofer de tanc(in general suv), daca eu sunt mic, si ma vezi ca trec pe langa tine, de ce nu ma lasi sa trec si mergi pe 2 benzi, eu oricum trec doar ca tu s-ar putea sa-mi vopsesti un pic masina daca nu ai grija pe unde mergi.

Mustang 01-10-08 14:38

Quote:

Originally Posted by Sindrom (Post 1784720)
Draga domnule sofer de tanc(in general suv), daca eu sunt mic, si ma vezi ca trec pe langa tine, de ce nu ma lasi sa trec si mergi pe 2 benzi, eu oricum trec doar ca tu s-ar putea sa-mi vopsesti un pic masina daca nu ai grija pe unde mergi.

Are masina mare si n-are loc.
Asa mi-a facut si mie ieri un cretin pe BLVD Natiunilor Unite. A schimbat banda si mai avea putin si se urca pe mine.

robertinho 01-10-08 17:18

... pe mine chiar s-a urcat.dar nu un suv ci o basculanta...era saptamana trecuta vineri dupamiaza si eram la intersectia Fabrica de glucoza cu Barbu vacarescu,eram primul la semafor pe banda 1,iar pe banda a 2 o basculanta,era rosu. cunoscand foarte bine drumul stiam ca mai sunt aproximativ 10 sec si se pune verde,bag 1 si incep sa inaintez usor din ambreiaj cu ochii tinta la semafor cand ma trezesc BUM era basculanta se suia pe mine,ma dau jos toata partea stanga rupta in 2(usa fata/spate + aripa spate).omul a vrut sa-i faca loc unui autobuz ce venea din sens opus si a luat maxim de volan dreapta(eu fiind in dreapta lui pe banda 1) si a intrat in mine(cred ca nu avea mai mult de 2 la ora) dar mi-a facut masina zdrente iar autoutilitara lui nici o zgarietura normal.se da jos(era un batran) si incerca sa ma fenteze cu 2 milioane(lucrare probabil care costa mult mai mult,schimbat usi si aripa)...noroc cu eram cu masina de la firma(logan) ca daca eram cu golful faceam un preinfarct daca o vedeam ajea zdrente.pana la urma a venit si el dupa mine la politie daca a vazut ca nu ma mituieste

Dimitris 03-10-08 13:54

Quote:

Originally Posted by bmwm5 (Post 1777771)
draga soferule care intri in intersectie pentru a vira la stanga,incearca sa intri cat mai larg pentru a permite si celor din spate sa faca asta,nu lua viraj cat mai scurt,nu ne ajuta cu nimic

Cand faci un viraj la stanga esti obligat sa ocolesti centrul imaginar al intersectiei prin stanga. Adica un viraj cat mai scurt. Din pacate putini stiu chestia asta si rezulta foarte multe ambuteiaje. Daca s-ar face o campanie pe chestia asta s-ar rezolva cat de cat problema...

Sindrom 03-10-08 16:24

Eu zic ca pentru cei ce care trebuie sa taie intersectia ar trebui semafor separat, astfel nu se mai face nici un blocaj de intersectie

bmwm5 03-10-08 16:29

Quote:

Originally Posted by Dimitris (Post 1789751)
Cand faci un viraj la stanga esti obligat sa ocolesti centrul imaginar al intersectiei prin stanga. Adica un viraj cat mai scurt. Din pacate putini stiu chestia asta si rezulta foarte multe ambuteiaje. Daca s-ar face o campanie pe chestia asta s-ar rezolva cat de cat problema...

daca ai 50 in spate si tu faci viraj la stanga cat mai scurt,cati crezi ca se pot baga mai ales daca pe banda 1 sau 2 trec masinile care merg inainte?

Dimitris 04-10-08 14:01

bai m5. ideea e sa nu se blocheaze intersectia incapatantule, nu sa intre cati mai multi in ea. Din cauza celor ca tine stam ca prostii 50 in intersectie si nu ajungem nicaieri.

Invata sa conduci, citeste codul rutier, si intreaba un instructor auto cum se face virajul la stanga intr-o intersectie. Poti sa iei exemplu si din alte tari daca la noi crezi ca e toata lumea proasta si tu esti zmeu.

Si spune-mi si tu atunci, daca fac ca tine, si de pe contra sens e un carnat de berbeci care fac stanga, sar peste ei? nu, stau ca prostu, iar daca in spatele meu e un alt carnat de berbeci, ce facem? iesim pe geam ca manelistii si incepem sa injuram, nu?

ledit: promit ca daca nu intelegi iti desenez...

bmwm5 04-10-08 15:15

pasarel,hai sa facem un exercitiu de imaginatie.esti pe 13 sept,in bucuresti,spre panduri,si ai scuar pe mijloc si 3 benzi pe care te poti incadra pentru a face stanga .daca tu esti ... si ocupi cea mai apropiata banda in loc sa te duci pe ultima,ce sanse au cei din spatele tau?despre asta vorbeam

Dimitris 04-10-08 16:40

Alo pasarel... unde ai vazut tu interesectie cu 3 benzi de facut stanga? Da-mi un google earth ca nu stiu intersectia si m-ai facut curios. Din cate stiu eu, exista o singura banda de facut stanga, respectiv cea de langa axul drumului. Daca tu esti pe cea din mijloc si vrei sa faci stanga pai atunci e problema ta, nu te-ai incadrat corect. Oricum eu cred ca vorbeam de cu totul alta chestie. hai ca fac acum o randare sa ma intelegi mai bine ( nu fac misto dar e mult mai usor de inteles ce vreau sa spun) .

Dimitris 04-10-08 16:50

2 Attachment(s)
Intelegi ce vreau sa spun?

kontraok 04-10-08 18:09

Dimitris Nota 10 pentru exemplificare sunt perfect deacord cu tine insa nu merge in oricare intersectie ori din cauza scuarului ori din cauza indolentilor care au vreun mastodont si mai este ceva politistul in intersectie mi-a facut semn sa il ocolesc ca pe vremea lu' tata cand se ocolea centrul imaginar al intersectiei cu toate ca s-a modificat codul rutier.

Si inca ceva nu esti intr-o tara civilizata sa faci cum scrie in CODUL RUTIER esti in Romania si te adaptezi intersectiei in care esti ca daca 5 ocolesc centrul din fiecare sens de mers nu ai tu cum sa faci ca la carte ca blochezi intersectia RAU DE TOT in pofida intentiei tale pentru un trafic normal.

Dimitris 04-10-08 19:17

Politistul daca este in intersectie iti face semn sa il ocolesti prin fata lui, niciodata prin spate... oare de ce? Am stat pe ceas intr-o intersectie aparent banala, 10 minute pe ceas din cauza unor berbeci care tot asa nu au facut stanga cum trebuie.
Repet: decat sa stea 10 in intersectie, mai bine trec cate 5... parerea mea. puteti sa faceti cum vreti, dar cu o asemenea mentalitate nu o sa ajungem nicaieri.
de exemplu: pe iuliu maniu, daca vor cate 5 de pe fiecare sens sa intoarca se blocheaza fara solutie strada. dar daca fiecare ar intoarce prin stanga celuilalt ( de pe sens opus) ca in poza nr 2 ar fi totul ok.
Inca o chestie care ma amuza, dar si frapeaza... In Romania a ajuns sa fie banda de viteza ( banda pe care se merge teoretic mai tare ), banda de langa acostament. Nicaieri ca la noi...

Sindrom 04-10-08 23:13

Ha ha, pai stii de ce, pentru ca niste oameni nu stiu codul rutier, daca eu merg cu 600km/h te dai la o parte, nu te intereseaza ca nu merg legal, in plus e o rusine sa mergi pe banda aia. Eu tocmai mi-am scartait rotile ca un adormit cu matizu statea pe doamna banda 2 cum urci la cotroceni.
Dimitris, sa faci la lujerului asa in intersectie cum ai zis tu, ca ori iti lovesti masina, ori te injura toata intersectia. Nu prea gandeste lumea, fiind multi conducatori "profesionisti"

Dimitris 05-10-08 03:12

Asta e, ma injura ma injura. intr-o zi o sa se faca probabil o campanie intr-o pauza de telenovela sau de meci dinamo-steaua cu chestia asta si o sa se educe lumea, pana atunci asta e... Cand merge, merge. Cand nu, urmezi turma...

nr. 150 05-10-08 12:18

Băieţi, eu aş face în felul următor: aş elibera două tipuri de permise. Unul pt maşini cu motor iar altul pentru maşini ca în The Flinstones. Foarte mulţi se cred regii şi deştepţii şoselelor. Poate că ar trebui să se inventeze la noi în ţară premieră mondială: Doctorat în Condusul Maşinii. Până românul nu va învăţa ce înseamnă respectul pentru cel de lângă el, nu se va face nimic. Până când românul nu va pune mâna să citească o carte ca să-şi dea seama de cât de puţine ştie, se va considera atotştiutor. Înainte de a avea permis mergeam destul de mult cu bicicleta respectând regulile, deşi se uitau mulţi la mine ca la urs, iar unii şoferi "p/zd/şi" sau "ş(j)mecheri" chiar mi-au făcut probleme în trafic rânjind ca cămilele la mine cel de pe bicicletă. Da, la a risca viaţa altora s-a ajuns.
Pe urmă văd că sunt mulţi indignaţi de cei care merg pe banda a doua încet. Mai precis, ce înseamnă "încet"? Dacă eşti în localitate cu restricţie de 50 să zicem şi mergi cu 50 pe banda 2 nu aş zice că mergi încet. Ideea e de bun simţ în trafic din partea tuturor şi nu s-ar mai ajunge la astfel de dispute şi să nu rişti viaţa celorlalţi doar pt că ai impresia că ai testicolele mai tari, mai mari, mai lucioase.

Dimitris 05-10-08 14:36

De ce mergi pe banda 2 cand banda 1 e libera? Iti e frica de trotuar?

nr. 150 05-10-08 16:15

Quote:

Originally Posted by Dimitris (Post 1793263)
De ce mergi pe banda 2 cand banda 1 e libera? Iti e frica de trotuar?

:rolleyes2 :wink: de unde ai tras concluzia asta?

Dimitris 05-10-08 20:42

Quote:

Originally Posted by nr. 150 (Post 1792994)
Pe urmă văd că sunt mulţi indignaţi de cei care merg pe banda a doua încet. Mai precis, ce înseamnă "încet"? Dacă eşti în localitate cu restricţie de 50 să zicem şi mergi cu 50 pe banda 2 nu aş zice că mergi încet. Ideea e de bun simţ în trafic din partea tuturor şi nu s-ar mai ajunge la astfel de dispute şi să nu rişti viaţa celorlalţi doar pt că ai impresia că ai testicolele mai tari, mai mari, mai lucioase.

uite de aici...

nr. 150 05-10-08 20:51

Tocmai! :) Nu am scris nicăieri că eu aş merge. Este o formulare generală, care poate fi confundată cel mult cu o formulare la persoana a doua...
Însă oricum ar fi, când dau de unul din ăsta şi simt cum mă prinde căldura de nervi că oi fi eu grăbit, mă gândesc că e dreptul lui să meargă pe banda 2 cu 50 dacă limita maximă în acea zonă e de 50. Ideea era cu totul alta: e vb de bunul simţ la volan. Sincer să fiu nu vuiesc cu minim 120 pe şosea ca teribiliştii sau grăbiţii fără grabă, deşi am atins şi astfel de viteze, însă dacă văd un grăbit că se apropie îi semnalizez şi am grijă să păstrez viteza constantă. Dacă am unde şi nu e vreun pericol pt mine, mă trag puţin pe dreapta dacă e drum cu o bandă pe sens, sau mă mut pe banda 1. E o chestiune de bun simţ. Tot chestiune de bun simţ ar fi să şi mulţuească cei care sunt lăsaţi să depăşească, însă în loc de mulţumire îţi taie calea sau trec razant pe lângă tine.
Sincer să fiu, chiar să fie 2 benzi pe sens şi eu merg cu viteza limită legală pe acea porţiune de drum, iar banda 1 e plină de gropi, nu-mi plăteşte nimeni mie maşina, aşa că merg pe unde e drum şi nu colecţie de gropi.

dreaq 05-10-08 21:03

DA! Eu merg cu 50 pe banda a 2-a . De ce ? Pentru ca e legal ,pentru ca e mai sigur decat sa stau pe banda 1 si sa intre unul cu botul in strada sa-l fac zob. Vrei sa ma dau la o parte pentru ca mergi tu cu 120? Viseaza in continuare :twisted:

apache 05-10-08 21:16

adevaru e ca prin oras nici mie nu prea imi vine sa ma dau la o parte de pe banda 2..mai ales ca la noi in romania prima banda e mai tot timpul varza..

De obicei merg cu 60 in oras..daca vine cineva mai tare din spate..fortez 70...poate chiar un pic de tot peste...80 nu ating clar....

DAR daca te-a mancat in poponet sa vii cu 100 si sa-mi dai flashuri ...nu te astepta sa ma dau la o parte daca nu scrie pe tine ambulanta sau politia...ca nu ma dau nici daca naste nevasta-ta, ai intarziat la servici si ti-a luat foc apartamentul in acelasi timp

nr. 150 05-10-08 21:32

Quote:

Originally Posted by dreaq (Post 1794094)
DA! Eu merg cu 50 pe banda a 2-a . De ce ? Pentru ca e legal ,pentru ca e mai sigur decat sa stau pe banda 1 si sa intre unul cu botul in strada sa-l fac zob. Vrei sa ma dau la o parte pentru ca mergi tu cu 120? Viseaza in continuare :twisted:

Bine că nu ai spus "150". :D:D:D

Nemilosu 05-10-08 21:46

Quote:

Originally Posted by dreaq (Post 1794094)

conform legii banda 2 este pt depasire nu sa circuli cu 50 pe ea.

Nemilosu 05-10-08 21:47

Quote:

Originally Posted by apache (Post 1794118)
adevaru e ca prin oras nici mie nu prea imi vine sa ma dau la o parte de pe banda 2..mai ales ca la noi in romania prima banda e mai tot timpul varza..

De obicei merg cu 60 in oras..daca vine cineva mai tare din spate..fortez 70...poate chiar un pic de tot peste...80 nu ating clar....

DAR daca te-a mancat in poponet sa vii cu 100 si sa-mi dai flashuri ...nu te astepta sa ma dau la o parte daca nu scrie pe tine ambulanta sau politia...ca nu ma dau nici daca naste nevasta-ta, ai intarziat la servici si ti-a luat foc apartamentul in acelasi timp

conform legii banda 2 este pt depasire nu sa circuli cu 50 pe ea.

Sindrom 05-10-08 22:03

voi astia care vorbiti despre reguli. Ce scrie in legislatie??? IN LOCALITATE DACA VINE UNU CARE MERGE MAI REPEDE CA TINE TE DAI LA O PARTE, ia puneti mana si mai citit voi atotstiitorilor, presupun ca daca vine salvarea nu va dati la o parte ca voi mergeti regulamentar.
dreaq: tocmai ce domnul nr.150 a vorbit despre bun simt, sa nu te dai ca poate trece unu pe langa tine se pune in fata ta si iti tranteste o frana, ca el are timp liber de mers la politie. Asta asa ca sa-ti raspunda la nesimtire.
nr 150: in totalitate de acord cu mici exceptii.
apache: "ca nu ma dau nici daca naste nevasta-ta, ai intarziat la servici si ti-a luat foc apartamentul in acelasi timp" daca cine drag tie a patit ceva, mai mergi cu 50????

fasso 05-10-08 22:59

observ ca acest thread s-a impartit in doua categorii: reguli de bun simt si reguli de cirulatie! da ce zicetzi daca ar incerca toti soferii sa le imbine, ar iesi ceva bun?!

Sindrom 05-10-08 23:04

eu zic ca e bine ca se ajunge la asta, pentru ca cei care nu stiu trebuie sa invete, iar cei care stiu prost, sa rectifice.

am dat un mic edit: nr,150, uite aici : "Eu merg cu 50 pe banda a 2-a . De ce ? Pentru ca e legal ,pentru ca e mai sigur decat sa stau pe banda 1 si sa intre unul cu botul in strada sa-l fac zob. Vrei sa ma dau la o parte pentru ca mergi tu cu 120"

eu de ce pot, ca multi altii sa mergem pe banda 1, atentie distributiva iti spune ceva, nu trebuie sa te uiti in fata, te uiti printre masini, prin alea laterale, cu aia de sus nu vad de ce te-ar interesa cat mergi.

All times are GMT +2. The time now is 16:59.

- Copyright 2026 4Tuning