![]() |
Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..
Salut...am o mare rugaminte la tine.....vreau sa ma apuc sa torn fibra...sunt la inceput..deja am o pereche de praguri facute din fibra...trebuiesc chituite si aranjate..fiindca sunt decat scoase din matrita...; vreau sa le fac matritza...rasina am ..fibra si intaritor ..toate astea le`am gasit la policolor...dar unde gasesc solutia/substanta care se aplica pe piesa...ca atunci cand vreau sa scot matrita ..sa o pot face...adik sa nu se "sudeze de prag"....ai putea sa imi spui de unde pot lua...???
|
poti sa incerci si cu nijte folie de staniol pusa frumos ..sau banda adeziva de staniol...hartie adeziva...sau demulantul pe care il gasesti tot la policolor
|
bun acum chiar am nevoie de ajutor....am vorbit cu cei de la policolor la braila si imi pot aduce tot ce vreau inclusiv stratimat...acum o sa va pun mai jos o parte din oferta sa imi spunetzi ce trebuie sa iau..ca au o gramada de tipuri de rasina..o gramada de tipuri de stratimat si o gramada de tipuri de gelcoaturi topcoaturi si demulanti...
Deci la nestrapol: Nestrapol 96 # rasina de uz general, reactivitate mare, vascozitate 550-850 mPa.s Intrebuintari: tevi, laminate diverse etc. Nestrapol 450-66 # rasina de uz general, reactivit. medie, vascozitate 950-1250 mPa.s. Intrebuintari: laminate diverse, obiecte sanitare, ambarcatiuni de agrement etc. si mai au nijte rashini Vinalkyd dar nuj exact daca sunt bune cu stratimatu sau la ce se folosesc....de aia va intreb p voi ca sunteti experti:P Gel-coaturi ortoftalice Nestragel 6601 incolor Nestragel 6601 alb Nestragel 6601 rosu-caramiziu # gel-coat ortoftalic de uz general. (ce culoare credetzi ca ar fi cea mai indicata) La demulanti au alcoolul polivinilic care am auzit ca e bun Si acu vine treaba cu stratimatu Stratimat 300 g/mp calit. I-a, ancolant pudra, latime 1.040 mm Stratimat 450 g/mp calit. I-a, ancolant pudra, latime 1.040 mm Tesatura 400 g/mp latime 1.000 mm Fir Roving de tocare tex 2.400, ideal pt. masini de spray-Roving tin sa zic ca si preturile sunt destul d avantajoase..adik cel putin asha mi se par..undeva pe la 2 euro/kg de rashina...gelcoatu pe la 3 euro jumate...demulantu 1euro jumate Astept raspunsuri urgent:oops: :lol: |
In primul rand spune-le si lor la ce-ti trebuie, adica la combinatie cu stratimatul. Presupun ca e vorba de nestrapol 450-66, dar nu stiu sigur, cand am cumparat eu de la ei scria pe recipient doar "nestrapol" si era o galeata metalica de 20 litri. In principiu, ceea ce se foloseste la ambarcatiunile de agrement iti trebuie tie...
In al doilea rand, tu nici nu stii ce sa faci cu gel-coat-ul...nu te arunca sa folosesti asa ceva, citeste inca o data ce ti-am scris eu mai sus ca-ti trebuie (poate nu ai inteles bine, poate m-am balbait cand am scris) si le notezi pe o hartie, ii dai lu' tanti/nenea de la magazin hartia si daca nu stie ce sa-ti dea, spune-i sa-si dea foc! (adica....she deserves to be fired :lol: ) Si in orice caz, gel-coat-ul se foloseste pe motiv ca ar fi mai usor de finisat decat fibra....adica este un fel de chit (dar e mult mai bun chitul auto armat cu fibra, peste care dai chit de finisaj) Demulant spune-le ca ai auzit la cineva ca e intr-un recipient de plastic tip bidon, la 5 kg, si ca se face ca o pelicula dupa aplicare...alcoolul este un supliment de care te poti lipsi, tie-ti trebuie neaparat CEARA demulanta. |
da am inteles care e treaba cu gelcoatu ala ca e un fel de kit..o sa ma duc la ei personal si le zic ce vreau...oricum quick_shifter...daca ne intalnim ma jur ca dau o bere ca mi-ai fost de mare ajutor:>...dau tuborg din aia verde=)))
|
buna baieti....cine imi spune si mie de unde se poate cumpara fibra de sticla si cam cit costa am nevoie urgent de 30 de m.....si piele sau imitatie de piele si cit costa pe m.......
|
1 Attachment(s)
@ X-Ray-Eyes ... salut
am si eu o intrebare la tine ... nu vreau sa fac reclama, stii 100 % despre ce firma e vorba, dar intrebarea mea este care e explicatia ca cei de la acea firma au facut fiecare piesa de 3 ori ... dak intelegi ce vreau sa zic ... din cate obs sunt trei din fiecare e cea alba --- alb mai inchis si pe galben ceva de genul ala ... imi poti explica fiecare ce rol are si la final de care v-a fi nevoie :D ms mult |
sunt nivelurile de prelucrare daca nu ma insel ;)
|
Iti pot spune si eu daca vrei (tot de la x-ray am aflat si eu primele detalii):
1: piesa galbena este rezultata din modificarea barii normale de la un tico, folosindu-se diverse materiale (lemne, plastice, metal, chit), pana cand s-a ajuns la forma dorita, s-a finisat totul bine de tot, apoi s-a ajuns la :arrow: 2:piesa mai putin alba, care este o copie dupa piesa galbena (peste piesa galbena s-a asezat un strat de fibra, a carei parte importanta se afla la interior) - rolul acestei piese este intermediar, in interiorul ei se va face piesa finala, iar piesa initiala nu va mai avea nici un rol, putandu-se arunca la gunoi 3:piesa cea mai alba este bara finala, si de ea este nevoie la sfarsit pentru masina. In cazul aripilor cred ca e clar - cam acelasi procedeu, la praguri e evident de ce sunt doar doua. Piesa numarul 2 poate fi folosita de mai multe ori. |
ms mult :D
P.S. ma pun sa strang piese nr2 si apoi fac si eu un business :P:twisted: |
piesa nr 2 se numeste matrita:P sau negativ ...cum preferati:)
|
am si eu o rugaminte cine poate sa-mi faca si mie aripile de fibra la o broscuta si cat ma costa...multumesc
|
modele de bara fata + spate matiz?
|
1 Attachment(s)
am gasit un produs care contine plasa din fibra , rasina si intaritoru.ce spuneti?ei zic ca e profesional....am si o poza
|
Quote:
|
Si cat costa un kit din asta?
|
Quote:
|
asa cum scrie si pe produs e kit de reparatie si nu faci prea multe cu el. are 0.25 m2 de fibra
|
Quote:
|
pai cam asta folosesc cei de la ateliere care fac reparatii si nu bari complete sau praguri, cat de bun e nu se stie :p
|
eh.. ala din poza este ca sa "carpesti" cate ceva ...
|
eheeeee cu ala din poza mi am facut eu la inceput o bara intreaga la masina ca nu aveam de unde sa cumpar fibra (am bagat vreo 8 cutiute dalea)
|
Quote:
|
pai ce pot sa va spun e ca se lucreaza foarte usor cu el si foarte repede eu dupa o ora doua ma apucam sa finisez piesa respectiva chitul acela de reparatie care se afla in poza se foloseste chiar si pe tabla de fapt din cate am inteles de la cel de la care il iau ca ar fi mai mult pt tabla decat pt plastic ca ar face priza mai bine pe tabla dar eu am luat mai multe si am incercat sa fac o piesa care sincer mi a iesit chiar bine ,rezistenta si ce am ramas surprins e foarte elastic acu ramane sa incercati si voi bafta multa
|
daca nu cer prea mult :) poti sa ne oferi niste poze din timpu fabricari sau macar cu produsul finit
|
3 Attachment(s)
poze din timpul lucrarii nu am dar pot sa va arat produsul finit adica ce am facut eu la dacia mea doar cu chituri din alea de reparat pozele ce le am gasit
|
salutare....n`am nici un fel de experienta in lucrul cu fibra..dar daca este cineva din bucuresti care binevoieste sa ma ajute un peek(adica sa stau pe langa el sa vad cum se face)..as fi recunoscator..ma poate ajuta cineva?
Multumesc. |
florynak3 daca ai noroc de asa ceva anunta-ma si pe mine si eu caut acelasi lucru da nu am gasit nimic pana acu (chiar nu ne ajuta si pe noi nimeni/??)
|
Quote:
|
pai am procedat in felul urmator mi am facut din mai multe bari (bmw partea de jos honda acord mijlocul si am pastrat o pe cea de dacie sus )le am unit intre ele cu nituri fibra si chit i am dat un pic de forma am finisat o mai bine zis am imbracat o pe toata in scoci din acela de hartie si ma m apucat sa bat fibra din aia la cutiute pe bucati am facut prima data centrul la bara adica fata am lasat sa se usuce si dupa aceea am pus pe laterale ,mai greu a fost putin cand am scos o de pe forma adica dupa asa zisa matrita dar cu putina rabdare a iesit , am lasat sa se usuce cateva ore si am imbracat dupa aceea produsul finit in chit ,aici tre sa ai multa indemanare la frecatul chitului ca daca nu iti ies numai denivelari si gaurele sau pori cum se zice pe bara si o sa se vada urat dupa aceea la vopsea, mai sunt variante de a face asa ceva dar sper ca v am lamurit cat de cat
|
chiar nu e nimeni care s ne ajute si pe noi???:sad: :sad: :sad:
|
Quote:
|
hmm matritza o poti face si din polistiren ...de exemplu akum vro 4 ani ...knd nu aveam permis mi`am tunat scooterul;)) ....si i`am facut si un eleron...din fibra de sticla.....mi`am sculptat eleronu din polistiren extrudat ....
si apoi l`am chituit ..l`am finisat.... si l`am dus la o firma specializata sa mi`l toarne din fibra de sticla ..si a iesit chiar bine sa bag niste poze sa va arat cum am " tunat" scooterul:P |
chiar te rugam
|
salut,
ma bate gandul sa imi incerc si eu "maestria" in mulaje de fibra de sticla dar am cateva nelamuriri, am citit tot topicul, am mai gasit niste site-uri interesante pe net, gen : Fiberglass Forums (ideal pt incepatori si ca sursa de inspiratie pt cei avansati) , filme pe youtube, etc. Ma gandeam ca pentru un element creat de la 0 cel mai usor e prin sculptarea blocurilor de spuma , cum ar fi polistirenul extrudat (lutul mi se pare prea pretentios pt asa ceva) Intrebarile mele sunt urmatoarele: - Daca incep sa bat fibra direct peste polistirenul extrudat se topeste si acesta? - Daca da, cu ce as putea sa il acopar in asa fel incat sa pastrez detaliile si finisajele deja facute. - Daca nu, cum pot sa astup porii polistirenului in asa fel incat sa nu-mi afecteze calitatea matritei (gelcoat?) - Si daca folosesc demulant , mai trebuie sa dau si strat de ceara? sau ceara tot rol de demulat are ? Ii rog pe cei avansati in domeniu sa imi raspunda si mie la intrebari si le multumesc anticipat ! |
nu pot sa mai dau edit.
Mai am inca o intrebare: - Cum lipesc doua piese intre ele (de elemplu o bara fata cu mai multe fante si aerisiri care nu poate fi facuta dintr-o singura bucata) fara sa schimb unghiul dintre ele ? si cum bat fibra in asa fel incat sa nu fie mai putin rezistenta in locul respectiv? (ma gandesc la bara lui X-Ray ca el spunea ca a fost facuta din 3 bucati fata si laterale) |
dshockevo nu pui fibra direct peste polistiren am zis mai devreme knd am vb de eleronul kre l`am facut pt scooter
deci dupa ce ai sculptat forma din polistiren, finisezi polistirenul cat poti de bine, apoi aplici chit peste pana il finisezi perfekt apoi pui fibra....iar pt imbinarea lor iti pot da miine un raspuns;) |
Quote:
|
Quote:
pai poate cel mai bine ar fi sa iti scrii pe hartie cam ce crezi u ca ai inteles din tot ce sa explicat aici sa te duci sa cumperi materialele si sa incepi sa incerci ca sincer sa fiu nimeni nu sa nascut invatat si nu are nimic daca strici 1,2,3-10 ori vointa sa fie si sa vezi ca iese p.s. sper sa nu te superi sau sa crezi ca te iau la misto dar unii nici macar jumate din ajutorul pe care il primim noi aici nu lau avut si totusi sau descurcat. si cred ca daca ai veni cu ceva la care te-ai apuca or sa te mai ajute baietii cu sfaturi dar asa pe vb goale nu prea se mai baga nimeni. asta daca intelegi cam ce vreau sa zic |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:48. |
- Copyright 2026 4Tuning