![]() |
Re: Honda Civic 1,5 16v
cred ca undeva gresesti de le tot spargi asa.
|
Da de gresit sa gresit rau de tot dar vina nu imi apartine in totalitate ,asta a fost vina prapaditului ala de strungar,ca nu a facut planarea cum trebuie la galeria de evacuare si sa nu sufle gaze pe acolo am pus eu o garnitura de clingherit care a cedat in ziua a doua a cursei ,dupa cum stii turbina vine chiar in fata radiatorului implicit a interculerului ,radiatorului de ulei asa ca au ajuns flacarile pe radiatoare ,a crescut temp la apa excesiv pina la fierbere si intercoolerul aproape ca luase foc asa ca saracul motor a rezistat cit a putut dar la temperatura ce a intrat in el nu a mai facut fata la detonatii si a crapat ,dar nu e nimic motoare sint chef de munca sa fie si altadata mai multa atentie la detalii:sad:
|
poate si decat sa te chinui atat cu turbo si cu complicatiile de rigoare, poate ar tb sa cauti un b16a2 si ai terminat balamucul...cu minim de investitie il duci in 170-180 hp, si nu cred ca-ti sta nimeni in fata la clasa ta, poate doar o alta Honda similara...doar o parere de incepator ;)
|
n-ai nici o treaba. turbo e viitorul si giany stie asta .. de aia insista.
|
Corect,ai mare dreptate la mine totul a fost un test si de acea amtestat direct pe motorul de 90 cp ,ce ar fi insemnat sa sparg un b16 ?as fi murit de ciuda acum ca am trecut prin toate fazele posibile si cunosc motoarele de civic chiar si cu becul stins lucrez ,stiu ce am de facut si nimic nu se compara cu un turbo pe honda ,cum am mai spus ,incet si fara stres urc la 1,6 de 124 cp aspirat si am sa tot urc ,dece am ales motorul asta? pentru ca il am ,pentru ca e cel mai capabil pentr-u conversie turbo ,avind o compresie atit de rezonabila ca si cel de 1,5 de 90 cp si uite asa am sa urc la alt nivel insa toata faza e ca stiu din start ce am de facut si daca vroiam cu orice pret sa tin motorul in viata mult timp nu dadeam cu presiuni de 1,4 -1,7 bari si il lasam linistit la 0,5 bar si ma tinea o vesnicie ,plus ca am venit cu un t3 gigant si un intercooler mare pentr-u motorasul ala dar asta e VIATA-I TRISTA FARA TURBO vorba prietenului meu RADU:D
|
Salutari prieteni mei HONDARI ,ce mai faceti voi?nu am mai intrat de mult pentru ca am si prelungit vacanta ,dar de citeva zila honda e la garaj si am inceput treba la ea .
Nu stiu cit va dura noul proiect ,insa am ginduri mari cu noul motor care desigur tot turbo o sa fie ,idea e ca va fi alt motor si nu vreau sa ma grabesc ,acum stiu ce am de facut si nu mai e loc de greseli ,nu trebuie omis nimic ,totul va fi ca la carte chiar daca asta o sa inpinga proiectul pe termen mai lung 8) |
hai giany mergi cu cioli si cauta melc sa inmultim hondele turbo :)
|
opa... revine giany! ti s'a facut dor de Honda? :)
bafta cu proiectul! ;) |
7 Attachment(s)
Ceva poze cu capodopera ,se mai intimpla si la honde:shock:
|
cand/cum dracu' ai reusit? nu te-am vazut de cateva zile la stadion, sa inteleg ca spargi motoare? :)
|
i-ia dat pana io sarit capacele, adica pistoanele :)
bafta la noul proiect |
Da aia fac mai nou ,stau in garaj si ma gindesc .,Oare cum drac sa fac sa il sparg pe asta:D:D:D:shock:
E acum merge la sala de forta noul motor ,pina acum a luat cam 36 de cp ,dupa care incepe in forta la maxim turbat ,sa vedem ce o iesi ,nu cred ca sint un criminal de motoare ,asta e primul meu motor facut praf dar sti cum e totul are un inceput:???: |
:shock::shock::shock: WOW :shock::shock::shock:
cata mai gaura ai facut-o ... la-i pus in genunchi motoru' asta ... |
2 Attachment(s)
Mda cam mare gaura ,nici eu nu stiu cum de a crapat asa ,banuiesc ca pe acolo a zburat biela ca nu o vad nicicum in motor ,asta este sint eu o fire mai agresiva si nerabdatoare ,puteam sa o las drac de cursa cind am vazut ca ia foc intercularul ,da eu nu frate i-am dat pina a facut poc ,data viitoare am sa ma abtin
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:20. |
- Copyright 2026 4Tuning