![]() |
Re: Cānd au īnceput circuitele īn Romānia?
Quote:
|
Quote:
|
8 Attachment(s)
hai ca mai bag ceva...la amalgam !:-)
|
Quote:
|
:D ROAD EMPIRE vazute toate ... prefer cate una sigura, si apoi sa povestim despre ele...
|
1 Attachment(s)
CPP 1986 Resita (revista autoturism)
|
Quote:
(poza facuta si postata prima data de pilotul Edwin Keleti) http://s2.4tuning.ro/?mmid=f5fd3bf3ea30a3d1b >>>>>>>>>>>>:arrow: #114 Werner Hirschvogel la Oradea 1988 (poza facuta si postata prima data de pilotul Edwin Keleti) masina a fost refacuta si a participat si in 1989 la CPP cu numar licenta #112 http://s1.4tuning.ro/?mmid=e5a7ebf3ea60b37a0 |
1 Attachment(s)
pai in 89` parca asta era masina cea noua a lui Werner.
|
Quote:
Cineva mi-a pomenit de el, cred ca Mircea Ponta sau Peteanu... dar ai uitasem numele... dar cu ajutorul tau am aflat cum il cheama ... P. FUCHS :lol: tre sa dau de el neaparat :twisted: |
5 Attachment(s)
Quote:
>>>>>>> :arrow: ...ai aici istoria acestei masini.. Daca vrei poti sa o vezi cu ochii tai, pt ca ea e acum in Timisoara la restaurat... :-) CPP 1988 Riga (URSS) #114 Werner Hirschvogel- Romania - motorizare Lada http://www.ussr-autosport.ru/images/...irschvogel.jpg O DEBUTANTA VICTORIOASA Formula B8 Easter 1300ccm Conceputa si construita de propriul ei pilot impreuna cu ing. Stefan Mezaros in iarna 1987/ 1988, masina lui Werner Hirschvogel are un sasiu trapezoidal, din teava de otel (ų 28 mm, grosime 2 mm), cu urmatoarele dimensiuni: lungime 2900 mm, latime 680 si 580. Sasiul cantareste 38 kg. Tot din teava (ų 20 mm) sunt realizate si bratele suspensiei - cele inferioare avand forma de trapez fara tirant, iar cele superioare de forma simpla cu tirant. Pentru fata s-au folosit amortizoare Skoda, iar pentru spate amortizoare de Moskvici. Dimensiunile arcurilor spirale: 50x160x7 (fata), 52x180x9 (spate). Fuzetele fata si spate sunt de Dacia 1300, usurate la jumatate din greutatea initiala. Pentru directie s-a utilizat o caseta de Trabant 601. Masina este asezata pe roti 7"x45x13 (fata) si 8"x45x13 (spate). Pentru realizarea carenajului s-a facut apel la aluminiu si fibra de sticla. Motorul Lada 1300 (alezaj - 79 mm, cursa 66 mm) cu care este echipata masina, furnizeaza 100 C.P. la 8000 rot./ min. si la un raport de compresie de 10:1. Cuplul maxim se realizeaza la 6300 rot./ min. Motorul este alimentat printr-o pompa mecanica si un carburator dublu corp Lada. Tot Lada este si ruptor-distribuitorul. Pentru racire se utilizeaza un radiator Skoda plasat in fata masinii. Cutia de viteze este de Dacia 1300, cu 4 + 1 trepte. Alte dimensiuni ale automobilului: lungime intre axe 2300 mm, garda la sol 100 mm. Greutatea totala a masinii, cu plinurile facute (4,5 l ulei, 7 l apa, dar fara benzina) este de 426 kg. Treptarea cutiei de viteze se face in functie de configuratia traseelor. Exemplu: o cutie pentru coasta Gutaiului (Maramures), asociata unui grup conic 9/34, permite obtinerea, la 8000 rot./ min., a urmatoarelor viteze in cele patru trepte: 60 km/h (I), 88 km/h (II), 115 km/h (III), 140 km/h (IV). Pe un aliniament adecvat, cu un grup conic 10/34, cei 100 C.P. ai motorului, impins la 8000 rot./ min. sunt in masura sa imprime masinii o viteza maxima de 190-200 km/h.(Material din Revista Autoturism, nr. 4/ 1989) https://lh6.googleusercontent.com/_r...ia%20_Lada.jpg Foto 1) Masina e avariata in 1988 pe Circuitul de la Oradea, ( foto de Edwin Keleti) Foto 2) Circuit Resita 1989 Foto 3) 'Nea Werner Foto 4) Aceasi masina dar cu pilotul Constantin Dobre - Coasta Oravita 1995 Foto 5) Aceasi masina in 2010 spre noul ei camin, garajele lui Ducu din Timisoara :D ... masina va fi restaurata pt a fi masina de forlighter pe Valea Domanului... Daca imi dai timp iti aduc si imagini de la Riga tot cu aceasta masina in 1989 :twisted: |
Bravo, băieţi.
Continuaţi şi vă veţi bucura de ceea ce găsiţi despre automobilismul sportiv romānesc şi minunaţii lor piloţi de viteză pe circuit stradal şi viteză īn coastă. Tot īnainte! |
Quote:
|
1989 "Draudzības Kauss" Rīga URSS
in foto avem 3 masini: ultimul nu il recunosc dar primi 2 sant: #113-Georgie Cacai / Rom - #112 Werner Hirschvogel / Rom http://rh1989.jalbum.net/1989/1989_D.../1989_0015.jpg apoi dezastru pt #112 Werner Hirschvogel, masina e distrusa si cursa se intrerupe pt moment... #112 Werner Hirschvogel / Rom http://rh1989.jalbum.net/1989/1989_D.../1989_0023.jpg :evil: Formula Easter a lui Werner este luata pe sus de Motostivuitor si cursa se reia http://rh1989.jalbum.net/1989/1989_D.../1989_0044.jpg PS: masina ajunsa in tara este refacuta integral si mai participa pana in 1991 la Viteza in Coasta. bate si un record pe Doman la Resita si acesta a rezistat pana a aparut Ionescu Cristea cu Porschele 911 la Resita... apoi masina trece in custodia lui Constantin Dobre de la Oravita... |
Quote:
In arhiva detin un mare numar de reviste Autoturism( nu pe toate) iar acest articol, cred , ca este prin revistele lipsa :shock: Descoperirea lui mi-a produs o surpriza, culmea e, ca din partea unor " localnici " mai tineri si "? doctori ? " nu am avut o astfel de bucurie . |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Baieti buni de toata isprava, care ne incita sa venim cu documente care mai de care mai inedite.. |
10 Attachment(s)
Quote:
|
5 Attachment(s)
si ultimele poze personale NO COPYRIGHT NEEDED !!! #100 Easter este la vidraru '83 ...cine stie cine este...eu stiu ca era un bulgar...eu eram la gr. N...se vede carburatorul de Lada fara filtru:lol:
|
Sa mai "vindem" niste secrete...pompa de spritz sau tzuica la carburatorul dublu corp al meu de Lada(productie Stefan Iancovici+) era anulata, pt ca mergeai tot timpul intre 6000 si 8000 de ture...aveai reprize fantastice...cu ppa de spritz plecai greu de jos :twisted: se mergea cu emulsoare f12 nu cu f15 si raportul jigler si frana de aer nul mai dau pe aici ca e secret :twisted: CONTACT ME PM :twisted:
|
Quote:
La grupa N primele 3 locuri adjudecate de I.D.M.S. 1.Preoteasa 2.Tomescu 3.Bibiri |
Quote:
imi pare rau de George dar la masina care io facuse Grigoras trebuia sa fie mai prudent la circuit si la coasta + |
Quote:
|
1 Attachment(s)
un interviu din 1989 cu Werner despre eastere !
si un filmulet de pe youtube(unde cred ca Nelutzu sigur a fost prezent:-) <iframe title="YouTube video player" width="425" height="349" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/hVTil3Cj4-Q" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
1 Attachment(s)
Am gasit in revista Autoturism din 1987 un proiect extrem de interesant,zic eu:
-este vorba de articolul acesta din poza. Stie cineva mai multe detalii sau daca a fost pus in aplicare?!!!:shock: |
Cānd au īnceput circuitele īn Romānia?
1 Attachment(s)
Haideţi să ne īntoarcem īn 1969 şi să vedem campionii de atunci ai CN de Viteză īn Coastă.
Şi pe cei care au cīştigat la ultima etapă de la Pārāul Rece. Materialul a fost scris de Liviu ŞERBAN, un jurnalist care a slujit automobilismul sportiv ca şi Dumitru LAZĂR. Şi Liviu ŞERBAN ne-a părăsit anul trecut, că altfel mai puteam afla cāte ceva din culisele acestui sport..... |
Quote:
Final la Galaţi Grupa B Easter: 1.- C. BIBIRI 2.- W. KULPINSKI 3.- D. IGESCU Azi Igiescu este patron de firmă care construieşte autobuze -S.C. EL CAR IGESCU S.N.C. http://www.igero.ro/elcar_en/images/intercity_en.pdf |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
in acel moment Werner a fost premiat cu Trofeul 30 de ani de pasiune şi dăruire pentru viteză īn coastă la Reşiţa". de catre Adrian Chebutiu (manager la UCMR) pt aportul adus in automobilism ... Video cu :twisted: Nelutzu aici: :arrow: https://www.youtube.com/watch?v=hJWzIWcG9OI ...si la acea editie 2010 am participat si urcat traseul Doman in masina de Forlighter #0 (copilot), pt ca am vrut sa filmez si sa fac poze din interior... :shock: |
1 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Florin HAINĂROŞIE a plecat şi el īn lume, cred că īn SUA/Canada. Am dat de Bibi URSU care şi el pe continent american, īmpreună cu Adrian GHELEŞEL şi Dan BOBOESCU. Tot pe acolo e şi Ionel MĂLĂUŢ şi Dan AMĂRICĂ. Andrei BELLU şi Gheorghe URDEA sunt īn Germania. Valeriu MITRESCU fostul secretar federal al FRAK e şi el prin Germania. De asemenea, Radu DOBRESCU este tot īn Germania sub numele de Robert RUFF. |
Quote:
|
Salut Sebastian,
Din păcate şi Constantin GHERGHEL ne-a părăsit prea curānd. Rusănescu |
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:32. |
- Copyright 2026 4Tuning