Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   IONIZARE sau FOLIE-autorizata (pe geamuri) (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/3774-ionizare-folie-autorizata-geamuri.html)

clubbed 11-02-07 16:20

Re: IONIZARE sau FOLIE-autorizata (pe geamuri)

Cu toate ca parerea mea poate fi subiectiva...totusi imi permit sa fac cateva precizari.
O folie autorizata,de calitate,este si antiefractie putand fi de folos si in sensul acesta in anumite imprejurari.
Spargerea geamului de catre infractori este de obicei o actiune neplanificata. Hotul sau talharul observa o oportunitate si actioneaza imediat. Cel mai adesea victimele sunt femei pentru ca sansa ca ele sa alerge dupa un talhar sau sa se lupte cu el sunt foarte mici.
Avand in vedere insa ca nu isi pot alege momentul zilei sau locul unde sa actioneze, hotii incearca spargerea si fug in cateva secunde fie ca au reusit sa fure sau nu obiectul dorit.

Atunci cand masina este parcata, alarma nu te poate ajuta prea mult deoarece hotul termina de operat si fuge in cateva secunde de la declansarea sirenei ca urmare a spargerii geamului.

In cazul talhariilor la semafor, socul provocat de spargerea geamului iti intarzie reactiile iar infractorul iti poate fura geanta de pe bancheta chiar inainte sa apuci sa intinzi mana ca sa o retii, existand in plus si riscul de a te rani in cioburi.

In ambele situatii, infractorul isi poate permite de obicei doar cateva secunde inainte de a atrage atentia asupra lui si se bazeaza pe rapiditate si pe elementul surpriza.

FOLIA de protectie auto speciala, transparenta sau fumurie, aplicata la interiorul geamului, previne spargerea sa pana la zeci de secunde.

Daca esti in masina, ai timp sa reactionezi si sa parasesti zona sau sa iti protejezi bunurile valoroase. Disparand elementul supriza oricum este foarte probabil ca talharul va renunta dupa prima incercare deoarece esti deja in alerta si poti lua masuri de protectie .

Folia,de asemenea nu permite patrunderea caldurii prin geam,datorita stratului de protectie care,aflat pe partea interioara a geamului,reflecta lumina soarelui.In functie de tipul foliei,se permite patrunderea luminii dar se reflecta caldura! Astfel vara,se protejeaza si interiorul masinii..avand in vedere ca bordul,panotarile interioare ale masinii se pot crapa sau decolora din cauza actiunii distructive a razelor UV.

Un alt aspect foarte important ,dupa parerea mea, este acela ca pentru montarea foliei NU este necesara demontarea gemurilor (lunetei) sau a fetelor de la usi (chiar daca unele firme mai recurg la acesta metoda..destul de periculoasa in cazul masinilor scumpe mai ales...).

In fine,fiecare pana la urma este liber sa-si aleaga in functie de buget si exigente una din aceste 2 alternative.

clubbed 11-02-07 19:09

Nu e chiar asa o joaca.Pe luneta si lateralele spate daca ai autorizatie esti 100% in legalitate indiferent de transparenta foliei! Pe lateralele fata,insa, se schimba treaba..deoarece e autorizata un singur tip de folie de transparenta minim 70% (care practic d-abia se observa)...de aceea multi opteaza sa-si aplice folie pe fata de o transparenta mai mica - deci neautorizata...pe proprie raspundere.

Iar referitor la faza cu ruperea autorizatiei(asta daca cineva isi permite sa faca asa ceva..eu nu prea cred)...ti-o plastifiezi si scapi si de riscul asta :D

Xel'Naga 12-02-07 13:00

Vineri seara in Pescarus cand am plecat ne-a oprit politia rutiera ca actele la control. Eram eu cu BORA mea ( am geamuri ionizate ) si un prieten cu Loganul GGD ( care avea folie autorizata ).
Dupa ce ne-a luat ca avem masinile modificate si ca nu stie daca e legal (nici el nu stia), s-a luat si de geamuri . Eu le-am aratat ca sunt ionizate la SEND'92 si m-a pus sa dau si geamul jos sa vada el ca nu e folie si m-a lasat in pace, dar GGD nu a avut acelasi noroc ca avea autorizatie de folie ( avand doar pe spate ) si i-a luat talonul spunand ca nu mai sunt valabile omologarile de folie . I-am zis politaiului ca daca le dam jos ne da talonul inapoi ?? si el a zis ca da. Daca ii lua talonul trebuia sa mearga la RAR, apoi la Udriste si in final la Candiano Popescu dupa talon.
Din patania asta pot sa zic doar ca IONIZARE e mai sanatos .
BAFTA la toti si aveti grija de voi. :oops:

Lucian 12-02-07 15:12

Quote:

Originally Posted by Xel'Naga (Post 745264)
Vineri seara in Pescarus cand am plecat ne-a oprit politia rutiera ca actele la control. Eram eu cu BORA mea ( am geamuri ionizate ) si un prieten cu Loganul GGD ( care avea folie autorizata ).
Dupa ce ne-a luat ca avem masinile modificate si ca nu stie daca e legal (nici el nu stia), s-a luat si de geamuri . Eu le-am aratat ca sunt ionizate la SEND'92 si m-a pus sa dau si geamul jos sa vada el ca nu e folie si m-a lasat in pace, dar GGD nu a avut acelasi noroc ca avea autorizatie de folie ( avand doar pe spate ) si i-a luat talonul spunand ca nu mai sunt valabile omologarile de folie . I-am zis politaiului ca daca le dam jos ne da talonul inapoi ?? si el a zis ca da. Daca ii lua talonul trebuia sa mearga la RAR, apoi la Udriste si in final la Candiano Popescu dupa talon.
Din patania asta pot sa zic doar ca IONIZARE e mai sanatos .
BAFTA la toti si aveti grija de voi. :oops:

Ce spui tu se numeste abuz. Se rezolva mult mai simplu cu un apel la 112 unde se putea semnala acest lucru. 1 - nu mai este permisa oprirea participantilor la trafic ca asa vrea muschiul organului. 2 - atat timp cat avea omologare si organul a considerat el fara justificare in codul rutier tot abuz se numeste . Acum ... mai e o chestie .. ei incearca .. daca tine .. tine , daca nu ... nu .

Xel'Naga 12-02-07 17:29

Quote:

Originally Posted by Lucian (Post 745533)
Ce spui tu se numeste abuz. Se rezolva mult mai simplu cu un apel la 112 unde se putea semnala acest lucru. 1 - nu mai este permisa oprirea participantilor la trafic ca asa vrea muschiul organului. 2 - atat timp cat avea omologare si organul a considerat el fara justificare in codul rutier tot abuz se numeste . Acum ... mai e o chestie .. ei incearca .. daca tine .. tine , daca nu ... nu .

La mine nu prea au avut ce face ( avantaj ca masinile politiei rutiere sunt asigurate de mine si a vazut si o carte de vizita de a mea care o tin in talon ) ca daca era ma ardea si pe mine ( desi aveam totul in regula si cu autorizatie de ionizare ), iar la GGD a vazut ca tine, mai ales ca s-a inervat si i-a injurat de le-a iesit pe nas . :twisted:

tico_rs 12-02-07 18:23

Ultima data cand un gabor mi-a spus ca autorizatia mea e "la shto" (expresia lui" i-am spus sa consemneze el asta in procesul verbal si daca crede de cuviinta sa imi retina talonul... Evident cand a vazut ca vrajeala nu tine, mi-a dat actele inapoi, si recunosc si eu ca autorizatia era o bucata de hartie ordinara, nu cum sunt cele de 3M sau Llumar, asa mai "oficiale"...

Burnout18 13-02-07 15:02

Xel'Naga eu daca eram in locul la baitul cu folia ii dadeam talonul si a doua zi ori dadeam in judecata politistul in cauza ori firma care a pus folia pt ca zic de 5 ani garantie!!! deci nu cred eu ca avea folia pe masina de mai bine de 5 anii!! Ori cum gaseam eu pe cineva sa cada oaia neagra!!!

alexutzu07 13-02-07 22:06

@gasca...ai dreptate..cine mai crede scuza banala ca asa e venita masina din fabrica...asta poate sa fi mers acu cartva ani..cand nu stia lumea asa de bine despre folii si alte chestii..dar acuma ca-i la moda..nu te mai crede nimeni. Eu sunt de parere ca mai bine pui folie...arata f bine si pune in evidenta masina..dar acuma..fiecare cu gustu lui si cu ce-i place..vorba aia..gusturile nu se discuta;)

ahoe 13-02-07 22:43

xel'naga eu stiu povestea de la ggd -ul total altfel.el avea o autorizatie pe naspa trasa la xerox chiar el zicea ca i-a mers 1.5 ani cu ea. dak avea autorizata nu ma suna pe mine sa ii pun folie;) .un prieten caruia i-am pus folie l-a oprit politia de 2 ori intr-o zi pt folie , dupa ce a aratat autorizatia i s-a urat o zi buna

RoSonic 13-02-07 23:05

Quote:

Originally Posted by Burnout18 (Post 747514)
Xel'Naga eu daca eram in locul la baitul cu folia ii dadeam talonul si a doua zi ori dadeam in judecata politistul in cauza ori firma care a pus folia pt ca zic de 5 ani garantie!!! deci nu cred eu ca avea folia pe masina de mai bine de 5 anii!!

Ce legatura are garantia cu omologarea?

Burnout18 14-02-07 13:34

RoSonic pai daca ma duc la firma autorizata sa pun folie si imi da 5 ani garantie pt ce o mai da!! da 5 ani pt folie si normal ca da si autorizatia!!! In fine poate am inteles eu prost dar o data ce dai o garantie o si justifici cu ceva pe masina si cred ca exista si o autorizatie !!! U daca vi la mine si iti pun folie si iti zic ca iti dau 5 ani garantie u stai si pui botul nu ceri o autorizatie ceva sau ceva la mana care sa te ajute in cazul cand dai cu botul de rutier??!!!

Si omul a zis ca nu mai sunt valabile omologarea la folie!! daca asta e adevarta la ce mai dai u o garantie la ce pui pe masina daca rutierul nu te lasa!!!

RoSonic 14-02-07 21:04

Garantia, ca la orice produs, te asigura ca in caz ca produsul se strica in perioada de garantie iti este reparat. La fel si la folie, in caz ca se deterioreaza ti-o schimba in termenul dat (si probabil doar in anumite conditii).

Existenta garantiei nu implica existenta omologarii, si nici invers existenta omologarii nu implica existenta garantiei. Deci sunt doua lucruri independente.

Ah ca sunt firme care dau si garantie si omologare asta e altceva...

Ca la detectoare pe vreamea cand erau interzise de lege... primeai garantie cand il cumparai, dar asta nu iti dadea dreptul sa-l folosesti din punct de vedere legal.

Burnout18 15-02-07 07:48

Cum a trecut vremea si le-au facut legale detectoarele asa trece vremea si os a fie legal si folia!!!cel putin sa speram !!!

RoSonic 15-02-07 08:47

Pai folia e legala daca ai omologare... si asta e de mult timp...

Burnout18 17-02-07 19:05

RoSonic stiu ca folia e legala daca ai omologare dar de ce nu fac si ei o exceptzie si sa ne lase fara omologare!!!Macar nu toata masina ca am fi prea nesimtiti dar macar doua laterale si o luneta!! Off legile astea de ***!! In loc sa facem economii cheltuim tot cu legalizari!! :)))

All times are GMT +2. The time now is 13:19.

- Copyright 2026 4Tuning