Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Daewoo tuning (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning.html)
-   -   Schimbare leduri bord Cielo (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning/65700-schimbare-leduri-bord-cielo.html)

EK90 07-07-10 11:51

Re: Schimbare leduri bord Cielo

Salut! Am folosit sarma de cupru pentru ca am lipit mai usor SMD-urile. Sarma am incins-o cu pistolul sa intre putin in plasticul transparent ca sa nu se atinga. Am recurs la varinta cu markerul pentru ca am vrut sa se vada la fel de intens zonele rosii ale cadranelor (daca puneam LED-uri albastre nu prea mai trecea lumina) si pentru ca am avut LED-uri albe de 12V. Singura problema am impresia ca este la indicatorul de temperatura ca nu se mai ridica si nu mai coboara asa rapid ca inainte. Am incercat sa-l scot iar, dar cred ca am impins prea tare acul pentru ca mi-a iesit cu tot cu ax si l-am lasat sa se miste lent. Azi lucrez la butoane si consola. Revin cu poaze cand e gata.

tiolik 07-07-10 14:07

Quote:

Originally Posted by EK90 (Post 3499448)
Salut! Am folosit sarma de cupru pentru ca am lipit mai usor SMD-urile. Sarma am incins-o cu pistolul sa intre putin in plasticul transparent ca sa nu se atinga. Am recurs la varinta cu markerul pentru ca am vrut sa se vada la fel de intens zonele rosii ale cadranelor (daca puneam LED-uri albastre nu prea mai trecea lumina) si pentru ca am avut LED-uri albe de 12V. Singura problema am impresia ca este la indicatorul de temperatura ca nu se mai ridica si nu mai coboara asa rapid ca inainte. Am incercat sa-l scot iar, dar cred ca am impins prea tare acul pentru ca mi-a iesit cu tot cu ax si l-am lasat sa se miste lent. Azi lucrez la butoane si consola. Revin cu poaze cand e gata.

tocmai asta era problema ca ai folost sarma de cupru si aia se incinge cand trece curentu prin ea si e posibil sa se topasca plasticul in care ai prins-o si sa se atinga intre ele; alta problema ar fi ledurile daca ai folosit leduri de 12v sa fi sigur ca nu o sa te tina mult pt ca alea nu prea rezista la 14v;
la indicatorul de apa nu cred ca e o problema daca zici ca urca si coboara doar ca trebuie samai tragi umpic de el ca sa nu frece pe cadrane; :)

EK90 07-07-10 18:27

2 Attachment(s)
Are cineva idee cum se demonteaza panoul ala de climatizare? Comutatoarele alea rotunde ies tragand de ele? Tot ce am reusit sa fac a fost sa desfac modulul in doua parti, dar cred ca am deranjat ceva pentru ca butonul pentru cald / rece nu mai misca cablul.

casp3r75 07-07-10 19:03

Quote:

Originally Posted by EK90 (Post 3500356)
Are cineva idee cum se demonteaza panoul ala de climatizare? Comutatoarele alea rotunde ies tragand de ele? Tot ce am reusit sa fac a fost sa desfac modulul in doua parti, dar cred ca am deranjat ceva pentru ca butonul pentru cald / rece nu mai misca cablul.

dupa ce ai scos panoul din fata din cleme desfaci si mufa aia cu fire gabene si tragi mai tare de el ca trebuie sa iasa...

banzay 07-07-10 20:27

Nu se mai misca cablul pt. ca a scapat de pe proeminenta aia care il tine pe rotita de cald/rece.

Ai o mufa in spate cum te uiti la panou, alba cu 2 fire galbene. O scoti pe aia si dupa scoti si partea neagra din spate. Dupa vei vedea circuitul electronic si spatele butoanelor. FIECARE BUTON e prins cu O CLEMA(situata pe spatele butonului). Care o scoti cu o surubelnita subtire. GRIJA CAND LE SCOTI SA NU LE PIERZI, GRIJA CAND LE BAGI LA LOC SA NU LE INDOI (slabe sanse, dar e bine totusi sa ai grija).

1. NU FORTA BUTOANELE
2. POZE CAT MAI MULTE CAND TE INCURCI, EVENTUAL CU EXPLICATII PE POZA
3. DACA TE INCURCI, POSTEAZA AICI :)

EK90 07-07-10 23:22

4 Attachment(s)
Am reusit pana la urma sa demontez si acel modul. Am montat vreo 5 LED-uri albe si 3 rosii pentru indicatoare, dar se vede ceva mai slab comparativ cu bordul. Pun niste imagini cu modulul si maine revin cu bordul complet montat pe masina. Multumesc pentru indicatii!

banzay 08-07-10 06:29

Pt. ca dispersoarele alea de plastic nu sunt concepute astfel incat sa imprastie lumina de la leduri care e mai 'ingusta' Trebuia sa il desfaci si il faceai cu leduri SMD. si cu ocazia asta puneai leduri si la butoanele consolei.

EK90 08-07-10 10:49

1 Attachment(s)
Aveti idee cum veneau montate furtunasele acelea de la climatizare sau macar unde vine cel care face vacuum si cel de la recirculare ca restu le incer eu?

EK90 08-07-10 17:16

Am reusit pana la urma sa ii dau de cap consolei, dar nu prea mai functioneaza ca inainte. Daca rotesc rapid butonul pentru ghidarea aerului nu se intampla nimic, ca sa se schimbe de exemplu de la parbriz la picioare trebuie sa misc lent butonul. Pe seara o sa pun niste poze cu consola si casetofonul iluminate rosu - albastru.

EK90 08-07-10 22:25

4 Attachment(s)
Am finalizat in sfarsit bordul. Iata imaginile:

RD-Woo 09-07-10 09:28

Super! Mai ai de schimbat lumina consolei geamurilor (usa soferului) + butoanele geamurilor (celelalte usi) si lumina ceasului din bord.

EK90 09-07-10 10:51

Pai consola gemurilor nu este iluminata (e din aceea montata intre canapele) si ceasul din bord e cu VFD si nu prea am ce-i face.

tiolik 09-07-10 15:09

Quote:

Originally Posted by EK90 (Post 3504663)
Pai consola gemurilor nu este iluminata (e din aceea montata intre canapele) si ceasul din bord e cu VFD si nu prea am ce-i face.

ba ai ce-i face doar ca il poti face doar rosu asa cum il am si eu;
desfaci ceasul si pui un plastic rosu peste diplayul respectiv, eu am folosit un capac de la smantana danone :) sau daca nu gasesti iei o candela dinaia in plastic rosu si tai o bucata din el si il poti lipi direct pe display cu umpic de super glue ca nu pateste nimic dai cateva puncte in colturi :D

EK90 09-07-10 16:18

Pai daca display-ul ceaului lumineaza cu verde si ii pun peste plastic rosu, nu se diminueaza intenzitatea luminii? Oricum am sa incerc asta sa vad cum iese. Daca merge procedez la fel si la casetofon.

tiolik 09-07-10 16:56

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by EK90 (Post 3505497)
Pai daca display-ul ceaului lumineaza cu verde si ii pun peste plastic rosu, nu se diminueaza intenzitatea luminii? Oricum am sa incerc asta sa vad cum iese. Daca merge procedez la fel si la casetofon.

ba da se diminueaza dar nu foarte mult si apoi parearea mea, mai bine umpic mai slab dar rosu ca sa fie in ton cu restul luminilor din masina decat verde care nu mai are nici un loc la tine in masina

PS: a iesit foarte bine tot ce ai facut pana acum, mai ai insa de facut si plafoniera tot cu leduri ca sa fie treaba treaba; uite o poza cu plafoniera mea (fara geam) poate iti place :)

All times are GMT +2. The time now is 05:44.

- Copyright 2026 4Tuning