![]() |
re: Top speed indicat de bord pe Dacia (posibile erori, fară limită de km)
Quote:
nare cum sa moara:)) la 170=)) lol daca ai unde merge si 200+ e usoara pt motorul acela dar periculoasa la viteza aceea! |
Quote:
|
Quote:
Sal. 190 am prins cu a mea cand era mai noua si in stare buna(dar nu am cum sa dovedesc ca nu aveam nici telefon cu camera foto! stiu doar eu si e deajuns) si hai sa zicem ca cei 190 sunt cei 170 reali:) dar am vazut filmulete pe net in care prindeau mai mult 200+ .Nustiu cat difera +/- fata de ac dar daca ai drum lung si drept merge si peste 170 ... -Si nu am spus ca sunt CONVINS |
155 km/h cu o dacia sport cutie 4 trepte....si 140 cu berlina
|
2 Attachment(s)
B O5 N P A pe a1.
|
io max am mers cu 165 km/h cu dacia mea!am depasit un opel zafira,cu motor de 2000 parca!;)
|
ai depasit ca omu mergea incet :)
|
nu mergea deloc incet,deoarece prima oara am depasit opelu,ptr ca merea incet!el so enervat cu opelu,si mo depasit inapoi!si am vazut ca ii da in gura,si iam dat si io,bine opelu o luat mai repede viteza,dar la un moment dat lam ajuns in urma,eram cu 140,cand o vazut ca tot ma tin dupa el,io mai dat,si o vrut sa depaseasca o dacie,dar nu a semnalizat,iar eu semnalizasem deja si iam depasit pe amandoi cu vreo 165 km/h!!!dak ma crezi ma crezi,daca nu asta e!treaba ta!:)) eu pot dormi linistit ca nu te mint!;) am si 2martori!erau cu mine in masina!era duminica si merem inapoi la deva la scoala!si am mai zis odata,cine are alte masini ca dacia,sa nu se amestece in treburile noastre!;)
|
Quote:
p.s.: am si o bătrānă 1300, mai mare ca mine cu 7 ani, deci nu mă simţeam vizat :) |
normal ca poate sa scrie ce vrea sufletul fiecaruia! nu iam interzis sa scrie,pt ca nu am dreptul!cum ai spus si tu!dar dak altii se cred mari si tari cu masinile lor,altele decat dacii,atunci sa se deie mari pe forumurile lor cu masini bengoase,mari si tari!eu mam bagat la ei sai zic ca el o depasit cu bmw-ul lui un lamborghini,pentru ca lamborhgini mergea incet???NU!!!deci sa se abtina
|
Iti place sa visezi cu ochii deschisi ... Pe Zafira cel mai mic motor este de 1.6, care se duce fara probleme in 180.. Asa ca lasa-ne frate.. si apropo, esti bun de pescar :))
|
Am fost si eu posesorul unei dacia 1300 din 82 timp de 3 ani de zile iar viteza maxima pe care am atins-o cu ea a fost de 145 km/ora dar ajungeam destul de greu la viteza asta cred ca ar fi fost mai usor cu o cutie in 5 trepte ( imi pare rau si acuma ca am renuntat la ea )
|
140 dacie 1310 breack-pinioane de nova la a5 a 180 logan 1.4 in rodaj
|
Quote:
ma intreb cine a mai cumparat berlina in 2003-2004 cand exista supernova iar mai apoi solenza. am ramas socat cand am vazut ca berlina s a produs pana in august 2004 si probabil ultima s a vandut pe la sfarsitul anului la super pretul de 4000E cand deja aparuse si loganu |
140 cu dacia lu' unchi-miu...1410 din 2003 parca:D nu stiu turatia deoarece nu are turometru oricum era foarte turata:) in sensu ca se auzea tare de tot:D
|
Quote:
|
Nu are...e modelu pe injectie din 2003
|
120-130 azi cu o injectata de prin 2003, la vale ca altfel nu lua viteza aia, motorul tipa , cred ca la toate injectatele tipa motorul asa, ture undeva peste 3000 asa, zicea turometrul ala.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
:) acum sa nu sariti pe mine pe motiv ca nu e asa sau nu mai stiu ce .. eu stiu ce am vazut si am "simtit" si la mine acul mai avea putin putin de tot si era calare pe 160 :twisted: acum daca acul meu nu e bine reglat sau alta chestiune legata de ceas sau altele nu cred .. :shock: si eram 2 in masina .
si de cand cu asta imi pacane ceasul .. intr'un mod enervant :)) |
Quote:
la faza cu 160, sigur are eroare de cel putin 10 km...toate au, daca nu sunt recalibrate. La mine de la 80 incolo, nici nu mai are sens sa te uiti pe ceas :lol:. |
Quote:
|
S a tot vorbit in ultimele pagini despre dacia pe injectie. Spre rusinea si uimirea mea nici macar nu stiam ca s au fabricat pana in 2004. Aveam impresia ca productia s a sistat in 2001. DAR nu am gasit pe nicaieri nici pe net niste date despre daciile astea din ultima generatie. Ma gandesc ca trebuie sa fi fost si ele putin mai bune ca si performante dacat ultimele modele de dacie 1.4 de 62CP pe carburatie. Adica asa ar fi fost normal. Dacia pe carburatie parca s a facut pana prin 99,nu?
Deci cu ocazia asta rog un posesor de dacie pe injectie dupa 2001-2002 sa ne puna si noua un tabel ceva cu datele tehnice,ce modele s-au facut,cati CP,top speed,demaraj 0-100,sau macar o poza de pe certificatu' de inmatriculare. Ca o chestie ce m a surprins placut este faptul ca unele sunt euro 2 si au calculator ECU |
1.4 injectie=62 cp
1.4 carburatie(102.13)=62 cp raport compresie 9:1 1.4 carburatie(102.14)=58 cp raport compresie 8,5:1 |
Eu pana la 130 mi sa parut ca a mers destul de repede...are doar 60k masina si e foarte ingrijita;) trage foarte bine mai ales 1,2,3! singuru lucru ce nu mi-a placut e acela ca este turata...la 130 se auzea destul de tare motoru si totusi nu stiu ce turatie avea..:|
|
Quote:
"Dacia 1310 Li a avut la bază un motor 1.4 cu injectie monopunct Bosch de 62 CP şi o viteză maximă de 143 km/h." -nimic despre cuplu maxim, 0-100/h, timp 0-1000m, consum, dotari, mase si dimensiuni, tipuri anvelope etc Cu ocazia asta va recomand sa nu luati de bune tot ce scrie pe wikipedia,pentru ca am gasit acolo niste greseli grosolane. De exemplu la solenza diesel 1.9D spunea acolo ca a avut motor turbo diesel de 79CP, desi motorul ala avea doar vreo 63CP si nu avea turbo. Mai grav este ca oricine poate corecta o informatie punand in loc fel si fel de ineptii :evil: |
DSN 2003 57k aprox 190km/h(era mult trecut acu de 180),intradevar era o la vale:P
|
deci la capitolul top speed eu am reusit un maxim de 130 cu dacia mea 1300 din 79 cu 5 persoane in masina si asta la vale, dar din cauza cutiei. fie ca eram singur fie ca erau mai multe persoane in masina mai mult de 125 drum drept nu mergea, singura diferenta era timpul de acceleratie...
|
4200 de ture cu treapta 5 ca nu-mi merge kilometrajul....ziceti-mi si voi cat aveam (cutie model nou)
|
150-160 Km/h
Dacia 1.4 Carburator , An 1994 Testat Cu un logan .. Care sa chinuit sa ma faca :)) |
150-160 km/h ? Inca nu a venit 1 Aprilie . Cu un motor stock este imposibil sa prinzi viteza :)
|
stai ca am scris altceva
140-150 da nu stiu ce citeam pe aici pe forum :)) |
150-160 chiar nu stiu de ce ti-ar parea o pacaleala de 1 aprilie..
|
am "testat" si eu 2 dacii
1. dacia 1410 din 2003 injectie cu 35000 de km la bord...top speed 145 km/h...se mai ducea....dar era foarte turata...nu stiu cat...ca nu are turometru 2.dacia duble cabin 1.9 diesel din 2005 cu vreo 88000 de km la bord....top speed 140....se mai ducea dar huruia foarte rau cardanul....la capitolul 4x4 masina sta bine |
mda.. asta cam asa e !
|
dacia 1310 breack 165 km / h ! poza am doar la 150
|
Nu vreau sa va stric distractia dar am vazut thread-ul asta acum 2 minute si m-am amuzat putin. Te doare mintea ce viteze vezi pe aici...nici cu kilometraje defecte nu va apropiati de asa ceva. Inteleg ca sunteti entuziasmati dar viteze de peste 140-145 km/h nu prea prinzi cu o Dacie 13xx.
Cand va apropiati de 160 km/h ar trebui sa va ganditi serios sa va reglati ceasul sau sa va masurati viteza cu un GPS. http://www.carfolio.com/specificatio...ar/?car=112541 Constructorul declara 143 km/h viteza maxima si asta cand e noua masina. Daca o berlina cu un motor care nu scoate peste 50CP in realitate s-ar duce la 160 KM/H atunci SLZ / LGN de 75CP s-ar duce pe la 180 km/h si alea de 90-105 CP ar sari lejer de 200km/h nu ? Sa fim seriosi, este nevoie de peste 100CP sa ai o viteza maxima de 180+ KM/H deci nu va jucati chiar asa cu vitezele astea. |
1 Attachment(s)
https://forum.4tuning.ro/attachment.p...1&d=1259784145
am facuto dupa ce am incetinit pt. ca venea o intersectie.. |
| All times are GMT +2. The time now is 22:38. |
- Copyright 2026 4Tuning