Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Ploiesti (https://forum.4tuning.ro/100-ploiesti.html)
-   -   Boicot Benzinărie -> 28 februarie - ora 17.00 - Cablul Romanesc (https://forum.4tuning.ro/100-ploiesti/229405-boicot-benzinarie-28-februarie-ora-17-00-cablul-romanesc.html)

dumy_walker 25-02-11 23:17

Re: Boicot Benzinărie -> 28 februarie - ora 17.00 - Cablul Romanesc

CLAR! :shock: nici un raspuns pana acum.... deci sa inteleg ca NU SE ORGANIZEAZA NIMIC.

narc0manu 26-02-11 20:51

Rompetrol si Petrom au majorat din nou preturile carburantilor. Noile preturi intra in vigoare de astazi, potrivit datelor aparute pe site-urile oficiale ale celor doua companii.
Rompetrol a scumpit benzina cu sase bani pe litru, iar motorina cu noua bani pe litru.
Care sunt noile preturi? Pretul benzinei variaza astfel intre 5,79 de lei/litru (OMV Carrera 100) si 4,99 lei pe litru (Premium fara plumb 95).
Spre exemplu, la benzinariile Rompetrol, un litru de Efix benzina 95 costa 5,13 lei, iar unul de benzina Alto 101 ajunge la 5,8 lei.
Un litru de motorina Efix Diesel are un pret mediu de 5,2 lei, iar unul de Diesel Alto 55 costa 5,54 lei.
Rompetrol nu este singura companie petroliera care a scumpit carburantii. Si Petrom a scumpit ieri carburantii. Un litru de benzina Premium Fara plumb 94 costa 4,99 lei, iar cea Top Premium fara plumb a ajuns la 5,37 lei.
Pretul motorinei variaza de la 5 la 5,54 lei pe litru, in functie de sortimentul acesteia. Spre exemplu, motorina top Nordic Diesel (Top Euro Diesel) costa acum 5,20 lei pe litru.
Preturile carburantilor s-au modificat ultima data pe 16 februarie, atunci cand motorina s-a scumpit cu sapte bani pe litru, din cauza cotatiilor ridicate ale barilului de titei si ale produselor petroliere. Acestea sunt influentate de Libia, statul arab reducand livrarile de petrol cu aproape 25%, pe fondul manifestarilor violente care au loc in Orientul Mijlociu.
De altfel, pretul petrolului a crescut astazi pe pietele asiatice cu peste un dolar, depasind 113 dolari pe baril, din cauza temerilor privind deficientele de productie pe fondul tensiunilor din Libia, desi Arabia Saudita, cel mai mare producator de titei din lume, da asigurari ca va acoperi orice lipsuri.
Revolta populara din Libia a afectat semnificativ productia de 1,6 milioane barili de petrol pe zi a exportatorului nord-african, determinand negocieri intre Arabia Saudita si companiile petroliere europene, principalii clienti ai Libiei.
Grupul Rompetrol este o companie petroliera multinationala, infiintata in 1974, cu sediul in Amsterdam, Olanda. Rompetrol isi desfasoara activitatea in 12 tari, avand majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei.
Rompetrol Rafinare, compania membra a Grupului Rompetrol, a avut anul trecut o cifra de afaceri de peste 3,5 miliarde dolari, in crestere cu 12% fata de 2009.
Petrom este cea mai importanta companie romaneasca de petrol si gaze. Petrom exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, o capacitate anuala de rafinare de opt milioane de tone si aproximativ 550 de benzinarii in Romania.
Dupa privatizarea companiei in 2004, Petrom a inregistrat rezultate pozitive in fiecare an. In 2010, Petrom a obtinut, la nivelul grupului, un profit net record, de 520 de milioane de euro, de 2,6 ori mai mare decat cel din anul anterior.

Stam acasa sa ne uitam la stiri... sau iesim in strada???

DaNn.ZyX 27-02-11 00:47

Quote:

Originally Posted by narc0manu (Post 4124030)
Rompetrol si Petrom au majorat din nou preturile carburantilor. Noile preturi intra in vigoare de astazi, potrivit datelor aparute pe site-urile oficiale ale celor doua companii.
Rompetrol a scumpit benzina cu sase bani pe litru, iar motorina cu noua bani pe litru.
Care sunt noile preturi? Pretul benzinei variaza astfel intre 5,79 de lei/litru (OMV Carrera 100) si 4,99 lei pe litru (Premium fara plumb 95).
Spre exemplu, la benzinariile Rompetrol, un litru de Efix benzina 95 costa 5,13 lei, iar unul de benzina Alto 101 ajunge la 5,8 lei.
Un litru de motorina Efix Diesel are un pret mediu de 5,2 lei, iar unul de Diesel Alto 55 costa 5,54 lei.
Rompetrol nu este singura companie petroliera care a scumpit carburantii. Si Petrom a scumpit ieri carburantii. Un litru de benzina Premium Fara plumb 94 costa 4,99 lei, iar cea Top Premium fara plumb a ajuns la 5,37 lei.
Pretul motorinei variaza de la 5 la 5,54 lei pe litru, in functie de sortimentul acesteia. Spre exemplu, motorina top Nordic Diesel (Top Euro Diesel) costa acum 5,20 lei pe litru.
Preturile carburantilor s-au modificat ultima data pe 16 februarie, atunci cand motorina s-a scumpit cu sapte bani pe litru, din cauza cotatiilor ridicate ale barilului de titei si ale produselor petroliere. Acestea sunt influentate de Libia, statul arab reducand livrarile de petrol cu aproape 25%, pe fondul manifestarilor violente care au loc in Orientul Mijlociu.
De altfel, pretul petrolului a crescut astazi pe pietele asiatice cu peste un dolar, depasind 113 dolari pe baril, din cauza temerilor privind deficientele de productie pe fondul tensiunilor din Libia, desi Arabia Saudita, cel mai mare producator de titei din lume, da asigurari ca va acoperi orice lipsuri.
Revolta populara din Libia a afectat semnificativ productia de 1,6 milioane barili de petrol pe zi a exportatorului nord-african, determinand negocieri intre Arabia Saudita si companiile petroliere europene, principalii clienti ai Libiei.
Grupul Rompetrol este o companie petroliera multinationala, infiintata in 1974, cu sediul in Amsterdam, Olanda. Rompetrol isi desfasoara activitatea in 12 tari, avand majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei.
Rompetrol Rafinare, compania membra a Grupului Rompetrol, a avut anul trecut o cifra de afaceri de peste 3,5 miliarde dolari, in crestere cu 12% fata de 2009.
Petrom este cea mai importanta companie romaneasca de petrol si gaze. Petrom exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, o capacitate anuala de rafinare de opt milioane de tone si aproximativ 550 de benzinarii in Romania.
Dupa privatizarea companiei in 2004, Petrom a inregistrat rezultate pozitive in fiecare an. In 2010, Petrom a obtinut, la nivelul grupului, un profit net record, de 520 de milioane de euro, de 2,6 ori mai mare decat cel din anul anterior.

Stam acasa sa ne uitam la stiri... sau iesim in strada???

Clar iesim in strada,nu se mai poate asa astia ne fura pe fata,Ro tara de K K T

shantzu 27-02-11 01:43

Eu sunt si pro si contra scumpirii benzinei... Poate pana la urma asta e calea sa invatam sa mergem pe jos, cu bicicleta sau cu transportul in comun (in orasele in care sunt conditii decente).
Cam 80% din cunostintele mele merg cu masina "de lene" si in plus se mai si vaita ca nu ai bani de benzina dupa ce au stat toata ziua un pat ...

Cei care au fost pe afara , prin orasele mari au observat ca traficul la ora de varf este ca cel din timpul noptii in Bucuresti ... Ei de ce pot si noi nu putem ? Pur si simplu ei vor , atat ...

Multi dau vina pe conducere ,ne fura , nu avem servici platit bine , ne taie din salarii , etc ... majoritatea nu fac nimic sa indrepte lucrurile , nu fac nici macar o facultate (seral , fara frecventa , facultati unde mergi doar la examene nu se incadreaza in categoria asta ) sa isi asigure in viitor decent.

mar1an2005 27-02-11 12:33

Quote:

Originally Posted by shantzu (Post 4124613)
Eu sunt si pro si contra scumpirii benzinei... Poate pana la urma asta e calea sa invatam sa mergem pe jos, cu bicicleta sau cu transportul in comun (in orasele in care sunt conditii decente).
Cam 80% din cunostintele mele merg cu masina "de lene" si in plus se mai si vaita ca nu ai bani de benzina dupa ce au stat toata ziua un pat ...

Cei care au fost pe afara , prin orasele mari au observat ca traficul la ora de varf este ca cel din timpul noptii in Bucuresti ... Ei de ce pot si noi nu putem ? Pur si simplu ei vor , atat ...

Multi dau vina pe conducere ,ne fura , nu avem servici platit bine , ne taie din salarii , etc ... majoritatea nu fac nimic sa indrepte lucrurile , nu fac nici macar o facultate (seral , fara frecventa , facultati unde mergi doar la examene nu se incadreaza in categoria asta ) sa isi asigure in viitor decent.

shantzu crezi ca daca te duci cu autobuzu la servici sau unde ai nevoie rezolvi problememele din romania si ai avea crestere economica ,ai face doar o economie la veniturile care sunt destul de mici fata de preturile care sant la noi
cresterea carburantului duce la noi si noi scumpiri toate produsele si servicile deci cu alte cuvinte ne mai strangem cureaua sa exitam in aceasta tara

criminales 27-02-11 13:08

Mangobit

Stage 1

Mangobit's Avatar

Oras: Iasi

Default Re: Boicot Benzinărie
Indiferent cati suntem astia mai tineri pana in 40 de ani..nimeni nu se sufoca..indiferent de situatie trb pus benzina\motorina pentru ati rezolva problemele...nu cred ca vine Nea Fanica din nush ce cartier sa faca boicot cu noi..iar acest lucru e la nivel inalt nu putem schimba noi nimic.. off topic: doar sa fie vreo revolutie..in afara de benzina creste pretul celorlalte produse ...ce facem ne adunam in carrefour si cerem ieftinirea?! nu cred..

Asa ca totul ramane asa cum este cu bine cu rau..daca e sa ne intoarcem in epoca de piatra si sa mancam de pe jos asta e...si stra stra bunicii nostrii au supravetuit mancand bambus si mai stiu eu ce..
ce mentalitate au unii ma crucesc
am fost azi la un magazinsi am ramas surprins
cartofi romania 3,12lei si portocale 2,8 lei
fratilor alea is aduse din wagadugu cu vama cu taxe si cu toate ale sre deosebire de cartofi care isi produsedin tara de la noi
deci daca importezi alte produse din alte tari ajungi mai ieftin
spor la importat

dumy_walker 27-02-11 13:14

s-a deviat de la subiect :) topicul era deschis STRICT PE TEMA BOICOTULUI! ;)

narc0manu 27-02-11 16:47

Deci dupa parerea multora este mai bine sa stai in casa (este mai cald nu de alta) .. cu mentalitatea asta nu vom rezolva niciodata nimic... Problema scumpirii carburantului este pusa la nivel national.. daca vom continua cu protestele vom reusi.. insa va trebui sa fim in numar cat mai mare si in majoritatea oraselor sa ne strangem in acelasi timp... Dar cum romanul este comod... mai bine se uita la tv.. si apoi poate mai publica cineva pe 4tuning sa vada si el ce s-a mai intamplat..... In 89 au reusit sa schimbe ceva... noi de ce nu avem puterea si taria asta sa schimba lucrurile... odata cu scumpirea carburantilor se scumpes si alimentele si toate produsele.... chiar dak nu aveti masini... este bine sa iesim in strada sa ne aratam nemultumirile....!!!!!

dragos2900 27-02-11 17:17

cum sa reusim cand la proteste vin 20-30 masini intr-un oras cu 300.000locuitori??? romanu s-a nascut in masina,prefera sa manance mai putin decat sa mearga mai putin cu masina... e un drog pt el... daca se scumpesc drogurile ,nu mai cumpara drogatii,fac un boicot ceva???? :lol:

narc0manu 27-02-11 18:20

eu daia fac protest... k ma duc cu masina sa imi cumpar droguri... =))))))))) si nu mai imi ajung banii de apa plata :)))

dumy_walker 27-02-11 21:31

poate ca ar trebui sa se inchida topicul. se vorbeste numai pe langa subiect.:shock::rolleyes2... si oricum de la ultima adunare( cand ne-am trezit 3 paduchi...:shock:) n-a mai dat nimeni vreaun semn, asa ca cei care au participat de fiecare data, o vor face in continuare :idea: deci vom discuta intre noi.

PT MAINE, chiar daca e destul de clar ca n-o sa fie nici un protest. EU UNUL NU MAI VIN! cat despre urmatorul boicot, o sa discut in particular cu cei care s-au tinut de cuvant.

DaNn.ZyX 27-02-11 22:06

Quote:

Originally Posted by dumy_walker (Post 4127395)
poate ca ar trebui sa se inchida topicul. se vorbeste numai pe langa subiect.:shock::rolleyes2... si oricum de la ultima adunare( cand ne-am trezit 3 paduchi...:shock:) n-a mai dat nimeni vreaun semn, asa ca cei care au participat de fiecare data, o vor face in continuare :idea: deci vom discuta intre noi.

PT MAINE, chiar daca e destul de clar ca n-o sa fie nici un protest. EU UNUL NU MAI VIN! cat despre urmatorul boicot, o sa discut in particular cu cei care s-au tinut de cuvant.

+1 cea mai buna idee , sunt unii care ar vrea sa faca ceva cu adevarat si unii care nu :|

dragos2900 28-02-11 10:54

tocmai au anuntat la stiri ca o sa se scumpeasca combustibilu cu 30% :evil:
Benzina şi motorina s-ar putea scumpi cu 30%, în cazul în care preţul petrolului va trece de 150 de dolari barilul, avertizează marile companii petroliere.

Andu_focus 02-03-11 20:18

Azi am trecut pe langa un OMV si au scupit iara benzina akm 4 zile ziceau k au scumpit-o si akm iara,benzina de 100 e 5,88 lei

dumy_walker 02-03-11 20:23

da... au scumpit si la petrom, 95 este aproape 5,2 ;) de saptamana viitoare.. ca tot se incalzeste .... eu propun sa reincepem boicoturile!

eMH 02-03-11 20:26

Quote:

Originally Posted by dumy_walker (Post 4136936)
de saptamana viitoare.. ca tot se incalzeste .... eu propun sa reincepem boicoturile!

Si eu zic, daca tot da caldura, sa mergem la "boicoate" :D

mar1an2005 03-03-11 05:34

Quote:

Originally Posted by eMH (Post 4136948)
Si eu zic, daca tot da caldura, sa mergem la "boicoate" :D

hai pe ei ca nu mai tine frate ,astia ne omoara cu zile

Kitzsteinhorn91 03-03-11 17:03

Salutare. Astazi, Petrom, 95 - Pret: 5.21 Lei. Eu zic sa ne mobilizam iarasi ca se poate, si sa reluam protestele. Stiu ca mai mult ca sigur e prea din scurt, dar ce ati zice de o actiune maine seara ?

tng 03-03-11 21:23

Din pacate lumea nu se mobilizeaza, nu vor. Ce sa facem?
Nu isi arata sub nici o forma interesul, le convine asa.
Pana la finalul anului pretul unui litru de benzina o sa ajunga la 7 lei.
Atunci sa vezi....

Eu pana nu vad ca se mobilizeaza generala, ca sa putem face treaba, nu ma voi prezenta la boicot. :|

DrAg0nX 04-03-11 21:37

salutare, daca ar mai fii doritori as participa si eu la un manifest pt ca nenorocitii astia ridica benzina la 6 lei...

MIHAI_NEBUNU 06-03-11 08:47

vad ca s-a renuntat la ideea cu boicotul nu numai in ploiesti ci in toata tara din pacate eu zic sa nu renuntam

dumy_walker 06-03-11 22:50

sa se incalzeasca putin si julim iar benzinariile :twisted: ... oricum.. sper sa fim macar 15 masini, daca nu... n-are rost sa ne strangem.... stiti la ce ma refer.. cei care ati mai venit... si mai ales cei care si-au luat tzeapa cu mine...:shock: cand ne-am strans 3 masini :))

cand o sa stabilim data boicotului... daca nu vad aici pe "lista de prezenta" minim 10 persoane, EU NU VIN! ;)

Vladz 08-03-11 20:13

DE PE NET

Subject: Taxe in BENZINA...

Am cautat taxele incluse in benzina de la 1 ianuarie 2011:
- acciza este de 467 EUR / tona
- taxa de drum este de 125 EUR / tona
- taxa de solidaritate (cate un cent / litru - motivul este acoperirea prejudiciului din urma falimentului Bancorex) adica 10 EUR / tona
Producatorul are pretul de aproximativ 370 EUR / tona
Astfel rezulta urmatorul pret pe tona de benzina:
370+467+125+10=972 EUR /Tona (taxe si accize)
Se adauga TVA de 24 % adica 233.28 EUR
Totalul este de 1205.28 EUR/tona
Un litru de benzina este 1.205 EUR (aproximativ 5.15 RON)
Producatorul incaseaza 370 EUR/tona
Statul incaseaza 835.28 EUR/tona

mar1an2005 08-03-11 20:48

degeaba zici dumy ca daca nu vezi zece persoane aici nu vii , aici zic toti ca vin si cand te trezesti la baicot esti singur sau max 2-3 ,ca asa e romanul neserios si daca ar face benzina maine 10 lei tot asa vom ramane iar de baicot doar se discuta dar de pus in practica ?????????niciodata ,din cauza asta am ajuns unde am ajuns ,se vaita pana si americani si fac proteste ca au benzina scumpa si e acelasi pret ca al nostru dar salariile ??????????
app daca mai faceti ceva dati-mi si mie un pm ceva ,va sant alaturi dar sa fie ceva serios nu sa vin degeaba k nu mai stau in ploiesti iar pana akasa am 45 de km

drumuri bune .......ardeo-ar focu de benzina

cynegeticos 09-03-11 02:15

Quote:

Originally Posted by mar1an2005 (Post 4153890)
degeaba zici dumy ca daca nu vezi zece persoane aici nu vii , aici zic toti ca vin si cand te trezesti la baicot esti singur sau max 2-3 ,ca asa e romanul neserios si daca ar face benzina maine 10 lei tot asa vom ramane iar de baicot doar se discuta dar de pus in practica ?????????niciodata ,din cauza asta am ajuns unde am ajuns ,se vaita pana si americani si fac proteste ca au benzina scumpa si e acelasi pret ca al nostru dar salariile ??????????
app daca mai faceti ceva dati-mi si mie un pm ceva ,va sant alaturi dar sa fie ceva serios nu sa vin degeaba k nu mai stau in ploiesti iar pana akasa am 45 de km

drumuri bune .......ardeo-ar focu de benzina

Inainte, era mult mai simplu, cand Alex BZN se "ocupa" de boicot toata lumea era acolo si era organizata!!!
Fara sprijinul Street Legal nu cred ca vom face vreun boicot reusit. Ei cand s-au implicat totul a iesit ca la carte.
Faza asta ca "daca nu vad 10 masini pe lista nu vin" putem sa o aplicam fiecare si asa nu o sa mai facem nimic.

DONU' 09-03-11 18:56

Vedeti ca incurcati Litrul cu Galonul.
La americani e aproape 4 $ Galonul. Iar un galon inseamna 3,8 Litri.
Asta inseamna ca 1L de benzina in USA este 1 $, adica 3,1 RON.

Trebuie reluate toate boicoturile dar facut ceva in stil mai mare.
Discutati si pe forumurile de profil auto pe care le mai accesati si vorbiti cu lumea sa ni se alature. Nu facem treaba 10-15 insi stand o ora intr-o benzinarie.
Daca n-am avut timp sa mai vin asta nu inseamna ca nu va sustin si nu incerc sa ajut. E reciproca toata boicoteala asta fiindca este un bine pe care l-am face nu numai noua ci tuturor. Si cine nu ni se alatura desi poate, ori n-are curaj ori tine cu Guvernul.
Aici nu e vina Petrom-ului. E vina Guvernului care cere acciza asta atat de nesimtzita!

cangri 09-03-11 22:30

Consumatorii nu pot da faliment. Firmele pot

Benzinarii tatonează piaţa. Vor să ajungă cu preţul cât mai aproape de nivelul în care consumul la pompe scade prea mult pentru a mai fi profitabil un litru de benzină atât de scump. Afirmaţia care îi aparţine consilierului BNR, Adrian Vasilescu, poate fi însă extinsă, fără niciun efort, la întreaga economie.
De la benzinari la producătorii şi vânzătorii de mâncare, la coafeza din colţ, toţi îşi încearcă norocul urcând puţin câte puţin preţurile.
publicitate
Fiecare comerciant, fie că e de bunuri sau de servicii, vrea să iasă din criză sau, mai bine, să iasă din criză cu profit, trăgând la maximum de puterea de cumpărare a românilor, încercând să ajungă cât mai aproape de acel punct după care nu mai există decât regres, adică scăderea vânzărilor şi falimentul. Benzinarii pot falimenta, producătorii şi importatorii de cartofi pot falimenta, însă nu şi consumatorul.
Scumpirea benzinei nu poate fi oprită decât prin boicotarea, sistematică şi la nivel generalizat, a vânzărilor, fie că e prin alegerea unui alt distribuitor, fie, pur şi simplu, prin renunţarea la maşină. Clienţii trebuie să le dovedească, în bani, producătorilor şi comerciaţilor de profil că nu rentează să practice un preţ atât de mare. Cu mâncarea e mai greu. Cartoful nu mai este mâncarea săracului acum, ci a celui căruia s-a săturat să mănânce banane şi portocale. De parcă cele de anul trecut nu ar fi fost de ajuns, producătorii şi importatorii anunţă acum noi creşteri de preţ la alimente. Scumpirea cartofilor cu 45%, a uleiului cu 21%, a legumelor cu 19% şi a fructelor cu 17%, din 2010, nu a fost îndeajuns: românul tot a cumpărat. Motivele scumpirilor anunţate? Similare celor ale benzinarilor: a scăzut producţia (de făină sau de ţiţei, după caz), cursul de schimb (care de doi ani este cel mai stabil din întreaga Europă) şi creşterea generalizată a preţurilor (adică scumpim pentru că se scumpeşte).
Ceea ce ar trebui să înţeleagă toţi cei care îşi scumpesc bunurile şi serviciile este că, în final, trăiesc tot în România, unde românii au, în mare, aceleaşi lefuri ca şi până acum. Scăderea consumului sau diversificarea lui va avea loc prea rapid pentru ca ei să mai facă ceva: vor vinde din ce în ce mai puţin, apoi deloc, apoi vor pune lacătul pe uşă. În locul lor vor veni alţi comercianţi, care vor fi suficient de abili în a face profit şi pe un preţ mai bun. Consumatorii nu pot da faliment, firmele însă pot şi o vor face dacă nu-şi vor stăpâni lăcomia sau dacă nu îşi vor eficientiza afacerile.

sprite 29-03-11 20:44

e ceva de groaza cu benzina asta :| 6 lei sau cat a ajuns... asta in 1 an se face 10 lei daca nu mai putin de 1 an .. sa vedeti scumpiri ... abonamente,bilete,biciclete,scutere etc :| nu se mai poate asa .. romania asta...fiecare cauta ce si de unde sa mai fure

SBY 29-03-11 21:33

sprite vad k ai 16 ani...in 2 ani pana o sa ai permis...sigur o sa se ajunga si la 10 lei litrul cat ai zis u:))))

sprite 30-03-11 12:59

pai la asta ma refeream... ce naiba sa dai 10 lei pe litru de benzina , daramite aia cu masini de le consuma 15-16 la suta :))

All times are GMT +2. The time now is 07:23.

- Copyright 2026 4Tuning