Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Megane RS facelift Vs Golf V Gti (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/16718-megane-rs-facelift-vs-golf-gti.html)

bogdan_wrc 14-03-08 09:46

Re: Megane RS facelift Vs Golf V Gti

http://www.goapr.com/VW/products/20t...r_figures.html
http://www.goapr.com/VW/products/ecu...de_mkvgti.html
http://www.goapr.com/VW/products/about_20ts3.html

golf4tunat 14-03-08 23:04

Quote:

Originally Posted by daniwmk (Post 1423586)

prin graficul ala incercam sa evidentiez faptul ca si din rs se pot scoate puteri f mari fara cine stie ce modificari

cat despre ce ai zis tu acolo cu km sincer nu inteleg dar hai sa te intreb ceva ce garantie ofera vw ptr gti ? ... eu la megane r26 am 4 ani garantie de ex

Aici se discuta de puterea obtinuta dintr-un motor fara mari modificari ... de aici inteleg ca o resoftare e singura modificare mai esentiala . Ridica un motor de la ex. 200 la 260 si vezi ca o sa intelegi ce ziceam si de km ... ceva e mai mult decat probabil sa cada ( turbina , pompa benzina , regulator presiune benzina etc ) . Nu poti cere avioane de la piesele stock dar poti obtine o putere la care totul sa fie ok .
Garantie la VW e de 2 ani din cate stiu sau 100.000km si e asa de ani de zile . Alte firme ofera garantii extinse la anumite modele pentru a inspira incredere in produsul respectiv si pentru a vinde mai bine , nu cred ca e legatura intre cat de fiabila e vw sau renault-ul .
P.S. Dyno la masina mea nu exista pentru ca nu iam facut si la ce diferente sunt intre valorile obtinute intre standurile din bucuresti nu prea stiu unde as putea merge sa ies multumit ca ce vad pe foaia respectiva e realitatea .

Race 21-03-08 00:32

Eu zic ca va agitati degeaba cu aceasta comparatie.Motivul e destul de simplu:
Luam un Polo GTI in 2 usi cu pretul de baza 15.753 EURO fara TVA.Adaugam la asta (tot ce e mai jos e standard pe Megane RS):
-Aer conditionat "Climatronic", cu reglare automata - 298 EURO
-Airbag lateral fata si airbag cap,centuri de siguranta in 3 puncte fata cu pretensionare, cu reglare pe verticala - 382 EURO
-Computer de bord - 127 EURO
-Tempomat - dispozitiv pentru reglarea automata a vitezei - 278 EURO
-Easy - Entry reglare manuala pe inaltime pentru scaunele din fata,spatiu depozitare sub scaunele din fata - 126 EURO
-Lumini si vizibilitate - functie Coming Home, oglinda interioara cu sistem automat antiorbire, senzor de ploaie -151 EURO
-Confort electric II - imobilizator cu alarma si supraveghere interioara a habitaclului inclusiv oglinzi exterioare reglabile si incalzite electric - 180 EURO

Ignorand faptul ca Megane mai are in plus chestii minore gen sistem de spalare pentru faruri,ajungem la un pret pentru Polo GTI de 17.295 EURO fara TVA,adica 20.581 EURO cu TVA.Un Megane RS in 2 usi costa 20.638 EURO cu TVA.La pretul asta putem ignora diferenta de 57 EURO,deci un Polo GTI in 2 usi costa cat un Megane RS in 2 usi,ambele cu aceleasi dotari.
Daca banii nu ar fi o problema,am conduce toti Zonda F si/sau S65 AMG.Cum banii sunt o problema,o comparatie trebuie sa includa si pretul.Cu alte cuvinte,in banii de Megane RS VW ofera Polo GTI,nu Golf GTI.Adica o masina de clasa mica (si produsa pe o platforma antica) de 1,8 litri/150 CP in loc de o compacta de 2 litri/225 CP.Tari baietii de la VW,ce sa zic :lol:

Daca luam in calcul ca un Megane RS e mai rapid si decat Golf GTI nu doar decat Polo GTI,si ca un R26 e mai ieftin decat un Golf GTI de baza si mai rapid decat orice Golf in afara de S3 care cu ceva optiuni costa dublu,se poate zice ca Megane castiga detasat.Asta bineinteles daca nu se iau in considerare plasticele interioare mai bune ale Golf-ului...ca doar se stie ca e o calitate foarte importanta pentru un hot-hatch :lol:

dolb 21-03-08 01:02

ce treaba are polo gti cu megane RS?? toate dotarile care le-ai pus tu acolo la polo nici nu sunt prezente la RS coaja. ******

daniwmk 21-03-08 07:47

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1436001)
r******ce treaba are polo gti cu megane RS?? toate dotarile care le-ai pus tu acolo la polo nici nu sunt prezente la RS coaja. ******

ba sunt prezente si chiar sunt cateva in plus :D

megane rs nu exista coaja singurele optionale sunt scaune recaro,plafon vitrat,xenon,magazie cd-uri si sasiu sport
uite echiparea standard:

Versiune: Renault Sport
Motorizare: 2,0 Turbo 16V 225 CP - Renault Sport
Renault.ro 4 jante din aluminiu 18"
Renault.ro A.B.S. cu repartitor electronic de franare E.B.V.
Renault.ro Aer conditionat cu reglare automata
Renault.ro Airbag-uri frontale adaptabile pentru sofer si pasager (cu posibilitatea de deconectare manuala a airbag-ului pasager)
Renault.ro Airbag-uri laterale cap pentru locurile din fata si din spate
Renault.ro Airbag-uri laterale torace pentru locurile din fata
Renault.ro Aprinderea automata a luminilor de avarie in cazul unei franari de urgenta
Renault.ro Bancheta spate rabatabila si fractionabila 1/3-2/3
Renault.ro C.A.R. (Inchiderea automata a usilor, portbagajului si a trapei pentru carburant la demaraj)
Renault.ro Centura centrala spate in 3 puncte
Renault.ro Centuri fata in 3 puncte, cu reglare pe inaltime, pretensionare si limitator de efort
Renault.ro Centuri laterale spate in 3 puncte, cu pretensionare si limitator de efort
Renault.ro Computer de bord cu 6 functii: distanta parcursa, viteza medie, autonomia de carburant, consum total/mediu/instantaneu
Renault.ro Control dinamic al traiectoriei E.S.P. + sistem antipatinaj A.S.R. + control al subvirarii C.S.V.
Renault.ro Directie asistata electric variabila
Renault.ro Faruri cu sistem de spalare
Renault.ro Functia "Follow me home"
Renault.ro Geamuri electrice fata cu impuls
Renault.ro Geamuri electrice spate (pentru Mégane Bicorp Renault Sport)
Renault.ro Geamuri si parbriz cu tenta
Renault.ro Imobilizator electronic codat
Renault.ro Inchidere centralizata si demaraj cu card
Renault.ro Oglinzi retrovizoare electrice si degivrante, rabatabile electric
Renault.ro Proiectoare de ceata
Renault.ro Radio CD cu MP3 si satelit de comanda
Renault.ro Scaun sofer cu reglare pe inaltime si lombara
Renault.ro Scrumiera mobila (cu posibilitatea de plasare pe consola, in panourile usilor) si bricheta
Renault.ro Semnal sonor pentru uitarea stingerii farurilor, centurii de siguranta, nivelul minim de carburant, alerte rosii
Renault.ro Sistem de supraveghere a presiunii in pneuri
Renault.ro Sistem Isofix de prindere a scaunului copil pentru locul pasagerului din fata si cele laterale spate
Renault.ro Spatiu de depozitare inchis in cotiera din fata
Renault.ro Stergatoare parbriz cu senzor de ploaie si cadenta automata
Renault.ro Stergator luneta cu activare automata la mersul cu spatele
Renault.ro Tapiterie piele carbone inchis
Renault.ro Tempomat si limitator de viteza
Renault.ro Tetiere fata reglabile pe inaltime
Renault.ro Trapa pentru carburant cu deschidere integrata
Renault.ro Trape sub locurile din fata
Renault.ro Volan reglabil pe inaltime si in profunzime

o zi buna ...

Zyx 21-03-08 14:29

Valeu... ma scuzati! Am uitat ca au inceput sa puna pe GTI scaunele care se pun si pe R32(care sunt Recaro)... Dar nu se pune pe GTI diferential, deci tot avantaj R26 :D!

Catalyn 21-03-08 22:13

Quote:

Originally Posted by Zyx (Post 1436916)
Valeu... ma scuzati! Am uitat ca au inceput sa puna pe GTI scaunele care se pun si pe R32(care sunt Recaro)... Dar nu se pune pe GTI diferential, deci tot avantaj R26 :D!

termina cu caterinca, scaunele recaro sunt si pe rs ul de serie doar trebuie sa ti le alegi:lol:

aleks 22-03-08 13:48

am sters si editat posturile care contineau atacuri sau referiri la membrii forumului.
va rog sa o luati ca o disputa de idei, nu sunteti personal implicati, presupunand ca nu aveti actiuni la una din cele 2 companii producatoare.

darkeddy 23-03-08 10:46

GTI normal

dolb 23-03-08 10:49

argumenteaza! pro si contra! de ce GTI si de ce nu RS

darkeddy 23-03-08 17:30

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1440038)
argumenteaza! pro si contra! de ce GTI si de ce nu RS

am fost si voi ramane fan golf gti, plus k nu imi place cum arata rs-ul

dolb 23-03-08 18:48

si pt ca ai fost si vei ramane fan GTI si nu iti place cum arata RS-ul inseamna ca Gemballa ar trebui sa fi ales GTI ? :lol:

eu te-am pus sa argumentezi de ce iti place GTI, ce iti place la el / ce nu iti place la RS , parerea ta, opinia ta despre una, alta! ca sa stim si noi care e mai buna, care e mai proasta!

bogdan_wrc 24-03-08 08:04

https://www.youtube.com/watch?v=wwJa1fftrr0

nu e STI, nu e R26..dar totusi...

SirNenea 24-03-08 09:07

Quote:

Originally Posted by darkeddy (Post 1440703)
am fost si voi ramane fan golf gti, plus k nu imi place cum arata rs-ul

fac pariu ca u nici nu stii cum arata rs

dolb 24-03-08 11:30

tocmai si-a luat un prieten un megane RS , arata super bine si in interior cat si in exterior, e finisata bine, mi-a placut ; mi-a dat-o sa merg cu ea fuge de rupe mi-a placut mult dar singurul "minus" care il are este potentialul mic de tuning , si ma refer la partea de styling

SirNenea 24-03-08 15:35

nu totul se reduce la tuning
cred ca mai importante sunt siguranta si fiabilitatea
si daca ai ceva imaginatie te descuri pe pe partea de styling zic eu

dolb 24-03-08 17:09

da, asta cu design facut de tine! dar nu multi isi permit ;)

SirNenea 24-03-08 22:21

daca iti permiti o masina sport de peste 20.000 euroi eu cred ca iti permiti sa ii faci si un tuning dupa ce visezi u sau altii noaptea :)

Catalyn 24-03-08 22:31

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1442305)
tocmai si-a luat un prieten un megane RS , arata super bine si in interior cat si in exterior, e finisata bine, mi-a placut ; mi-a dat-o sa merg cu ea fuge de rupe mi-a placut mult dar singurul "minus" care il are este potentialul mic de tuning , si ma refer la partea de styling

te contrazic si nu ca posesor de rs ci fiindca chiar ai mai multe variante de body kit de ales .....uite o poza si deja kitul asta e pe cateva rs uri de la noi

dolb 24-03-08 22:49

prea vulgar si nu imi place deloc ! chiar l-as considera kitsch

dolb 24-03-08 22:49

Quote:

Originally Posted by SirNenea (Post 1443780)
daca iti permiti o masina sport de peste 20.000 euroi eu cred ca iti permiti sa ii faci si un tuning dupa ce visezi u sau altii noaptea :)

poate ai muncit in spania un an doi, si ai 23.000 ti-ai luat RS-u si restu ii ai de benzina :) sunt destui

riptor 25-03-08 00:16

farte topicul asta putea sa se termine demult.. cine vrea mai multa performanta si mai putin din celelalte isi ia rs.. cine vrea fiabilitate isi ia vw.. e atat de greu? sute de posturi si tot la concluzia asta se ajunge.. pentru mine "hot hatch" inseamna performanta in primul rand, daca unii se gandesc si la bucse si revizii si butoane si materiale de bord treaba lor. intre un megane 1,6 si golf 1,6 as alege golf sa stiti. la categoria hothatch se schimba ecuatia, cel putin pt mine

bogdan_wrc 25-03-08 07:13

Quote:

Originally Posted by catalyn (Post 1443807)
te contrazic si nu ca posesor de rs ci fiindca chiar ai mai multe variante de body kit de ales .....uite o poza si deja kitul asta e pe cateva rs uri de la noi

si tie iti place asa ceva?

dolb 25-03-08 09:46

Quote:

Originally Posted by riptor (Post 1443994)
farte topicul asta putea sa se termine demult.. cine vrea mai multa performanta si mai putin din celelalte isi ia rs.. cine vrea fiabilitate isi ia vw.. e atat de greu? sute de posturi si tot la concluzia asta se ajunge.. pentru mine "hot hatch" inseamna performanta in primul rand, daca unii se gandesc si la bucse si revizii si butoane si materiale de bord treaba lor. intre un megane 1,6 si golf 1,6 as alege golf sa stiti. la categoria hothatch se schimba ecuatia, cel putin pt mine

ai dreptate si asa ar trebui sa se termine thread-ul! am discutat despre orice in topicul asta! si cred ca cine a participat la el si l-a citit s-a convins ce sa aleaga! propun inchiderea topicului

Morro 25-03-08 11:03

sunt ceva variante de styling si pentru RS ... nu prea ma omor dupa niciuna dintre ele dar exista ...

http://img.auto.cz/news/img/art/2004...3565fe14bf.jpg
http://www.autoparis.com.au/cars/ren...aneRSVamp1.gif

Catalyn 25-03-08 11:17

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1444170)
si tie iti place asa ceva?

e un kit reusit, mai putin eleronul,imi place

bogdan_wrc 25-03-08 11:26

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1441776)
https://www.youtube.com/watch?v=wwJa1fftrr0

nu e STI, nu e R26..dar totusi...

:rolleyes2
sa insist?

golf4tunat 25-03-08 13:59

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1444673)
sa insist?

:D nice...

daniwmk 25-03-08 15:14

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1444673)
sa insist?

insista dar nu vad legatura cu topicul

bogdan_wrc 25-03-08 15:18

ca masina nu e chiar asa praf pe circuit cum s-a zis.

Morro 25-03-08 15:27

nu s-a zis ca e praf, ci doar ca in cam orice test din lumea asta e mai lent ca un RS

riptor 25-03-08 16:51

de fapt golfu gti a castigat hot hatch of the year 2007 la 5th gear, insa ca o masina ce iti ofera de toate, la care golfu intr-adevar e campion.

Hexer 25-03-08 19:32

Quote:

Originally Posted by daniwmk (Post 1445229)
insista dar nu vad legatura cu topicul

parca RS e mai rapid decat GTI... deci e mai rapid decat WRX-ul...

riptor 25-03-08 19:43

ce frumos a iesit.. ca o inecuatie! WRX < GTI < RS :)

dolb 25-03-08 20:01

WRX-ul sta f f bine pe curbe! dar nu despre el discutam

darkeddy 26-03-08 16:48

Quote:

Originally Posted by SirNenea (Post 1441906)
fac pariu ca u nici nu stii cum arata rs

in cazu asta ai pierdut pariu...

bogdan_wrc 26-03-08 17:48

parca vorbeam mai demult...de asta
http://www.atpturbo.com/Merchant2/me...ory_Code=VVWTK

Hexer 26-03-08 21:29

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1448430)

Cu asta vrei sa spui ca daca cumperi un garrett GT3071R cu WG 44mm si montazi pe un motor de 2.0 16V ai posibilitatea sa atingi ~500 de cai?

Sau eu am inteles gresti...

Sper ca nu vrei sa spui ca asta cu interne orig poti obtine la TFSI (sa nu enumeram cate piese trebue schimbate), asta e valabil la orive alt motor de aceasta marime...

bogdan_wrc 27-03-08 07:13

eu zic sa citesti acolo. am incheiat demult discutiile cu tine. sau daca nici engleza nu stii, asa cum ziceai ca nici RO nu stii,
"Note: You are recommended to source a fueling/tuning solution to compliment this turbo kit. We found that the stock fuel system maxes out at crank 350HP on 91 octane,"

dar mai este si asta:

Hexer 27-03-08 09:48

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1449602)
eu zic sa citesti acolo. am incheiat demult discutiile cu tine. sau daca nici engleza nu stii, asa cum ziceai ca nici RO nu stii,
"Note: You are recommended to source a fueling/tuning solution to compliment this turbo kit. We found that the stock fuel system maxes out at crank 350HP on 91 octane,"

dar mai este si asta:

Idea era ca exact aceasi performanta poti sa faci la un alt motor cu o asemenea turbona.
Nu stiu de ce multi au indragostit de KIT-uri "Turbo"...faceti tuning de catalog? sau nu aveti voi idei ce marime de turbo, tevi de leatura trebue? Vedeti acolo ca scrie 4-500 cai si "oooooooooooooo.....asta ce tare Kit e....mai..."

Daca esti pe nivel de catalog tuner, mei bine nu dai sfaturi si explicatii le ce cezi ca stii...

All times are GMT +2. The time now is 09:29.

- Copyright 2026 4Tuning