![]() |
re: Dacia Berlina 4x4 Turbo Vom
Quote:
|
5 Attachment(s)
niste poze de la ultimul eveniment auto de pe la noi noiembrie 2012
|
Interesanta ideea cu Dacia 4x4 :))) o sa fie un proiect interesant de urmarit ;)
|
O parere...
Sa presupunem ca gasesti renou' 18 4x4, functional, montezi CV, cardan, punte spate p-a ta. Tine cont totusi, modelul ala a existat doar cu motor de 1.4. Adica: CV, cardan, punte spate dimensionate pentru 100Nm. Cu un coeficient de siguranta comun utilizat pentru dimensionarea organelor de transmisie de 1.5, sa spunem c-ar merge pe un 1.6 turbo... o perioada. Si va crapa fara doar si poate. Apoi ce faci, de unde iei piese de schimb?!? |
Cred ca mai ok e sa o lasi tractiune fata , nu stiu cat de bine ar trage motoru actual distribuind forta la 4 roti
|
varianta 4x4 de la r18 era din ce am cautat cam toate pe 2000 cmc diesel.aveau cam 88 de cai, 180 Nm si break masina mai grea ca a mea.
La 1.6 le meu turbina e destul de mare si intra abia in ture mari...la plecari de pe loc inca nu prea are boost.la inceputul anilor 80 r18 4x4 o fost bagat si pe la dakar..(acuma nu stiu daca era transmisia standard...sau ceva facut special pt dakar. |
erau si renault 18 4x4 cu motor de 1.6 aspirat
cutia se potriveste fara probleme si pe motorul 1.6 turbo de reno |
Dar din cate am vazut, R18, parca nu are diferential central, si chiar daca reusesti sa brodesti 2 grupuri cu rapoarte identice si fata si spate, la prima diferenta de teren, sunt sanse sa iei grupurile intr-o sacosa.
Si in plus, dieselul care a fost pus pe 18 4x4 este mai ceva ca 1.6 (73 cp si 132 NM), are doar 66.5 cp si 129 NM. Eu mai repede m-as uita spre syncro de la Passat B3/Santana si Audi din aceeasi perioada cu motor longitudianl. Pentru ca din cate am vazut, are diferential central in cutie. Insa ramane problema montarii motorului tau pe cutia aceea. Insa cutia sigur ar rezista pentru ca au fost puse motoare 2.0 - 2.3 cu 115-170 cp si 172 - 220 NM. |
2 Attachment(s)
pai daca pun nu pun doar cutia ..pun si diferentialul spate origianl al masinii la care clar sunt calculate probleme de genu si are si o bucsa mare elastica ca la BMW..pe cardan.
|
cunoaste cineva vre-o dacie berlina 4x4 ? o mai incercat cineva ? (piesele in mare parte ar fi gasite.)
|
userul canny parca lucreaza si el la asa ceva...
|
pai la el am gasit toate piesele pt proiect..
cutia cardan punte spate si tunel din caroseria originala Eram curios daca la cineva i-o reusit.. |
In pitesti este un tip care lucreaza la o Dacia sport 4x4 turbo.Motorul si mecanica luate de pe audi 80 parca...a participat si el anul trecut la un campionat pe o dacie sport albastra.
|
gata .. sunt piesele necesare transformarii in garaj....se incepe cu reconditionarea lor treptat.......deci totusi v fi masina la final 4x4 :)
|
O poza cu ele?
|
Sa pui si tu poze din timpul lucrarii ;)
|
am sa pun. dupa ce reconditionez , curat , vopsesc piesele. am sa pun cutia si puntea.....ca sa pot calcula lungimea cardanului. si dupa vine golirea masinii si partea de tinichigerie. o sa fie ceva de lucru...dar la final zic ca va fi ceva special si unic.
|
Pai ce mai stai pune pozele
|
monentan sunt stivuite in garaj in fata r5-ului. am sa fac poze cand le iau la mana.nu am facut poze inca. ce e fain e ca e decuplabil..poti lasa tractiunea fata...sau toate 4 este inca o maneta pt asta in podea. deci si 4x2 si 4x4
|
interesant ce faci tu acolo
asteptam poze din timpul lucrarii bafta |
Pare (si sigur este) un sistem 4x4 utilitar, adica te-ai impotmolit in caca, cuplezi spatele si iesi usor cu a 1-a. Cam aceeasi treaba cu papucu' romanesc. Doar ca ce ai tu e mai de calitate, cu conditia sa nu fie prea uzat. Oricum, la primu' scart pe 4x4 se poate lasa cu pocnituri pe dedesubt.
Poate mai fiabila ar fi o conversie in 4x2 propulsie. Afara cu diferentialul din cutie, dopuri la planetare, anulata timoneria de cuplare, lasata pe continuu... Un lucru e clar: asteptam cu maxim interes continuarea! ;) EDIT: cu noua punte nu cred ca vei mai putea pune discuri pe spate. Cel putin nu prea usor. |
da. corect referitor la discuri...momentan la inceput o sa ramana pe tamburi. oricum sunt mari. am sa cuplez frana de mana hidraulica pe ele.. daca intradevar nu va fi eu stiu ce pe 4x4 pot sa anulez fata si fie lastata tractiune spate. de si nu asta e intentia.ideea e ca la trasee inguste si tare virajate dacia mea e mult subviratorie..tocmai de aia fac incercarea asta. de mult mi-am dorit o dacie cu ceva mai speciala (de cand am inceput primele modificari la ea) cred ca asta o sa fie cireasa de pe tort din pct asta de vedere..plus sa o fac mai manevrabila. iarna cred ca o sa fie spectacol cu ea.
|
la papuc spatele trage permanent
in tractiune spate face si cerculete in 4x4 orice curba am luat cu el, la viteza, nici scart nu a facut era 19d se merita 4x4...e alta masina |
|
Poti cauta transmisie 4x4 si de renault 20 daca gasesti ca e asemanatoare cu cea de renault 18
|
caut capac cutie viteze fuego sau r18 benzina.....cine are..?
|
S-ar putea sa am eu un capac de r18, o sa te anunt zilele astea.
|
Am eu cu tot cu priza.
|
am si eu carcasa de ambreaj de r18 turbo
|
doua prize am eu daca e nevoie
|
mama ce de oferte :) hehe ...a mea de la cutia ce urmeaza sa o pun are o fisura pe langa furca... cine o are in stare buna am si luat-o...sa-mi spuneti si pret.
|
ti-am dat mesaj privat dar nu ai raspuns.
|
2 Attachment(s)
PROBLEMA REZOLVATA. MERCI. .
NISTE POZE ...CU PIESELE CE VOR URMA SA FIE MONTATE PE MASINA, |
Sunt curios cat de mult iti va permite sa cobori masina de spate..
|
In 2 saptamani intra masina la tinichigerie. Se vor umfla aripile.(pasaje de golf) si mai mult fata si spate.. se va monta tunelul pt cardan. si rezolva problemele unde o inceput sa intre rugina...pana atuncea o sa montez cutia si putea pe care le-am curat. cutia.( ca sa se poata stabili inaltimea impusa de cutie pt tunel).Puntea o primit saboti noi ATE,cilindrii noi, si set arcuri noi..tamburii curatati si vopsiti cu rosu de etrieri. iar putea negru. cutia o primit semeringuri noi. garnituri ne gasiinduse,am pus la ea silicon victor reinz. (sper sa tina)...
is curios cat o sa tre sa tai din cardan. Sau ce alte surprize neasteptate vor mai aparea. (telescoapele si ele trebe schimbate) alta prindere pe punte...o sa fie ceva de lucru........... |
Quote:
Dacia mea turbo deja a ajuns Duster pentru ca urmatorul proprietar a dat la remat |
Quote:
|
masina o fost ieri golita. .... s-o montat puntea care o incaput ff bine doar ca mi-o ridigat mult garda la sol pe spate (talerul pt arc e mai sus..tre sa vad ce fac in legatura cu asta.
azi daca am timp dupa lucru vine cutia montata si dupa la sudura cu ea. or aparut si surprize neplacute. praguri cu probleme. si o fisura in spate la caroserie de care nu stiam. dar vor fi toate rezolvate cu ocazia asta. am sa fac si niste poze in mersul lucrarilor |
9 Attachment(s)
maine pe platforma la tinichgerie. poze:
|
Īncāntā-ne şi nouă ochiul, cu īntreg lotul de maşini. :)
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:18. |
- Copyright 2026 4Tuning