Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Dacia SuperNova vs. Dacia Solenza vs. Dacia Logan stock (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/4062-dacia-supernova-vs-dacia-solenza-vs-dacia-logan-stock.html)

lord_wader 26-07-09 18:56

aaaa stai linistit,eu credeam ca e vorba de cenzura.o mica scapare la editare chiar nu e nici o problema,fiecare mai sterge ceva din greseala,mai mananca o litera etc

eu totusi nu ii inteleg pe cei care isi iau masina de familie apoi exagereaza cu performantele peste tot pe unde au ocazia.o masina de familie e o masina de familie.nu inteleg de ce "omorati" unii dintre voi loganurile sau slz la liniutze.e plin youtube de teribilisti care merg cu 170 cu loganu sau cu aveo ori dacia 1310.bine inteleg fiecare vrea sa se simta bine stiind ca masina lui e "potenta" si ca prinde suta in 13 sau 14s dar daca tot sunt impatimiti ai automobilelor de ce nu isi iau o masina SH la jumate de pretz dar cu performante duble? nu i mai bine sa faci suta in 7-8s si la 190 sa te bucuri de viteza in conditii de siguranta intr-un corrado de ex?sau gti,nissan 2xx,scirocco,ford probe,bmw M3 si altele.

adrianpanaitescu 02-05-10 16:25

Re: Dacia SuperNova vs. Dacia Solenza vs. Dacia Logan stock

Quote:

Originally Posted by bercenaru (Post 2474041)
"e de vis"..eram ironic.... si eu am o parere prosta despre bordu solentei...
arata-mi tu mie logan( chiar si magnificu 1.6 16v quatroturbo) sa ii fie necesara valoarea 220 de pe bord, sau valoarea 6000rpm.
Acu spune-mi sincer.... diferenta dintre o supernova noua stock ( 3000e a fost de noua parca) si un logan stock (5900)se justifica in vreun fel??sa fie oara calitatea materialelor de vina? sau mp3-u ala Blaupunkt
p.s. am supernova, si sincer imi place mai mult bordu ei decat al loganului...( am posibilitatea sa imi schimb bordu cu unu de logan, dar nu vreau)

am o solenza din 2005,1.4,75,rosie,tunata la exterior si in interior ,chipuita cu 15 cp (cu laptopul)filtru sport (auto vortex)toba sport...am pe ea 100 cp!ma dau cu orice super nova ,nova 1.6 77cp,logan 1.6 90 cp!oricand! 2 mil m-a costat chipul!a venit baiatul cu laptopul si s-a schimbat treaba..parca era alta masina...ce-i drept am cam ridicat un pic consumul!ce sa mai zic am ceasuri la bord de culoare alba ....mai marfa ca la orice logan...crede-ma!

dreaq 02-05-10 16:30

Sincer , o bicicleta buna le face pe toate :lol:

_anaconda_ 02-05-10 16:39

Quote:

Originally Posted by adrianpanaitescu (Post 3326944)
am o solenza din 2005,1.4,75,rosie,tunata la exterior si in interior ,chipuita cu 15 cp (cu laptopul)filtru sport (auto vortex)toba sport...am pe ea 100 cp!ma dau cu orice super nova ,nova 1.6 77cp,logan 1.6 90 cp!oricand! 2 mil m-a costat chipul!a venit baiatul cu laptopul si s-a schimbat treaba..parca era alta masina...ce-i drept am cam ridicat un pic consumul!ce sa mai zic am ceasuri la bord de culoare alba ....mai marfa ca la orice logan...crede-ma!

Te cred, pe cuvant ! Mai putin partea cu 15CP din soft (te-a mintit bine de tot "tunerul")...mai mult de 6-7CP din motorul de 1.4 75CP nu scoti nici sa il bati si vorbesc de softuri de calitate nu facute in spatele blocului. La aspirat castigul este in jur de 8-10%, fa tu calcului. Iti mai da si filtrul sport, 1, maxim 2 cai frumosi. Mai mult de 85CP nu ai, optimist vorbind. Pana la 100 e cale LUNGA. Cat despre ceasuri cu culoare alba, senzational, e aproape incredibil. Ceva unic...sigur masina ta e mai marfa decat orice alta Dacie, sigur posesorii de Logan (mai ales aia de 1.5 dCi 85CP sau 1.6 16V) viseaza la o Solenza 1.4 cu ceasuri albe. :lol::lol::lol:.

adrianpanaitescu 02-05-10 16:39

iei o solenza,unic proprietar,in jur de 50 mii km bun ar fi anul 2005,impecabila..
schimbi distributia,filtre,ulei..consumabile..
imbraci scaunele la cul masinii,schimbi covoare,mp3 player cu usb,amplif cu 2 sub jbl in portbagaj,la exterior,bari cu plasa,prelungiri fata si spate,praguri vopsite la cul masinii,pleoape,proiectoare de calitate,xenoane,eleron sport,toba sport,filtru sport si sa nu uitam de CHIP DE 15 CP !CREDE-MA E MORTALA DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE!LUAM LEGATURA SA V-O ARAT PE A MEA SI SA DAM O TURA SI EVENTUAL O LINIUTZA CU ORICE NOVA1.6 ,SUPER N,LOGAN 1.6 90 CP!SOLENZA CLAR INAINTEA LOGANULUI!

B 19 D E Z 02-05-10 16:56

am o supernova zi cand vrei sa ne dam
sa vedem iese in ce zona a buc stai

lord_wader 02-05-10 20:37

Quote:

Originally Posted by adrianpanaitescu (Post 3326963)
iei o solenza,unic proprietar,in jur de 50 mii km bun ar fi anul 2005,impecabila..
schimbi distributia,filtre,ulei..consumabile..
imbraci scaunele la cul masinii,schimbi covoare,mp3 player cu usb,amplif cu 2 sub jbl in portbagaj,la exterior,bari cu plasa,prelungiri fata si spate,praguri vopsite la cul masinii,pleoape,proiectoare de calitate,xenoane,eleron sport,toba sport,filtru sport si sa nu uitam de CHIP DE 15 CP !CREDE-MA E MORTALA DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE!LUAM LEGATURA SA V-O ARAT PE A MEA SI SA DAM O TURA SI EVENTUAL O LINIUTZA CU ORICE NOVA1.6 ,SUPER N,LOGAN 1.6 90 CP!SOLENZA CLAR INAINTEA LOGANULUI!

Pai si cand faci socoteala iti dai seama ca ai investit intr-o dacie cel putin valoarea ei de piata dar daca la o adica vrei sa o vinzi nu iei pe ea sa zicem 5.000E ci numai 3.500E. Se merita oare? Nu mai bine cu banii astia iti luai o masina sport cat de cat? Si cu ea faceai nu numai loganu' de 1.6 ci "faceai" si passatu Tdi, si golfu Tdi si meganu si orice alta masina de familie vrei.
Asa tu ai "doar" o solenza frumoasa, si ceva mai "nervoasa" cu , care poate faci, poate nu faci loganu' de 1.6

idm_vw 02-05-10 21:00

Hai sa ma bag un picutz in seama am fost propietar si sofer de Dacia SN1.4mpi,Solenza1.4mpi,Logan1.4mpi si 1.5dci km cu fiecare intre 40000 si 70000km cu loganu ,ce pot spune la toate capitolele Solenza e regina:D acum am VW dar parca imi de dor de Solenza...ce nu-mi place la Solenza e faza cu geamurile electrice:( lasa de dorit pozitionarea ...motoarele de 1.4mpi sunt printre cele mai rezistente motoare dar caroseria de logan nu e pt ele Drive babe:D

idm_vw 02-05-10 21:01

cand te pasioneaza ceva ....nu cont cati bani bagi poate sa fie si trabant

B-81-TAF 02-05-10 22:21

Quote:

Originally Posted by adrianpanaitescu (Post 3326944)

faci o liniuta cu o dacie 1.4 daca tot ai tu 100 cp pe ea ?

sponsoru 03-05-10 08:16

1. DAca Solenza este mai buna decat Logan, atunci clar este o conspiratie la mijloc si astia de la Renault au vrut sa pericliteze brand-ul Dacia.

2. Si daca 15 cai costa 200 ron atunci 30 de cai costa 400 ron?

3. Daca esti posesor de Solenza atunci e clar ca Solenza este cea mai buna?

Iata 3 retorisme care nu mai asteapta de mult un raspuns :evil_laug

lord_wader 03-05-10 10:53

Quote:

Originally Posted by idm_vw (Post 3327597)
Hai sa ma bag un picutz in seama am fost propietar si sofer de Dacia SN1.4mpi,Solenza1.4mpi,Logan1.4mpi si 1.5dci km cu fiecare intre 40000 si 70000km cu loganu ,ce pot spune la toate capitolele Solenza e regina:D

Regina la ce capitol?
De ex: la spatiu interior loganul sta mai bine, clar am remarcat ca ai mai mult loc pe locurile din fata in logan, la fel si in spate. Unii pasageri au remarcat ca ating plafonul de sus cand se urca in solenza. Portbagajul este mai voluminos la logan, cel putin in cifre chiar daca in dacia 1310 incapeau mai multe navete de bere si saci de ciment avand un volum asemanator.
Apoi unii useri de pe forum spun ca SN este mai sprintena decat solenza, iar solenza decat loganu' de 1.4.
Solenza are roata de reverva pozitionata f. naspa, cel putin se vede urat din spate.
Ca si dotari loganul are o oferta mai variata, fie ca ne place fie ca nu, fie ca suntem sau nu fani logan.
Solenza are topspeed si sprint asemanator cu loganul si cu SN, deci nu vad cum s-ar departaja la acest capitol.
Solenza 1.4mpi nu are fata de SN nici un ugrade semnificativ la motor, practic ambele au acelasi motor SOHC cu 8valve. Fata de SN, solenza a scos si un diesel, care s-a dovedit a fi un esec dpdv al vanzarilor-undeva la vreo 40.000 de masini, iar loganul fata de solenza "a scos" dupa cum stiti mai multe motorizari.
SN s-a produs intre 2000-2003, solenza intre 2003-2005 deci numai 2 ani, iar loganul din septembrie 2004 pana in prezent si inca se mai produce. Ca si vanzari loganul aproape ca o sa devanseze intreaga productie dacia din anii 70 pana astazi.
Ca si tinuta de drum unii spun ca solenza sta mai bine ca loganul iar SN decat solenza.

Quote:

Originally Posted by idm_vw (Post 3327597)
acum am VW dar parca imi de dor de Solenza....

Esti cumva masochist? Adica nu iti place ca la vw ai clima, siguranta, putere, silentiozitate, prestanta si vrei inapoi in solenza? :shock::x

idm_vw 03-05-10 11:03

Eu am pus pe primu loc Solenza pt ca stiu ce poate fata de un Logan care zici ca-i sifoner,daca ai spirit de observare sa faci dif dintre tabla loganului si a slz, sa faci dif dintre scaune,sa faci dif dintre cutia de la logan si cea de slz nu stiu ce sa zic putea iesi si mai bine Loganu la banii aia care se cere ,d la usa de la logan m-am ales cu bataie in palma pt ca,cotiera e putin cam inconfortabila! ...Vw e f bun spre deosebire de Solenza numa' ca atunci cand circuli mult cu o masina te atasezi intr-un fel de ea si nu mai conteaza alte aspecte

lord_wader 03-05-10 11:27

Quote:

Originally Posted by idm_vw (Post 3329057)
Eu am pus pe primu loc Solenza pt ca stiu ce poate fata de un Logan care zici ca-i sifoner,daca ai spirit de observare sa faci dif dintre tabla loganului si a slz, sa faci dif dintre scaune,sa faci dif dintre cutia de la logan si cea de slz nu stiu ce sa zic putea iesi si mai bine Loganu la banii aia care se cere ,d la usa de la logan m-am ales cu bataie in palma pt ca,cotiera e putin cam inconfortabila! ...

Acestea nu mi se par argumente ci mai degraba pareri subiective personale. Uite de ex. mie SN culoarea rosu+jante aliaj mi se pare mai frumoasa decat solenza sau logan. Solenza e mai frumoasa decat logan PH1 care chiar arata a frigider/sifoner dar logan PH2 e mai frumos decat solenza. Mie solenza nu-mi place din spate, dar din fata arata bine.
Cat priveste performantele, cred ca nu mai are rost sa discutam, solenza nu iese cu nimic in evidenta fata de logan asa cum sustii tu ba CHIAR, SN e mai sprintena fiind si mai usoara cu vreo 30kg +/- si asta o spun mai multi de pe forum. Daca era intradevar o diferenta notabila intre ele de 2-3s pana la 100/h mai ziceam dar asa.... solenza e o idee mai sprintena ca loganu, iar SuperNova ceva mai rapida ca solenza, asta e tot ce poti spune.

ion_daniel 03-05-10 13:29

Total deacord cu tine!!!

All times are GMT +2. The time now is 21:12.

- Copyright 2026 4Tuning