![]() |
Re: Turbo Charger ... Pe ce masina vreti sa il puneti ?
Quote:
primul post a fost pus cu un scop...sa vad daca a mai incercat cineva asta....de curiozitate...si la 15 ani am demontat primu meu carburator de pe o dacie...asa ca nu ma fa tu atata pe mecanicu... asta ma enerveaza pe mine la chat`uri....tre sa sufere unu sa te certi cu el... hai sa ne oprim...nu mai continua discutia....hai pa |
nam citit tot dar ma int si pe mine pt e30 motor 2300 un turbo cam ce bani costa si cine stie sa monteze si modificari care se aduc
|
Am un Audi A6 2.5 TDI, 163CP ,2003 , i-am facut flash si m-ar interesa daca as mai putea pune o turbina si daca pot , ce modificari ar trebui sa mai fac pe langa....Ms
|
Quote:
|
Quote:
|
salut baieti....am si eu un A6 din 2003 , cu 2.5TDI , dus in 197CP si as vrea sa stiu si eu daca se poate monta o a 2a turbina pe masina si daca e posibil , ce modificari anterioare ar trebui aduse ???
Ms pentru cei care ma pot ajuta... |
am un 206 1.6 16v !!! si as vrea sa imi pun turbo!! e adevrat ca imi v-a afecta grav blocul??? si spuneti-mi si mie cetot ce imi trebuie ce fel de turbina ce fel de intercooler !!! pls !! ms anticipat!!
|
Quote:
Dar ce trebue facut este scris cu multe pagini inainte. Sa CITITI paginile anterioare, gasiti multe raspunsuri. |
cristi_BRO -ai putea sa pui cate una pe banc de cil.(twin turbo),insa eu cred ca-i bine sa pastrezi aceeasi presiune(sau mai jos) pt ca vei avea debit cu mult mai bun. DE obicei,se pun doua mai mici decat cea unica pe care o ai acum...in cazul in care n-o fi vreun k03 ;))...(scuze,nu cunosc bine modelul tau) ca atunci mai mic e doar feonul :D.
Ce ar mai trebui ar fi in primul rand alte galerii de evacuare,injectoare o idee mai mari (merge si cu alea stock daca n-ai pretentii mari), doua intercoolere sau unul mai mare cu doua intrari si o iesire serioasa:D ,furtune,tevaraie admisie,loc pentru ele, Soft ....restul am uitat:D. Mai exista si posibilitatea de a le pune una dupa alta turbinele (bi-turbo...dar se utilizeaza in genere pe motoare in linie),caz in care prima este diferita ca marime fara de a doua, insa mi se pare mai complicat si ...nu prea am studiat fenomenul bine (vezi la supra,skyline, si 535d ). "modificari anterioare"...?! Blondu_206 -blocul este poate ultimul eventual afectat de conversie. Pistoanele si in al doilea rand bielele....De fapt poate e motorul cu galerie de admisie din plastic... aia nu cred eu ca va tine mai mult de 0.5bar ...daca va tine si macar atat... |
Salut ! Montarea unei turbine sau doua este optiunea fiecaruia. Dar implica mari cheltuieli, de cele mai multe ori rezultatul este un fiasco si are implicatii negative asupra fiabilitatii motorului. Daca el a fost proiectat in mod "aspirat" de la sine inteles ca nu toate componentele suporta bine socurile provocate de raspunsul brutal al tubinei, presiunilor mult mai mari, momentelor de torsiune,etc. Scobirea camerelor de ardere,montarea a doua garnituri,strunjirea pistoanelor, duc dupa parerea mea la slabirea grava a "inimii" masinii si aduc mai curand a carpeli.Tentatia este de a conduce in forta (si o spun din proprie experienta) iar distractia se sfarseste rapid. Nu vreau sa ma erijez in "lupul moralist" dar am o nelamurire : atat timp cat exista de vanzare masini turbo si motoare turbo (SH) la preturi modice, concepute si fabricate in acest scop, a caror repunere in forma costa o nimica toata (2 -300 euro turbina si 1-200 euro segmentarea) si poate fi upgradat dupa plac,de ce se alege varianta de hibridare cea mai costisitoare,cu rezultate incerte si performante dupa ureche ?
|
sal cine se ocupa cu achizitioanrea si monatarea de turbocharger rog sa imi dea si mie cateva info.Pt peugeot 307 1,6 benzina 16 valve 110 cai,(acum 120 dupa resoftare),cat ar costa lucrarea ,ce modificari implica si cam ce efecte negative ar putea avea in afara de uzura mai rapida a motorului.ms
|
Quote:
|
Da, dar chiar si asa tot ar trebui sa umbli pe la pistoane (sau sa montezi o garnitura suplimentara) pentru a cobori rata de compresie a motorului.
TU5JP4 (de care am si eu pe un C4 1.6i) are rata de compresie de 11:1, ceea ce e multisor daca vrei supra-alimentare. O treaba facuta cu cap si stiintific poate impinge costurile pina pe la 7-8-10k EUR (si o putere de 250-300CP). Eu am vrut sa fac modificarea si am ajuns la concluzia ca cel mai sanatos e sa vind masina actuala (care e noua, are abia un an si aproape jumate), sa pun diferenta de mai sus si sa achizitionez una care are deja turbina, are motorul proiectat pentru asa ceva, are blocul motor si pistoanele mai solide, intercooler ca lumea, etc. |
da man ai dreptate nu stiu ce sa fac....cred totusi ca as merge pe o alta masina.am gasit de ex.un bertone 192 cai din 2001 la 9200 euro,dar are doar 72000 km ,si mi se par cam putini cu toate ca stiu ca benzinarele nu fac asa multi km .intre o celica de 1,8 vvtl 192 cai si un bertone m-as orienta,dar celica e cam scumpa si cu bertonele am dubii ,adica nu sunt sigur ca a reusit opelu sa faca o masina asa fiabila de o asmenea putere.asa multe pareri despre bertone nici nu am gasiot pe forumuri.despre celica nici nu trebuie sa caut ca sunt renumite masinile japoneze pt fiabilitate ,motor si piese ,dar si pt costurile de intretinere...deci dilema mare...mersi pt rapuns oricum
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:29. |
- Copyright 2026 4Tuning