![]() |
Re: Tuning Motor Ford
apropo..................cand mai intrati dati si voi un semn ca vreau sa discut si eu cu voi...........sunt nou dar imi plac masinile.........avetzi putina mila.....0731572789
|
pai de pe Ford nu prea ai sanse sa iei vre-o turbina, oricum nu conteaza, trebuie modelul turbinei si ajunge..oricum macar de pe un 1.6 sa fie turbinele, dar sincer..proiectul e fain..dar trebuie si calculatorul schimbat..nush de unde gasesti asa ceva...dar ai bani de impozit la acel motor? :shock: anul asta plus anul ce urmeaza si ink unul si deja ai ajuns la valoarea masinii..si nu prea cred ka-ti surade(ma refer la cele 8.4mil lei pe 2007 + ce urmeaza de acum incolo) :)
|
baieti am citit topul si vreau sa va spun un lucru! ca in modul in care vreti sa faceti turbo proecte pe "jeninchi" nu bagati mai mult de 0.4 bar ! alt fel o sa ardeti supape dupa supape si pistoane si chiulase!
|
Quote:
|
A vrut sa spuna genunchi...proiecte facute pe genunchi.
|
aaahh, jenunchi :lol:
oricum..noi toti vrem turbo..si eu vreau..da-mi dau semaa k nu-i asa easy cu siguranta motorului..:( |
bil1706 +1 thx :)
in realitate toate proectele turbo sint foarte costisitoare! dar in miini pricepute realizabile :) in momentul de fata eu cu prietenii mei construim al 4-lea turbo proect! |
Quote:
|
dk e cel BI-TURBO din avatar..mai bine nu zi.. :oops:
|
Deci prima practica am facuto pe un opel corsa cu motorul de tip c14se 92 cp/140 nm stoc ! dupa tunare 173 cp / 225 mn! al 2-lea proect a fost um bmw 335 cu motorul m30b35 211 cp / 340 nm stoc -> 420 cp si peste 500 nm
al 3-lea proect a fost un bmw 320 motorul m20 126 cp si nu mai tin minte citi nm pe stoc -> tunare bi turbo 375 cp 510 nm! si acum avem in proect u bmw 318 motor m42s1 140 cp 180nm -> in proces de tunare :) in proiecte au fost folosite turbine de tip GARRETT t25 si 28 electronica DTA APEXi si alte componente :) |
nebunieeee...dar ai uitat un aspect..destul de important..Costurile per proiect fara manopera :D
|
Quote:
Dar ma mir ca ati folosit T25, la asemenea proiecte turbina asta este deja veche...ca si design. |
si pe un V6 2.8 de la ford cum ar trebui sa fie un proiect turbo? ce presiune daca are 9:1 raportul actual? pistoanele forjate sunt obligatorii? dar intercoolerul? ce facem cu ECU? il schimbam?
|
Quote:
Depinde cat vrei de la motor, cati cai vrei. |
Deci eu am scris ECU-DTA, si restul apexi ,greddy si e.t.c.
petru motorul tau V6 raportul cel puti. 8.2:1!!! pentru cai putere mai multi (in cazul bi turbo) raportul va fi 7.2:1!!! |
| All times are GMT +2. The time now is 13:32. |
- Copyright 2026 4Tuning