![]() |
Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..
mi`a placut si mie fibra de sticla ... dar dupa 6 ani de munca`n domeniu, m`am lasat .... am ajuns sa`mi fie scarba sa`mi fac spoilerele la masina mea ... prefer sa le cumpar ... apropo quick_5hifter .. explica`i omului ca sunt o gramada de feluri de rasina ... dar si stratimatu e de digerite greutati (asa se catalogheaza )
15% intaritor :) gresit flãcãu .. daca rasina este accelerata ... se pune 1-2% iar temperatura optima de prelucrare este 10-25 grade o_kh3 daca incerci ceva ... imi poti lasa un privat ... si iti explic... toata increderea ar mai fi de adaugat la materiale, gelcote`ul care ar fi mai bine sa`l cumperi .. ca sa`l prepari` tu ar fi un pic mai complicat prepari` tu ar fi un pic mai complicat.. te ajuta mult la pozitivele cu suprafata dreapta.. bafta |
ja rule, eu cunosc si cumpar un singur fel de rasina si un singur fel de stratimat, deci despre celelalte pls spune-i tu
cat despre intaritor, acum am vazut.....prima data mi s-a parut ca e vorba de 1,5% :-P oricum am zis si eu de vreo 2 ori ca se pun 2 dopuri la litru de nestrapol, deci... mai da niste detalii despre gel-coat...eu n=am avut succes cu el... |
Quote:
|
criss, gel-coat-ul este o substanta care se aplica inaintea stratului de fibra, deci fibra o aplici peste gel-coat...
va prezint un procedeu pe care multi dintre voi il cunosc deja: modelarea unei forme de incinta, folosind un inel si un material textil; daca e nevoie, explic mai detaliat cum se poate realiza, desi eu cred ca se poate deduce din poze PS: pozele le pune maine JOHN ;) |
[QUOTE=quick_5hifter;544796]criss, gel-coat-ul este o substanta care se aplica inaintea stratului de fibra, deci fibra o aplici peste gel-coat...
in mare parte ai dreptate .. doar ca gelcote`ul (sau cum draq se scrie ) este o rasina mai groasa care contine "pufuleti" .. acesti pufuleti mai exact .. sunt praf de stratimat foarte fin ... se prepara si la fata locului, cu un mixer sau bormasina ... inca ceva ... cel mai bun chit de fibra se face acasa .. cel cumparat nu`i chiar asa de bun P.S.: hai ca data viitoare va invatz cum se finiseaza fibra de sticala cel mai usor ;) numai bine |
8 Attachment(s)
....forma bruta din pal/mdf sau orice alt material ales.....apoi fixat materialul textil prin capsare sau batute cuisoare (1 daca e material textil elastic , exista avantajul ca se intinde foarte bine si nu raman incretituri etc etc insa si dezavantajul ca fiind elastic nu poti stii sigur ce "burta" face materialul dupa ce este impregnat cu nestrapol......2 daca materialul nu este elastic...vice versa fata de cel elastic).Apoi cel putin 2-3 straturi la interior de stratitmat+nestrapol.....sau cate straturi considerati a fii nevoie pentru a obtine un perete cat mai rezistent.
|
[QUOTE=Ja_Rule;544928]
Quote:
|
Quote:
ce material textil ai folosit??? ms o zi buna |
1 Attachment(s)
Pasii principali i'am zis.....
1)se face incinta propriu-zisa din pal/mdf sau ce altceva vrei tu.....apoi, 2)decupezi inelul pentru sub...pe care il prinzi cu holsuruburi in ce pozitie vrei tu...urmeaza sa, 3)decupezi 1-2-3 sau cate "picioruse"(cele albastre facute in poza) pentru a avea o sustinere mai buna..dupa care 4)incepi sa intinzi materialul textil(carpa ..bumbac...orice carpa ) dupa ce ai prins'o in partea de sus a inelului cu multe cuie sau capse...o intinzi cat de bine poti tu (in functie de tipul materialului mai elastic, sau mai putin elastic) si il prinzi si in partea de jos...apoi 5)impregnezi materialul (carpa) cu nestrapol si il lasi sa se intareasca. 6)dupa ce s'a intarit bine ...incepi sa adaugi 1-2..etc straturi de fibra (nestrapol+stratimat) pana obtii duritatea pe care o doresti. PS noi am folosit o "textila" mai elastica pentru a obtine o suprafata cat mai dreapta fara incretituri etc etc...(in postul anterior-materiale elastice sau mai putin elastice). |
ms mult ... in curand o sa ma apuc si eu de facut asa ceva si o sa postez pozele cu "creatia" mea!!!!!
ce lipici imi recomanzi pt prinderea piciorushelor?? |
Quote:
|
Quote:
PS. Poate mai vor si altii sa mai posteze cu incercarile/lucrarile lor. |
3 Attachment(s)
pt k m-ai incurajat (wuw) ps...nu o sa las pe cel vechi acum am prelungit partile laterale si partile din fata...mai trebuie sa fac , colturile ... poate sapt viitoare... vreau pareri despre partea dreapta din fata...eu zik ,k o sa iasa mishto...vreau sa-i dau un aspect de skyline ... o sa urmeze shi o alta grila la masina...
|
1 Attachment(s)
Da arata bine...este ok ...insa ai mare grija la simetria barii in special unde sunt cele 2 dungi rosii ......o sa fie mai greu cand o sa ajungi la parti mai rotunjite ...ma refer unde o sa fie aerisirile din bara.Spor la treaba in continuare.
|
ja-rule, pufuletii de care zici tu se numesc "aerosil", din cate mi-a zis cineva
si mai stiu si eu o reteta de gel-coat (asa am gasit scris pe un forum strain), si anume rasina obisnuita (folosita la fibra de sticla) la care se adauga praf de talc, dupa "gust" (adica sa mai poata fi data cu pensula, sa nu fie chiar pateu....) astept si eu cu nerabdare metoda de finisat :D |
| All times are GMT +2. The time now is 17:20. |
- Copyright 2026 4Tuning