Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Instalari diverse (https://forum.4tuning.ro/546-instalari-diverse.html)
-   -   Sistemele Noastre Audio (https://forum.4tuning.ro/546-instalari-diverse/3203-sistemele-noastre-audio.html)

SirNenea 28-12-06 14:52

Re: Sistemele Noastre Audio

va rog eu frumos ziceti-mi si mie care e diferenta intre sql si spl???

Shokaliptiku 28-12-06 14:58

SPL - sound pressure level ;
SQL - sound quality level .

numa bine !

Leul 28-12-06 18:02

Va rog dezvoltati putin subiectu SPL si SQL . Din cate stiu SQL e ptr cei care concureaza ca un concurs . Se intrec in sunet puternik si super clar , nu ?

saxo 28-12-06 22:15

SQ= sunet de calitate
Ca sa intelegeti mai bine, o masina se SQ se asculta ( arbitreaza ) la un nivel destul de scazut. Mai exact la un nivel echivelent cu nivelul unei discutii normale.
Unii pot spune ca e simplu, dar nu e deloc asa. La un nivel mic, o instalatie de calitate mediocra nu va fi capabila sa redea intreg spectrul la un nivel normal. Mai exact, liniaritatea sunetului va avea de suferit, si incet se va auzi prost.
E foarte greu sa faci un sistem care sa aibe dinamica si la nivele scazute.
La nivele mari e mult mai simplu.

La SQL, sistemul va trebui sa sune bine, dar in acelasi timp va trebui sa fie capabil si de presiune cit mai mare.

In mare cam despre asta e vorba.

Bigu 29-12-06 18:40

intrebare: unde pot gasi latex, cum se afla aplicat pe bordul masinii(consola)????????? plz help

Shokaliptiku 30-12-06 09:50

imi cer scuze saxo ca indraznesc sa te contrazic ... dar nui chiar cum zici tu ...

SQ poate fi "verificat" de arbitri si la volum destul de mare ... de multe ori peste jumatatea scalei HU ului ... fiind important ca sa nu te zgarie inaltele si mediile in timpane si nici bassul sa nuti zguduie rinichii si plamanii ... iti spun chestia asta ca am fost la emma brasov ... si unii se asteptau sa fie arbitrati la un volul al HU de max 22 si au fost arbitrati 26 27 ...

SPL = nivelul presiunii sonore ... aici conteaza ca muzica sa bubuie cat mai tare ... nu conteaza claritatea ! ca sa dau si un exemplu ( tu ai zis ca la SPL sistemul tre sa sune cat mai bine ) .. la emma I a castigat dacia alb cu negru fara manere la usi ... din videoclip "tu si prietena ta" ... 69TAU ... a avut in jur de 136 sau 138 dB ... dc la ala in masina muzica suna corect ... :oops: ...

numa bine !

alex MG ZR 160 30-12-06 10:30

Quote:

Originally Posted by Shokaliptiku (Post 679497)
imi cer scuze saxo ca indraznesc sa te contrazic ... dar nui chiar cum zici tu ...

SQ poate fi "verificat" de arbitri si la volum destul de mare ... de multe ori peste jumatatea scalei HU ului ... fiind important ca sa nu te zgarie inaltele si mediile in timpane si nici bassul sa nuti zguduie rinichii si plamanii ... iti spun chestia asta ca am fost la emma brasov ... si unii se asteptau sa fie arbitrati la un volul al HU de max 22 si au fost arbitrati 26 27 ...

SPL = nivelul presiunii sonore ... aici conteaza ca muzica sa bubuie cat mai tare ... nu conteaza claritatea ! ca sa dau si un exemplu ( tu ai zis ca la SPL sistemul tre sa sune cat mai bine ) .. la emma I a castigat dacia alb cu negru fara manere la usi ... din videoclip "tu si prietena ta" ... 69TAU ... a avut in jur de 136 sau 138 dB ... dc la ala in masina muzica suna corect ... :oops: ...

numa bine !

din pacate contrazici prost.

volumul la SQ este dat de o "melodie" din cd de jurizare si trebuie sa fie undeva in jurul la 80 dB adik nivelul unei discutii intre 2 oameni . cea ce sa intamplat la Brasov, arbitrul poate decide sa asculte o masina la un volum mai mare ca sa puna in evidenta mai bine valoarea unui sistem ( eu am fost jurizat la un volum de - 36 db iar scala e de la -73 la 0) deci nu e regula ca trebuie sa fie fix la jumatate.

SPL = nivelul presiuni sonore. corect - scopul aici e ca presiunea sa fie cat mai mare chiar daca nu suna sau canta muzica. exeple DbDrag nu e muzica sunt doar niste frecvente.

mai nou a aparut SQL o combinatie intre SQ+SPL si aici este categorie unde masina trebuie sa sune bine dar si tare .
In concluzie tu esti cel care a facut niste confuzii.
Saxo a spus bine ce a spus.

un an nou fericit.

Shokaliptiku 30-12-06 10:34

... io am vazut chestia asta nu la o singura masina ... si la toate 3 ... arbitrarea sa facut la un volum mai mare decat se asteptau participantii ... peste jumatatea scalei ... acum ... stiu ca se arbitraza la un volum echivalent unei discutii intre 2 pers ... dar numi pot explica de ce sa arbitrat la un volum destul de mare ...

un an bun ... tuturor ! numa bine !

Leul 30-12-06 10:43

aham ! am vazut in Cox un Fiat Stilo cu 4000W rms de la WCC sunetu ... pe ala nu-l doare creierasu cand da drumu la sistem , am obs ca a renuntat la bancheta spate , si Stilo e o masina mik , adik nu gajaie si distorsioneaza sunetul din cauza spatiului mik al masinii ?!?

alex MG ZR 160 30-12-06 10:54

@Leul cea ce ai vazut este o masina de show-demo si e facuta sa arate bine.

@Shokaliptiku - ti-am explicat de ce sa arbitrat cu un volum mai mare sa ajute sistemul si pe concurent. (exista o mica bucatica in arbitraj cand se da volumul aproape de maxim).

saxo 30-12-06 11:16

3 Attachment(s)
Toate contradictiile astea se datoresc faptului ca nu se cunoaste regulamentul. In regulament scrie foarte clar ce si cum. Arbitrul nu face nimic de capul lui.
Cu regulamentul intr-o mina si cu scoresheet-ul in cealalta va dati singuri raspunsurile.

saxo 30-12-06 12:40

1 Attachment(s)
La Brasov s-a arbitar dupa regulamentul 2006.
In regulamentul nou ( 2007 ) e precizat si mai exact.

saxo 30-12-06 14:10

Auziti, da am si eu o "nelemurire", poate ma lumineaza si pe mine cineva:
Cum naiba poti participa la un concurs cind nu cunosti regulile ??

Va rog raspunsuri pertinente....

Shokaliptiku 30-12-06 14:20

app a fost facut cu privire la ...
dc e facut cu privire la mine ... e a II oara cand nu nimeresti .. am fost vizitator nu participant ! :D :D :D

numa bine !

saxo 30-12-06 14:26

Pai daca ai fost vizitator si nu participant, de ce te bagi in seama ??

All times are GMT +2. The time now is 12:20.

- Copyright 2026 4Tuning