![]() |
Gajule, numai tu intelegi ce vrei sa spui :lol:
|
Re:
ce anume nu ai inteles?
|
ca imagine bmw-ul e superior fara indoiala.la motoare discutia se complica.nu stiu cum sunt motoarele de bmw pe benzina pt ca nu am condus nici unul dar motorasele de opel nu sunt asa de rele chiar dimpotriva.eu am un opel astra f din 93 in origine 1.4 dar din greseala cu motor 1.6 8 supape de 100 de cai cu toba schimbata doar atat.singura mea cursa pe care am fact-o daca se poate numi cursa a fost la un semafor cu unu care avea o pisicuta pe care nu scria ce motor are dar din cate stiu el cel mai mic e 316.asta se dadea prea smecher in bmw-ul lui gri dar cand am plecat cu astra mea nespalata nu m-a mai prins doar cand am incetinit din cauza traficului(era amiazi :)) )morala povestei e urmatoarea:nu subestimati opelurile desi bmw e bmw.nu stiu ce sa aleg asa ca ma abtin
|
1 Attachment(s)
makar acum e clar? ? ? :twisted:
|
BMW 318 din 91-95
deci vb de bmw...eu zic ca nu incape indoiala ca bmw-ul este mult mai bun si estetic si performantzele sunt bune... calibra este destul de frumoasa dar ca bmw nu este... potentzialu de tuning la un bmw este mai bun plus ca tractiunea pe spate este dupa mine mai buna...nud e alta dar imi plac drifturile la nebunie si stitzi voi...cerculetze alea alea... :P :D :D |
Orlando: un bmw 318 are tractiune spate dar abia daca derapeaza... nu are autoblocant fapt care impiedica masina sa intre in derapje controlate!
oricum dintre astea 2 eu as alee BMW pentru ca ai foarte multe posibilitati sa schimbi motorul, e un model care cu siguranta nu e asa de alergat ca o calibra! Calibra e in general o masina alergata si o masina care rar se gasese in stare buna! majoritatea calibrelor au fost lovite de n ori! acum nu spun ca nu exista si calibre bune insa cu banii cu care iei o calibra buna gasesti un BMW si mai bun! |
asta asa e, calibre drepte sunt putine si lumea cere bani multi pe ele
dar si cu pisicutele ... tot cam asa e |
desi sunt fan BMW aici am sa aleg Opel Calibra pentru ca intretzinerea unui Opel este mai accepatbila decat cea a unui BMW... cel putin pentru mine.. Calibra este mai de impresii, mai aerodinamica,mai multe fitze aici Calibra puncteaza....da` nimik nu se compara cu sunetul unui E30 (urs) sau E36 (pisica) in forja dupa parerea mea este inconfundabil... :) ( am avut 2 ursi pana acum ce e drept cu nr de Germania si mi-a parut rau cand i-am dat ... si Calibra fuje si lumea intoarce lumea dupa tine... Balanta este destul de echilibrata.. iar in acest moment tind spre calibra ( bugetu`)
|
ok , ok ...
Mey , zici tu sa zicem noi dintre bmw si calibra ... dar iti zic eu k nu prea le ai (sorry)
Zi si tu bmw e36 sau bmw pisicutza... Daca zici bmw 318 , clar k motorul mic 1.800 cm3 Inseamna ca tie iti cam place calibra fiindca omul cand aude 318 ... sorry , altceva e 323 (the best in opinia mea , in afara de m3) sau 325 (mai prostut decat 323 , tot in opinia mea) SO , MAI STUDIAZA >>> mai ai de invatat |
sa completez ...
La ceea ce a zis cineva de mai sus bla bla , k toate calibrele sunt alergate ... asa e dar imi pare f.f.f rau sa-l anunt k si majoritatea pisicutelor sunt cazane ... :?
parerea mea este k un urs alpina ar fi ideal ... Intrati pe www.mobile.de si cautati alpina , si sa vedeti acolo ce ursi ... nu zic ca nu sunt si pisicute , dar ursul a fost ultimul model in care ai simtit cu adevarat sportivitatea , agresivitatea si puterea unui adevarat bmw-u ... :( |
Re: ok , ok ...
Quote:
doar un pic la inceput s-a tinut seama de subiect dupa aia s-a inceput ca peste tot cu balarii................ |
fara bataie va rog ! :evil: si nici injurii ;)
|
in final...daca ne uitam la poll ...bmw e pe locu 1 :lol:
imi spun inca o data parerea ca e bmw e superior.....nu am avut calibra...m-am plimbat cu o gramada.....in afara de calibra turbo....care doar pt motor e ceva.....nu mai exista termen de comparatie..intre marci..... |
bmw e pe locul 1 fiindca sunt mai multi posesori de BMW decat de OPEL si nu din cauza ca opel e mai ieftin (cu mult mai putini bani iei un urs decat o calibra)
Eu n-am apucat sa votez ... Toti pustanii fara carnet viseaza la BMW-uri si e lauda la fete ca au BMW doar n-o sa zica la nush ce copila ca au OPEL ... nu stiu femeile de opel .. faci valuri cand te intreaba una ce masina ai si spui \"bmw\" poate sa fie si cel mai slab bmw. Opel face treaba din ce in ce mai proasta (majoritatea masinilor acum fiind fabricate in Turcia unde linia de asamblare este no-comment) de aci si calitatea slaba a noilor masini opel si scaderea vanzarilor. Ca sa nu mai punem in calcul faptul ca o ajuns un opel sa coste cat un BMW .. eu decat un Vectra C (care se duce in 30.000 euro) mai bine-mi iau BMW care este mult mai fiabil . Totusi firma GM au facut treaba buna in trecut si Opel Calibra da fum la multe bmw-uri (nu am mers ci numai am vazut ) Tot laudati SAAB ce motor au pe ele parca tot de GM . Pacat ca Opel se duce la \"vale\" probabil au sa-si revina ca au inchis atatea fabrici si au disponibilizat atatia angajati ... Probabil au sa se axeze mai mult pe segmentul sport si sigur au sa faca legea . La piese mi se par mult mai ieftine Opelurile ... si ma refer la piese originale GM ca asa la demembrari habar n-am da n-as pune pe masina .Daca vrei o planetara de BMW de la reprezentanta cat te costa oare ? Si calitativ ... eu am o gramada de piese originale de opelu meu.. piese neschimbate never in 8 ani de zile . La Bmw pica mai repede si nu din vina fabricantului ci din vina drumurilor de la noi . Am schimbat acum cateva zile filtru de polen (si ala era original pe masina ) am schimbat bujiile cand am luat masina (bujii de 8 ani de zile care functionau fara probleme ) le mai am pe acasa 4 bujii cu 2 electrozi :))) creca pe vremea aia erau ceva misto . Aerodinamica masinii este un element foarte important in atingerea top-speed eu asa stiam . Ai nevoie de mai putini cai sa atingi o viteza mai mare in timp mai mic daca frecarea cu aerul e redusa . Nu ma intereseaza numai in cat prinde 0-100 ci si in cat prinde 0-200 . Cand ajungi pe autobahn si vine un bmw nervos din spate si tu esti intr-o calibra ai sanse sa-l faci pe cand cu pisicuta sa vina o calibra nervoasa .. nush ce mai faci . Astia la curse auto se folosesc de \"draft\" si intodeauna e elementul esential in castigarea unei curse si pe aici vad ca aerodinamica nu prea va intereseaza . Poate ca bmw-urile or fi mai aratoase (daca il iei numa pentru agatat) dar cu aerodinamica ce facem ? pana si Vectra B-ul meu are aerodinamica mult mai buna ca multe masini cu pretentii ( si totusi a mea are niste ani ) :) In final VOTEZ OPEL .. pentru aerodinamica si pentru farurile alea faine xenoane . (pacat ca interiorul e asa cum e ... adevaru e ca e jalnic si la mine nu calitatea materialelor ci bordul cum o fost proiectat .. si restu .. ca sa nu zic ca erau beti proiectantii cand o pus butoanele de geamuri langa frana de mana ... ) |
tu ce vrei sa zici, ca opel calibra da fum la orice e36? cred ca glumesti.
si opel sunt mai fiabile decat bmw? la bmw pica piesele mai repede din cauza drumurilor? masina mea e din 81 si are pe bord 200.000 de km, in realitate cat o avea, D-zeu cu mila, si sa vii sa iti arat bucse de bascule originale :lol: cu bujiile si filtrul de pole neschimbate in 8 ani de zile o sa ma fac ca nu am vazut ce ai scris acolo :oops: |
| All times are GMT +2. The time now is 11:53. |
- Copyright 2026 4Tuning