![]() |
Re: Cea mai rapida masina condusa de voi / Top Speed !
bogdan ... io am luat 220 cu s80 lu sefu si mai aveam pedala ... insa nu stiu pana la cat ar mai fi urcat ... acum nu stiu ce sa zic .. nu te contrazic nici pe tine nici pe platon ...dar ...
|
am mers cu S80 destul. T5 si T6. de aia am zis. arata si mie undeva pe net motorul ala de zici tu.
|
nu am zis ca S80 nu poate. am mers cu 250 in germania cu T6. eu zic ca masina de 2t si 140 de cai nu are cum sa ia 235. si am dat si linku cu datele clare. de aia nu stiu de unde vorbeste el.
|
|
|
stii ce e ciudat!?!!? k la asta de am ers eu in talon scria 210km\h.....si nu te lua dupa carte....aia e vit max constructiva...asa e la toate masinile ce dreaq...cum a luat Donu 160 si ceva cu Tico....ce la Tico in carte scrie top speed 160km\h?????!??! :)))))))
|
si 2.4 nu e chiar 2.5...de aia nu stiam motorul.
nah, sa mai zici ca am ceva cu tine....de la 205 la 235 ....e mult. si cip la aspirate nu da atatia cai sa urce atat. asa ca? iar o dai de gard ..... |
pai cat scrie in talon atata ia,ca arata mai mult aia e eroarea de kilometraj,si la mn ia 180,dar vit max e 162 in talon,si aia e cea reala
|
akuma.... fiindca a venit vorba de viteza maxima constructiva... aia e viteza la care proucatorul itzi garanteaza ca nu-tzi aduni mashina de pe shosea.... evident, chiar cu toate erorile de kilometraj, acea viteza poate fi depashita in anumite conditzii.... eu la megane am scris in talon 198km/h viteza maxima... i-am atins...:twisted: mi-a fost frica sa dau mai mult...:oops:
|
da asa este, pana la viteza x e garantata masina. sunt multe cazuri in care viteza asta constructiva e depasita chiar si scazand eroarea indicatorului (~+15 km, eroare mai mare de atat n-am mai vazut pana acum).
|
pai una e eroarea de vitezometru si alta sunt 30 km in plus.
vit trecuta in talon e viteza la care masina poate ajunge prin forte proprii (pe drum plat)..fara nicio garantie sau altele. tre, aveam pretentii de la tine. nu ma faceti sa caut prin actele RAR si politie ce inseamna aia. degaba vit e trecuta 200 in talon daca are gume de iarna garantate pena la 180 sau gume cu alt indice de viteza. ce naiba.... dar hai sa nu deviem subioectul. era deja un topic despre asta. |
GATA !!!
Nu mai sterg , dar va rog frumos sa nu mai faceti offtopic :) |
Quote:
sunt specificati toti parametrii anvelopelor minim recomandate (atat dimensiuni cat si indice de viteza, presiune), minim COR benzina folosita, chiar si modul de calculare a greutatii e specificat (de regula sofer 75 kg, toate fluidele necesare functionarii la full, rezervorul de benzina la 1/2 si nici o alta incarcatura suplimentara), deci in conditiile specificate masina ajunge la viteza aceea. ca pui benzina mai buna, cauciucuri ce opun mai putina rezistenta (eventual si supraumflate), ca scoti banchete, presuri de cauciuc sau lichidul de spalat barbrizul (cum stim noi pe unu' :D ) toate astea vor duce la o viteza maxima reala diferita de cea constructiva. chiar si altitudinea la care se ruleaza are efect asupra performantelor masinii. apropo de gumele de iarna, o sa ai ceva surprize daca mergi mult timp (majoritatea producatorilor zic 10 min.) cu viteze mai mari decat ce scrie pe ele. gata, am postat doar pt. lamurire. |
Quote:
multe masini ajung prin "forte proprii" la o viteza mai mare decat cea constructiva (treapta maxima, turatie maxima) insa nu cred ca e un feeling placut sa rulezi sute de km in treapta maxima de viteza la turatie maxima, pe langa faptul ca e cam zgomot e si posibil sa se-ntample neprevazuturi... mecanice sau de alta natura. :) deci ce sustii tu de fapt? de exemplu tico, vit. max. constructiva 134. la 134 e totul in regula, nu ti-e frica mergi linistit. la 160 insa nu cred ca-ti doresti sa ti se loveasca vreo molie mai grasuta de parbriz. |
da mah tre ai si tu dreptate.... dar vezi ca Tico la conditiile perfecte stabilite din talon nu are cum sa ajunga la viteza mai mare. ca vii de la Campina, ca etsi in vale si bate vantul din spate, da, depasesti. dar e destul de greu cu 30 km peste. daca pui si eroare de km... adica 200 pe bord e cam 180 real.
gumele de iarna tot timpu vor avea o vitz mai mica de rulare. ele sunt facute sa lucr la anumite temperaturi. rularea mult timp cu ele la vit mare=> incalzire. |
| All times are GMT +2. The time now is 09:07. |
- Copyright 2026 4Tuning